Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#64342   Airis
 04 Lie 2008 23:14
Xrapas rašė:Gal teko kam nors su šituo koteliu susidurti?:
http://www.colmic.it/index.php?page=sho ... Itemid=119

Vakar apžiūrėjau 230 cm variantą- retai kuris kotas taip "limpa" rankoj :roll: . Surinkta Pietų Korėjoj, kaina apie 130 Lt.
Nesu didelis ešerių mėgėjas, bet kartais ištampo nervus dūkdami prie valties. O tinkamo koto jiems kaip ir neturiu... :lol:
:gutgut

#64387   spiridonas
 05 Lie 2008 23:06
Jo siandien pasiziurejau ta kota (pearch competition 2,30m, 1-7 gr).... stovi kampe su nulauzta galunele. Butent tas airiui ir labai patiko, kaina 129 lt.
Netruksta dar musuose idomiu zmoniu, kurie tik paeme spininga i ranka, su kita ranka, iskarto -90 laipsniu kampu , lauzdami spiningo virsune nori "suzinoti" (kaip jie sakosi) , kiek kotas jautrus :twisted: , ne vienam tokiam esu spejes isplesti is ranku spininga, kol dar neivyko nelaime... deja sito (pearch competition ) isgelbeti nepavyko :? , pats radau padeta galunele ant stendo tad daugiau , ka nors komentuoti apie koto savybes ir negaliu nes tik viena toki teturejome :neutral:

#64392   ramkis
 06 Lie 2008 11:07
O kur tu ji turejai/ Ar mes kartais nepazistami? :idea:

#64591   Kairys
 10 Lie 2008 15:39
Išbandžiau savo pirkinį Dragon Mystery XT gyvai. Ketvirtadienį gaudžiau baltą žuvį, bet tuo pačiu ir spiningiuką įsimečiau, bent pabandyt, kaip metasi. Tai likau patenkintas, apie 30 metrų ramiai 1 numerio sukrė nuskrieja. Pamėčiau tik truputį, bet keletą kartų matroskinai ir kelios kuojos parodė susidomėjimą. Tiesa, net ir keli "kelbai" bandė vytis. ;-)

#64610   Sokratas
 10 Lie 2008 20:22
Dragon ir Afrikoj Dragon :)

#64615   Kairys
 10 Lie 2008 21:17
;-) :-D , pripažinsiu tinkamu naudojimui, kai pirmą žuvį juo sugausiu . Beje, kokias mikrikais ešerius viliojai? Aš jų tik sukriuke keletą esu sugavęs...

#64616   Skridžas
 10 Lie 2008 21:30
ee hebra gal galit mane apšviesti kaip teęn žveejoti su sistemele kasi svinas prisirstas ir virts jio keli guminiukai ir kaip ta sistemele suristi? cia atrodo esiariams viloti ta naudojia:p

#64618   Sokratas
 10 Lie 2008 21:51
Patys paprasčiausi mikroguminukai. Pažiūrėk fotoreportažuose, šiandieninio šapalo žabtuose matosi...Na, o spalvą parinksi žvejodamas ...

#64623   Skridžas
 10 Lie 2008 22:28
tai aš ta suprantu guminukai ir kabliukai paprastsi bet kokia ju surisimio tehnikia kiek jiu kabinti koksi svori kabinti ir kaip supratau reikia vilkti dugniuy ar tiesiog traukty?

#64630   Sokratas
 11 Lie 2008 04:05
Paieškok, turėtum rasti čia kažkur aprašyta...
Aš jokių sistemų nedarau. Valo gale segtukas ir guminukas su galvakabliu. Svoris jo mažas, irgi matosi, nesvėriau...
Skandinti ne visada būtina, dažnai griebia ir nuo paviršiaus, juk mailiaus būreliai būtent paviršiuje plaukioja. O kartais gerai dugne griebia, bandykit...
Gal svarbaiusiai iš viso to, atrasti vietą....Kitur gali ir visą dieną svaidyti, niekas nekibs, paėjai kelis žinksnius ir seka kibimas po kibimo...

#64633   Skridžas
 11 Lie 2008 07:17
aš ta tai suprantu kad galvkbklsi cia viskas aiskiu bet ten sistema kaip dugninės valo gale svinio gabalas o virs jio 3-5 pavadėlai su guniniukaisi :shock:
va butent tas mane domina kaip zvejijiama su tuo daigtu?

#64643   Sokratas
 11 Lie 2008 08:27
meti ir trauki. Ištraukęs atpainioji susipynimus ir vėl iš pradžių :)

#64645   Skridžas
 11 Lie 2008 08:30
O KAIP TUOS PAVADĖLIUS PRIRISTI TRISAKAIS SUKTUKAIS? AR TIESIOG KASKAIP SU VALIU PADARYTY KILPAS?

#64649   Agis
 11 Lie 2008 09:02
Netingekit pasiskaitysit temose, tikrai rasit ir netgi video nuorodu galima atrasti.Forumieciai tikrai surase daug vertingos informacijos, pradedant vos ne nuo nulio ir manau pastoviai kartoti atsakymus i tuos pacius klausimus niekas nemegsta.Jums lieka tik nepatingeti ir susiieskoti viskas kas domina, na o jeigu jau iskils klausimas i kurio atsakyma nieko konkretaus neparasyta, manau tikrai kazkas parasys atsakyma.
Antraip, kam tada reikalingas informacijos kaupimas, jei kiekvienas pradedantis ar maziau zvejojantis zmogus, iskilus elementariausiam klausimui, uzuot ieskojes atsakymo, skubina klausiti : "kur siandien kimba" "ant ko galima pagauti " "su kokiais svoriais gaudyti" ir t.t.
Neuzpykit, bet cia kaip ir zvejyboje.Norint pagauti laimiky, reikia ydeti pastangu, norint gauti informacijos, reikia bent jau pasiskaityti kas seniai parasyta ;-)

#64676   Skridžas
 11 Lie 2008 12:35
Agis rašė:Netingekit pasiskaitysit temose, tikrai rasit ir netgi video nuorodu galima atrasti.Forumieciai tikrai surase daug vertingos informacijos, pradedant vos ne nuo nulio ir manau pastoviai kartoti atsakymus i tuos pacius klausimus niekas nemegsta.Jums lieka tik nepatingeti ir susiieskoti viskas kas domina, na o jeigu jau iskils klausimas i kurio atsakyma nieko konkretaus neparasyta, manau tikrai kazkas parasys atsakyma.
Antraip, kam tada reikalingas informacijos kaupimas, jei kiekvienas pradedantis ar maziau zvejojantis zmogus, iskilus elementariausiam klausimui, uzuot ieskojes atsakymo, skubina klausiti : "kur siandien kimba" "ant ko galima pagauti " "su kokiais svoriais gaudyti" ir t.t.
Neuzpykit, bet cia kaip ir zvejyboje.Norint pagauti laimiky, reikia ydeti pastangu, norint gauti informacijos, reikia bent jau pasiskaityti kas seniai parasyta ;-)

nu brac kad papikau puse dienios skaitau foriusmus nu niekiur nerandu gal aš žlibas ar durnium mane laikai jai niekio nežinai apie ta gaudimio buda kam išvis tada trigraši kiši,o jai toks gudras mesk nuoroda tada teks atsiprašyti,bet nemanau kad iki to daeisim bio ašej iškaiciau visiur niekiur nerandu jiokiu diskusijiu apie ta žvejibios buda
:twisted:

#64698   Agis
 11 Lie 2008 15:01
durnium mane laikai jai niekio nežinai apie ta gaudimio buda kam išvis tada trigraši kiši,

Berods apie durniu as nieko neuzsiminau, o apie toki gaudymo buda , tiksliau pavadeliu surisima prie pagrindinio valo, tai net zurnaluose raso kur skyrelis vaikams.Ka man su tavim diskutuoti, jeigu tu anot truputy apsidaires, galu gale nors per google pasiziurejes butum paskaites, puoli purslotis.Nemoki naudotis internetu, nusipirk nuejes i maxima "Zukles ABC"
Kas tu man brolis, draugas, kaimynas, kad as tureciau pateikti atrinkes viska ant lekstutes.Dar galvojau vakare turedamas laiko pabandysiu kokia nuoroda numesti, ale matau kad tikrai neverta.
Sekmes studijuojant pradziamoksly :ks>

#64701   Skridžas
 11 Lie 2008 15:05
nu gal truputėli ir perlenkaiu lazda gal per daug užputojau....nepik :roll:
žodžiu nėr skubus atvėjis vistiek kada givenime suziniosiu....

#64712   tuomahaukas
 11 Lie 2008 16:59
Paimk perlenkto perpus valo atkarpą ~1m ir surišk šunmazgiu (dar jį vadina paternoster)- padaryk kilpą ir per ją 2-3 kartus prakišk perlenkto valo atkarpą. Gautą kilpą kirpk taip, kad vienam gale būtų ~60, kitam- ~30 cm. (priklausomai kokiame gylyje teiksi masalą ilgiai gali svyruoti, bet pradžiai verčiau laikytis apie 2/3 ir 1/3 santykio). Ilgesnio nukirpto valo gale rišk svarelį (su karabinu- pakaitaliosi svarelius esant reikalui), trumpesniame- kabliuką su guminuku. Nesu linkęs sistemėlėje naudoti galvakablius, kad ir lengvus- svarelis pats nuskandina masalą.
Kai išmoksi žaisti 1 masalu, papasakosime apie sistemėles iš 3 gumų... kurios šiaipjau nafig nereikalingos, apart einamos spalvos patestavimo, kuris kinta 3-4 kartus per dieną :neutral:

#64720   Vegys
 11 Lie 2008 17:36
tuomahaukas rašė:Nesu linkęs sistemėlėje naudoti galvakablius, kad ir lengvus- svarelis pats nuskandina masalą.
O as net ir gaudydamas su 1 guminuku (ant pavadelio - svinukas) nemegstu galvakabliu, mieliau renkuosi paprasta kabliuka. Man atrodo kad tada krisdamas guminukas leciau sklendzia ir geriau vilioja eserius. Tiesa, svinuka megstu sunkesni, kokia 7 g ar net ir daugiau. Kalbu apie gaudyma 4-6 m gylyje.
tuomahaukas rašė:Kai išmoksi žaisti 1 masalu, papasakosime apie sistemėles iš 3 gumų... kurios šiaipjau nafig nereikalingos, apart einamos spalvos patestavimo, kuris kinta 3-4 kartus per dieną :neutral:
Nebuciau toks kategoriskas. Ant sistemeles reik pripazint kibimu daznai daugiau buna (bent jau man). + kartais ir kokie 3 eseriai uzkimba :) Bet siaip su sistema ner ydomu kazkodel tai.

skridzai, kas del technikos - man asmeniskai geriausiai buna tada, kai traukiu netoli dugno. Ty nuleidziu ant dugno, pasuku kazkiek tai apsisukimu ir vel nuleidziu. Besileidzianti masala irgi jama, bet sunkiau pakirst buna. Daugiausiai kibimu - kokia 5-10 rites apsisukimai nuo dugno.

Ateis rugpjutis - bus smagu gaudyt eserius !

P.S. tuomahaukai, taves su kaklarasciu dar nemates :)

#64724   Skridžas
 11 Lie 2008 18:25
žinai man va toks klausimas atsirtadio o tas zvinio gabalas mnegaszodina zuviu besitabaluodamas? nu man aiksėja viskas dabar zodziu ant parastu kabliu sumauti guminiukiusm ir pavadelais prei paghrindinio valio....
tai va matau kad prisisimio texnikios yra ivairios o kokia geraisus taip ir neiskiu :shock:

#64735   Vegys
 11 Lie 2008 22:30
Tiesa sakant as nezinau kas eseri galetu isgasdinti :) Svinas manau itkrai negasdina.
Kabliukai ar galvakabliai - skonio reikalas. Kiekvienas dalykas turi pliusu ir minusu. Pvz kabliuku minusas - guminukas daznai nuslenka nuo kablio, ypac po kibimo. Pabandyk ir ta ir ta.
Mano manymu pririsimo technika kibimu skaiciaus per daug neitakoja. Daugiau itakoja guminuko spalva. Ar tu risi kaip tuomahaukas papasakojo ("šunmazgiu"), ar per trisaki suktuka - dzin man atrodo. Ar taip ar taip pavadelis po tam tikro laiko susisuks :)

#64738   Skridžas
 11 Lie 2008 23:08
nu va viskas aišku,viskas ateina su patuirtimi,žodžiu teorijha man aiški,mat mazgas tas paternostes man paskutiniu mertu nepatykimas.. tau teks naudoti trišakius suktukiiaus ,,žinauy kur daug ešeriu pastovai neršia tai ten ir ižbandisiu ta sitema ... nors neblogai ant mepsoi man jie eme mazesnio neturėjau kaip 4 nr . butent tos rusies kitu neimdavio tieosg ,o kai ta uzkabindavau kaip pasekle puldavio buriaisi,bet maziukai tai tik dėl sportinio azartįo pazaidziau ir tiek...

#64990   tuomahaukas
 15 Lie 2008 23:33
Logiška. Kadangi paternosteris tau ėmė ir patapo nepatikimu, verčiau pavaryt sistemėlėn 2 papild. mazgus vienam masalui :gutgut

#68390   Kairys
 17 Rgp 2008 09:30
;-var-var. , liuks ašariokas, smagumą apturėjai. ;-)

#68412   Kairys
 17 Rgp 2008 18:04
Valio, mano Dragon Mystery tinkamas žvejybai, :-D savaitgaly Kupiškio mariose, ir dar vidury dienos, sugundžiau du ešeriukus tvisteriuku, ir viena raudė net užkibti kėsinosi, bet vėliau persigalvojo. ;-)

#71783   Pelekas
 13 Rgs 2008 15:45
Turiu ir as toki gana idomu spiningeli, pilnaviduri, labai minkstas, net keista, nu bet pagamintas tai prie mano senelio jaunystes laiku :-D
Bet kai as ji tiuningavau, tai smulkiems masalams tai super. 1,80 m ilgis, uzmetimas iki 20 gr, pagamintas GDR, tuometineje Vokietijoje, kazkokia firma FIVA, modelis CAMPING, faktiskai mesti reikia viena ranka, labai patogus valtyje ir siaip i kelione pasiimt, tik kartais biski geda su tokia seniena, bet kai kiti patys pamato jo darba ir su juo pameto tai nustemba :shock:
http://img378.imageshack.us/my.php?image=0000199yh2.jpg
http://img378.imageshack.us/my.php?image=0000200ex0.jpg
http://img378.imageshack.us/my.php?image=0000202ld0.jpg

#71795   Kairys
 13 Rgs 2008 21:21
O ko čia gėda, juk gaudo ne įrankis, o žvejys, kaip dauguma pasakytų. ;-) Bandyk, ir pats pamatysi, kad pripažintas vardas dar tikrai nereiškia sugautų laimikų gausos... Nors darbas su juo gal ir tikrai malonesnis... Nežinau tikrai, reikia Bobio arba Edosiaus paklaust... :roll:

#71884   jarwa
 15 Rgs 2008 11:21
Kokiu loomiu ar kroiksu šiais laikais tikrai nieko nenustebinsi...o va su tokiu ne vienam norėtųsi pabandyti ir pažiūrėti ,kiek per pastaruosius 30 metų pažengė technologijos :roll: :roll: :roll:

#77074   Xrapas
 22 Spa 2008 06:46
ramkis rašė:...Bandziau ieskot alternatyvu, bet ju nera...

Dar keli iš Vilniaus parduotuvėse matytų kandidatų:

Šitų buvo "Rovanoje", bet kol teliavausi, visus išpirko :-D
http://www.colmic.it/index.php?page=sho ... Itemid=119

Keletas pažįstamų gaudo su SALMO ELITE micro jig- irgi nepeikia.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 84
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė