Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #398538   Donasssss
 21 Rgp 2012 19:59
Menke rašė:Akceptuoju :lol:
Ovkas rašė:Su Samulainu atsargiai. :!:
Nusipirkau rudenį 0,08 mm. Spiningavau TIK 1 kartą Labūnavos tvenkinį. Po to per žiema laikiau rite namuose stalčiuje.
Pavasarį pirmoj žūklėj "nespodžianka" :-ug
Kiek metu tiek trūksta ir masalas :/braj;
Pabandžiau su ranka traukti :twisted: total košmar . Panašu jog supuvo ant ritės.
Dalyvis Menkė tuo metu buvo šalia ir stebėjosi :koliorava
Evaldas Z rašė:vat ploniausia samulaina prabandziau ir po keturiu zukliu galiu pasakyt, kad jis man visai patiko. pasiplove spalva gan zenkliai, bet tvirtumo, kaip tokio storio valui, tikrai pakanka ir tikrai netrukeneja nuo zolyciu, kaip kazkas cia skundes. be to, pasitrynes per ziedus, tapo pakankamai minkstas.
nu man cia mistika visiska... nebent su tais ploniausiais tokie ciudai vyksta.
 #398553   Hookaz
 21 Rgp 2012 20:33
droziu samulaina 0.04 jau gal 3 sezonas bus, aisku apsukau ant rites kita puse, silpnesnis jauciasi, bet kad trukinetu nuo betko tai nepasakyciau. :donknow'
 #398587   Evaldas Z
 21 Rgp 2012 21:20
vat ir man kuo toliau, tuo idomiau daros, kaip cia tie atsiliepimai tokie kardinaliai skirtingi ? gal visgi padielku prekyboj isimaise yra, kurios gerokai nepavykusios ?
 #398596   Sokratas
 21 Rgp 2012 21:35
pražvejojau ir aš sezoną jau su jais, turėjau 0,08 ir 0,12. Buvau parsisuntęs iš Bulgarijos, VIDRAX firmos....
Žvejojant tikrai stipresnis nepasidaro, bet kai čia dabar taip parašė, kad pradeda trūkinėt kaip siūliukas, tikrai nustebau....
 #398621   Kleckas1978
 21 Rgp 2012 22:26
SauliusM rašė:senas pintas valas, tai uzskaitau sita jumora :gutgut
Jei vitrinoj gulejo be pakuotes ir gavo pastoviai saules spinduliu tai tikiu kad gali suduleti, bet jei pakuoteje ir kokioj lentynoj tai :-D :-D :-D :-D
 #398648   Airis
 22 Rgp 2012 07:46
itarimas del ziedeliu kilo ir man. tada arba fineza nauja arba Evaldaiz tavo mc airock. rites buvo naudojamos skirtingos ir man rodos kiti valai irgi serpetoja reikes atidziai perziureti ziedus
 #398669   Evaldas Z
 22 Rgp 2012 08:42
SauliusM rašė:o jei mikrobanginej gulejo, kur zukles prekiu parduotuves darbuotojai pietus sildesi, kaip tada?
tai ir mikrobanges nereik pasirodo...
Ovkas rašė:Su Samulainu atsargiai. :!:
0,08 mm. spiningavau TIK 1 kartą tvenkinį. per žiema laikiau rite namuose stalčiuje.
Pavasarį pirmoj žūklėj iek metu tiek trūksta ir masalas :/braj;
Pabandžiau su ranka traukti :twisted: total košmar . Panašu jog supuvo ant ritės.
panasu, kad ziemai teks samulaina nuo rites ant sviestuvo svetainej pervyniot, kad siltai ir sausai perziemotu. o jeigu rimtai, tai pas mane valai ant bugneliu ziemoja, o bugneliai ant riciu neretai. kazkada ziema teko su pintuku prie poros laipsniu minuso pazvejot, tai gelbedamasis nuo ziedu salimo uzpildavau vazelino aliejaus. nzn, kiek ir kokio misinio ant valo liko po zukles ir kiek jis laiko dziuvo, bet iki pavasario niekas ten nesutrunijo. valas buvo berods seb'as.
Airis rašė:itarimas del ziedeliu kilo ir man. tada arba fineza nauja arba Evaldaiz tavo mc airock.
mc airock tai tavo (?), o ne mano :-D o tai nemanai, kad ziedai su defektu ir "senaji geraji ygk pe super 0.15 kokiu 4 metu senumo" taip pat greit suestu ?
 #399407   Rafal
 23 Rgp 2012 20:47
Sveiki. Turiu klausima toki..
Kur galima butu nusipirkti pontoon exteer valo Vilniuje? Iskyrus Triturus. Neturiu galimybiu privaziuoti :roll:
 #399436   bes
 23 Rgp 2012 21:24
0,128 Triturus neturi ir neaisku kada tures.
Pirkau siandien Sasame 0,08.
Rafal rašė:Sveiki. Turiu klausima toki..
Kur galima butu nusipirkti pontoon exteer valo Vilniuje? Iskyrus Triturus. Neturiu galimybiu privaziuoti :roll:
 #399612   5imas
 24 Rgp 2012 13:25
Sweiki, turiu klausima jums. Girdejau, kad eseriai nelabai noriai kimba juos medziojant su pintu valu,ar tai teisybe ? atseit mono patc tinkamiausias valas eserius medzioti...?
 #399615   Evaldas Z
 24 Rgp 2012 13:48
as irgi turejau toki, matyt, kvaila isitikinama, todel, kad ir plonyciu pintuku gaudydamas, risdavau 0.5-0.8m fc pavadeli. paskutinej zuklej fc baiges, tad teko zvejot masala risant tiesiai prie pinto. kibimas nesuprastejo, tai :donknow' bet cia kai buri radau, o kai nedidelej upej stambesni eseriai plaukioja pavieniui ir nejaucia konkurencijos stebedamas masala (ypac neaktyvus) tai kartais kiekviena smulkmena labai svarbi. reikes rimciau paeksperimentuot sia tema. gal ivyks luzis psichologinis. beje, fc pavadi risu ir sapalus gaudydamas, bet cia vel gal psichologinis barjeras.
 #399618   Menke
 24 Rgp 2012 13:58
Evaldas Z rašė:as irgi turejau toki, matyt, kvaila isitikinama, todel, kad ir plonyciu pintuku gaudydamas, risdavau 0.5-0.8m fc pavadeli. paskutinej zuklej fc baiges, tad teko zvejot masala risant tiesiai prie pinto. kibimas nesuprastejo, tai :donknow' bet cia kai buri radau, o kai nedidelej upej stambesni eseriai plaukioja pavieniui ir nejaucia konkurencijos stebedamas masala (ypac neaktyvus) tai kartais kiekviena smulkmena labai svarbi. reikes rimciau paeksperimentuot sia tema. gal ivyks luzis psichologinis. beje, fc pavadi risu ir sapalus gaudydamas, bet cia vel gal psichologinis barjeras.
cia jis nekalba apie pavadi, kalba apie pagrindini. Tai ir arkliui aisku, kad su pintuku jautriau, o su mono pigiau.
 #399619   5imas
 24 Rgp 2012 14:07
aciu uz atsakyma. na toliau ziuresiu kaip cia yra is tikruju...
Siaip visada zvejoju su pavadeliu, tik nzn ar tai teisingai elgiuosi...
 #399620   Menke
 24 Rgp 2012 14:13
5imas rašė:aciu uz atsakyma. na toliau ziuresiu kaip cia yra is tikruju...
Tu gaudydamas eserius maziau kreipk demesio i valus, o daugiau y gaudymo technika. Keitaliok gumu spalvas, tipus, dydi, galvakablio svorius, jei neima su gavakabliu, bandyk daryt "otvadnoj pavadok" ir keitaliok jo ilgi kol rasi geriausia varianta.
 #399621   5imas
 24 Rgp 2012 14:15
Menke rašė:
5imas rašė:aciu uz atsakyma. na toliau ziuresiu kaip cia yra is tikruju...
Tu gaudydamas eserius maziau kreipk demesio i valus, o daugiau y gaudymo technika. Keitaliok gumu spalvas, tipus, dydi, galvakablio svorius, jei neima su gavakabliu, bandyk daryt "otvadnoj pavadok" ir keitaliok jo ilgi kol rasi geriausia varianta.
na as eserius gaudau sukriukemis, ant guminuku kiek bandizua ka pagauti, tai niekada nesu nieko pagave... :roll:
 #399622   Evaldas Z
 24 Rgp 2012 14:17
Menke rašė:cia jis nekalba apie pavadi, kalba apie pagrindini.
tai jo, bet teorijos, kad eseriai prasciau kimba ant pinto gimsta del to, kad pintas geriau matos vandenyj. tai vat tas pavadys ir yra iseitis. turi ir jautruma, ir valo matomumas prie masalo sumazeja.
 #399623   Menke
 24 Rgp 2012 14:23
Evaldas Z rašė:
Menke rašė:cia jis nekalba apie pavadi, kalba apie pagrindini.
tai jo, bet teorijos, kad eseriai prasciau kimba ant pinto gimsta del to, kad pintas geriau matos vandenyj. tai vat tas pavadys ir yra iseitis. turi ir jautruma, ir valo matomumas prie masalo sumazeja.
O as manau, kad nesamone, nes jeigu jie taip gerai viska mato ir supranta, tai ir kabliuka matytu ir karabinus ir pan.
 #399630   5imas
 24 Rgp 2012 14:46
Menke rašė:
5imas rašė: na as eserius gaudau sukriukemis, ant guminuku kiek bandizua ka pagauti, tai niekada nesu nieko pagave... :roll:
Reiskai nemoki gaudyti ir tiek. Daugiau praktikos ir eksperimentu ir daugiau pagausi nei su sukre.
o gal nesunku imesti nuotrauku su guminuku pavyzdziais kuriais galeciau pabandyt pasimokinti eseriukus ir netik. kad neterst temos, jei nera sunku man y privata atsiuskit. aciu.
  • 1
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė