Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #397033   Tadunce
 16 Rgp 2012 20:28
bes rašė:Triturus neturi pontoon 21 0,12 tik 0,15.
Vizualiai ir 0,15 nera storas.
Kaip įdomiai rašai.
vienas 0,12 (nors jis yra 0.128)
kitas 0,15 (nors jis yra 0.148)

Ta prasme, kad dirbtinai pastorini prieš žmones. Arba, jei apvalini taip, tai paplonini kitą :)
 #397045   bes
 16 Rgp 2012 20:45
Tadunce parasiau visai negalvodamas.
Sauliusm tuoje parduotuvej irgi dar buvo pries keleta dienu maziausias storis.
 #397616   Domas
 18 Rgp 2012 20:53
Susiviliojau spiningavimas.lt akcija ir paėmiau Berkley Nanofil -43% pigiau. Bet ar aš kažko nemoku, ar tikrai tas valas toks silpnas... Valas: 0.06 (0.0723 mm), rašo kad laiko 3.357 kg. Man jis toks grynai kaip plaukas pasirodė, tai galvoju ištestuosiu kiek laiko, pririšau prie pavadėlio ir tempiau svarstyklėmis - trūko vos keli milimetrai už mazgo, net nepasiekus 1 kg ribos... :jop-mat Prie pavadėlio rišau rekomenduojamu "Nanofil knot" mazgu (Polomar su dviem apvijom), ir "Unifilament" mazgu - jokio skirtumo, vistiek trūksta iškart už mazgo prie kokių 900 g...
Ar reikia naudot kokį kitą mazgą, ar čia tikrai toks su$iktas tas valas? (Galvojau mikrodžigui panaudosiu, bet kad baisu bus net už mažo akmenuko užkabint...)
 #397623   Sokratas
 18 Rgp 2012 21:32
nieko čia daugiau ir nebeprikursi, išdūrė tave prekybininkai...
Su juom žvejot nebent braidant, kur gali priet ir atsikabint masalą... O kitaip - nespėsi laidot masalų...
 #397629   Domas
 18 Rgp 2012 21:45
Tikrai kad išdūrė, ne be reikalo turbūt tokia nuolaida -43% :grin:
 #397634   5imas
 18 Rgp 2012 22:22
Domas rašė:Tikrai kad išdūrė, ne be reikalo turbūt tokia nuolaida -43% :grin:
na galesi panaudoti jy, kai viniosi nauja vala ant savo rites, po apacia pakisi :)
 #397637   Domas
 18 Rgp 2012 22:34
5imas rašė:
Domas rašė:Tikrai kad išdūrė, ne be reikalo turbūt tokia nuolaida -43% :grin:
na galesi panaudoti jy, kai viniosi nauja vala ant savo rites, po apacia pakisi :)
Jo, nebent tokiam reikalui :grin: Bet ir tai, jis labai plonas, ne kažkas prisivynioja :)
 #397640   looking4snow
 18 Rgp 2012 23:10
Prie ko cia prekybininkai isdure? :roll: Ne jie gi gamina ta vala. Pries perkant naujus daiktus verta paguglinti, ka apie juos raso internete. Butum tai padares, tikrai nepirktum to valo.
 #397641   Domas
 18 Rgp 2012 23:45
looking4snow rašė:Prie ko cia prekybininkai isdure? :roll: Ne jie gi gamina ta vala. Pries perkant naujus daiktus verta paguglinti, ka apie juos raso internete. Butum tai padares, tikrai nepirktum to valo.
Nekaltinu aš tų prekybininkų, juokais pasakiau :) Aišku, kad pats kaltas, kad Š nusipirkau.. :) O šiaip tai googlinau šiek tiek prieš pirkdamas, dauguma atsiliepimų kaip ir neblogi pasirodė, tai ir paėmiau. Man kas patiko, kad visi paminėjo kad su juo padidėja užmetimo nuotolis, net ir pačiupinėjus jaučiasi kad labai švelnus/lygus/slidus - tikrai turėtų gerai mestis, bet gal net nebandysiu, nes labai jau silpnas...
Kas čia žino, gal storesnis (koks 0.12) visai ir neblogas valas būtų...
 #397812   Evaldas Z
 19 Rgp 2012 21:40
vat ploniausia samulaina prabandziau ir po keturiu zukliu galiu pasakyt, kad jis man visai patiko. pasiplove spalva gan zenkliai, bet tvirtumo, kaip tokio storio valui, tikrai pakanka ir tikrai netrukeneja nuo zolyciu, kaip kazkas cia skundes. be to, pasitrynes per ziedus, tapo pakankamai minkstas.
 #397867   bes
 20 Rgp 2012 06:52
0,04 ?
Evaldas Z rašė:vat ploniausia samulaina prabandziau ir po keturiu zukliu galiu pasakyt, kad jis man visai patiko. pasiplove spalva gan zenkliai, bet tvirtumo, kaip tokio storio valui, tikrai pakanka ir tikrai netrukeneja nuo zolyciu, kaip kazkas cia skundes. be to, pasitrynes per ziedus, tapo pakankamai minkstas.
 #397877   Xrapas
 20 Rgp 2012 07:37
Evaldas Z rašė:vat ploniausia samulaina prabandziau ir po keturiu zukliu galiu pasakyt, kad jis man visai patiko...
Analogiškai galiu pasakyt Kamatsu Techron 0.04 mm atžvilgiu. Spalva pakito nedaug ;uolrait
 #398105   Ovkas
 20 Rgp 2012 15:45
Su Samulainu atsargiai. :!:
Nusipirkau rudenį 0,08 mm. Spiningavau TIK 1 kartą Labūnavos tvenkinį. Po to per žiema laikiau rite namuose stalčiuje.
Pavasarį pirmoj žūklėj "nespodžianka" :-ug
Kiek metu tiek trūksta ir masalas :/braj;
Pabandžiau su ranka traukti :twisted: total košmar . Panašu jog supuvo ant ritės.
Dalyvis Menkė tuo metu buvo šalia ir stebėjosi :koliorava
Evaldas Z rašė:vat ploniausia samulaina prabandziau ir po keturiu zukliu galiu pasakyt, kad jis man visai patiko. pasiplove spalva gan zenkliai, bet tvirtumo, kaip tokio storio valui, tikrai pakanka ir tikrai netrukeneja nuo zolyciu, kaip kazkas cia skundes. be to, pasitrynes per ziedus, tapo pakankamai minkstas.
 #398107   HIPIS
 20 Rgp 2012 15:48
Galiu patvirtint..Samulinas valas tik vienam sezonui..supuva ar tai suduli.. :roll:
Nors kol naujas :gutgut
 #398108   Menke
 20 Rgp 2012 15:50
Akceptuoju :lol:
Ovkas rašė:Su Samulainu atsargiai. :!:
Nusipirkau rudenį 0,08 mm. Spiningavau TIK 1 kartą Labūnavos tvenkinį. Po to per žiema laikiau rite namuose stalčiuje.
Pabandžiau su ranka traukti :twisted: total košmar . Panašu jog supuvo ant ritės.
 #398110   Menke
 20 Rgp 2012 15:57
As mikrikams naudoju Pontoon exteer 0,128mm(arti realaus) ir esu patenkitas, bet jo minusas, kad jis pakuojamas po 100 metru ir nutraukus kelis galus jau reikia ismesti ir pirkti nauja. Kai sita galutinai sudrosiu, tai bandysiu sita http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=5219, nes kaina panasi, kadangi jis pakuojamas po 150 metru.
Pontoon(špūlė 59lt) gaunasi 0,59 lt uz 1 metra kaip ir Sunline(špūlė 89lt)
 #398116   Hookaz
 20 Rgp 2012 16:23
Menke rašė:As mikrikams naudoju Pontoon exteer 0,128mm(arti realaus) ir esu patenkitas, bet jo minusas, kad jis pakuojamas po 100 metru ir nutraukus kelis galus jau reikia ismesti ir pirkti nauja. Kai sita galutinai sudrosiu, tai bandysiu sita http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=5219, nes kaina panasi, kadangi jis pakuojamas po 150 metru.
Pontoon(špūlė 59lt) gaunasi 0,59 lt uz 1 metra kaip ir Sunline(špūlė 89lt)
parduotuvej pontoonas kabo neperkirptas tai gali imt kiek reikia
 #398152   Airis
 20 Rgp 2012 18:33
Menke rašė:Akceptuoju :lol:
Ovkas rašė:Su Samulainu atsargiai. :!:
irgi ismeginau isgirta samulaina. po keletos sapaliniu zvejybu traukiojau kaip siula,kol neismeciau koki 30 metru.
susiradau senaji geraji ygk pe super 0.15, 5 kg, kokiu 4 metu senumo ir negaliu atsidziaugti toliau.
 #398162   Aruunis
 20 Rgp 2012 18:49
nu is pigiu tikrai pontoonas geras pasiirinkimas ir kogero geriausias, idomu kaip tas is femos sunlines atrodo realiai. O dar geresnis yra Varivas Light game'as :koliorava
 #398174   oli
 20 Rgp 2012 19:30
shy sezona susimechiau "sunline castaway" 20lb,absoliuchiai neturiu kuom juo nusiskust,dziugaunu...
 #398197   SauliusM
 20 Rgp 2012 20:22
bes rašė:Tai kur ta pontoona nupirkti 0,128 ?
Fabai ir zuklys neturi.
Kur ieskoti ?
siandien maciau Fabai nauja partija pintalu issikrovinejo. Tolikas dar man naujo pontoon monofilamento Zarkazma isiule. 0,26 storio, net sunmazgi surises rankom nesugebejau nuraut. nu gal dar galejau lupt stipriau, bet 100% rankas buciau susipjaustes. tai paemiau 200 m. lasiniam bus pzdc...
 #398286   Tironas
 20 Rgp 2012 22:02
ir aisku patikejai kad yra mono vallas dengtas fluorokarbonu :D
idomu kad sunmazgi jis laiko, bet va normalu mazga laiko prasciau ( ta prasme gerai, bet silpniau). kazi kodel?
 #398296   Marius1
 20 Rgp 2012 22:10
Tironas rašė:ir aisku patikejai kad yra mono vallas dengtas fluorokarbonu :D
idomu kad sunmazgi jis laiko, bet va normalu mazga laiko prasciau ( ta prasme gerai, bet silpniau). kazi kodel?
Nu tai pasakyk visems kodėl :?: :-D
 #398297   SauliusM
 20 Rgp 2012 22:11
Tironas rašė:ir aisku patikejai kad yra mono vallas dengtas fluorokarbonu :D
man tai giliai nesvarbu kuom jis degtas, a jei sunmazgi laiko geriau nei kitus mazgus, tai sunmazgiais ir risiu :-D
  • 1
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė