Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #270778   SauliusM
 05 Bal 2011 09:55
Hookaz rašė:"So strong is this magnetic liquid that if placed in a container with a magnetic surface it would retain its shape even if the bottom was removed." Kaip suprantu neturetu isteket :ks>
tai tiek as suprantu irgi, bet va tik neduokdie ka beardydams plienini atsuktuva per arti magneto prikisi ir aicaca visai NASA technologijai...
nespesi net sureaguot kaip viskas ivyks. ar galu gale kokia saiba ar varztuka magnetas itrauks.
vat man ir kyla klausimas, ar nuo tokiu bajeriu ten yra kokia apsauga pramastyta ar ne.
 #270799   SauliusM
 05 Bal 2011 10:31
ramiau nepasidare, ypac i sita paveiksliuka ziurint:
Paveikslėlis
nu kaip isimt tarkim piniona ir isplaut neistaskant to magsealo tai mano smegenai neisnesa kolkas.
apie ant asies uzmauta rolika net nekalbu...

va OMar galetu aiskuma inest. maciau fema prekiauja situom stebuklu.
Gal yra deziukej kokia schemka ritukes. nu tipo "issprogdinimo brezinys" ar gal net koks nors users manual yra kaip ta rituke servisuot?
nes man tai taip atrodo, kad del to magseal mazgo sita rituke gali patapt iki galo neservisuojama.
 #270802   gytis
 05 Bal 2011 10:37
2SauliusM

Nezinau kaip naujoj Certate, bet sename modelyje buvo dafiga specialiu skyliu vandeniui isbegti. Beje, per tas skyles labai sekmingai i rite patekdavo dulkes ir smelis... Tai visu Daiwu su washable konstrukcija problema. Gal paziurek Plueger Patriarch didenius modelius. Tacletour pozicionuoja ja kaip Exista ar Stella uz puse kainos.
 #270807   SauliusM
 05 Bal 2011 10:44
gyti, neziuresiu pflueger. nereik man ju. va mane sita mag seal technologija sudomino. jei jau tokia technologija yra, tai ir skyliu nebus. paziurek ten ta filmuka kur Hookaz nuoroda idejo kaip tas rites maudo.

beje, vienam forume radau:

On a side note, disassembly of the new Certate gearbox doesn't look like it will be at all friendly to getting it customised. The gearbox will have to go to daiwa to be disassembled for service and oiling with the magnetic oil stuff.

jei tai tiesa, tai cia ir yra butent tai ko bijojau...
 #270821   gytis
 05 Bal 2011 11:22
Nu nafig ta magnetini seala- pakeisti guoli pigiau, nei rite Daiwai siusti.
 #270836   SauliusM
 05 Bal 2011 11:46
gytis rašė:Nu nafig ta magnetini seala- pakeisti guoli pigiau, nei rite Daiwai siusti.
ne guoli,- tarpine, ne ta jo paskirtis ;-)
man tik labai liudna, kad senojo certate nebeliks gamyboj po to kai sita nauja bauba gamybon paleido...
isvis, kas per mada nauja, visus labiausiai vykusius modelius nuo gamybos nuimt ir tik sirpotreba arba kosmosa palikinet.
 #270849   DainiusM
 05 Bal 2011 12:36
Neliudek Sauliuk, gali mano perpirkt uz dviguba kaina... kaip nykstanti rariteta tsskant. :)
 #270850   SauliusM
 05 Bal 2011 12:46
DainiusM rašė:Neliudek Sauliuk, gali mano perpirkt uz dviguba kaina... kaip nykstanti rariteta tsskant. :)
aciu aciu kam tos geles. pilnas ebajus dar kolkas tu certeitu. ir ne uz dviguba kaina :lol:
 #270852   OMar
 05 Bal 2011 13:08
SauliusM rašė:ramiau nepasidare, ypac i sita paveiksliuka ziurint:
Paveikslėlis
nu kaip isimt tarkim piniona ir isplaut neistaskant to magsealo tai mano smegenai neisnesa kolkas.
apie ant asies uzmauta rolika net nekalbu...

va OMar galetu aiskuma inest. maciau fema prekiauja situom stebuklu.
Gal yra deziukej kokia schemka ritukes. nu tipo "issprogdinimo brezinys" ar gal net koks nors users manual yra kaip ta rituke servisuot?
nes man tai taip atrodo, kad del to magseal mazgo sita rituke gali patapt iki galo neservisuojama.

Dabar kely, tai kai grisiu ikelsiu schemutes, bet ardymo schemu nera :) PArodyta,kad neardoma po ciaupu paikisi ir nuplauni. Vsio. Ner ka ten ardyti.
 #270853   SauliusM
 05 Bal 2011 13:09
OMar rašė:PArodyta,kad neardoma po ciaupu paikisi ir nuplauni. Vsio. Ner ka ten ardyti.
ne, nu bliaha, o tai dantracius kaip isplaut ir pertept?
as suprantu, kad jei uzsylinta viskas tai is isores siuksliu nepapuls.
nu bet dantraciai tai patys devisi viens nuo kito ir metalo dulkes tepalan eina...
 #270856   OMar
 05 Bal 2011 13:24
Dar ant dezes parasyta:

WARNING: This product contains a chemical known to the State of CALIFORNIA to case cancer and birth defects and other reproductive harm.

:mėlynvarla
 #270857   SauliusM
 05 Bal 2011 13:25
OMar rašė:Dar ant dezes parasyta:

WARNING: This product contains a chemical known to the State of CALIFORNIA to case cancer and birth defects and other reproductive harm.

:mėlynvarla
cia kujnia, ant bet ko, kame eilinio svino yra taip raso. :lol: kalifornieciai ispindeje... :lol:
 #270858   OMar
 05 Bal 2011 13:31
SauliusM rašė:
OMar rašė:PArodyta,kad neardoma po ciaupu paikisi ir nuplauni. Vsio. Ner ka ten ardyti.
ne, nu bliaha, o tai dantracius kaip isplaut ir pertept?
as suprantu, kad jei uzsylinta viskas tai is isores siuksliu nepapuls.
nu bet dantraciai tai patys devisi viens nuo kito ir metalo dulkes tepalan eina...
Pziuresiu kas ten kaip kai grysiu, bet cia kosmine tecnologija - NESIDEVI :)
 #270859   SauliusM
 05 Bal 2011 13:32
OMar rašė:...cia kosmine tecnologija - NESIDEVI :)
tu gal kam nors kitam geriau, bet tik ne man, apie kosmines technologijas papasakok... :lol:
 #270861   OMar
 05 Bal 2011 13:42
:)
Shutka :)
 #270862   SauliusM
 05 Bal 2011 13:47
o siaip tai dabar mastau, kad jei kokioj Japonijoj gyvenciau ir Daiwa servisas man kieme po langais butu, tai ot ne pofig, galima ir su tuo magsylu rituke imt butu... :roll:
 #270864   DainiusM
 05 Bal 2011 13:50
o taip tai ot ne nesvarbu, vis tiek iki kol nusibos jinai ir netepta laikys 100%, o paskui kam idomu kas ten su ja bus kai padesi i lentyna arba parduosi... :)
 #270866   OMar
 05 Bal 2011 13:52
Auksine mintis...
 #270868   SauliusM
 05 Bal 2011 13:53
DainiusM rašė:o taip tai ot ne nesvarbu, vis tiek iki kol nusibos jinai ir netepta laikys 100%, o paskui kam idomu kas ten su ja bus kai padesi i lentyna arba parduosi... :)
tame yra dalis logikos ka sakai, bet....
biskiuka per brangi rituke, kad pora sezonu pasukus i lentyna padet.
nu o koks durnius ir uz kiek ta rituke pirks, pora sezonu pasukta, kai jau ana tuoj tuoj daiwai ant serviso siust reik, tai ka as zinau.
ne, nu aisku durniu visada atrast galima, bet negrazu gi zmones apgaudinet ir kam to reik.
 #270870   OMar
 05 Bal 2011 14:02
Teisuolis |:)

O kaina didele, ziauriai. BEt kaip nuolaida padaryti, kai pigiai parduodi?????? :)

Kiek bepigintum, vistiek nuolaidos rekia... :) CIa OFTOPIC
 #270875   SauliusM
 05 Bal 2011 14:31
OMar rašė:Teisuolis
nu va, nors vienas ne svolocium isvadino...
 #270880   OMar
 05 Bal 2011 14:37
Stengiuosi :)
 #270881   SauliusM
 05 Bal 2011 14:39
OMar rašė:Stengiuosi :)
geriau sakyk ar tie penn slammer kur fema pardavineja su atsarginiu bugnu eina ar ne? bo jau savaite kaip skelbima idejes, kad atsargini slammer 360 bugneli perku ir nafig nikuda nieks nieko nepasiulo.
 #270886   OMar
 05 Bal 2011 14:59
Nera atsarginiu. Biski problem, bet kodel neklausei anksciau, nes PENN atvaziavo jau, buciau uzsakes. Dabar tik su sekanciu gavimu.
 #270888   SauliusM
 05 Bal 2011 15:03
OMar rašė:Nera atsarginiu. Biski problem, bet kodel neklausei anksciau, nes PENN atvaziavo jau, buciau uzsakes. Dabar tik su sekanciu gavimu.
o tai bugniuku atskirai uzsakyt galima? ir kokia kaina jei ne paslaptis?
 #270899   OMar
 05 Bal 2011 15:21
Parasyk man i email kuriam reikia. Viska issiaiskinsim.
 #270965   SauliusM
 05 Bal 2011 19:32
OMar, dekui uz nuotraukas. tikrai siek tieknuraminai bent jau mane.
aisku detaliu sarasas japoniskais heroglifais labai originalu, nu bet esant dideliam poreikiui galima issiverst, taip jau yra su tom JDM ritem...
bet vakas mane apramina biskiuka kad tas magseal mazgas, kaip suprantu is breziniu nr 53 yra gana savarankiskas ir ji supypinus, principe ji galima keist.
kitas dalykas kad rasoma ir apie rites sutepimus ir apie valimus (mane suzavejo siulymas naudot WD40, kazkada mane uz tai smarkiai durnium isvadino), tai znacit ne tokia jau beviltiska ta rite tuo serviso klausimu.

o va dabar pabusiu svolocium. ten yra toks vienas note priespaskutinej foto:

please contact your local distributor for warranty repair and service conditions.

Tai va, OMar, kreipiuos i tave kaip i vietini distributoriu ir prasau tu conditions kaip elgtis su mazgu 53 (arba magseal kad jau taip), kad servisuojant rituke, jo nesukatalint. ir kitas klausims, ar ji sukatalinus ritukei kas nors daugiau nei tai kad ji issihermetina atsitiks ar ne? asis makaluotis neprades? gal galima nekreipt i debesis demesio, kad rite issihermetino ir toliau zvejot su nehermetiska.
prasom sukontaktuokite su gamintoju jei nesunku ir issiaiskinkite tokius klausimus. ../;nzv
 #271036   OMar
 05 Bal 2011 22:04
Atsakymas SauliusM nuo OMar:

Distributor in LT -> ROMADA :) not FEMA :)

Bet... matei kaina Femos ir Romados? Tai esu 100% tikras, kad is distributoriu nepirksit nei vienos sitos rites, nes EU rinkai kainos tokios... net nezinau kaip pavadint :(
Bet va kaip smalsus zuklautojas ir noredamas suteikti info kaip FEMA, uzklausiu pas gamintoja, del pacio klausimo.

O del kainos draugiskos Lietuviskiems zvejams klausimas issprendzimas, ne vienas tai zino :)
  • 1
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė