Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #613372   Donis
 15 Vas 2015 10:56
Auksarankiai batsiuviai padaro tuos batus su sniuriukais,bet cia vel papildomas vargas ir islaidos. Su korkersais irgi visi, ne musu upem tie troseliai,kaip ir veilokai.
 #613378   arabas
 15 Vas 2015 11:41
Tironas rašė:faktas, vienas troselis per sezona yra kaip minimum
...jei esi invalidas - vienakojis. ;-)
 #613415   Fishermenas
 15 Vas 2015 20:01
Sveiki, klausimas del bridkelniu. Braidziojant nesijaucia dregmes, atrodo lyg ir neleidzia, taciau nusiemus bridkelnes abi neoprenines kojines is vidaus slapios. Ar gali but kad leidzia per siules ar tai tiesiog kondensatas del prakaito? pridklenem gaudyta apie 10 zvejybu.
 #613417   Aqua v.
 15 Vas 2015 20:18
Isversk, pakabink duse. Po ~ 1-2ltr. vandens i abi neoprenines kojines. Jei per kokia valanda nesudreks isorej, reiskia hermetiskos, o zvejyboj sudreksta nuo prakaito.
Tik su vandens kiekiu atsargiai, prileidus labai daug, slegis gali but pavojingas siulems.
 #613591   kuldyga
 16 Vas 2015 21:05
Taip, batai labai patogūs.

Na, bet kaip jūs ten juos dėvit, kad per du metus troseliai keisti tik vieną kartą :donknow'
Aš tai užsi.... :oops: , t.y. norėjau pasakyti, kad užsiknisau tuos troselius keisti. Per tris metus pakeista netoli dešimties troselių. Ir kainuoja anys ne taip jau ir mažai.
Taip kad nutrenkiau tuos batus į kampą, nors dar būtų galima juos nešioti, ir nusipirkau Simmsus su raišteliais.[/quote]
O kam tuos troselius pirkt original ir brangius??! Paimi paprasta plona troseli ir isiveri, nematau jokiu problemu :ruko
 #613602   arabas
 16 Vas 2015 21:56
kuldyga rašė:O kam tuos troselius pirkt original ir brangius??! Paimi paprasta plona troseli ir isiveri, nematau jokiu problemu :ruko
... ir gaidys gausis.
Pirma, užsipypinsi, kol rasi tokio pat plonumo ir minkštumo (pabrėžiu "plonumo" ir "minkštumo") nerūdyjančio plieno troselį. Panašių galima rasti, tokių pat - ne.
Antra, teks padirbėti su lituokliu aplituojant troselio galus. Priešingu atveju jų nepasiseks įkišti į tas vietas, kur jiems priklauso būti įkištiems.
Trečia, neišradinėk dviračio ir nelipk ant to paties grėblio. :/braj;
 #617559   Remarus
 10 Kov 2015 10:45
Reik bridbaciu prie scierra cc6 kelniu. Kadangi nieko neismanau ir cia mano pirmos kelnes + batai tai reiktu patarimo :) man vienoj parduotuvej patare x-trail, kitoj sake kad nk gero. Nu vien zo, daug skirtingu nuomoniu. Su batais bus vaiksciojama ir po molynus, teslynus ir kita bruda. Noras kad atlaikytu ne 1 sezona. Taip pat kokie atsiliepimai apie scierra x-trail? Planuose tilpt i ~400lt/116e.
 #617560   Aqua v.
 10 Kov 2015 10:55
CC6 tai wadersai kaip wadersai, nesiojau, normalus.
Bet Scieros bridbaciai - tai tragedija, bent buvo pries kelis metus. Padas matau vizualiai toks pats, nezinau tik, ar (ne)laiko taip pat, kaip seniau. Nes elementariai issisluoksnuodavo, butent/ypac klampojant per dumbla. Batsiuviuj nesdavau mazdaug po 2 zvejybu. Pazistu panasaus 'likimo' riboku.
 #617561   Remarus
 10 Kov 2015 11:09
cc6 pirkau uz ne lietuviska kaina ;uolrait , del to net ir nediskutuoju, o vat del batu tai vat beda. Del to ir prasau patarimo i ka dairytis :?:
 #617570   nerjus
 10 Kov 2015 11:41
Turiu xtrail.trys zvejybos kol kas nieko nepastebejau:) ir atrodo gan tvirtai susiuta ir suklijuota viskas..siek tiek tikejausi kad gal lengvesni turetu buti.plius su spygliais tai netokie slidus
 #617995   Remarus
 12 Kov 2015 09:47
Tai daugiau atsiliepimų nebus :?: :shock: o alternatyvų? :roll: ar pinigų kiekis per mažas normalesniems batams?
 #630260   sumar
 17 Bir 2015 21:48
sveiki. issitepe mano bridkelnes ir iskilo klausimas. ar plaunate gore-tex bridkelnes skalbimo masinoj? kazkaip nesinoretu sugadint. jei taip ar isverciate vidine puse i virsu? dekui
 #630274   Skumbrotas
 17 Bir 2015 22:50
sumar rašė:sveiki. issitepe mano bridkelnes ir iskilo klausimas. ar plaunate gore-tex bridkelnes skalbimo masinoj? kazkaip nesinoretu sugadint. jei taip ar isverciate vidine puse i virsu? dekui
Skalbiu - su tam skirtais skalbikliais arba ringuvos skystu muilu (milteliai jokie netinka), pačia švelniausia programa prie +30C ir be jokio gręžimo :!: Po skalb imo dar pamirkau specialiame skystyje skirtame atstatti vandens atstumimą. Išverst neišvertinėju. Laiko jau eilę metų. Nors ir skalbiu max porą kartų metuose - smirdukai neturi kvepėt... :lol:
 #630404   sumar
 18 Bir 2015 22:44
Skumbrotas rašė:
sumar rašė:sveiki. issitepe mano bridkelnes ir iskilo klausimas. ar plaunate gore-tex bridkelnes skalbimo masinoj? kazkaip nesinoretu sugadint. jei taip ar isverciate vidine puse i virsu? dekui
Skalbiu - su tam skirtais skalbikliais arba ringuvos skystu muilu (milteliai jokie netinka), pačia švelniausia programa prie +30C ir be jokio gręžimo :!: Po skalb imo dar pamirkau specialiame skystyje skirtame atstatti vandens atstumimą. Išverst neišvertinėju. Laiko jau eilę metų. Nors ir skalbiu max porą kartų metuose - smirdukai neturi kvepėt... :lol:
o kokiu tikslu mirkyt specialiame skystyje skirtame atstatti vandens atstumimą? ar nenukencia kvepavimas is vidaus?
 #630577   Skumbrotas
 21 Bir 2015 10:55
Naudoju tokį http://www.laisvesturas.lt/index.php/pa ... ductid/833 Jis specialiai skirtas membraniniams rūbams neperšlampumo savybėms atnaujinti. O skalbimui tokį naudodavau http://www.laisvesturas.lt/index.php/pa ... ductid/832 , bet paskutiniu laiku perėjau prie "Ringuvos" skysto muilo - pigesnis, nekenkia membranai, o skalbia taip pat.
 #630838   Skumbrotas
 23 Bir 2015 22:43
Šitas. Yra dar jų toks "dėmių išėmiklis" - daiktas irgi vertas dėmesio, man išvalė šviesias kvėpuojančias striukes kurias jau buvau nurašes kaip sugadintas, nes su milteliais nebepavyko išskalbt, ir plius dar metus laiko naudotas visiškai nebesaugant kaip darbo drabužius visokiuose ūkiniuose darbuose.
 #631087   berg
 26 Bir 2015 14:07
Sveiki,
gal kas patartumet del bridkelniu (kvepuojanciu)ir batu? Taip zinau, ir pats nemegstu labai klausineti, bet siuo metu neturiu kada perskaityti visu 120 puslapiu sia tema.. Manau jau vistiek yra nusistovejes kazkosk standartas ka galetumet parekomenduoti. Ne pigiausia guma bet ir ne brangiausi simms.

Naudosiu: upeliai, upes. Pagrinde vasara, velyvas pavasaris, ansktyvas ruduo.

Kiek cia paskaites supratau, tai nesvarbu ar pirksi visai pigias ar visai brangias, vistiek jos plysta ir leidzia per siules...
Noreciau kad laikytu bent 3 metus. Zvejoju retai, gal 3-4 kartus per menesi...

Noreciau kelnem isleisti apie 200 euru. na +/- 50 euru. Batams taip pat iki 100 euru. Bet geriau butu kazkas iki 50. :) Visumoj noreciau issiversti iki 300 euru iskaitant nuolaidas. Butu geriau ir pigiau.

* Kokius modelius rekomenduotumet paziureit? Vision, sierra, simms? Sims tai kainuoja brangiau nei mano masina.. :)
* Kaip del batu? Vistiek cia bus danziausiai keiciamas dalykas, tai nenoriu pirkti uz 100 euru... Veltinis/guminis?
* Kur galima daugiau modeliu paziureti? Internete daugiau modeliu, bet parduotuvej taj vent 10-15% nuolaida gali gauti..

Is anksto dekoju uz rekomendacijas!
 #631138   berg
 27 Bir 2015 11:03
aciu kad priminet Taimen, buvau visai pamirses :) Ten tikrai panasiau i tai ko ieskau.
 #631142   Tironas
 27 Bir 2015 12:23
mantasspecnaz rašė:Batus irgi pasiziurek is ten pigesnius ir bus tas pats kaip simms tik uz 5 kart mazesne kaina.

tikrai nebus.
 #631147   lauris
 27 Bir 2015 14:05
O kokį maždaug didi imt bridkelniu jei esi 185 ir svoris 86kg ar nebus koks L ? Su batais tai aišku jog reik pora išmetu didesnius imt
 #631149   nerjus
 27 Bir 2015 14:24
tai kad batai buna iskart padidinti ir reikia savo ismiera imt..
 #631375   arvydas_
 30 Bir 2015 21:00
lauris rašė:O kokį maždaug didi imt bridkelniu jei esi 185 ir svoris 86kg ar nebus koks L ? Su batais tai aišku jog reik pora išmetu didesnius imt
Dydis ML, L. Priklauso nuo gamintojo. Jei Redington tai tikrai L, Simms ir Vision ML (sakau iš to ką pats bandžiau, esu panašaus sudėjimo 185/80 ).
O batai vienu ar dviem dydžiais didesni - išbandyta su Patagonia.
  • 1
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 148
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė