Beje, aukšti EVA batai reikalingi ne tik tada, kai daug vandens, bet ir tada, kai daug sniego - kad nekristų sniegas niekur į vidų brendant per sniegynus. Taip pat aukšti tokie batai reikalingi, kai ant ledo nedaug vandens be sniego - tada einant taškosi ir aukštesni batai gerai apsaugo.Eiti su normaliais EVA batais nėra sunku, jie tokie lengvi, kad jautiesi vos ne kaip basas eidamas. Sėdint vienas malonumas - judinu sau kojų pirštus - ir šilta, ir vietos yra.

Tik va stipriai sulenkti batą sunkoka, bet to nereikia, nebent nuo kelio žvejotum kaip Tironas sako. Aš taip negaudau, man tokios problemos nėra.
Dabar naudoju jau tris EVA batų poras: pirmi rusiški didžiausiems šalčiams, gana aukšti, antri berods lenkiški, nebrangiai pernai pirkti Norfoje - jie trumpesni ir plonesniu įdėklu, naudoju juos jau rudenį per šaltesnius spiningavimus ir treti aukščiau minėti ką tik Norfoje už 14 eurų pirkti kiniški - EVA sluoksnis nestoras, įdėklas gana storas, batų viršuje užtraukimas, kad nekristų sniegas ir pan. Esu patenkintas visais šiais batais.
Taip pat turiu ir dvi poras membraninių batų, bet realiai jie "rūko sau kamputyje". Jei reiktų gražiai pasirodyti kaip Tironui TV laidoje - tada gal ir vertėtų užsidėti membraninius, o šiaip žvejyboms man EVA batai nukonkuravo kitus.