Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #607985   kitas
 13 Sau 2015 12:17
nesenai domėjausi multiprikatorinių ričių atsiradimo istoriją, tai ten aplamai nebuvo kalbos kad jie atsirado dėl kokių tai tam tikrų sąlygų, paprasčiausia tai atsirado kaip meškeriojimo budas. Buvo primirštas, db atgaivintas ir tobulėjančių technologijų dėka turime galimybę tokiuo budu meškeriodami naudoti vis lengvesnius masalus.
 #607988   DaliusM
 13 Sau 2015 12:37
edmundaxx rašė:Nereik man didesnio multiko, nei 51 dydžio Shimankė, jokiem vobleriam...
O rankoj laikyt 51 ir 201 išmierą, nu nesulyginami dalykai.
nezinau ka tu ten lygini ir kokiais kriterijais, bet nekalbek uz visus, man 201 rankoje pats tas, jei kalbet apie 51 tai dar backute gan normaliai, o curado 51 man jau nlb...
 #607989   Menke
 13 Sau 2015 12:40
ramkis rašė:
Menke rašė:kad tie multai tiek ir kotai, nekurti musu zvejybos salygom
Tai leiskite paklausti gerbiamasai, kieno žvejybos sąlygom anie realiai pritaikyti?
ne pritaikyti, o orentuoti. Paziurek youtube: bassmaster, flw ir kitu amerikonu kanalus. Viskas kuriama didelem rinkoms. pvz forgina su 65lb pintu valu, del to ir bugneliu talpos reikalingos kitos. Po to tokie zvejybos budai kaip pitching'as ar flipping'as. Netgi multiku greiciai parenkami atsizvelgiant i zvejybos buda. O mes lietuvai tik pritaikome pagal savo salygas. As nesakau, kad tai blogai, bet mes ne pasaulio bambos, kad ir kaip noretume.
 #607992   Menke
 13 Sau 2015 12:43
ramzis rašė:
edmundaxx rašė:Nereik man didesnio multiko, nei 51 dydžio Shimankė, jokiem vobleriam...
O rankoj laikyt 51 ir 201 išmierą, nu nesulyginami dalykai.
nezinau ka tu ten lygini ir kokiais kriterijais, bet nekalbek uz visus, man 201 rankoje pats tas, jei kalbet apie 51 tai dar backute gan normaliai, o curado 51 man jau nlb...
skonio reikalas, bet jei tureciau 201, tai deciau paseklinta bugna, nu niekaip nematau reikalo privaryti 70 % spules backingo, kuris dar ir metima gadina.
 #607993   piatras
 13 Sau 2015 12:47
Menke rašė:...Taip nukencia atstumas...
:stop-; ne visi teoretikai dar atsimena kad iš plataus būgno per nejudančią "akį" valas kalatojasi labai plačiu kampu ir nieks neapsiėmė įrodyt kas geriau/blogiau... :-D ;-)
 #607994   Menke
 13 Sau 2015 12:50
piatras rašė:
:stop-; ne visi teoretikai dar atsimena kad iš plataus būgno per nejudančią "akį" valas kalatojasi labai plačiu kampu ir nieks neapsiėmė įrodyt kas geriau/blogiau... :-D ;-)
ne del plocio. Sunkus bugnas, daugiau stabziu, prastesnis lengvu masalu metimas.
 #607995   DaliusM
 13 Sau 2015 12:56
Taip, kiekvienam savo.. Del seklinto bugno nezinau, masciau, bet paskui pagalvojau nafig man jo reikia.. minimalus masalas koki svaidau su situo curadu, tai rigge 9tukas, skrenda uztektinai visais atvejais.. bet daugiausiai tik voblikai 10cm ir i virsu, kas maziau man jau mesmale patogiau (matyt tinginys esu mastyt apie stabdziu reguliavimus ir visus kitus biesus ypac metant nekokiu oru lengvus masalus). Tai pat perdavimas 201e7 tvicingui man :gutgut nzn prie letesnio sunkiai bepriprasciau. IMHO. :)
 #607997   Rapolas
 13 Sau 2015 13:25
piatras rašė:
Apsiėmė :-D konstruktoriai, daiwos lygtais ,sugalvodami TWS ;-) artai WTS išplatintą dziurką :-D
 #608024   Taacis
 13 Sau 2015 18:29
piatras rašė:
;uolrait vakar buvau susiruošęs apie tai parašyt, bet man nesigavo į dvi eilutes visų minčių sudėliot. Tai nebepaskelbiau. ;-var-var. Yra gi protingų žmonių, mokančių trumpai drūtai paaiškint.
 #608459   Dance4Life
 16 Sau 2015 08:32
Sveiki, artėjant naujam spiningavimo sezonui rošiuosi pereiti į 'castingistų lygą' ir reikia pagalbos išsirenkant pirmą castinginį kotą. Pagrindiniai turimi masalai dėžutėje: kelios Rudros, BX Swimmer'iai 12, X-Rap10, X-Rap-12, Pointeriai 128.
Ritės dar neišsirinkau, išsirinksiu po to kai padėsit apsispręsti dėl koto.

Koto vienareikšmiškai ieškau tik VIENADALIO, Max masalai bus mėtomi iki 25g. Pinigų sumą, kurią galiu skirti kotui apie 800 Lt. Jei yra koks labai geras variantas bet neįsitenka į nurodytą sumą, vistiek siūlykite :)
 #608475   SauliusM
 16 Sau 2015 09:22
Dance4Life rašė:Sveiki, artėjant naujam spiningavimo sezonui rošiuosi pereiti į 'castingistų lygą' ir reikia pagalbos išsirenkant pirmą castinginį kotą. Pagrindiniai turimi masalai dėžutėje: kelios Rudros, BX Swimmer'iai 12, X-Rap10, X-Rap-12, Pointeriai 128.

Koto vienareikšmiškai ieškau tik VIENADALIO, Max masalai bus mėtomi iki 25g. Pinigų sumą, kurią galiu skirti kotui apie 800 Lt. Jei yra koks labai geras variantas bet neįsitenka į nurodytą sumą, vistiek siūlykite :)
st.croix legend elite. ilgis ir uzmetimo svoris is tos serijos pagal asmeninius iprocius ir individualu tvicingo suvokima.
 #608499   emsas
 16 Sau 2015 10:07
SauliusM rašė:
Dance4Life rašė:Sveiki, artėjant naujam spiningavimo sezonui rošiuosi pereiti į 'castingistų lygą' ir reikia pagalbos išsirenkant pirmą castinginį kotą. Pagrindiniai turimi masalai dėžutėje: kelios Rudros, BX Swimmer'iai 12, X-Rap10, X-Rap-12, Pointeriai 128.

st.croix legend elite. ilgis ir uzmetimo svoris is tos serijos pagal asmeninius iprocius ir individualu tvicingo suvokima.
Mediumo užtektų tokiem masalams? Fastas ar XFastas geriau? Žvejojęs esu tik su fastai's.
 #608510   DainiusM
 16 Sau 2015 10:49
man tai svarbu turet patogu ir lengva. is pigiu toki esu rades tik carmoran kazkoks ten trumpas modelis. nu man ziauriai fainas, tik uzsimirsus greitai luzta (sieneles matyt labai isplonintos). :)
 #608511   Rapolas
 16 Sau 2015 10:56
Menke rašė:vakar kaip tik ziurejau Bassmaster varzybu serija https://www.youtube.com/watch?v=KYefxwp9aTM, tai JAV profai nelabai ima i galva del tu kotu. Dauguma gaudo kotais 99-149 $ ribose(ABU, LEWS, 13,). Kodel pas mus taip jau svarbu tureti pati brangiausia????
Tai paveiziek į JAV profus su kokiais kateriais jie ten plaukioj ,iš kur pas juos begali būt babkių ant brangių kotų :-D tai ir gaudo su belekokiom "šluotom" užtat :-D
A mūsiškiams taibent ant brangaus koto ir ritės užtenk ,tai nors tuom "pasipuikuot" gal :-D
 #608513   Menke
 16 Sau 2015 10:58
Rapolas rašė:
Menke rašė:vakar kaip tik ziurejau Bassmaster varzybu serija https://www.youtube.com/watch?v=KYefxwp9aTM, tai JAV profai nelabai ima i galva del tu kotu. Dauguma gaudo kotais 99-149 $ ribose(ABU, LEWS, 13,). Kodel pas mus taip jau svarbu tureti pati brangiausia????
Tai paveiziek į JAV profus su kokiais kateriais jie ten plaukioj ,iš kur pas juos begali būt babkių ant brangių kotų :-D tai ir gaudo su belekokiom "šluotom" užtat :-D
A mūsiškiams taibent ant brangaus koto ir ritės užtenk ,tai nors tuom "pasipuikuot" gal :-D
jo, bassiniai kateriai tai stoga rauna :mėlynvarla

PS: sušiktas CE zenklinimas '''bum
 #608528   SauliusM
 16 Sau 2015 11:34
emsas rašė: Mediumo užtektų tokiem masalams? Fastas ar XFastas geriau? Žvejojęs esu tik su fastai's.
jau rasiau, tai labai subjektyvu ir viskas priklauso nuo to, kaip pats tvicinga supranti.
 #608530   Remarus
 16 Sau 2015 11:40
Menke rašė:O as tai is kastu I MC ziuriu: go emotion, corzza, corkich ir pan. Geriau as i multa investuoju ir masalu geresniu nusiperku.
Ieskausi ir as naujo kotuko, galvoje sukasi MC go emotion serija, gal matet kur gyvai paciupinet?
 #608531   Menke
 16 Sau 2015 11:51
Remarus rašė:
Menke rašė:O as tai is kastu I MC ziuriu: go emotion, corzza, corkich ir pan. Geriau as i multa investuoju ir masalu geresniu nusiperku.
Ieskausi ir as naujo kotuko, galvoje sukasi MC go emotion serija, gal matet kur gyvai paciupinet?
As neciupinejas gyvai uzsisakau ir bandau. Dabar uzsisakia corzza ML cast neciupinejas, pries tai neciupinejas pirkau 2 Graphiteleaderius. Man taip idomiau.
 #608535   Remarus
 16 Sau 2015 12:09
Menke rašė:
Remarus rašė:
As neciupinejas gyvai uzsisakau ir bandau. Dabar uzsisakia corzza ML cast neciupinejas, pries tai neciupinejas pirkau 2 Graphiteleaderius. Man taip idomiau.
O tai gal turėjot MC go emotion ir galit atsiliepimus apie jį parašyt? :)
 #608540   Remarus
 16 Sau 2015 12:34
Menke rašė:Neciupinejas. Kokiems masalams nori?
Ima flit 100, 120; Jackall Jockie 120, LC pointer 78, duo realis 120, megabass onente jr, sw, ir magnum. squad minnow 95 ir pan. Voblos ivairios, kitu tik po viena yra.. Kaip sakant ieskau ant ko kimba :grin:
 #608545   Remarus
 16 Sau 2015 12:45
Žvejosiu ir nuo kranto (70%) ir iš valties(30%). Kiek skaičiau pataria imti trumpesnį kotą. Tai 6.3'' pats trumpiausias iš go emotions, ar visgi imti 6.6'' ar ilgesni? Tiesa, bus pirmas mano tvičinginis/kastinginis kotas, ko galbūt nepaminėjau :roll:
 #608548   Menke
 16 Sau 2015 13:02
Remarus rašė:Žvejosiu ir nuo kranto (70%) ir iš valties(30%). Kiek skaičiau pataria imti trumpesnį kotą. Tai 6.3'' pats trumpiausias iš go emotions, ar visgi imti 6.6'' ar ilgesni? Tiesa, bus pirmas mano tvičinginis/kastinginis kotas, ko galbūt nepaminėjau :roll:
nu nuo kranto tai smagiau ilgesnis, tai vietoj taves ir 7" nebijociau.
  • 1
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė