Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #243364   henyte
 27 Gru 2010 13:28
Jei rasinet, tai rasinet :grin: .
Tu parasei, kad daiwos kryziuoja, as zinodamas, kad parsivarei naujesne excelerio versija paklausiau ar tikrai tavasis exceleris kryziuoja, tu atrasei, kad pamatyt ar kryziuoja tau reikia kazkodel reik prie vandens eit, as parasiau, kad man pamatyt tai nereik prie vandens eit, tu likai labai nustebes...
Paklausiu dar karta ir jei tau nesunku atsakysi. Ar tavo exceleris kryzmai vala kloja (neklausiu ar jis meta kilpas) ?
 #243370   SauliusM
 27 Gru 2010 13:40
henyte rašė:Paklausiu dar karta ir jei tau nesunku atsakysi. Ar tavo exceleris kryzmai vala kloja (neklausiu ar jis meta kilpas) ?
tarkim taip. ant ribos. aiskaus ir ryskaus prakriziavimo akim nesimato. del to man ir reikia ja pabandyt ant vandens ir pamatyt ar isipjovineja valas ar ne ir kilpos metosi ar ne. nes pats kryziavimas savaime neturi prasmes, prasme turi tik valo prakryziavimo rezultatas, kuri norint pamatyt ir reikia rite isbandyti zvejyboj. Gal biagiam cia sita filosofija su nusitampymais?
 #243383   henyte
 27 Gru 2010 13:52
dekui, jei aiskaus nesimato, tai reiskia (bent jau man), kad "cross wrap" ten taip ir "neprisabacino"...
 #243779   Donasssss
 28 Gru 2010 15:20
caldia x padaro uz 650lt. o daiwa td r4 uz 750lt. kaip manot ar tai tikrai geriausiai man butu uz situos pinigus?
 #243781   gytis
 28 Gru 2010 15:30
henyte rašė:dekui, jei aiskaus nesimato, tai reiskia (bent jau man), kad "cross wrap" ten taip ir "neprisabacino"...
Gal galite man aklam parodyti, kurioje is siu riciu:
http://www.daiwa.com/reel/spinning.aspx
gamintojas giriasi, kad naudoja mistini "cross wrap"?
 #243792   henyte
 28 Gru 2010 16:18
Reik zinot kur ieskot :) . Gal nepamanysit, kad pats su kokiu fotoshopu sukuriau ar savo tipografija turiu...
Paveikslėlis Paveikslėlis
Graudu zinoma kai noredamas ka nors paklausti ir suzinot, turi dar kazka irodinet, det kazkokias nuotraukas ar linkus, nes kitiems kazkodel norisi uz toki smalsuma kvailiu ir neismaneliu padaryt... Ar ne? Norejau tik suzinot apie naujos SauliausM rites ipatumus... Tiek to, darbas padarytas, paveiksliukai ideti... Dar karta priminsiu gyciui, kad sneku ne i rites daliu numerius schemoje ziurejes ar sutepinejes dantracius, o palygynes tureta rite su lygiagriaciu valo klojimu su turima rite su kryzminiu valo klojimu.
 #243797   SauliusM
 28 Gru 2010 16:33
nu be tu henytes paminetu R4 ir D cross wrap valo klojimu kiek as pamenu giriasi dar ir caldia, certate, emeraldas... gal dar kas... bet va kas kelia sioki toki itarima kad amerikonu rinkai skirtose daiwose, nu tose kurias cabelas ir basspro pardavineja, tai sito uzraso cross wrap matyt man neteko. nors is kitos puses, va pvz regalas plus bri, to uzraso irgi neturi, vala kloja akim ziurint gana tragiskai, bet kilpu jokiu nemeto, nes ir be to cross wrapo gana neblogai prasikryziaves ten tas valas.
 #243798   SauliusM
 28 Gru 2010 16:36
Donasssss rašė:caldia x padaro uz 650lt. o daiwa td r4 uz 750lt. kaip manot ar tai tikrai geriausiai man butu uz situos pinigus?
as tai manau, kad sitos rites tavo kotui visiskai netinka uz kokius pinigus jas bepirktum ir jau rasiau kodel. tau tikrai siulyciau ziuret i 3000 dydzio modelius fuego, airity, luvias... nors ar tik ne Airis del airity bambejo, kad kazkokiu lyg ir problemu su valo vedikliu turejo. nors jei atvirai tai as asmeniskai tavo vietoj labiausiai sukciau smegenis kaip fuego 3000 papigiaja is amerikos parsivezt.
 #243800   henyte
 28 Gru 2010 16:43
p.s. (nebeisejo prie seno "posto" pridet, nes saulius spejo parasyt :)) idomiausias dalykas, kad nuejes i "cabelas'a", uzejes prie "tierra" radau pakeista aprasyma su naujuoju "daiwa" logotipu, kuriame taip pat neliko jokiu uzuominu apie "cross wrap", o juk pries 2 men pirkdamas "prodigy" lyginau ji su "tierra" ir galvojau, kad prie "prodigy" paprasciausiai pamirso paminet kryzmini klojima... :-D O is visu pakeistu aprasymu, man persasi tik viena mintis, kad su naujuoju logotipu keiciasi ne tik jis, bet ir "daiwos" taupymo programos, kam det papildoma dantratuka, jei apie ta "cross wrap" isvis dauguma vartotoju nera girdeje, o rite suksis ir be jo, tai kodel nesutaupius keliu jenu pirkejo saskaita, o juk jena prie jenos ir kalna jenu padaro :-D ...
 #243803   SauliusM
 28 Gru 2010 16:49
aha, bet pas daiwa be cross wrap yra dar toks advanced locomotive level wind ;-)
apie katra rasoma, cituoju:
Daiwa’s Advanced Locomotive Level wind which cross wraps line precisely on the spool upon retrieve (also minimizing line twist) that along with Daiwa’s forward tapered machined aluminum ABS spool… allow for super long trouble-free casts.
:-D

ir tas mano naujasis exceleris nors "cross wrap" neuzrasyta, bet "advanced locomotive levelwind" uzrasyta:
http://www.daiwa.com/reel/detail.aspx?id=559
 #243804   Donasssss
 28 Gru 2010 16:51
kazkaip nelabai megstu siustis is kazkur,kazkaip smagiau pirkti gyvai. o vat tos isvardintos rites jau stiprokai lipa virs kainos kuria as nusiteikes moketi,keturzenkle suma ar visai arti to man jau kazkaip visai nepatinka...
 #243805   SauliusM
 28 Gru 2010 16:55
Donasssss rašė:kazkaip nelabai megstu siustis is kazkur,kazkaip smagiau pirkti gyvai. o vat tos isvardintos rites jau stiprokai lipa virs kainos kuria as nusiteikes moketi,keturzenkle suma ar visai arti to man jau kazkaip visai nepatinka...
bet jei pirksi tas savo paminetas ritukes, tai konkreciu tavo atveju jos tau bus nelabai kuom geresnes uz ritukes kainuojancias ~300 tautisku :-D
 #243806   Donasssss
 28 Gru 2010 16:59
o gal SauliusM gali paaiskinti kuom blogas stradicas fc? aciu iskarto...
 #243807   SauliusM
 28 Gru 2010 17:02
Donasssss rašė:o gal SauliusM gali paaiskinti kuom blogas stradicas fc? aciu iskarto...
negaliu, nes tokio neturejau. bet savo tureta stradica as nudobiau per nepilnus du sezonus, todel as i stradicus daba ziuriu biskiuka atsargiai. kaip ir isvis i shimano. nes ir kitu nudobtu shimano modeliu maciau ne viena. o va daiwos nors ir nenucackintos kaip saldainiai taip kaip kad shimano, bet nudobt mano nuomone anas gerokai sunkiau. nu bent jau mano patirtis man taip sako.
 #243808   Xrapas
 28 Gru 2010 17:09
henyte rašė:...palygynes tureta rite su lygiagriaciu valo klojimu su turima rite su kryzminiu valo klojimu...
Galbūt tavo ritės skyrėsi tik greičiu, kuriuo pirmyn/atgal vaikšto būgnelis? Ir tai įtakojo, kokiu kampu viena kitos atžvilgiu bus suklotos apvijos?
Įmetu tokį mėgėjišką piešinuką, iš kurio galima spręsti, kaip bus klojamas valas, rotoriui apsisukus apie būgniuką, kol tas suvaikščios į vieną pusę, pavyzdžiui, 3, 5 ir 8 kartus:

Paveikslėlis

Tiek Daiwa Advanced Locomotive Level wind, tiek Shimano Aerowrap nepaisant skirtingos konstrukcijos atlieka tą pačią funkciją: sukant rankenėlę stumdo būgnelį pirmyn/atgal.
O kažkokių specialių sistemų, užtikrinančių "kryžminį" arba "lygiagretų" klojimą ritėse aptikęs kaip ir nesu :lol: .
 #243809   henyte
 28 Gru 2010 17:10
"advanced locomotive level wind", jeigu paziuretum po vienu dantratuku pamatytum kazkiek i "s" raide panasu grioveli, jis tipo atsakingas uz tvarkinga ( be idubimu-kauburiu ir t.t.) valo klojima, pas kitus gamintojus jis vadinas vis kitaip... Kiek jis ir jo forma susijusi su kryzminiu klojimu - nezinau... Cia reiktu klaust pas gerai tai ismanancius zmones, pas "shimano" "sliekines" rites turi kryzmini klojima ("aero wrap" pas juos tas atrodo vadinas), o rites be "slieko" jo neturi, be "slieko" rites naudoja ta pati grioveli kaip ir "daiwa" ("advanced locomotive level wind") dailiam valo klojimui, bet nekryziavimui...
 #243810   SauliusM
 28 Gru 2010 17:16
henyte, Xrapas tau parase. taip biskiuka linksmai, bet teisingai parase. :-D
jei atvirai, tai man asmeniskai yra monopenisuliai tas "cross wrap" ir matos akim tas ryskus prakryziavimas ar nesimato. nes net ir daiwose kur to is principo lengvai "mistinio" "cross wrapo" nera ir to akivaizdaus sukryziavimo akim nesimato valas yra prakriziuotas pakankamai ir nei vijos isipjovineja nei kilpos metosi.
 #243811   Lamiglas
 28 Gru 2010 17:19
Donasssss rašė:o gal SauliusM gali paaiskinti kuom blogas stradicas fc? aciu iskarto...
butu idomu suzinoti , kodel tau stradikas fi netinka ...
 #243812   SauliusM
 28 Gru 2010 17:20
todel kad FI ner tokiu akcijiniu kainu kaip FC :-D
 #243813   SauliusM
 28 Gru 2010 17:22
Xrapai, ziuredamas i tavo paveiksleli (ale ir netingejei autocadu peckiot :-D) nesusilaikau neidejes paveiksliuko, kur pati daiwa ta savo cross wrap iliustruoja:
Paveikslėlis
galite palyginti :-D
 #243814   Donasssss
 28 Gru 2010 17:24
jis man tiktu bet kad kur nueinu tai niekur neturi ir kisa dazniausiai fb,o del to fc klausiu nes jis man patiko na aisku as tik rankose pasukiojau ir viskas,o dar ir kaina ne keturzenkle
 #243815   henyte
 28 Gru 2010 17:26
dekui Xrapui, aiskiau gal jau niekas ir nepaaiskins... Ko gero tame ir yra esme, jei sakai, kad jokiu "sistemu" ir neradai, bet ar skiriasi pavyzdziui "exceler" ir "tierra" bugnelio vaiksciojimo greitis, ar jis nera susijes su perdavimo santykiu-greiciu, nes jei taip, perdavimai tai vienodi pas abi rites ( ir likusias "daiwas" neskaitant greitaeigio "excelerio") ir neturetu but jokiu skirtumu tarp valo klojimo, o valas tai klojamas skirtingai... Pas "shimano" ir vel "aerowrap" su "slieku" ir "slow oscilation" be "slieko"...
p.s. nu, kad visi rasyt greit pradejo, nebeina idet normaliai atsakymu be citavimo...
 #243816   SauliusM
 28 Gru 2010 17:29
henyte rašė:...bugnelio vaiksciojimo greitis, ar jis nera susijes su perdavimo santykiu-greiciu..
tuo klausimu jau buvo HIPIS berods puslapi ar du atgal pasisakes :roll: kad cia sasaju nelabai...
 #243817   Lamiglas
 28 Gru 2010 17:31
SAULIAU M as biski ne i tema , bet kaip tu manai ar daiwos td r 4 3012 nebus per silpna mano lamiglasui iki 17g
 #243818   SauliusM
 28 Gru 2010 17:34
del sitos ritukes konkret info neturiu, bet ziuredamas i specifikacijas (mases skirtuma) speciau, kad R4 mechanizmas tiek 1500 tiek 3000 dydzio bus identiski. del ko 3000 dydis butu is principo posilpne rite belekokiam kotui, nes ant mazai ritei pritaikyto mechanizmo uzvarvolintas didelio dydzio rotorius.
 #243819   henyte
 28 Gru 2010 17:39
Sauliau Xrapas idejo paaiskinima, tu idejai paveiksliuka, tiems kam vaizduote nenupiesia "cross wrap" :grin: , gal ir nebus jis "panaceja" nuo tu ligu kurias turi paprastas klojimas, bet manau, kad blogiau (daugiau isipjovimu ar kilpu) tikrai nebus ir norejau suzinot pas tave ar tavo "new exceleris" kloja vala kaip tavo paveiksliuke ar ne... Supratau, kad ne.
p.s. HIPIO paaiskinimas ir pro akis kazkaip praplauke :oops: ar is galvos isgaravo, ten zmogus viska aiskiai parase... Reiskia reik dantukus ten skaiciuot.
Paskutinį kartą redagavo 1 henyte. Iš viso redaguota 28 kartus.
 #243821   Lamiglas
 28 Gru 2010 17:44
SauliusM rašė:del sitos ritukes konkret info neturiu, bet ziuredamas i specifikacijas (mases skirtuma) speciau, kad R4 mechanizmas tiek 1500 tiek 3000 dydzio bus identiski. del ko 3000 dydis butu is principo posilpne rite belekokiam kotui, nes ant mazai ritei pritaikyto mechanizmo uzvarvolintas didelio dydzio rotorius.
Aciu Sauliau , dar buvo minciu parsisiusti td sola ar td advantage jei teisingai parasiau , neblogi rusu atsiliepimai ypac apie sola , tik del dydzio neapsisprendziau
 #243822   SauliusM
 28 Gru 2010 17:47
jau rasiau, mano exceleris pirmyn atgal vazineja bugniukas tikrai ne taip greitai. bet as tikrai nemanau, kad tai butu kazkokia problema, nes yra begale riciu, kur tas bugniukas pirmyn atgal ne taip greitai vazineja, bet nei vijos isipjauna nei kilpos metosi. nu as tikrai nesu linkes sau lygioj vietoj kazkokiu problemu neegzistuojanciu prisigalvot.
 #243824   SauliusM
 28 Gru 2010 17:51
Lamiglas rašė:
SauliusM rašė:del sitos ritukes konkret info neturiu, bet ziuredamas i specifikacijas (mases skirtuma) speciau, kad R4 mechanizmas tiek 1500 tiek 3000 dydzio bus identiski. del ko 3000 dydis butu is principo posilpne rite belekokiam kotui, nes ant mazai ritei pritaikyto mechanizmo uzvarvolintas didelio dydzio rotorius.
Aciu Sauliau , dar buvo minciu parsisiusti td sola ar td advantage jei teisingai parasiau , neblogi rusu atsiliepimai ypac apie sola , tik del dydzio neapsisprendziau
jei 1500/2000 ar 3500 dydzio tai OK, bet jei 2500 ar 3000 tai manau kad neverta. as asmeniskai nezinau nei vienos teisingo mechanizmo 2500 dydzio daiwos ir 3000 dydzio teisingo mechanizmo zinau tik 3 daiwas,- fuego, luvias, airity. jei kazkas dar zinot kokiu kitokiu daiwa modeliu kur 2500 ir 3000 dydziuose stovetu didesnis nei 1500 dydzio ritej mechanizmas, nu tai praneskit ir man. busiu dekingas suzinojes.
 #243826   henyte
 28 Gru 2010 17:57
Matai kas vienodai sviecia tavopenisuliai, kitupenisuliom nesviecia jau taip vienodai, kiti problemu lygiose vietose neprisigalvoja, buvo slyksti problema reik galvot kaip ja issprest, jei duoda gamintojas nors ir koki vargana buda, tai manau ir reik ji isbandyt. Tik tiek. Dekui dar karta, nes jau rasiau, kad supratau kaip vazineja tavo bugniukas...
  • 1
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė