Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #330912   henyte
 05 Sau 2012 19:35
Gerai, dar karta... SU 28GR TAVO LEGENDA 18GR PERSIKRAUNA, JEI TU PASIIMSI LEGENDA IKI PVZ 30-35GR, TU ZVEJOSI BE PROBLEMU IR SU 15 GRAMU DZIGU IR SU 28 GRAMU DZIGU. JEI TU NEZVEJOSI SU 28 GRAMAIS, O TIK 10-15 TAI IR ZVEJOK SU SAVO 17.5 KOTU. TEMOS PRADZIA AR NORMALIAI PAZVEJOSI IKI 17.5 GRAMO KOTU NAUDODAMAS 28 GRAMU MASALA. Turbut viskas ? Budamas proto bokstu turbut neklausi ar su 12gr neperkrausiu tavo 17.5 koto ?
 #330925   Donasssss
 05 Sau 2012 19:56
"JEI TU NEZVEJOSI SU 28 GRAMAIS, O TIK 10-15 TAI IR ZVEJOK SU SAVO 17.5 KOTU"
tai vat pagaliau isgirdai.

"Budamas proto bokstu turbut neklausi ar su 12gr neperkrausiu tavo 17.5 koto"
o vat cia jai tu isivaizduoji gudrus,protingas ar dar kazkoks,tai man nuosirdziai gaila taves...
 #330930   SauliusM
 05 Sau 2012 20:01
henyte rašė:JEI TU NEZVEJOSI SU 28 GRAMAIS, O TIK 10-15 TAI IR ZVEJOK SU SAVO 17.5 KOTU.
kas tau ir buvo bandytra pasakyt. kad jei pagrinde gaudysi 10-15gr tai tas laibesnis bus geriau nei kuolas iki 30gr. ir tas kuolas prasme turi tik tada jei pagrinde sunkiom balvankem gaudai o lengvesniais retai.
 #330934   dirigentas
 05 Sau 2012 20:04
klausimas kokius kotus naudojate upetakiu zvejybai pvz ilgis, gramai?
 #330946   Kleckas1978
 05 Sau 2012 20:16
Donai kiek tau metu ir kiek laiko spiningauji????
ar ne perseniai pats klausinejei kas yra spiningavimas, o dabar zmonem kurie su spinu laksto daugiau kaip 10 metu pasakas pasakoji - kad po kursiu mares ir po kauno marias lakstysi dzigindamas su kotu iki 17,5gr :-D
Kursiu mariose praejusiais metais maziausias mano naudotas svoris buvo vienoj zvejyboj 10gr - kai buvo stilius ir nebuvo sroves, visus kitus kartus dazniausiai dedavau 14-35gr dzigus, dzigai pas mane iki 60gr nes ir tokius keles dienas teko deti kad dugna pajaustum 12m gylyje kur nemaza srove buvo - apie kokia tu ten zvejyba kalbetum su savo medium croixu iki 17,5gr as net neisivaizduoju :-D
tu man geriau atsakyk jei kotas ismetimo iki 28gr tai su 10 gr tu dugno jau nejausi???? ar i zvejyba veziesi viena kota?????

Stai tau kaip PVZ: pasiemiau as romadoj castingini cormorana TR5 raso ant jo 6-28 pasiemiau kota i stovinti vandeni pabandymui kaip dirba kaip meta - dzigas esant soniniam vejui su 30lb pintuku ant minksto dugno jautesi su 10gr - pabandziau ka kotas gali 35 gr meta pilna jega be jokiu bedu - pravedant viskas gerai, pabandziau 50gr+10cm dziga - atlaike graziai svelniai uzmetinejant - is jegos pabijojau rauti reikia laiko isbandymam tikslesniem. Stai toks kotas skaitau mariose 15-30 gr labai normaliai bus dzigauti. antra kota pasiimi 5-15gr ir esi apsirupines bet kokiam atvejui mariose dzigauti o kaip tu sakai kad su vienu kotu iki 17,5gr visur ir visada mariose tai apsurdas ir tiek.
Tai va toks kotas mariom jei tik viena kota imti irgi bus pats einamiausias ;-var-var. nes gali ir su 10 ir su 35 drasiai dirbi ir is bedos net 50 gr paleisti - o ka tu galetum su 17,5gr kotu????? maksimum 28gr - o jei dugno nepagausi su tiek ka tada desi 35gr ir bus pas tave ten ne kotas o slanga rankoj.
Siaip i zvejyba - i valti dazniausiai imu 2 ar net 3 kotus nes daznai nezinai ko gali prireikti (kokiu svoriu ar vobleriu) - megejas apsidrausti esu - o kai dar galimybes yra :-D
Stai ka norejau donai pasakyti neuztenka geru kotu prisipirkti bet reikia kad ir ant peciu ne kopustas butu ir suprasti reikia gerai kas geriau ir praktiskiau bus tam tikromis salygomis o ne aklai pulti ir tvirtinti savo nuomone su 15gr - kas mariose gan mazas svoris skaitosi ;-)

P.S. pradinis zmogaus klausimas buvo koks tinkamesnis kotas mariose dzigauti su galvom iki 28gr ir gaudyti starkius ir t.t. taip kad apie tai ir kalbekim ;-)
 #330955   SauliusM
 05 Sau 2012 20:23
Kleckas1978 rašė:P.S. pradinis zmogaus klausimas buvo koks tinkamesnis kotas mariose dzigauti su galvom iki 28gr ir gaudyti starkius ir t.t. taip kad apie tai ir kalbekim ;-)
vat butent. IKI 28. o jus ka? 35-60gr... nu karocia... o ir apie marias berods Kauno kalba ejo, o ne apie ta vienintele unikalia kiauliu nugaros apylinke. o dabar pagal zvejyba ties kiaules nugara kotus visai likusiai Lietuvai rinkt nu tai absurdas. kai ner kliovo kaunuskese tai kitasyk ir 7gr galva ant ploniausio pintuko dedi ir "ismarmyskint" kazka bandai. o jus cia apie rezkus dzigavimus su 30gr varot
 #330956   Marius1
 05 Sau 2012 20:26
Kleckas1978
O tu nepagalvojai, kad ta legenda iki 18 gr. gali geriau dugną jaust su 35 gr. nei tavo cormoranas :?:
Ar pats esi džigavęs su ta legenda xf, kad taip kategoriškai tvirtini :-ug :?: O gal čia spėlioji garsiai :?:
 #330958   SauliusM
 05 Sau 2012 20:29
tiesa sakant turiu ir ta lgenda ir ta cormorana, tai tas cormoranas slangas visiskas su ta legenda palyginus nors ir deklaruojamas svoris 10gr didesnis. o ir tvicint pvz cormoranas 100 pointeri vos vos ant ribos patraukia, o su legenda gali belst is jegos, kad tik paciam dantu protezai nuo atatrankos neissoktu...
priedo kazkaip neteko man net uzmatyt tokiu krooikso nei avidu nei legendu trumpu spininginiu katrie butu iki 30gr uzmetimo nes nu su tokiu uzmetimu spininginis kotas pas kroiksa bus minimum 2,6m ilgio... toki kroiksa taip pat turiu. nu irnedzigaunu as su juom is valties. tik nuo kranto...
 #330962   Kleckas1978
 05 Sau 2012 20:36
Mariau as nieko nespelioju ;-) ir sitas cormoranas buvo kaip pvz kad kotas gali be problemu su dzigu dirbti 10-35gr tarpe kas kokiai nors legendai matyt ir ne stebuklai bus ;-)
as sakau kad mariom imciau koki kota su ismetimu 10-28 kuris turetu rezerva iki 40gr.
starkis zuvis galinga o ir dzigai kartais jai dideli patinka.
Beje as siulau pas starkiu vaziuojant pasiimti bent jau du kotus.
Stai koki ML darbui su dzigu 5-15 ir MH 15-35 su skirtingo storio valais ir tada visos beprasmes kalbos dings, aisku dar labai geras dalykas isimesti UL ar L kotuka jei sugalvotum pereiti prie mikro dzigo :lol:

jei tektu viena imti pasiimciau galingesni MH nes su ML nelabai gi pametysi 35gr o stai su MH 10gr metyti neturetu gi problemu buti ;-)

Beje sauliau as niekam nepersu savo nuomones kai nekaikurie donai kurie tiesiog ziauriai bando irodyti kad mariom iki 17,5gr kotas yra pats geriausias kas manau tikrai yra neteisinga :?:
 #330964   Donasssss
 05 Sau 2012 20:37
man 29m,o gaudau nuo 18.
krc dabar skaitau ir negaliu patiketi tuo ka skaitau.
parodyk kur as klausiau kas yra spinigavimas ir as tau ryt atvezu viska ka turiu is zvejybos reikmenu. laukiu....
parodyk kur as sakiau kad 17,5 tinka visiem atvejam,salygos galioja tos pacios. laukiu....
kam tu pasakoji man apie tas KM,as ten negaudau as tokiu dzigu kaip 40-60gr net rankose nesu laikes...
tai tu man atsakyk kokia man prasme imti ta galinga kota ir nenauditi jo pagal paskirti?
man isvis neaktualu yra ka tu cia rasai apie tas KM,o tavo visas postas paremtas apie zvejyba KM. AS TEN NEGAUDAU ir tu dar drysti apie kazkokius kopustus kalbeti. cia kaip ir diskusijoi apie valtis mes kalbam apie zvejyba vienam senvagese, o tu apie tas savo KM,15ag ir 4,2m valtis. nu blemba bent pripazintum kad biski ne y tema pavarei
 #330970   Donasssss
 05 Sau 2012 20:44
"kai nekaikurie donai kurie tiesiog ziauriai bando irodyti kad mariom iki 17,5gr kotas yra pats geriausias kas manau tikrai yra neteisinga"
kai parodysi kur as taip sakiau tai prie visos savo amunicijos dadesiu dar 10000lt. o jei neparodysi tai busi didziausias asilas koki as esu mates ir dar juodinantis kitu zmoniu varda. nu taves geras prizas laukia
 #330972   Kleckas1978
 05 Sau 2012 20:45
sauliau tai tame ir esme kad tas cormoranas su gyva galunele man daugiau dziginis nei voblerinis atrodo.
stai ir reiktu tada rasyti kad croix tikri ismetimai yra amerikosu ismislas ir realus turi buti ne koks iki 17,5 o iki 28gr
kad kotas iki 21gr mes 35 gr ir t.t.
nes dabar as rasiau apie realius uzmetimus ir darba koto, nes jei koto maksimum 28gr ir jam kabinti 28gr tai kotas bus ant ribos - kurkas smagiau buna kai dirbi kotui likus iki jo maksimumo siek tiek rezervo
 #330974   Donasssss
 05 Sau 2012 20:48
Kleckas1978 rašė:sauliau tai tame ir esme kad tas cormoranas su gyva galunele man daugiau dziginis nei voblerinis atrodo.
stai ir reiktu tada rasyti kad croix tikri ismetimai yra amerikosu ismislas ir realus turi buti ne koks iki 17,5 o iki 28gr
nes dabar as rasiau apie realius uzmetimus ir darba koto, nes jei koto maksimum 28gr ir jam kabinti 28gr tai kotas bus ant ribos - kurkas smagiau buna kai dirbi kotui likus iki jo maksimumo siek tiek rezervo
ne nu kleckas nebestumk.... tu su zemem mane sumaisei tai parasyk ko prasiau
 #330980   dirigentas
 05 Sau 2012 20:53
klausimas kokius kotus naudojate upetakiu zvejybai pvz ilgis, gramai?
ir gal kas nors gaki patarti koki pirkti?
noreciau jau artimiausiu laiku isbekti i ribalka
 #330984   SauliusM
 05 Sau 2012 20:56
Kleckas1978 rašė:sauliau tai tame ir esme kad tas cormoranas su gyva galunele man daugiau dziginis nei voblerinis atrodo.
paprasciausiai amerikoj advokatai naglesni uztat amerikos gamintojai atsargesni ir bdaugiau rezervo pasilieka skirtingai nei visokie ale cormoranai ar China. ir jei paimsi amerikona iki 18gr uzmetimo ir koki cormorana ar china iki 28 tai dar labai didelis klausimas kurio realus virsus auksciau bus... o visa beda kyla is to, kad legendom nezvejoje zmones pradeda kurt istorijas ir burtus visokius kas bus kai zvejosi su legenda... Fabu Saulius numete pavyzdi su menkiu dzigavimu su avidu iki 21gr tai visi nuotrupa istraukta is koonteksto pasigavo ir pradejo kur Marijos zemes pasakas ir padavimus geometrine progresija...
 #330985   Marius1
 05 Sau 2012 20:58
Amerikošų kotai tauri didelį galios rezervą, jeigu ką '''bum
 #330986   SauliusM
 05 Sau 2012 20:58
dirigentas rašė:klausimas kokius kotus naudojate upetakiu zvejybai pvz ilgis, gramai?
ir gal kas nors gaki patarti koki pirkti?
noreciau jau artimiausiu laiku isbekti i ribalka
ivairius priklausomai nuo situacijos ir 1,5m ilgio ir 2,6m ilgio katru virsutine uzmetimo riba gali but ir 5gr o gali ir 35 but. viens dalykas gaudyt upetaki metro plocio upely kur gylio 10cm kitas kelesdesimt metru plocio upej su pora metru gylio...
 #330987   Kleckas1978
 05 Sau 2012 20:59
silkius rašė:
SatanKlaus rašė:Tai čia tu įdėjai nuorodą 86 o ne 68 modelio :roll:

Klausiu ne šiaip sau, nes noriu ramiai išsirinkti starkiams abejose KM tinkamą vienadalį kotą, tik vat kol kas neapsiprendžiu. Ir šiaip norisi ne tik kryžių pabandyti :e:e .

Bandžiau Lamiglaso asortimente ką nors rast, bet svoriai netenkina :/nek , lieka kol kas tai Loomis WRR8501S ir minėtos legendos.

Santai, kaip supranti pas mane irgi ta pati problema, nes tokiu kotu kolekcijai i rusi pirkti neiseina... Tas tournamentas, kur rusu tinklalapyje aiskiai per ilgas is valties.
Man siek tiek logika kuzda, kad geriausia 1 dalies, extra fast, apie 6'8'' ilgio ir apie3/4 uzmetimo svorio. G Lomo asortimente man l. patiko is serijos GL2 jig&worm GL2 804SJWR. Is kokios serijos pats susidomejai?
stai apie ka zmogus klausinejo apie abejose KM starkiu zvejyba Donai, o jei pats nesi zvejojas tai apie ka cia rasineji, beje man paciam tuoj 34 o pries tai kur zmogui aiskinai tai 2x tiek stazo turi vien starkius mariose zvejodamas nei tu - o tu apie tai kaip pats prisipazinai isvis jokios neturi patirties, o tik teorijas destai kas kiek uzmes, o kas kada gal suluz nes nebevalios uzmesti ir isiulysi tai ko nereikia zmogui po to.
 #330989   alkanas
 05 Sau 2012 21:01
zinau kas su lumiu iki 9 gr menkes dzigino, ar cia i tema :roll:
 #330995   SauliusM
 05 Sau 2012 21:12
dirigentas rašė:pavyzdziuj juros upeja ka patartumete?
negaudau as ten. bet jei reiktu rinkt ale universaliausia kota. tai turbut kazka ~2.1-2.3m ilgio ir iki ~7-10gr uzmetimo sakyciau...
va pontoon21 unitra siandien eilini kart ciupinejau, cia kur ant lamiglass XMG50 blanku rinkti:
http://www.ulovistaya.ru/5684.html
afigienni kotukai tik kaina aisku palei 800. bet jei siandien pirkciau kota upetakiam tai butent toki.
 #330998   Taacis
 05 Sau 2012 21:14
Ytema yra tik tai, kad pilnatis prasideda :v-ar '''bum 'viarkt :mėlynvarla
alkanas rašė:zinau kas su lumiu iki 9 gr menkes dzigino, ar cia i tema :roll:
 #331000   SauliusM
 05 Sau 2012 21:17
dirigentas rašė:o gal turetumet pasiulyti ka nors iki 300lt
gal ka nors is banax tada arba norstream. nors ir pas daiwa su cormoran sio bei to rast galima.
 #331001   Donasssss
 05 Sau 2012 21:18
Kleckas1978 rašė:
silkius rašė:
SatanKlaus rašė:Tai čia tu įdėjai nuorodą 86 o ne 68 modelio :roll:

Klausiu ne šiaip sau, nes noriu ramiai išsirinkti starkiams abejose KM tinkamą vienadalį kotą, tik vat kol kas neapsiprendžiu. Ir šiaip norisi ne tik kryžių pabandyti :e:e .

Bandžiau Lamiglaso asortimente ką nors rast, bet svoriai netenkina :/nek , lieka kol kas tai Loomis WRR8501S ir minėtos legendos.

Santai, kaip supranti pas mane irgi ta pati problema, nes tokiu kotu kolekcijai i rusi pirkti neiseina... Tas tournamentas, kur rusu tinklalapyje aiskiai per ilgas is valties.
Man siek tiek logika kuzda, kad geriausia 1 dalies, extra fast, apie 6'8'' ilgio ir apie3/4 uzmetimo svorio. G Lomo asortimente man l. patiko is serijos GL2 jig&worm GL2 804SJWR. Is kokios serijos pats susidomejai?
stai apie ka zmogus klausinejo apie abejose KM starkiu zvejyba Donai, o jei pats nesi zvejojas tai apie ka cia rasineji, beje man paciam tuoj 34 o pries tai kur zmogui aiskinai tai 2x tiek stazo turi vien starkius mariose zvejodamas nei tu - o tu apie tai kaip pats prisipazinai isvis jokios neturi patirties, o tik teorijas destai kas kiek uzmes, o kas kada gal suluz nes nebevalios uzmesti ir isiulysi tai ko nereikia zmogui po to.
tai as apie mares ir nerasau nieko,tu cia sakai kad donas sake kad mariose ir t.t.t.
mano mintis buvo masalai 10-18gr ir kotas legenda iki 17,5 yra geris,o jei teks padaryti kelis metimus ir su didesniu svoriu tai nebus jokiu nepatogumu. vat ir toliau laikausi tos minties. ir vat gaila labai kad zmogus su tokia patirtim aiskina kad 17,5 gr croixas perkrautas jei mesi 18gr. ir tokia ta jusu patirtis?????
 #331007   Kleckas1978
 05 Sau 2012 21:45
Donai niekas nekalbejo kad to koto realus ismetimimas yra kokie iki 28 gr o ne ka uzrase gamintojas - nieks net nepaminejo kad prie 28 gr kotas nepersikrauna.
Tu sakiai nieko tokio kelis kart perkrauti - o stai pasirodo kad su 28 jo tik maks riba yra ir tiek,
stai kur esme kad nesusikalbat, bet jei imti kota kuris realiai meta iki 28 gr tai sutik kad jis turi dirbti ir su 10gr (dzigo atveju jausi dugna).
Mariose visgi zmogui (is to tema ir issirutuliojo jei pastebejai ;-) sakyciau lai ima geriau galingesni - starkiam zvejoti tikrai blogiau nebus - nes kaip minejo jau kelis turi ir nori Butent starkiam ;-) tai gal jau ir tures ir koki kita kota su kuriuo normaliai gales dirbti ir iki 10gr ;-)
 #331019   Donasssss
 05 Sau 2012 22:02
Kleckas1978 rašė:Donai niekas nekalbejo kad to koto realus ismetimimas yra kokie iki 28 gr o ne ka uzrase gamintojas - nieks net nepaminejo kad prie 28 gr kotas nepersikrauna.
Tu sakiai nieko tokio kelis kart perkrauti - o stai pasirodo kad su 28 jo tik maks riba yra ir tiek,
stai kur esme kad nesusikalbat, bet jei imti kota kuris realiai meta iki 28 gr tai sutik kad jis turi dirbti ir su 10gr (dzigo atveju jausi dugna).
Mariose visgi zmogui (is to tema ir issirutuliojo jei pastebejai ;-) sakyciau lai ima geriau galingesni - starkiam zvejoti tikrai blogiau nebus - nes kaip minejo jau kelis turi ir nori Butent starkiam ;-) tai gal jau ir tures ir koki kita kota su kuriuo normaliai gales dirbti ir iki 10gr ;-)
nu tai kam tada kalbeti apie kota kurio neturi ir jo galimybiu nezinai?
ir nepasakokit man apie mares,nes as ten negaudau.
ir geriau kleckas pasakyk kodel tu ysijunges y diskusija,visiskai iskraipytais faktais apvarei mane?
 #331024   Vitolis
 05 Sau 2012 22:07
Nenusibodo kelintą puslapį pizdielint apie tą patį ir vistiek nesusikalbėt?
 #331028   SatanKlaus
 05 Sau 2012 22:17
Nu gerai čia chebra išvartėt :shock: .

Klausimėlis (Henytei ir Kleckui) pagrinde :grin: : ar buvote ant minimų legendų (su rekomenduojamu svoriu iki 17.5 gr) užsidėję 28-30 gramų balvankę? Laikėt rankoje, bandėte mėtyti ir jautėt kaip kotas "jaučiasi" po apkrova? Ar tik filosofuojat kaip kotas turėtų "elgtis" su gamintojo rekomenduojamais užmetamais svoriais :?: :?: :?:

Paskaičiau dabar *BLYN* ir pamasčiau: jei jau starkiams, tai imk didesnio svorio.... Nu tai koks kaifas bus tą varganą starkiecą lupti su tokios galios kotu, oru pareis :roll: Ir ties starkiai pas mus pagrinde dieve dieve kokio dydžio :?.
  • 1
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė