Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #244361   Xrapas
 30 Gru 2010 08:31
SauliusM rašė:...kyla tokiu minciu per ispardavima kokia 3000 dydzio daiwa paimt papigiaja, bet vien tam, kad isitikint, kaip greit as ana uzmusiu...
Tik su brangiom neeksperimentuok :? , ba va kaip būna :superšokas :-D :
"...Честно сказать, ни разу не видел убитой Ceratte 2500R Custom, а вот Certate 2500 (без R) видел убитых дофига. Если Fuego (огонь по испански, если кто не знает) окажется перекрашенным аналогом обычного 2500, у нее есть все шансы сдохнуть от первой приличной нагрузки..."
"...Если на пальцах, то силовое вываживание катушкой (не выкачиванием) щучки на 2 кг на течении с обычным Certate приводит к появлению рокота шестерней. От легкого и бесшумного хода Certate не остается и следа. Лечится только заменой шестерней..."

Duomenys iš ten pat :donknow' :lol: :
http://www.vlasenko.ru/cgi-bin/b.pl?book=08&page=2401
 #244364   vk
 30 Gru 2010 08:50
SauliusM rašė::lol: vienas raso apie ryobi, kitas apie ryobi ir viena sezona naudota shimano ir abu filosofuoja apie daiwa. pagarba. ;-var-var.
Naudoju ir Daiwa GS8 2000 dydžio, bet kaip jau minėjau būtent dėl per mažos būgnelio talpos ji man netinka lydekų žvejyboms. Artimiausiu laiku ketinu įsigyti Cabela's Tournament ZX 2500 dydžio. Jau buvau atsisiuntęs tokią 3000 dydžio, bet ten būgnelio talpa pasirodė per didelė mano poreikiams.
 #244366   henyte
 30 Gru 2010 09:04
Xrapas rašė:"...Если на пальцах, то силовое вываживание катушкой (не выкачиванием) щучки на 2 кг на течении с обычным Certate приводит к появлению рокота шестерней. От легкого и бесшумного хода Certate не остается и следа. Лечится только заменой шестерней..."[/b][/color]
:shock: Kraupu, kito zodzio ner, gaunas taip, kad perki kaip pats manai "normalia" rite, o nusiperki "kazka" kas gali per puse nubyret bemetant... Perskaicius toki atsiliepima, turetu nelikt noro pirkt aplamai jokios "daiwos" ir likt visa likusi gyvenima prie senu geru "ryobiu" (tik vel klausimas kiek jie tokie isliks), bet galvojant ir toliau, vistik 90% atsiliepimu apie "daiwas" buna atvirkstines nuomones nei cituota auksciau... Kur teisybe :cry: ?
 #244367   vk
 30 Gru 2010 09:08
SauliusM rašė:zinai, man ir paciam kartais kyla tokiu minciu per ispardavima kokia 3000 dydzio daiwa paimt papigiaja, bet vien tam, kad isitikint, kaip greit as ana uzmusiu :lol:
Aha, nusipirk, pažiūrėsim, kas gausis. Beje, turi juk didelę spiningautojo patirtį :ks> , tai prašau pasidalink savo patirtimi, kiek kaip kokių ričių esi sudrožęs :!: :?: Nes kažkaip remiesi vien faktu apie vienodo dydžio mechanizmą, o ne praktika iš savo patirties. Na ir kas kad tu nenaudoji Daiwų, juk kitų gamintojų ritėse irgi daugkur būna tokio pat dydžio mechanizmas.
Aš senais laikais esu sulaužęs vieną ritę - Jaxon Prestige, jos kokybė daug prastesnė nei Ryobi ričių. Pirmąsyk velkiaujant prišalo būgnelis, aš kvailas nesupratau kas atsitiko ir per jėgą sukau rankenėlę. Rezultate nulaužiau kelis dantukus, kurie stumdo būgnelį viršun-žemyn, ir kažkiek pagrindinius dantračius apgadinau. Berods Romadoj ritę sutaisė. Po metų vėl velkiaujant žmonos broliui užkibo 8.7 kg lydeka, stabdžius buvo užveržęs, stipriai patraukė ir aplūžinėjo pagrindiniai dantračiai, ritę teko išmest. Daugiau ričių lyg ir nesu rimčiau sudrožęs. Kažkaip man jos vis morališkai ir techniškai pasendavo ir įsigydavau naujų, o ne tai, kad kažką sudroždavau. Įtariu, kad ir pas tave tikriausiai tas pats - rites keiti įsigijęs naujų, o ne sudrožęs senas. ;;yel
 #244390   SauliusM
 30 Gru 2010 12:21
vk rašė: rites keiti įsigijęs naujų, o ne sudrožęs senas. ;;yel
dabar tai tikrai butent taip ir darau, nusiperku rite, pazvejoju kazkiek ir parduodu kol nesudrozta ir neuzdrozta.
uzdrozes iki galo esu kokias 6-7 ritukes.
dabar kaip pamenu pradziai pora shekspyru uzdroziau, paskui pora DAM uzdroziau, po to shimano.
siaip rites uzsidrozia labiausiai gaudant upej su dzigu ~18gr ir daugiau arba su vartiklem ant sroves.
as taip zvejoju gana daznai, tai sitie momentai mano ritukes labiausiai ir nuzudo.
aisku zvejyba agresyviais crankais, zvejyba juroj, tvicingai/dzerkingai irgi ritukes gerokai drozia, bet as sitai zvejybai naudoju tas pacias rites ir sitaip zvejoju gerokai reciau nei upese, todel mano konkreciu atveju tai nera pagrindiniai rites uzmusantys metodai.
savo ritukes irgi daznai isbandau ir ne visai spininginiuose taikymuose, kaip kad pvz menkiu gaudymas pilkeriais juroj, ant surfo uzdedu ir svarelius su shypais is smelio islupineju. va situose taikymuose iskart pasijaucia kiek kokios rites turi galios ir koks ju resursas. ne yra rites su kuriom ta gali daryt daugiau maziau ramiai (daiwa, abu garcia, penn) ir yra ritukes, kuriom net rankene prasukt nelabai eina ir visa rite vos ne mazgais iskart vyniotis pradeda, konkreciai deformuojas tiek korpusas tiek rankenele linkt pradeda, (shimano, ryobi...). tas pats ir upej aisku jauciasi ka nors agresyvesnio tik uzsidek ir pabandyk pries srove patraukt, tik aisku upej taip ryskiai nepasijaus.
 #244391   SauliusM
 30 Gru 2010 12:23
henyte rašė:
Xrapas rašė:"...Если на пальцах, то силовое вываживание катушкой (не выкачиванием) щучки на 2 кг на течении с обычным Certate приводит к появлению рокота шестерней. От легкого и бесшумного хода Certate не остается и следа. Лечится только заменой шестерней..."[/b][/color]
:shock: Kraupu, kito zodzio ner, gaunas taip, kad perki kaip pats manai "normalia" rite, o nusiperki "kazka" kas gali per puse nubyret bemetant... Perskaicius toki atsiliepima, turetu nelikt noro pirkt aplamai jokios "daiwos" ir likt visa likusi gyvenima prie senu geru "ryobiu" (tik vel klausimas kiek jie tokie isliks), bet galvojant ir toliau, vistik 90% atsiliepimu apie "daiwas" buna atvirkstines nuomones nei cituota auksciau... Kur teisybe :cry: ?
teisybe ta, kad skaitant atsiliepimus apie daiwas nereik pamirst apie kokio tiksliai dydzio rites atsiliepinejama. tada klausimu nebekils, ka dvi paskutines dienas ir bandziau pasakyt.
 #244392   SauliusM
 30 Gru 2010 12:25
vk rašė: Artimiausiu laiku ketinu įsigyti Cabela's Tournament ZX 2500 dydžio. Jau buvau atsisiuntęs tokią 3000 dydžio, bet ten būgnelio talpa pasirodė per didelė mano poreikiams.
kur padejei ta 3000? dar turi? ant jos ilgaamziskumo ir neuzmusimo testus galima butu atlikt. :-D
 #244394   vk
 30 Gru 2010 12:54
SauliusM rašė: kur padejei ta 3000? dar turi? ant jos ilgaamziskumo ir neuzmusimo testus galima butu atlikt. :-D
Nebeturiu, pardaviau.
 #244396   SauliusM
 30 Gru 2010 13:02
dar papildymas mano atsakymo vk del uzmustu riciu. gal bus idomu, pagrindines uzmusimo priezastys:
1. Luzusi bugnelio atmetimo spyruokle. tas buvo budinga tik seno tipo ritukem, kur spyruokle buvo spilkos formos. siuolaikinem ritem tas kaip ir negriasia. ypac senieji shekspyrai sita liga sirgo
2. luzusi rankenele, kai po apkrova bandoma ne kotu o su rite kazka tempt ar netgi tempiant su kotu laikoma rite uz rankeneles o ne i sauja rotoriu pasiemus. liga budinga dam, shakespeare, shimano ritukem ir kitokiom ritukem ypac su knopkiniu rankeneles uzlenkimu transportavimui.
3. parejes shaibom valo vediklio guolis. ryobi...
4. luzusi plastmaske ant kurios maunasi lankelio atmetimo spyruokle. ryobi.
5. shaibom parejes sliekas. shimano.
6. rites galutine mirtis, suesti dantraciai. anksciau ar veliau tai nutinka visom ritem.

jei gedimus 1,2, 3 ir 4 taisydavau. tai rite uzdrozta skaitau tik 5 ir 6 punktu atvejais.

cia neitraukti tokio tipo gedimai kaip gamyklinis brokas, kai rite subyra po pirmos zvejybos. apie tokius nera ka ir diskutuot. uz tokius gedimus as labai "gerbiu" ivairius lenkiskai kinietiskus ekonominiu riciu tiekejus tipo Jaxon, Robinson, Golden ir panasus.
 #244397   SauliusM
 30 Gru 2010 13:12
ai ir dar viena gedima prisiminiau, ne spiningine ten rite buvo ir dabar nepamenu kokia tiksliai buvo. bet uzkibes karpis sugebejo nuo asies nuraut visa rotoriu su bugneliu kartu. :lol: nu cia is lenkiskai kinietiskos serijos kazkas buvo. ten stabdis uzklinijo kazka ir uzuot valui nutrukus taip rotorius su bugniuku ir nuskrido :roll:
 #244399   vk
 30 Gru 2010 13:34
SauliusM rašė: parejes shaibom valo vediklio guolis. ryobi...
Mano Excijoj irgi iš vediklio triukšmas ėjo, tai teko sukeisti guoliukus būgnelyje ir vediklyje. Dabar Excią noriu pasikeisti geresne ne dėl kokių nors vediklio ar pagrindinių dantračių problemų, o dėl stabdžio, kurį turbūt pats sugadinau. Spiningą laikau kaime, kartą žmonos brolis pareiškė, kad be savų sutepė ir mano ritę, įskaitant stabdį. Tai aš stabdį išrinkau ir gerokai nuvaliau, nuspaudžiau stabdžių diskus. Po to jie ėmė blogai reguliuotis. Vėliau mėginau dar perrinkti, specialiai tepalu juos tepiau, bet pirmykščio stabdymo nebeišgavau. Kadangi velkiaudamas stabdį gana nemažai užspaudžiu, tai tame didesnių jėgų diapazone nebeliko tolygaus stabdymo reguliavimo - tai per daug stabdo, tai jau gana lengvai prasisuka. Mažesnių jėgų diapazone stabdo gal ir gana normaliai.
 #244400   SauliusM
 30 Gru 2010 13:39
:lol: mano applauso papigiaja nenori kur skelbimuose su 4 bugnais idejes? stabdziu jokiais aliejais ir margarinais nemozojau :-D
 #244423   Kleckas1978
 30 Gru 2010 16:04
kam keisti rite???? del blogai besireguliuojancio stabdzio.

nusiperki kita nauja bugneli - pilnas gariunu turgus po 20 lt ir toliau zvejoji - gi bugnelyje stabdis - bent jau kiek supratau tu apie ji ir kalbejai ;-)
 #244425   vk
 30 Gru 2010 16:20
Jūsų abiejų pasiūlymai geri ir protingi, na bet gi jie neduos džiaugsmo, kurį atneša nauja ritė. :-D :oops: ;;yel
 #245179   Donasssss
 02 Sau 2011 21:28
o kokie atsiliepimai apie sita rite? TWIN POWER 2500FB
 #245243   audrutis
 03 Sau 2011 09:01
Donasssss rašė:o kokie atsiliepimai apie sita rite? TWIN POWER 2500FB
Du sezonus atzvejojau ir kol kas sukasi puikiai bei problemu nebuvo. Rite net neardyta ir netepta dar. Antravertus su ja nezvejojau labai jau intensyviai.
 #245315   pasminde
 03 Sau 2011 15:34
Sveiki , kokie aciliepimai butu apie sia rituke ? MISTRALL AMUNDSON 2000.
 #245419   juliuz
 03 Sau 2011 21:09
aCiliepimai geri :lol:
 #246026   tukasG
 05 Sau 2011 20:27
Pasigirsiu, kad Kalėdų Senis "padovanojo" naują "Ryobi Excia 2000". Pirmas įspūdis labai labai :gutgut . Dabar jau nekantraudamas laukiu pavasarinio spiningavimo sezono, kai rimtai paleisiu ją į darbą. Dėkui visiems patarusiems, bei padėjusiems išsirinkt. Jūsų patarimai buvo labai vertingi tiek renkantis ritę, tiek derantis dėl jos kainos.
 #246206   bazz2x
 06 Sau 2011 14:20
Sveiki, kolegos. Kyla toks klausimukas. Planuoju pirktis spiningeli, laita, 3m, 3-15g. Bandysiu specializuoti ji sapalu gaudymui. Kadangi masalai pakankamai lengvi planuoju tureti pintuka ~0.1. Sakykit, kokia mesmale reiketu uzsideti, kad gerai vyniotu ir atiduotu vala? As kalbu ne apie Hi-tex ir nano technologijas. Esu paprasta vidutiniokas ir taikau i kainas ~150 Lt.
 #246213   SauliusM
 06 Sau 2011 14:35
bazz2x rašė:Sveiki, kolegos. Kyla toks klausimukas. Planuoju pirktis spiningeli, laita, 3m, 3-15g. Bandysiu specializuoti ji sapalu gaudymui. Kadangi masalai pakankamai lengvi planuoju tureti pintuka ~0.1. Sakykit, kokia mesmale reiketu uzsideti, kad gerai vyniotu ir atiduotu vala? As kalbu ne apie Hi-tex ir nano technologijas. Esu paprasta vidutiniokas ir taikau i kainas ~150 Lt.
uz tokia kaina be ryobi excia 2000 turbut kad nelabai ir yra i ka daugiau ziuret, nu nebent dar per akcija is amerikes cabelas tournament zx parsisiust.
 #246215   bazz2x
 06 Sau 2011 14:42
ok. o jei nekreipian demesio i kaina? kokie reikalavimai tokiai ritei?
 #246217   Jurginas
 06 Sau 2011 14:47
Na tai kaip ir bet kuriuo atveju, balansas su kotu, patvarumas, valo klojimas, stabdžio patikimumas, liuftų nebuvimas ir t.t... Kažkokių spec reikalavimų nėra, nebent tik kaip jau Saulius jau paminėjo, kad upėj šapalus gaudant geriau kai perdavimas didesnis.
Paskutinį kartą redagavo 1 Jurginas. Iš viso redaguota 6 kartus.
 #246218   SauliusM
 06 Sau 2011 14:47
svoris toks kad balansuotus su tavo kotu.
valo vyniojimo greitis kad srovej nejaustum diskomforto pasroviui masala traukdamas.
nemeto barzdu.
nesusuka valo.

kaip ir beveik viskas is vartotojiskos puses. aisku dar reikalavimas kad nesubyretu gabalais po pirmos ar antros zvejybos. nors aisku, jei turitingas esi, tai gali pirkinet po rite uz pydisoka kas zvejyba :-D
 #246221   bazz2x
 06 Sau 2011 14:55
jau nesupykit, bet siais kapitalistiniais laikais man geriau butu kazkokie skaiciukai (Konkretumas). Kaip atskirti nepabandzius kuri rite gerai kloja vala o kuri ne? na, su vyniojimo greiciu cia gal ir aiskiau, bet visdelto, ka jus vadinate greiciu? ar imanoma pasakyti tik paemus rite is lentynos ar ji man nekels diskomforto upeje traukiant masala pasroviui ar ne? apie barzdas ir valo nesusukima man irgi neaisku. Tai ponai jei nesunku.... ;)
 #246227   SauliusM
 06 Sau 2011 15:02
bazz2x rašė:Kaip atskirti nepabandzius kuri rite gerai kloja vala o kuri ne?
niekaip :-D
bazz2x rašė: na, su vyniojimo greiciu cia gal ir aiskiau, bet visdelto, ka jus vadinate greiciu?
kiek cm valo suvynios viena kart apsukus rankenele :roll: kuo didesnis perdavimas arba bugnelio diametras tuo daugiau suvynios.
bazz2x rašė: ar imanoma pasakyti tik paemus rite is lentynos ar ji man nekels diskomforto upeje traukiant masala pasroviui ar ne?
upe upei nelygu, vienoj srove greitesne, kitoj letesne.
bazz2x rašė: apie barzdas ir valo nesusukima man irgi neaisku. Tai ponai jei nesunku.... ;)
o cia kol xrienovos rites nenusipirksi ir savo kailiu nepatirsi kas tas yra, tai aisku ir nepasidarys :-D
 #246262   bazz2x
 06 Sau 2011 15:43
Nu bl***, nesu visiskas idiotas ir atrodo normaliai paklausiau, paprasiau patarimo. O jus.... issikalinejat.
Apie valo klojima - suprantu kad niekaip parduotuveje nesuprasi todel ir prasau JUSU pasidalinti patirtimi.
Vyniojimo greitis - ka reiskia perdavimas ir bugnelio diametras ir kaip jie itakoja valo suvyniavima irgi aisku, tik koks geriausiai tinka perdavimas (5:1; 6:1; 7:1?) ir bugnelis (1000;2000;9000? ar kitaip jie matuojami? r=10cm; r=12sm?)?
Apie upe, srove ir pasroviui - puikiai suprantu ,kad upe upei nelygi. Ir puikiai suprantu, kad pasakyti apie rites tinkamuma, kol nepabandysi neimanoma. TODEL IR KLAUSIU JUSU. Nes pardavejas dazniausiai parduoda tai ka jam reikia parduoti. Planuoju zvejoti Nemune ir Minijoje (jei ka ;-) )
Apie barzdas ir t.t. - jau atsibodo rasyti ta pati, bet gal paskutini karta.... as labai nenoriu nusipirkti Xrenovos rites TODEL JUSU IR KLAUSIU :!: Gal kas galit patarti kokia riete reiketu jamint. Kaip minejau pinigu tam reikalui daug neturiu, bet pavardinsit pliusus ir minusus geresniu riciu, tai tokiam reikalui gal ir pinigu atsiras. Pavargau 'viarkt
 #246272   Vegys
 06 Sau 2011 15:57
Dėl perdavimo - aš kažkaip išsivaizduoju, kad vistiek žvejosi mesdamas pasroviui ir dar paplugdysi ar ... ? Prieš srovę traukiant masaliuką - kam to didelio perdavimo, juk nesuksi ritės kaip išprotėjęs ?
P.S. aš pats šapalų negaudau.
 #246274   SauliusM
 06 Sau 2011 16:00
as jau tau pirmoj zinutej rasiau
ryobi excia 2000
ko putojies? kas dar neaisku? :-D su tavo biudzetu ten visokiu parametru aptarinejimas beprasmiskas. vistiek nelabai pasirinkimo yra.
pakelk biudzeta bent 3X tai bus galima padiskutuot kokia rituke geresne, kokia blogesne, o uz 150, tai imi excia ir nesuki smegenu.
 #246276   SauliusM
 06 Sau 2011 16:01
Vegys rašė:Dėl perdavimo - aš kažkaip išsivaizduoju, kad vistiek žvejosi mesdamas pasroviui ir dar paplugdysi ar ... ? Prieš srovę traukiant masaliuką - kam to didelio perdavimo, juk nesuksi ritės kaip išprotėjęs ?
P.S. aš pats šapalų negaudau.
o jei mesi pries srove ir trauksi pasroviui, kas tada?
  • 1
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė