Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #679923   PelkiuSenis
 25 Spa 2016 13:23
Jurginas rašė:
Tironas rašė:yra NOrfin APEX. tokiam metui. nestoras, lengvas. ir duomenys geresni nei interface. 8000mm
Nu gerai, biški įdomus man tas Apex. Kokį maždaug lietų galima tikėtis, kad jis atlaikytų?
Prisidėsiu prie klausimo papildant jį. Šiandien Vilniuje Kaune lietus lyja apie 2-4mm/h stiprumu., Tai va tokiam lietui lyjant kiek laiko norfin su 8000 nelaidumu vandens savybe išlaikytų?
 #679938   arta777
 25 Spa 2016 15:59
Norfino nežinau,o pusbratkio turimas Traper fishing expedition su 8 štukėm,panašaus lietaus,užužpraeitą svtg.atlaikė apie 5val.iki praktiškai kiauro permirkimo.Labai panašiai,beje pasirodė mano Hardy braidymo striukė,kuri šiaip visa galva auksčiau minėtojo Traperio :-D
 #679979   inf
 25 Spa 2016 20:58
Kazkur nesenai maciau lentele. Rasoma, kad stipru lietu su spaudimu laiko rubai nuo 15 000. Na tai galiu patvirtint. Pernai visa diena valtyje per stipria liuti prasedejau su shimano dryahield paprasciaisia mebrana ir likau sausas. Atlaike puikiai. Bet rubas buvo naujas. Siemet dar nepapuoliai i ilga liuti.
 #680016   PelkiuSenis
 26 Spa 2016 08:23
Gal kas Vilniuje mate kur galima paciupineti, pasiziureti siu gamintoju drabuziu: Imax, Prologic ir savage gear? :)
 #680022   4just
 26 Spa 2016 09:36
Domino Savage Gear'as, tai Vilniuje jo nerasta. Bent jau man nepasiseke surast. Kaune, prasom, Zvejoklis.lt turi
 #680024   Tironas
 26 Spa 2016 09:51
mes su norfino komanda labai daug gincijomes kaip rasyt milimetrus. Ar taip kaip yra. ar uzdidinti kokia 20 proc, ar dvigubai. praktika rodo, kad 20-30 procentu uzdidina dauguma. tai tiketi 100 proc negali. Norfin sutarem , kad rasys kaip yra deklaruojama pagal testus ir sertifikatus.

Kad 8000 laikys ilga ir stipru lietu as pazadeti negaliu. bet kad laikys 2-3 val tikiu. spininigaujant per lietu visa diena valtyje ir super geriausiais kostiumais vakare dregmes randi ten , kur tikrai nesitikejai. ir nebutinai todel kad leidzia.

jei yra gore tex kostiumas uz 400 euru, tai turbut moketi uz norfin 277 ( na su nuolaidom 230-240) klausimas ar verta. bet ar yra tokiu goretex su pasiltinimu uz tokia kaina?
 #680025   vk
 26 Spa 2016 10:06
Tironas rašė:mes su norfino komanda labai daug gincijomes kaip rasyt milimetrus. Ar taip kaip yra. ar uzdidinti kokia 20 proc, ar dvigubai.
Papasakok, ką kito 20 proc. uždidinot ir ką dvigubai. ;;yel
 #680075   Tironas
 26 Spa 2016 21:18
jei nori prisi pis sti, tai taip ir sakyk.
o jei rimtai klausi, tai galiu paskyti kad NOrfin nedeklaruoja 20000 uz 300 euru. tad pats spresk. Kiek man asmeniskai yra zinoma, tai neuzdidina . o ar tiketi, jau cia tavo reikalas
 #680154   inf
 27 Spa 2016 16:34
Labai tiketina, kad norfin realesnius skaiciukus raso. Norfin keistai visuomet membranu duomenim atsilikdavo, nors laike neprasciau. Visuomet itarimas buvo, kad nereik viskuo tiket.
 #680203   Tironas
 27 Spa 2016 22:40
negali buti. niekas nezinojo. dar kainas galetumet paviesinti.
dar galite parasytikad per ispardavimus buna labai pigu, ypac jei esi koks nors xs dydzio nykstukas, tai ant ispardaviu gali puikiai gyventi
 #680209   alkanas
 28 Spa 2016 05:01
ir kuom gi dabar internetinė prekyba užkliuvo, kad ne salmo su savo produkcija ?
 #680218   inf
 28 Spa 2016 07:06
Ziuriu as siuometini kostiumu pasirinkima musu pardese ir gan liudna. Shimano xtreame tik likuciai neinamundydziu, rapala pakolkas taipogi, neaisku ar bus, imax abieju fainu kostiumu nebera, rusiskojo novatur taipogi nebera. Kas lieka idomesnio? Runos raudonas toks atrodo xadavoj bus. Norfin discovery teisingas uz nebloga kaina. Kam rimtesnio tai Norfin extreame 4. Kam piguvos siltos Runos coldbraker norfin 2 kopija. Dar grafas, gamakatsu. Kas dar ka pastebejot?
 #680227   PelkiuSenis
 28 Spa 2016 08:00
inf rašė:Ziuriu as siuometini kostiumu pasirinkima musu pardese ir gan liudna. Shimano xtreame tik likuciai neinamundydziu, rapala pakolkas taipogi, neaisku ar bus, imax abieju fainu kostiumu nebera, rusiskojo novatur taipogi nebera. Kas lieka idomesnio? Runos raudonas toks atrodo xadavoj bus. Norfin discovery teisingas uz nebloga kaina. Kam rimtesnio tai Norfin extreame 4. Kam piguvos siltos Runos coldbraker norfin 2 kopija. Dar grafas, gamakatsu. Kas dar ka pastebejot?
Kad kaip pvz, mano ugis 194 ir matavausi Shimano kazkuri modeli XXXL dydzio, per pilva maisas, o rankoves ir tai keliais cm per trumpos. Tai kai kuriu gamintoju siuvimo savybo gan keistos, kaip man :-D
Matavausi Rapala XL dydzio, biski laisvoka, bet dzin, o va rankoves puikiai :gutgut Tai del to ir stovi kai kurie tie kombezai, nes kaina neatitinka kokybes, arba pasiuvimas nei sis nei tas...
O va, gal gali pasakyti, kokie tie IMAX idomesni kostiumais ir kaip apskritai tau pasirode ju kokybe, nes nepaslaptis, ieskausi pigesnio varianto, nes A - nezvejoju ziema, B - butu naudojama tokiu metu laiku zvejybai valtyje ir pavasari ir noretusi, kad atlaikytu lietu (stengiuosi per myzancias dienas nezvejoti, bet buna keliu valandu lietus uzklumpa arba tokios pakenciamos pusdienio dulksnos su palynojimais)
 #680263   vk
 28 Spa 2016 12:47
Tironas rašė:dar galite parasytikad per ispardavimus buna labai pigu, ypac jei esi koks nors xs dydzio nykstukas
Dalinai į temą - labai gera kaina merino vilnos Helly Hansen apatiniai už 18 €:
http://lt.sportsdirect.com/helly-hansen ... e=42916703
Dydis tik XXL, bet kadangi gaminamas aptemptas, tai jis gerai tiks L ir Xl dydžius nešiojantiems. Rekomenduoju iš savo patirties.

Dar maloni kepurė iš Polartec Power Stretch:
http://lt.sportsdirect.com/helly-hansen ... e=90912903
 #680321   Tomas2000
 28 Spa 2016 20:47
Pirmas sluoksnis tikrai geras HH. Pats turiu, siunčiausi iš UK, taip pat rekomenduoju. Mano dydis L, pas mane XL komplektukas, puikiai tinka man.
LT žiūrėjau kažkur apie 140€.
 #680710   Tukas
 02 Lap 2016 20:48
gal kas nors matet kur Vilniuje galima butu paziureti ta IMAX ARX-20 ICE THERMO kostiuma, arba gal kas nors turi atsiliepimu apie ji?
 #680993   vk
 06 Lap 2016 12:20
Kovotojas rašė: Maks 15 zvejybu per sezona. Zvejybos budas, seslus, su balalaika, atstumai trumpi.
Jei turėsi vienus batus - tai imčiau iš EVA medžiagos, jie tiks ir kai ant ledo daug vandens.

Beje, dabar Norfose akcija panašaus tipo kiniškiems batams Polarboots iš EVA medžiagos - kainuoja tik 14 eurų. Nežinau, ar jiems šiltumo užteks per didesnius šalčius, bet bent daliai sezono jie turėtų tikti.
 #680998   linasykas
 06 Lap 2016 15:16
Naudoju Lemigo Vermotus nuo-10 iki +5 komfortas, prie zemesniu ir aukstesniu temperaturu nebandziau, sesliai gerai, kilometram suktu nelabai patogus, tiek nuo dezes ar nuo kelienu patogu, vairuot automobili sudetinga :-D reik matuotis, nes man tiko lyg 47, seip nesioju 45 dydi ;-)
 #681004   Tironas
 06 Lap 2016 16:58
su praslmasiniai eiti yra tikra kancia.
Gaudyti nuo dezes gal ir puse bet jei nuo kelio, daug tupineti, tai nera nieko blogiau.
Bet atsizvelgiant i kaina, tai gal ir verta tureti . kai labai daug vendens ant ledo, kogero vienas ir geriesniu variantu.
bet kaiantledo daugiau maziau sausa, tai tikrai imciau brangius , patogius batus
 #681008   Julius's
 06 Lap 2016 17:51
Kaip priziuret gore tex batus? Kazka apie kojines esu girdejes lyg su kazkuriom negalima devet.. impregnavimui paemiau purskala kazkoki kuris pagal pardavejus tinka gtexui.
Batai salomon gtx lyg. Sinteriniai ne odiniai. Brist nebridau dar :D
 #681010   hipy
 06 Lap 2016 17:56
Tironas rašė:su praslmasiniai eiti yra tikra kancia.
Gaudyti nuo dezes gal ir puse bet jei nuo kelio, daug tupineti, tai nera nieko blogiau.
Bet atsizvelgiant i kaina, tai gal ir verta tureti . kai labai daug vendens ant ledo, kogero vienas ir geriesniu variantu.
bet kaiantledo daugiau maziau sausa, tai tikrai imciau brangius , patogius batus
arba as kantrus, arba tu gleznas labai. nesakau, patogiau su normaliais batais, bet kad kancia eit su vermontais, tai jau per stipriai pasakyta. o kaip vienintele pora zieminei (ir ne tik) zvejybai, tai ko gero nr1 pasirinkimas statistiniam lietuvos zvejui.
 #681011   vk
 06 Lap 2016 18:12
Beje, aukšti EVA batai reikalingi ne tik tada, kai daug vandens, bet ir tada, kai daug sniego - kad nekristų sniegas niekur į vidų brendant per sniegynus. Taip pat aukšti tokie batai reikalingi, kai ant ledo nedaug vandens be sniego - tada einant taškosi ir aukštesni batai gerai apsaugo.Eiti su normaliais EVA batais nėra sunku, jie tokie lengvi, kad jautiesi vos ne kaip basas eidamas. Sėdint vienas malonumas - judinu sau kojų pirštus - ir šilta, ir vietos yra. ;;yel Tik va stipriai sulenkti batą sunkoka, bet to nereikia, nebent nuo kelio žvejotum kaip Tironas sako. Aš taip negaudau, man tokios problemos nėra.

Dabar naudoju jau tris EVA batų poras: pirmi rusiški didžiausiems šalčiams, gana aukšti, antri berods lenkiški, nebrangiai pernai pirkti Norfoje - jie trumpesni ir plonesniu įdėklu, naudoju juos jau rudenį per šaltesnius spiningavimus ir treti aukščiau minėti ką tik Norfoje už 14 eurų pirkti kiniški - EVA sluoksnis nestoras, įdėklas gana storas, batų viršuje užtraukimas, kad nekristų sniegas ir pan. Esu patenkintas visais šiais batais.
Taip pat turiu ir dvi poras membraninių batų, bet realiai jie "rūko sau kamputyje". Jei reiktų gražiai pasirodyti kaip Tironui TV laidoje - tada gal ir vertėtų užsidėti membraninius, o šiaip žvejyboms man EVA batai nukonkuravo kitus.
 #681024   Kovotojas
 06 Lap 2016 20:18
Dekui uz atsakymus, imsiu Vermont. Sausam orui issirinksiu kazka patogesnio. Ne zvyno
 #681133   Tironas
 08 Lap 2016 09:14
as suprantu, kad sumoketi 20 euru neskauda visai ir tai tikrai privalo buti labiausiai parduodamas batas. ir tai tikrai kokiais 2 laipteliais auksciau negu budavo rusiski. bet tureti juos kaip vienintelius ,jei gali sau leisti kazka patogaus, tai niekaip nesutikciau.
turiu as juos, bet vengiu kaip nezinau ko. nepatogus jie, nors uzsimusk. eiti galima aisku, bet mane nervina. ir jei tik matau kad bus saltis, visada vaziuoju su goretex batais.
  • 1
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 148
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė