Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #6246   Deividas
 25 Bal 2006 18:37
kokius masalus dazniausiai naudojat pavasarinem lydekom?kokio dydzio...? :roll:

#6420   Donis
 26 Bal 2006 22:47
Jeigu galvoji apie ta upeli kur gaudei ziema,tai geriausiai pasiteisina varines ir sidabrines vartikles ;-)

#6448   Deividas
 27 Bal 2006 12:51
ne tai negaudysiu...ten ir tajp isgaudo :evil: gal jau bandei lydekas gaudyt? :roll:

#6490   Donis
 27 Bal 2006 19:19
Deividas rašė:ne tai negaudysiu...ten ir tajp isgaudo :evil: gal jau bandei lydekas gaudyt? :roll:
Dar ne,kazkotai netraukia :roll:

#6498   Deividas
 27 Bal 2006 19:48
as dar ir nelabaj noriu,bet kita savaitgali reikes pamegint laime... :roll:

#6530   tuomahaukas
 27 Bal 2006 23:28
Deividai, pamėgink laimę "blevyzgose"- čia apie voblerius kalbame.

#6683   giedriuzzz
 29 Bal 2006 15:15
Siandien gavau dovanu 3 vobleriukus firmos BALZER, pavadinimas kazkoks CATCHER. Kiek zinau jie yra gana pigus :roll:
Gal kas esate tokiu turejes ir galite apie juos ka gero ar nelabai papasakot? Ar bent jau jie tinkami zvejot ar tik del grozio skirti? :grin:

#8847   Xrapas
 09 Bir 2006 07:46
giedriuzzz rašė:Siandien gavau dovanu 3 vobleriukus firmos BALZER, pavadinimas kazkoks CATCHER. Kiek zinau jie yra gana pigus :roll:
Gal kas esate tokiu turejes ir galite apie juos ka gero ar nelabai papasakot? Ar bent jau jie tinkami zvejot ar tik del grozio skirti? :grin:
Gaudęs nesu, bet vakar pavarčiau "Balzer" katalogą- pristatyti kaip 2004 metų naujiena. Iš pažiūros normalūs "plastmasiukai", jei "Balzer" pristato savo vardu, turėtų veikti. Turiu keletą "noname", tai tų darbas išvis kaip vartiklių, bet nepaisant to, bebandant silkė užpuolė :lol:

#8861   giedriuzzz
 09 Bir 2006 10:42
Galiu pasakyt, kad sudas ten ne vobleriai. Rezultatai kol kas 0, o va dabar kai salmo vobleriukus isbandziau, tai iskart pagerejo rezultatai ir pasimate ju darbo grozis ;-)

#8993   CHloras
 13 Bir 2006 09:30
o kaip jums Salmo firmos vobleriai?

#8995   tuomahaukas
 13 Bir 2006 09:38
Negaliu peikti- visai neblogas pasirinkimas :-ou-je

#9001   Skumbrotas
 13 Bir 2006 10:17
Salmo vobleriukai ir man patiko, gaila tik kad kelis gyvus beturiu, o Klaipėdoje prekyboje jie šiuo metu yra dingę. Bet girdėjau, kad kai kurie Salmo modeliukai, pvz. populiarieji Hornet, pastaruoju metu pradėjo atkeliauti labai jau prastos kokybės, nepalyginami su senaisiais. Gal jau kas bandėt žvejoti su tais naujaisiais, ar teisingi tie gandai apie smukusią kokybę?

#9006   Xrapas
 13 Bir 2006 10:48
Naujai atvežtų "Salmo" kol kas nemačiau, todėl apie smukusią kokybę sunku ką nors pasakyti. Girdėjau tik, kad kaina bus aukštesnė, nes ar tai kitas distributorius, ar dar kažkas.
Kuo labai nusivyliau, tai "Dorado". Va šitie tai tikrai suprastėjo... "Fanatikuose" perverčiau visą krūvą- neradau nei vieno be defektų. :(

#9008   tuomahaukas
 13 Bir 2006 10:58
Viskas, ką turių- 3 m. senumo.
Beje, Skumbrotai, kas konkrečiai apie "prastesnę kokybę" kalbama ? Bo visokių mistikų dažnai galima forumuose prisiskaityt !jablynkst!: "Prasti" ir taškas- suprask kaip nori :roll:
Gaila, bet ir aš negaliu nurodyti, kokių firmų vobleriai mane užkniso- atmintis trumpa, o ant voblerio pavadinimo nėra :oops: Tiek pasakysiu kad "nebrangiai pirkau" :lol: Problemos buvo tokios:
- vieno šaibom nuėjo žiedelis, uždėtas ant kilputės liežuvėlyje.
- vieną nunešė lydeka- be rimtesnio pasipriešinimo išrovė kilputę.
- vienas vangiai dirbo- keičiau trišakius mažesniais.
- vienas "Ugly duckling'as" dviejų dalių pasiliko be uodegos :oops:
Darau išvadą, kad 1, 2 ir 4 variantais- sam durak, (nors turbūt ne kožnas "ant tempimo" vobleriams silpnos grandies ieško :roll: ... visgi keletas lašų klijų arba įtartino žiedelio pakeitimas nebūtų pakenkę :oops: ), trečiuoju variantu- šiaip ne tai dašuto.

#9187   Deividas
 18 Bir 2006 11:41
nusipirkau vakar vienoje Druskininku zukles parduotuveje" yo zuri" firmos vobleriuka.mane jis patikino kad niekur pigiau nera.mokejau 18lt.kiek kitur kainuoja?kas esate jais gaude?

#10513   tuomahaukas
 27 Lie 2006 00:04
Kadangi ne už savus, o už dovanų čekį ;-) - įsigijau YO-ZURI crystal minnow DD redhead'ą. Tarp voblerių holograminių neturėjau, o tarp turimų raudongalvių šitas spragą ir užpildė (floating, neria 2-4 m):

Paveikslėlis

#10609   Xrapas
 29 Lie 2006 13:30
O aš už savus :( crystal minnow F , 90 mm, 7,5 gr. aukšlės spalvos nusipirkau... neria apie 30 cm., gražus, bjaurybė.
Truputį nepatinka, kad YO-Zuri "assembled in Philiphines". Labai jau girdėtas variantas :lol:
Minnow DD 24 gr. turiu kokių porą mėnesių, bet kadangi nelabai tinkamas mėtymui, eis rudenį velkiavimui.

#10691   Aukstaitis
 01 Rgp 2006 06:47
Klausimas vobleristams ;-)

Kokius 3-4 voblerius pasirinktumėt lydekų žūklei tokiu variantu :
Ežere vanduo neskaidrus.Žvejojama bus nuo kranto,gylis 2-3m. Visoje pakrantėje lelijų lapai,kai kur pasitaiko nendrių ( nekalbu apie krantus kur vien nendrės,bet ten prieiti neįmanoma). Ežere daug plakių,kuojų ir ešerių.. Vietomis yra smėlio atabradų,visur kitur dugnas dumblėtas.
kalbu apie Mūšėjaus ežerą kuriame ruošiuosi rugsėjį paspiningauti. ;-)

Kokius voblerius geriau pasirinkti - skestančius,plaukiančius ar suspendingus :? ;-)

#10698   Xrapas
 01 Rgp 2006 09:56
nuo kranto visgi, manau, patogiau blizgėmis arba guminukais gaudyti, pats bent be valties nerizikuoju: vobleriai dažniau pasigauna įvairių kliuvinių... Jeigu jau tektų gaudyti panašiomis sąlygomis, pasirinkčiau:
1. Salmo Slider 7 cm, skęstantį variantą, spalva- RSH. Privalumai- toli užsimeta, rečiau už kitus už ko nors užkliūna, galima gaudyti storu valu. Trūkumai- brangus, neturint įgūdžių ir kieto koto, sunku valdyti.
2. Strike Pro JL 120, suspending- išbandytas variantas, dirba apie 1 m gylyje, gerai užsimeta, dėl nedidelių kabliukų irgi palyginus retai kabinėjasi, nebrangus
3. Rapala Shalow Runner 7 cm- plaukiantis
4. Rapala Husky Jerk

Spalvinimai- skonio reikalas, aš labiau natūralius mėgstu.

#10708   tuomahaukas
 01 Rgp 2006 11:45
Siūlyčiau: floating, negiliai neriančius ir suspending ( ~1 m gylyje).
Esu bandęs Xrapo paminėtus 3 ir 4 variantą- :gutgut pasirinkimas ;-)
Iš savo kibesnių, gaudant pan. sąlygomis, paminėčiau :
rapala husky jerk suspending:
Paveikslėlis
ir Salmo Jack:
Paveikslėlis

Nors pats dažniau tokiomis aplinkybėmis labiau esu linkęs gaudyti žolinėmis blizgutėmis (pvz. "kibs": cunami EX, cyclone EX)
Paveikslėlis
Paveikslėlis
arba pvz. žolines rapala minnow spoon (bene mėgstamiausias mano modeliukas; spalvos- kožno "skonio reikalas" ;-) )
Paveikslėlis
Vėl priterliojau paveiksliukais... sorry :oops: ;-)

#10714   Xrapas
 01 Rgp 2006 13:07
Kaip gaudyti su Slider ir Jack'u galima žvilgterti čia:
http://www.24.olsztyn.pl/salmo/modules. ... age&pid=72
Tik Jackui jau galingo koto reiks- visgi 60 gr.
Dar užmiršau paminėti vieną iš Rapalų- X rap. Pagal savo duomenis praktiškai tinkamiausias Aukštaičio paminėtoms sąlygoms, bet brangus...

#10717   Vegys
 01 Rgp 2006 15:58
tuomahaukas rašė:arba pvz. žolines rapala minnow spoon
Velns ji zino, as ant jos da nieko nesugaves :roll: Nors siaip ja gan tikiu ir tikrai neguli pas mane dezutej .... Gal nesiseka, o gal ja traukt kaip nors ipatingai reik ? Pas mane eseriuko spalvos.

#10721   tuomahaukas
 01 Rgp 2006 17:39
Aš ją nuleidžiu ant dugno, pauzė, timpteliu. Nors kartais imdavo ir sklendimo metu, mėtant neplačia vėduokle (gal sunervindavo ?)
Visgi dažniausiai kibimo sulaukdavau keldamas nuo dugno (pašokdindamas). Ne visai džigavimo būdu: išlaikydavau gerokai ilgesnes pauzes, timptelėdavau nestipriai, patraukdavau dugnu, vėl timptelėdaavau... Vnž. nelabai aktyviai su ja dirbu- pas mane šitas masalas ne sprunkantis ar užsivėpsojęs, o jau visai duba duodantis žuveliokas. Tokiu būdu man labiausiai pasiteisindavo.
Beje, du rudenius spoon Trakų ežeruose buvo masalų čempionas be jokios konkurencijos (gaudant nuo kranto) ;-)
P.S. Papeckiosiu... :lol:
Žoliniukių gama:
Paveikslėlis

#10749   Agis
 02 Rgp 2006 13:53
Japoniski zaisliukai :lol:

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Virsutiniai tai man labiau tiktu i "juoku" skyrely :lol:
Paskutinį kartą redagavo 1 Agis. Iš viso redaguota 28 kartus.

#10761   tuomahaukas
 02 Rgp 2006 18:22
Jeigu P.Picasso laisvalaikiu nuo tapybos užsiimdavo vobleriu drožimu, garantuoju kad antras variantas- jo rankų darbas :-ou-je

#10765   Xrapas
 02 Rgp 2006 19:38
Aš, jeigu būtų galimybė, visus išbandyčiau. Ką gali žinoti, gal ir lydekoms nesvetimas jumoro jausmas ;-)
Viršutinis variantas gan įdomus, kažkuo Salmo Maas Marauder primena, turėtų įdomiai žaisti.

#10825   Agis
 03 Rgp 2006 10:57
Paaiskinkit jus man, jaunam spiningautojui :lol: man girdetas nuomones.Vobleriai parduodami be zieduku kilpelese ir su ziedukais.Tipo jeigu be zieduku, tai butinai reikia segti karabinuka arba risti Rapalos laisva kilpa, o jeigu voblerio kilpeleje yra ziedelis, tai valas risamas butinai kietu mazgu.Ar tai tiesa :?:

#10827   vašylas
 03 Rgp 2006 11:43
Bent aš tai taip nemanau... Visada rišu "rapalinį" mazgą, o žiedelius iš vis nuimu.

#10828   Xrapas
 03 Rgp 2006 12:17
vašylas rašė:Bent aš tai taip nemanau... Visada rišu "rapalinį" mazgą, o žiedelius iš vis nuimu.
Kaip suprantu, metalinių pavadėlių nenaudoji?

#10830   vašylas
 03 Rgp 2006 14:26
Nebent velkiaujant su didesniu vobleriu, segu tiesiai ir viskas.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė