Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #649645   Rapolas
 16 Sau 2016 13:46
Tomai2000-asis, galėjai ir lietuvių kalba pateikt ,kitomis kalbomis yra ir kiti resursai ;-)
Šiaip tai, Shimano stipriai prie dizaino padirbėjo, tikėkimės nevirs iš dviratininkų dizaineriais :-D Daiwistai tai vis dar slepia naujiena savo :-D
Nu va, ir skorpionas greitas (7.2 / 8.1 )atsirado :gutgut
 #649650   Kipas
 16 Sau 2016 14:46
Rapolas rašė:Tomai2000-asis, galėjai ir lietuvių kalba pateikt ,kitomis kalbomis yra ir kiti resursai ;-)
Šiaip tai, Shimano stipriai prie dizaino padirbėjo, tikėkimės nevirs iš dviratininkų dizaineriais :-D Daiwistai tai vis dar slepia naujiena savo :-D
Nu va, ir skorpionas greitas (7.2 / 8.1 )atsirado :gutgut
8.1 pasroviui zuvis masalo nepasivis :-D
 #649656   Rapolas
 16 Sau 2016 15:06
Salačiai tai lengvai aplenkia ,sapalai irgi, upėtakiai- kai netingi, o lydekoms- pauzes ilgesnes reik laikyt :-D
Tviciukas tai toks smagus su 8.1 ,greit laisvas valas susirenka, tik rankena >= 90mm ilgio patogiau ;)
Kazkur buvau užmatęs ir 9.1 perdavimo multika :-D
 #649937   Rapolas
 18 Sau 2016 18:06
TWS butu tikslesnis trumpinimas- T-Wing System. Stai paciu kureju pristatymas; )
http://daiwa.com/Reel/pop_tws.aspx
Trumpai, tai T formos valo vediklio akis, pakankamai naujas Daiwa gamintoju sumanymas. Pagrindinis tikslas - sumazinti valo trinti i vediklio sieneles uzmetimo metu, kad maksimaliai padidinti masalo uzmetimo nuotoli. Aisku, buvo visokiausiu nuomoniu del jo, bet paskutinys istobulintas variantas (nebe zveju praktiku rekomendaciju) su iki minimum paplonintomis sienelemis (virsutine dalimi), manau, tures dideli pasisekima :-D
T3 multiplikatoriu serija- visa su TWS sistema, o dabar jau ir Zillion, ir Tatula, ir net STEEZ :gutgut
 #649954   Rapolas
 18 Sau 2016 19:06
Rolas rašė:Pasakykit, jūs man, vaikai seniui,- o kas tai yra vasara? :grin: Oi, tai yra TW ir SV?
Kaip senis seniui :-D vasara- tai toks metu laikas kai lydekos dantus meta :-D
Siandien kaip sykis atvaziavo Daiwa T3 SV 8.1 ,skipinga vasara nestresuodami isisavinsim :-D gal tikrai nereiks su nyksciu spulkos stabdyt. :-D
 #649983   Tomas2000
 18 Sau 2016 21:10
O skipinti reikia matyt ne su vobleriu, nes su juo kaip tai sunkoka 'viarkt . Nes kiek žiūrėjau japoniukai tai su gumom skipina? :shock: Ar bandei Rapolai skipinti su voblom?
O kaip yra, kad su magnetiniais stabdžiais geriau džigas, o tvičas tai (shimano) SVS? Na čia youtubėje ruskeliai taip sako. O kaip realybėje?
 #649985   Rapolas
 18 Sau 2016 21:23
Bandžiau ir su vobleriais, ir su gumom.. vienodai gerai barzdos gavos :-D
Ziurejau video, kaip Pitercovas liūdėjo po nesėkmingų skiping'o bandymų, tai man irhi verkt norėjos.. Paimiau metams akademines atostogas, pratęsim vasarą :-D
Šiaip tai jo ,magforsas + guma :gutgut
 #650016   Rolas
 19 Sau 2016 11:45
O Rapolai, argi prieš jau kokį porą metų Megabasas Daivos rites perdarydavo ir tokį T formos valo klojiklį įstatydavo? :roll: Jei ne paslaptis kiek tas malonumas Daiwa T3 SV 8.1 kainavo?
 #650022   Rapolas
 19 Sau 2016 12:48
Rolas rašė:O Rapolai, argi prieš jau kokį porą metų Megabasas Daivos rites perdarydavo ir tokį T formos valo klojiklį įstatydavo? :roll: Jei ne paslaptis kiek tas malonumas Daiwa T3 SV 8.1 kainavo?
Aš anksčiau rašiau, kad TWS yra "pakankamai naujas" ,bet visa tai lb sąlyginai, nes T3 serija eina jau gan senai.. Megabaso multiplikatoriai yra ne kas kita kaip patiunintos ir išcackintos Daiwos ,ir kiek man žinoma, Daiwutė (su pagrindiniu savo inžinieriumi:D) sėdi Megabaso kišenėje.. :-D Taip kad ieškoti ,kas pirmas išrado TWS kaip ir nėra didelio reikalo :-D Gal labiau reiktų žiūrėti į tai, kur surenkami atitinkami gamintojų modeliai.
Aš šį sezoną jau turėjau (ir pasidariau atitinkamas išvadas) su T3 Ballistic (made in Thailand) greitąjį-8.1 su TWS ir buvau visai patenkintas, ypač sistema Magforce 3D ,kurios gaila nėra kituose modeliuose ir man reikėjo SV špūlės, kuri atskirai perkant yra sąlyginai brangi. Aišku, SV špūlės reikėjo, kad galėčiau normaliai užmest lengvesnius (~5-7g )vobleriukus. Tai užtikau "ebėjuj" padėvėta T3 SV ritukę už 220 ir užgriebiau :-D
Taigi, dabar yra ir SV ,ir krūva atsarginių detalių :D ,o jei rimtai- tai dvi pilnai dirbančios ritės, arba viena darbinė ritė su dviem būgneliais, kuri perdengia masalų diapazoną nuo 5 iki 30g (ir daugiau )laisvai.
Aišku, Shimano Scorpion XT1001 (su dviem špūlėm:D) irgi dengia tą patį diapazoną, bet norėjosi komplektuko su Magforce, kur be streso, per lietų, per vėją ar prieš vėją galėtum užsimerkęs mėtyt ,o ne šaudyt brangias voblas į "paukščių lizdus" :-D
 #650025   Rolas
 19 Sau 2016 13:10
....jooo, matau, kad esu visiškas "dumblas" multiplikatoriuose... Bandžiau įvaldyti kastigą, bet kažkaip pristigo noro, ar užsispyrimo, žodžiu, mečiau pusiaukelėje ir vėl gryžau prie mėsmalių :-D . O gal ir gero sensėjaus trūko... Rapolai, gal kokius kursus pradedantiesiems suorganizuotum? :grin:
 #650027   Rapolas
 19 Sau 2016 13:32
Aš pernai visus metus pašvenčiau kastingui ir multiplikatoriams.. praeita žiema bauvo tam labai gera, tai ne tiek žuvis rūpėjo, kiek metimo technika ir įrankių suderinimas. Kaip senis:D ,tai investavau nemažai į tą reikalą (ir kam viso to reikėjo.. :D) ,bet tikrai nesiruošiu grįžt prie mėsmalių :-D
Per nepilnus metus sugebėjau nusileist nuo džerkų iki UL ,rudenį net ant lašių su multu buvau patraukęs :-D
Šiaip, reikia turėti daug erdvės (stadionas gerai šalia ),kad dirbti ir treniruotis, nes visko ant vandens neatidirbsi..
Sensėjum būti neturiu tiek patirties dar ,bet pamokyti ir kokių klaidų nedaryti pradedant,- galiu :-D
 #650073   Voblis
 19 Sau 2016 22:03
Pernai pavasarį mokiausi skipinti,ritė buvo tatula ir pradėjo kažkas išeiti tik sustorinus valą iki 0,32 ar 0,35. Naudojau fliurika. Bet kai pradeda išeiti, tai žuvys neberūpi..
 #650102   Rapolas
 20 Sau 2016 07:50
Voblis rašė:Pernai pavasarį mokiausi skipinti,ritė buvo tatula ir pradėjo kažkas išeiti tik sustorinus valą iki 0,32 ar 0,35. Naudojau fliurika. Bet kai pradeda išeiti, tai žuvys neberūpi..
:gutgut Aš irgi su FC bandžiau ,bet "pučia" man valą ritės būgnelyje ,nors ir nedaug privynioju ,ir centrinį stabdį lygtais pakankamai priveržiu :-D Su kokiais masalais ir svoriais bandei ir magnetinius stabdžius "ant" kiek nustatinėji ? Tatulai ar yra sekli špūlė, ar HLC naudoji?
 #650295   Rapolas
 21 Sau 2016 16:08
Rolas rašė:Gal kas gali man paaiškinti, ką reiškia tie skaičiai prie ritės pavadinimo? Sakykim, yra Daiwa Tatula 103XHL-TW, yra 103SHL-TW ,103HL-TW arba 103H-TW?
Nesu 100proc. garantuotas ,beto, su Daiwų numercija šiek-tiek painiau nei su Shimano :-D
Numeris 103 ,lygtais, susijęs su špūlės dydžiu (seklesnė kažkiek nei 100 - Amerikos rinkai modelis), plius 103modelis - JDM Japonijos rinkai, bet galiu ir klysti.. Raidės S - perdavimas 7.3, X - 8.1 (jei be jų, t.y. tik H - tai perdavimas 6.3) , L - kairia ranka sukama ;)
Gal papildys (ar pataisys )daiwistai.. :-D
p.s.: ai, nu TW tai T-Wing :-D
 #650375   DaliusM
 21 Sau 2016 23:50
Rapolas rašė: ... kad galėčiau normaliai užmest lengvesnius (~5-7g )vobleriukus. Tai užtikau "ebėjuj" padėvėta T3 SV ritukę už 220 ir užgriebiau :-D
Taigi, dabar yra ir SV ,ir krūva atsarginių detalių :D ,o jei rimtai- tai dvi pilnai dirbančios ritės, arba viena darbinė ritė su dviem būgneliais, kuri perdengia masalų diapazoną nuo 5 iki 30g (ir daugiau )laisvai.
Aišku, Shimano Scorpion XT1001 (su dviem špūlėm:D) irgi dengia tą patį diapazoną, bet norėjosi komplektuko su Magforce, kur be streso, per lietų, per vėją ar prieš vėją galėtum užsimerkęs mėtyt ,o ne šaudyt brangias voblas į "paukščių lizdus" :-D
Rapolai, o tai steeza del grozio laikai ar siaip kartais kazkam naudoji? :)
 #650377   Rapolas
 22 Sau 2016 05:29
DaliusM rašė:...Rapolai, o tai steeza del grozio laikai ar siaip kartais kazkam naudoji? :)
Geras klausimas, dėkui ;-)
Galimi trys atsakymo variantai, kaip ir klausimo iškėlimo priežastys :-D
1. Jeigu norėta švelniai "truktelt per dantį ", tai jo, Steez'as (turiu tokį EX100HL) daugiau atliko "šliubinio kostiumo" vaidmenį, t.y. buvo suporuotas su Megabaso F4-68x7 Destroyer kotu ir naudojamas kartu su FC 12lb (Seaguar Tatsu) valu. Buvo gaudoma daugiausia per didžiąsias šventes ir ezeruose, kur ypac daug liaudies, t.y. kolūkiuose.. buvo naudojami gerai skraidantys ir patys brangiausi vobleriai (jokių klonų: D) nuo 9g iki 18.5g :-D
2. Jeigu norėta atkreipt dėmesį į "klaidą".. , kur įdėjau video apie japonų Guru ir SV koncepcijos pristatymą, ir parašiau aukščiau "zillion", tai taip, Guru pamokos yra būtent su Daiwa Steez'u SV (numeriuko nepasakysiu, 103 ar 105) ;) Mano nuomone, pats SV koncepcijos aiškinimas yra lb pavykęs, ir jeigu suprastume ką kalba, tai duočiau 10. Bet yra angliški komentarai, tai galima norint susigaudyti. Jeigu kyla klausimų, galim padiskutuoti. Manau, ir pas mus yra suprantančių, ir guru yra.bet prisišaukt nein :-D
3. Jeigu norėta kažką naudingo išpešt (ar patart), tai....
Su maniškiu Steez'u užmest svorius 5-7g yra sudėtinga, nesakau, kad negalima, bet komforto jokio. Nuo 9g jau viskas neblogai. Tai va..
SV būgnelis, manau, ir padės išspręsti šią problem.. Tiesa, nepaminejau, kad ričių T3 serijos būgneliai tinka Steez'ui. Beje, ir Ryogai 1016 tinka..
Pas Steez'a valo klojiklis lėtas, tai su pintu valu gaudyt originalioj spulej buvo ne kažką.. o storintis pinto valo nesinorėjo..
Atkreipėt dėmesy video, kiek siūlo vyniot pinto į SV būgneli.. nu kad be streso.. užsimerkus.. :-D
p.s.: reziumė.. styzas būtu super (ir dabar geras tam tikrom sąlygom: D) jei turėtų dar 3D ir TW :-D
 #650378   Voblis
 22 Sau 2016 06:18
Rapolas rašė:
Voblis rašė:Pernai pavasarį mokiausi skipinti,ritė buvo tatula ir pradėjo kažkas išeiti tik sustorinus valą iki 0,32 ar 0,35. Naudojau fliurika. Bet kai pradeda išeiti, tai žuvys neberūpi..
:gutgut Aš irgi su FC bandžiau ,bet "pučia" man valą ritės būgnelyje ,nors ir nedaug privynioju ,ir centrinį stabdį lygtais pakankamai priveržiu :-D Su kokiais masalais ir svoriais bandei ir magnetinius stabdžius "ant" kiek nustatinėji ? Tatulai ar yra sekli špūlė, ar HLC naudoji?
Naudoju 103 spule,hlc neturiu brangios jos baisiai.Pradėjau nuo savadarbių "nezacepliaiku", bet geriausiai siena skipinti man su lucky craft 3/8 spinerbaitu.
Ne į tema - šiandien gavau super seklią spulia steezui iš alieexpreso, tai mačiau tokia pat yra ir tatulai....
 #650379   Rapolas
 22 Sau 2016 06:32
Voblis rašė:...Naudoju 103 spule,hlc neturiu brangios jos baisiai.Pradėjau nuo savadarbių "nezacepliaiku", bet geriausiai siena skipinti man su lucky craft 3/8 spinerbaitu.
Ne į tema - šiandien gavau super seklią spulia steezui iš alieexpreso, tai mačiau tokia pat yra ir tatulai....
Reikės pabandyt su spinerbeitais, kažkaip net nepagalvojau apie juos :-D
Aš irgi pernai ( kai tik pasirodė Alyje )užsisakiau, bet kažkur ta spule vis da klaidžioj po pasauly :-D
 #650701   Ovkas
 25 Sau 2016 23:40
Tiks ir tikrai ismus, tik kaina neadekvati realybei :koliorava '''bum
naujokas001 rašė:Sveiki noriu isigyti pirma kastingini komplekta twicingui nusiziurejau GLomis JBR 753C bet, ar jis ismus normaliai 90-130 cm voblerius gal yra kitokiu pasirinkimu kad , tiktu tokiems vobleriams
 #650719   Rapolas
 26 Sau 2016 10:05
Nu va ,pagaliau atsibastė mano "špulia" iš už jūrų-marių :-D
SVsv_T3_Ryoga_Steez.jpg
Užsakyta pas AliEkspresą buvo lapkričio pradžioj ,o daba jau vietoj (da y Haibo Smart'ą užgriebiau :D) :-D
Sukasi kaip bitė ,induktors slankioj, gaila da upių "neatlaidė" ,o tai jau šiandie skuosčiau bandyt :-D
p.s.: ir spalva tokia teisinga :-D
  • 1
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė