Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #309411   SauliusM
 05 Spa 2011 10:35
o siaip, kokie kam is dideliu tvicinginiu vobleriu pasiteisina geriausiai?
nu ta prasme didesni nei 12 cm?
kazkaip siemet biskiuka uzsiemiau eksperimentuot ta kryptim.
va ir pagaliu visokiu neprotingo dydzio prisipirkau:
Paveikslėlis
ale bet kolkas dirba tai zipbaits ZBL 15 F ir daiwa salt pro minnow.
Kiti kazkaip nelabai, neispudingai kolkas.
Nors aisku labai daug ir nera anys bandyti, nes viskam isbandyt laiko neuztenka.
 #309414   vava
 05 Spa 2011 10:46
ant to juodo pagavai ka nors?
 #309415   SauliusM
 05 Spa 2011 10:52
tas juodas tai cia kuris? jei tas bomberis kur ispakuotas zemiau triju maxrapu tai kolkas ne. ir siaip jis ne juodas o sidabrinis, tik fotkej kazkodel taip atrodo del apsvietimo. jei tas kur is triju dezuciu vidurinis, tai ten tas daiwa salt pro minnow. ant to silkiu pagavau.
beje, tas daiwa tai jau metasi tai kazkur anapus. maxrapai pagal uzmetima atsilieka nuo ano:
http://www.daiwa.com/lure/pop_ds_pro_minnow.aspx
uz ji geriau uzsimetanti tik viena vobleri zinau, tai jackson pin tail tune 28gr, bet ten jau pikeris su liezuveliu o ne vobleris...
ai nu dar juodu galejei palaikyt ta kur iskart po cigarietu pakeliu. tai ten zip baits zbl 15 F ant to silkiu irgi pagauta.
 #309418   vava
 05 Spa 2011 11:02
klausiau apie ta su raudona akim, kur apacioj desinej nuo apacios antras.
sitas, jei gerai supratau
SauliusM rašė:tas juodas tai cia kuris? jei tas bomberis kur ispakuotas zemiau triju maxrapu tai kolkas ne. ir siaip jis ne juodas o sidabrinis,
 #309420   DainiusM
 05 Spa 2011 11:18
na pointeris 128 tai tikrai gaudantis. o seip tai kas link spalvu... ir tu sakai, kad tau tas orbitas mano 110 slykstus... mda :)))))))))))))
 #309421   SauliusM
 05 Spa 2011 11:23
na vkus i cvet... :lol: o siaip ta zipo spalva kaip ir sito zbl 15F nu 824 spalva:
Paveikslėlis
tai man prie graziausiu tokia. ir ne tik man, bet ir zuvim.
nu be sitos is zipu spalvu tai man dar dirba "rudis" (039), klasikinis 851 upetakiukas ir dar Tolikas Trituruse isiule, bet panasu , kad ne veltui 820 spalva, kur pusiau skaidrus toks:
Paveikslėlis
 #309424   DainiusM
 05 Spa 2011 11:30
Apatini turiu ir 9cm ir 7cm... a galvoj zama turejau ir maxrapa melyno spalvinimo. :)
 #309425   SauliusM
 05 Spa 2011 11:34
zam'o gal tokios spalvos pirkes ir nebuciau ale sita ismainiau ant kazko... o maxrapa to dydzio kai pirkau tai irgi rivagrije nelabai buvo is ko rinktis tuo metu.
 #309427   MariusM
 05 Spa 2011 11:38
O nenorit persikelt į temą "žvejo dėžutėje" ir ten puikuotis kas ką turit :) ?
 #309428   SauliusM
 05 Spa 2011 11:39
nu bliamba, voblerius aptarinejam ant ko kimba ant ko ne, koks tau skirtumas kur?
ar cia galima aptarinet tik tuos voblerius kuriu neturi ir tik paveiksliuka esi mates, o tuos kur turi jau reik zvejo dezutej aptarinet?
 #309429   DainiusM
 05 Spa 2011 11:41
MariusM rašė:O nenorit persikelt į temą "žvejo dėžutėje" ir ten puikuotis kas ką turit :) ?
Jeigu tu tokiais dalykais puikuojiesi... na tiek to. Cia tik vobleriai, nematau kuo puikuotis. Ir vyksta kazkoks aptarimas ju pagal darba ir spalvas ar dar kazka, tai sakyciau viskas vietoje.
 #309431   SauliusM
 05 Spa 2011 11:43
SauliusM rašė:o siaip, kokie kam is dideliu tvicinginiu vobleriu pasiteisina geriausiai?
jo... tik kazkaip mano klausimas tai toks buvo, ale atsakymu i toki klausima tyluma. ka nieks negaudot tokio dydzio vabliorais ar kaip cia yra?
 #309443   Rapolas
 05 Spa 2011 12:25
SauliusM rašė:
SauliusM rašė:o siaip, kokie kam is dideliu tvicinginiu vobleriu pasiteisina geriausiai?
jo... tik kazkaip mano klausimas tai toks buvo, ale atsakymu i toki klausima tyluma. ka nieks negaudot tokio dydzio vabliorais ar kaip cia yra?
Ladna, įpylsiu alyvos ;)
Matai, visos tvičinginės minoškės virš 12 cm kam skirtos? lydekoms, turbūt (juk ne jūrinę žuvį gaudai). O nafik jas naudoti tik lydekoms ir dar spec.kotą tampytis... kada gali ir
universalesnį spiningą ir universalesnius masalus bei įvairesnę žuvį upėje "tvičint" ;-)
 #309444   Ovkas
 05 Spa 2011 12:32
Iš visų mano pirktų naujų voblikų šia vasara netrakinau tik X-80.
Nepagaunu aš jo darbo, bandžiau ir trumpais ir aštriais ir visokiais tampymai - nedirba jis man taip kaip norėtųsi
spalva wagin honmoroko
http://www.megabassusa.com/products/x-80-trick-darter#
SauliusM rašė:
Menke rašė:Tik jie irgi turi minusa, akis reikia perklijuoti, nes iskrinta :D
girdejau sita legenda, bet man asmeniskai tokiu bajeriu nebuvo...
kokia spalva tau dirba x-80? man kolkas kibiausi pasirode albino shad (toks nuodingas ryskalas geltonas) ir champagne shad (toks pusiau skaidrus auksinis naturalistinis)
 #309449   SauliusM
 05 Spa 2011 12:54
Rapolas rašė:Matai, visos tvičinginės minoškės virš 12 cm kam skirtos? lydekoms, turbūt (juk ne jūrinę žuvį gaudai). O nafik jas naudoti tik lydekoms ir dar spec.kotą tampytis...
nu, as tai anas su dzerkiniu kotu beldziu i vargo nematau ir spec koto tampytis nereik. dzerkinis kotas su multiku valty ir dzerkavimo ir situ minoskiu beldimo ir velkiavimo funkcija atlieka...
 #309451   Rapolas
 05 Spa 2011 13:10
SauliusM rašė:
Rapolas rašė:Matai, visos tvičinginės minoškės virš 12 cm kam skirtos? lydekoms, turbūt (juk ne jūrinę žuvį gaudai). O nafik jas naudoti tik lydekoms ir dar spec.kotą tampytis...
nu, as tai anas su dzerkiniu kotu beldziu i vargo nematau ir spec koto tampytis nereik. dzerkinis kotas su multiku valty ir dzerkavimo ir situ minoskiu beldimo ir velkiavimo funkcija atlieka...
Nu pats dbr matai, kad tai pakankamai siaura spec.sritis - džerkavimas, skirtas pas mus tik stambiosioms lydekoms. Tuo labiau, kad (kaip zapadlo) anos neblogai ir ant kitų universalesnių blizgučių kabinėjasi ;-)
 #309455   Menke
 05 Spa 2011 13:41
shelwius rašė:MaxRap'ai tai pat neblogai vilioja (Kauno apskrity). Ypač didesnis modelis mėlyna nugara ir rausva papilve :gutgut
Turiu šitą "barbę" ir aš tik 11cm. Iš pradžių nelabai juo tikėjau nes kaip SauliusM sako "bjaurus" jis man, bet lydekos tam spalvinimui ne abejingos ;uolrait
 #309466   kukuruzas
 05 Spa 2011 14:41
gal kas jau bandes pontoon 21 cheeky? nes uzmaciau parduotuvei ir galvoju kaip ten su juo bus... internete aprasymu jokiu neradau
 #309501   cesius
 05 Spa 2011 17:35
Rapolas rašė:
SauliusM rašė:
Nu pats dbr matai, kad tai pakankamai siaura spec.sritis - džerkavimas, skirtas pas mus tik stambiosioms lydekoms. Tuo labiau, kad (kaip zapadlo) anos neblogai ir ant kitų universalesnių blizgučių kabinėjasi ;-)
Nifiga cia ne siaura sritis, normaliai tamposi su paprastu twicinginiou kotu, Vaidis tokius zamus beldzia tolka pesnia, o jai tu Rapoolai eini y zvejyba ir nezinai ant ko eini tai via jau kita tema. Pasimk kruva vobliku ir mikriku y kisene prisipilk, a vdrug :)
 #309502   cesius
 05 Spa 2011 17:37
Sauliukai, is mano dezutes uz savager prey geriau nelekia net maxas .
 #309511   Evaldas Z
 05 Spa 2011 19:11
kukuruzas rašė:gal kas jau bandes pontoon 21 cheeky?
as turiu. zaidzia graziai bent jau man, mazai dar bandziau, tai kolkas tuscias. butu sp, o ne f, tai butu visai :gutgut
 #309534   SauliusM
 05 Spa 2011 21:39
cesius rašė:Sauliukai, is mano dezutes uz savager prey geriau nelekia net maxas .
tu apie katra prey kalbi? 115? nu turiu ana. metasi neblogai bet ir maxrapas ir pontoon21 agarron ir zipbaits orbit man geriau metasi. apie daiwa salt pro minnow net nekalbu. cia aisku siaip pamecius gali susidaryt ispudis kad nelekia geriau. bet tu paskaiciuok metrus tiksliai zvejyboj o ne vizualiai vertink kiek mazdaug nuskrido ir pamatysi skirtuma.
beje, ar prakalbinai ta prey? as kokiose 3 ar 4 zvejybose ana gana intensyviai beldziau, bet taip ir likes anas sausas pas mane. aisku dabar mastau kad per tas zvejybas kai ant ano intensyviai uzsedes buvau tai ir kiti voblai tylejo. viena tik syki zipbaits orbit 80 issoves buvo kai prey prakalbint negalejau.
 #309631   kementa
 06 Spa 2011 12:16
kasnors turit awa-shima vobleriu? kaip veikia? kas ka galit apie juos pasakyt?
  • 1
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė