Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #229814   Vegys
 01 Lap 2010 19:33
Deividas rašė:o pirmoji mano zinute apie metimo svori nieko nesako?
Vegys rašė:Diskusija tik apie užmetimo atstumą, o ne apie tai, gali ar ne gali jis apskritai tokius svorius mėtyt.
Gaila, kad ne Vilniuje gyvenat. Susilažint galėtume. Reiktų viso labo su 17 g spiningu su 40 g svareliu permest 1,5 karto Neries plotį ... :liež-uvis
 #229822   SauliusM
 01 Lap 2010 19:53
Vegys rašė:Vot įdomu, negi išties geri (rimtų firmų) spiningai tokie geri ? Negi tikrai gali mėtyt 2x sunkesnius svorius 90 m atstumu ? Kad jie gali mėtyt 2x didesnius svorius - tikiu. Ale kad 90 metrų - nelabai .... :roll:
Aš pats neturiu tokių įrankių. Ale man ir su karpine meškere 90 m užmetimas skaitosi neblogas. Tai kaip ten su spiningų užmetimu ? Siekia 90 m (ar bent jau 60 m) su 2x didesniais svoriais ar vistik čia žvejų pagražinimas ?
visko po truputi. brangus amerikonai is tikro eina su pamazintais uzrasais ant blanku. del to konkretaus lamiglaso tai man jokiu abejoniu nekyla. jei metyt mokantis zmogus tai galejo pilnai taip metyt. tas lamiglasas yra MTS tai yra magnum teiperis, todel jam galios rezervo virs stogo.
 #229824   Deividas
 01 Lap 2010 19:55
apie metimo nuotoli nezinau, nematuoju ir neminejau :!: nebutinai velgi brangus kotas mes toliau... isigijau dar viena lamiglasa, 9'6 JS. Jis letesnes akcijos, meciau 28g + guma. nuotolio man uztenka(noreciau siaip palyginiti idomumo deliai su kitais kotais toliau ar ne jis meta) . Kotas nevargina, meta pats is saves, nereikia naudot daug jegos kas man svarbu gaudant visa diena. jei kas idomu klausk
 #229826   SauliusM
 01 Lap 2010 19:56
Vegys rašė:
Deividas rašė:bevutinai brangus kotas turi mest du kart daugiau :!: su juo lygiai taip pat turi smagiai zvejot du kart lengvesniais masalais :!:
Ar teisingai suprantu, kad tu sutinki / patvirtini, jog su Laminglas spiningu iki 17 g gali metyt 40 g svorius 90 m atstumu ? Diskusija tik apie užmetimo atstumą, o ne apie tai, gali ar ne gali jis apskritai tokius svorius mėtyt.
jei tik apieuzmetimo atstuma, tai eilinis statistinis metikas mes manau ~70m ta svori su tuo kotu. bet gerai mes mokanciam 90m yra realu su tuo kotu 40gr mostelt.
 #229828   Deividas
 01 Lap 2010 19:58
SauliusM rašė:
Vegys rašė:Vot įdomu, negi išties geri (rimtų firmų) spiningai tokie geri ? Negi tikrai gali mėtyt 2x sunkesnius svorius 90 m atstumu ? Kad jie gali mėtyt 2x didesnius svorius - tikiu. Ale kad 90 metrų - nelabai .... :roll:
Aš pats neturiu tokių įrankių. Ale man ir su karpine meškere 90 m užmetimas skaitosi neblogas. Tai kaip ten su spiningų užmetimu ? Siekia 90 m (ar bent jau 60 m) su 2x didesniais svoriais ar vistik čia žvejų pagražinimas ?
visko po truputi. brangus amerikonai is tikro eina su pamazintais uzrasais ant blanku. del to konkretaus lamiglaso tai man jokiu abejoniu nekyla. jei metyt mokantis zmogus tai galejo pilnai taip metyt. tas lamiglasas yra MTS tai yra magnum teiperis, todel jam galios rezervo virs stogo.
Sauliaus manau pameni zukle, kai su airiu, cesium nemune buvom. Kaip tik tada nesenai rodos buvau isigijes mts 8'6 pedos, metem, mete jis pakankamai gerai, turiu ji jau berods 4 metus,esu pilnai patenkintas
 #229830   SauliusM
 01 Lap 2010 20:01
Deividas rašė:noreciau siaip palyginiti idomumo deliai su kitais kotais toliau ar ne jis meta
geriau nepradek net, nes susirgsi, ir dar uzbanys tave paskui. jeigu ka, tai tarp pigiuju ir brangiuju kotu uzmetimo nuotolio skirtumas yra tikrai nedidelis ir nezymus. zymiai labiau nuo metiko nei nuo koto tas atstumas priklauso. nu ok, idomi cia jusu diskusija, einu alaus isipilt, mazu ka ir parasysiu.
 #229831   SauliusM
 01 Lap 2010 20:04
Deividas rašė:Sauliaus manau pameni zukle, kai su airiu, cesium nemune buvom. Kaip tik tada nesenai rodos buvau isigijes mts 8'6 pedos, metem, mete jis pakankamai gerai, turiu ji jau berods 4 metus,esu pilnai patenkintas
atsimenu, ir atsimenu kad meciau assu juo. tik va nezinau ar tu atsimeni ir ar pastebejei, kad as ji tada lyginau su scierra EDP 9'9'' ilgio uzmetimo iki 36gr... 25gr zilvina abu kotai mete vienodai. :roll:
 #229833   Taacis
 01 Lap 2010 20:04
A tai jus čia kažkokius rekordus bandot padaryt? Ką bendro turi numetamas atstumas su spiningavimu? Mano galva numetamas atstumas tai kokie 5% sekmes. Visa kita apsprendzhia masalo pravedimas, uzhmetimo taiklumas, masalo paguldymas y vieta, visos yrangos jautrumas, kabliuku kokybe...
O matuoti kas toliau numeta, tai taspac, kaip priesh 100 metu aishkintis kieno arklys greitesnis ar (jau dabar) kieno mashina krutesne- girtu kaimiechiu su trumpais pimpaliukais razborkes ir tiek.
O kas toli nenumeta- lai seda y valty ir nuplaukia iki ten kur yra zhuvu.
 #229834   Deividas
 01 Lap 2010 20:07
keiciant temos krypti, tai su MTS reikia moketi masala "issauti" ka beje jau moku per 4 metus :) ir siaip labai tinkama meskere vobleriam po krumus kaisiot kur nereikia dideliu atstumu
 #229835   SauliusM
 01 Lap 2010 20:08
Taaci, nebuk svolocius, neatimk is zmoniu malonumo i toli pametyt ;-) kai nekimba,labai smagu tuom uzsiimt.
 #229837   okuma
 01 Lap 2010 20:16
dar manau labai svarbus aspektas atskirti uzmetimo nuotoli nuo ismetamo valo ilgio.... kas matavo metrais ant zemes-zinos apie ka as ;-)
 #229839   Taacis
 01 Lap 2010 20:20
SauliusM rašė:Taaci, nebuk svolocius, neatimk is zmoniu malonumo i toli pametyt ;-) kai nekimba,labai smagu tuom uzsiimt.
Mielai, esant panashiom salygom, panashiu ananizmu uzhsiimu :roll: , bet geriau testuoti spininga ant taiklumo, o ne ant "ilgumo" :grin: Bo gaidishkas spinas tikrai sunkiai prisinaravina uzhmesti taikliai, o va su rimtu kotu, kuris "ishmetes" masala momentaliai nustoja "kratytis", masaliukas gula y kvadratiny metra labai tiksliai. Beje uzhmetinet "normaliai" joks ydomumas, daug smagiau, kai ish kokiu 15-25m, ant kurmiarausio pievuteje (arba ant kelmelio, nuo kurio paskui masala patraukus, anas labai sexovai pliumpteli y upelio duobe) bandai paguldyt masala- "ish kaires" iish deshines", "ish per galva", "ish delno".
Nu sorry- offtopas totalus, daugiau nebesivelsiu y shias diskusijas...

P.S.: Okuma- tu teisus, paprastai iki pajauti masalo svory susivynioja apie 10-20 rites apsisukimu ;-var-var.
 #229841   Vegys
 01 Lap 2010 20:26
SauliusM rašė:jei tik apieuzmetimo atstuma, tai eilinis statistinis metikas mes manau ~70m ta svori su tuo kotu. bet gerai mes mokanciam 90m yra realu su tuo kotu 40gr mostelt.
Pasikartosiu dar kart - kalba eina tik apie 17 g išmetimo (ar pan) spiningo 40 g masalo užmetimo 90 m nuotoliu. Sauliau, manau esi patyręs metikas. Ar turi panašių spiningų ? Ar gali įrodyt (darom lažybas), kad su tokiais įrankiais gali tiek užmest ? Dėl laimėjimo - susitarsim :)
 #229843   Vegys
 01 Lap 2010 20:28
okuma rašė:dar manau labai svarbus aspektas atskirti uzmetimo nuotoli nuo ismetamo valo ilgio.... kas matavo metrais ant zemes-zinos apie ka as ;-)
BŪTENT !!! Labai taikliai pasakyta. :) Manau visi kalbam apie užmetimo ilgį, o ne apie tai, kiek šoninis vėjas sugeba valo išpūst.
 #229844   SauliusM
 01 Lap 2010 20:29
Nu va, alaus puse bokalo nugeriau po kapiniu lankymo maratono. tai daba biski parasysiu. vienzo siandien is ryto pries kapiniu lankymo maratona buvau nubeges prie Nemuno pagaliau pratestuot biskiuka Norstream Ultra. 2,4m ilgio deklaruojamo 2-12gr uzmetimo. buvau siek tiek nustebes, kad komfortiskas metyt svoris uzrasytas tikrai gana tiksliai. 2gr salmo tiny ir 2,5gr pontoon21 cheerful meta neblogai. net pabandes situos pametyt smalsumo delei uzsikabinau tsuribito baby minow 1,1gr tesverianti. kazka panasaus i uizmetima galima atlikt net ir su tuo vobleraiciu. aisku meciau su 0,18mono valu (DAM Imperial) pasiploninus vala manau mikrobai skristu visai neprastai. is sunkiosios puse taip be dideles baimes is jegos galima mest kazkur iki 14gr. atsargiu balioniniu metimu meciau ir 20gr bet jau komforto ner visai. vienu zodziu deklaruota uzmetimo svori uzskaitau. o optimaliai sakyciau meta 5-8gr kazkas. nu gal 4-8gr bet 4gr nieko metomo neturejau, viskas buvo arba 3 arba 5gr deziukej kai tycia. meciau su ryobi applause 2000 rituke ir jau minetu valu. vienzo balansas su 2000 ryobiu ne pats idealiausias ir prasosi 3000 dydzio kotas arba siaip 10gr kazko sunkesnio. bet jei 3000 ryobi uzkorkuot tai jau pirmo ziedo diamtras butu mazokas ir vala stabdyt pradetu. nu vienzo reik mazdaug 290-300gr sveriancios ritukes su ~2000-2500 dydzio bugnu.

cia apie pliusus kolkas is minusu tai jau mineta blekine tulpe ir atgrubnagiskai surinktas rites laikiklis. bet zinant koto kaina, tai man labai kabinetis prie situ smulkmenu sazine neleidzia.

ir dar pabaigai. nu kazkaip radau kisenej megabass x-80 trick darter vobleruka. tai sakau pabandysiu patvicint su juo. nu tas jau ziaurokas sitam kotui. sakyciau kotas jo visiskai nepaveza. o dar valas mono.nu bet to kiek paveza uzteko kad isisegtu ~0,8kg lydekioks:
Paveikslėlis
tai za odno isbandziau ir kaip zuvi laiko ir kiek jegos turi kotas. lydekioks visai galini kabliuka uz lupos isiseges buvo ir nenusipurte. o ir jegos su tokiom silkem tvarkytis jam pakankamai.
vienu zodziu, kaip as ji pirkau sapalam, tai tam jis tiks pilnai, ir jei netycia sapalus begaudant koks salatis balamutas i svecius uzsuks, tai irgi nelabai baisu.
 #229845   Taacis
 01 Lap 2010 20:29
Tai jus gal tu 90 metru autoriaus palaukit, ka anas atsakys? Ir beje buvo minimi 80-90 metru...
Vidma rašė:Siandien isitikinau nepaprastu Lamiglas patikimumu.Zvejys Lamiglas Certified PRO X10 MTS 7-17 gr spiningu Skirvytes krantineje drasiai mete 40 gr galva be jokios baimes apie 80 - 90 metru. Nebuciau mates-nepatikeciau.
 #229846   Vegys
 01 Lap 2010 20:30
Taacis rašė:A tai jus čia kažkokius rekordus bandot padaryt?
Ne rekordus bandom daryt. Tik bandom priartėt prie realybės.
 #229847   SauliusM
 01 Lap 2010 20:32
Vegys rašė:
SauliusM rašė:jei tik apieuzmetimo atstuma, tai eilinis statistinis metikas mes manau ~70m ta svori su tuo kotu. bet gerai mes mokanciam 90m yra realu su tuo kotu 40gr mostelt.
Pasikartosiu dar kart - kalba eina tik apie 17 g išmetimo (ar pan) spiningo 40 g masalo užmetimo 90 m nuotoliu. Sauliau, manau esi patyręs metikas. Ar turi panašių spiningų ? Ar gali įrodyt (darom lažybas), kad su tokiais įrankiais gali tiek užmest ? Dėl laimėjimo - susitarsim :)
is panasiu spiningu (iki 17gr) turiu tik avida, bet anam 40gr bus pereboras ir net nebandysiu metyt. lamiglaso MTS (butent MTS kas reiskia magnum taper, nemaisykit) turi galios rezerva virs lubu, ten atskira pasaka.
 #229856   Deividas
 01 Lap 2010 20:52
Vegys rašė:
Taacis rašė:A tai jus čia kažkokius rekordus bandot padaryt?
Ne rekordus bandom daryt. Tik bandom priartėt prie realybės.
realiai palauk geguzes 20d meeto prie Atmatos, duosiu pamegint :grin:
 #229857   Vegys
 01 Lap 2010 20:56
ok :)
Nekantrus esu, bandžiau Saulių išprovokuot bandymams :)
 #229858   Taacis
 01 Lap 2010 20:57
Vegys rašė:ok :)
isprovokuot bandymams ar "banui"?
 #229862   Deividas
 01 Lap 2010 21:02
Vegys rašė:ok :)
pradziai uzstatas po to bandymai :grin:
 #229864   Vegys
 01 Lap 2010 21:03
Taacis rašė:isprovokuot bandymams ar "banui"?
O čia rimtas klausimas ar ne ? :roll:
Jei rimtas - tai išprovokuot bandymams. Jei nerimtas - susibėgt alaus išgert. :lol: Banas čia ne prie ko ir neaišku dėl ko.
 #229870   SauliusM
 01 Lap 2010 21:27
Vegys rašė: susibėgt alaus išgert. :lol:
nu mazu ant kaledu ir susibegs vilnieciai kur alaus isgert...
:roll:
turetum po ranka ta MTS'a sakyciau varom pametysim. o dabar. nu neturiu as spiningo su katruo 40gr 90metru mest. artimiausias tam mano turimas kotas butu sea bass'as is penn'o... bet ten 3.45 metro su uzmetimu iki 120 gr...
http://www.worldseafishing.com/reviews/ ... eview.html
http://www.wsftackle.com/acatalog/penn_ ... _rod.shtml
turejau hardy, va su tuo buciau galejes tai daryt, ale perleidau as ji i kitas rankas... nu dar turiu avida su uzmetimu iki 35gr katruo mazdaug 30gr realu gal butu bandyt 90m mostelt, ale bet tai irgi ne tai ko tu nori.
 #229874   Deividas
 01 Lap 2010 21:46
o kam tau toks kotas ?
 #229879   SauliusM
 01 Lap 2010 21:54
koks kotas? ir sitas tavo klausimas kam?
 #229889   gintars
 01 Lap 2010 23:25
Spiningavimo sezonas arteja i pabaiga, tai sugalvojau padaryti savo turimo spiningelio trumpa apzvalga. Ji naudoju nuo ankstyvo pavasario. Taigi spiningas butu Robinson diaflex light spin 2,95m 7-22g uzmetimo, akcija fast, 85 mln PSI anglis, fuji ziedai ir rites laikiklis, kaip uz 168 litus, sakyciau visai neblogai.
Koto akcija manau perdetai pavadinta fast, net nezinau kaip ja pavadinti, nes nesu turejas realaus fast spiningo gero gamintojo. bet man sio koto akcija visai patinka, traukiant sunku masala sroveje linksta virsutines dalies trecdalis, o traukiant rimtesne zuvi dirba vos ne visas blankas nuo pirmojo ziedo. Uzmetimo svoriai sakyciau parasyti plius minus tiksliai. Nors as su juo sapalaudamas sekmingai metau 1numerio mepsus ir 3cm vobleriukus (jaxon micro) i kita dubysos kranta. Salviaudamas metau kibs tornado, flood, cunami blizges be jokios baimes. Virs max uzmetimo ribos irgi esu metes berods 28gr. blizge bet jau metimas atsargesnis ne is jegos. Su guma 12 gramu dugna jaust eina bet reikia pinto valo, su mono jau nekas. Su zuvimi tvarkosi puikiai, buvo trauktas 2,8 salatis tai spininga jau lenke kaip reikiant, bet dar valdyti zuvi buvo galima.
Taigi apibendrinant: tai puikus ir gan universalus spiningas, pilnai atitinkantis mano poreikius ir savo kaina. Aisku pilnos kainos kaip nurodo lenkai apie 480-520 zlotu nemokeciau, bet kaip mokejau 168 liltus tai daiktas tikrai geras.
 #229890   SauliusM
 01 Lap 2010 23:52
gintarux rašė:85 mln PSI anglis, fuji ziedai ir rites laikiklis, kaip uz 168 litus
nu kas cia do kosmosas...
Aisku pilnos kainos kaip nurodo lenkai apie 480-520 zlotu nemokeciau, bet kaip mokejau 168 liltus tai daiktas tikrai geras.
nu daba biskiuka aiskiau, gerai kad parasei. o siaip tai kur jus tu robinsonu randat jei ne paslaptis?jau milijona metu jokioj parduotuvej as ju mates nesu. nors aisku niekad ir neieskojau specialiai...
 #229892   Vegys
 02 Lap 2010 00:39
gintarux rašė:Spiningavimo sezonas arteja i pabaiga, tai sugalvojau padaryti savo turimo spiningelio trumpa apzvalga
gintarux, man asmeniškai labai patiko tavo aprašymas. Liuks, kai žmonės pristato savo spiningus (nuo masalų mėtymo iki žuvies traukimo). ::liux
  • 1
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė