Donai kiek tau metu ir kiek laiko spiningauji????
ar ne perseniai pats klausinejei kas yra spiningavimas, o dabar zmonem kurie su spinu laksto daugiau kaip 10 metu pasakas pasakoji - kad po kursiu mares ir po kauno marias lakstysi dzigindamas su kotu iki 17,5gr
Kursiu mariose praejusiais metais maziausias mano naudotas svoris buvo vienoj zvejyboj 10gr - kai buvo stilius ir nebuvo sroves, visus kitus kartus dazniausiai dedavau 14-35gr dzigus, dzigai pas mane iki 60gr nes ir tokius keles dienas teko deti kad dugna pajaustum 12m gylyje kur nemaza srove buvo - apie kokia tu ten zvejyba kalbetum su savo medium croixu iki 17,5gr as net neisivaizduoju
tu man geriau atsakyk jei kotas ismetimo iki 28gr tai su 10 gr tu dugno jau nejausi???? ar i zvejyba veziesi viena kota?????
Stai tau kaip PVZ: pasiemiau as romadoj castingini cormorana TR5 raso ant jo 6-28 pasiemiau kota i stovinti vandeni pabandymui kaip dirba kaip meta - dzigas esant soniniam vejui su 30lb pintuku ant minksto dugno jautesi su 10gr - pabandziau ka kotas gali 35 gr meta pilna jega be jokiu bedu - pravedant viskas gerai, pabandziau 50gr+10cm dziga - atlaike graziai svelniai uzmetinejant - is jegos pabijojau rauti reikia laiko isbandymam tikslesniem. Stai toks kotas skaitau mariose 15-30 gr labai normaliai bus dzigauti. antra kota pasiimi 5-15gr ir esi apsirupines bet kokiam atvejui mariose dzigauti o kaip tu sakai kad su vienu kotu iki 17,5gr visur ir visada mariose tai apsurdas ir tiek.
Tai va toks kotas mariom jei tik viena kota imti irgi bus pats einamiausias

nes gali ir su 10 ir su 35 drasiai dirbi ir is bedos net 50 gr paleisti - o ka tu galetum su 17,5gr kotu????? maksimum 28gr - o jei dugno nepagausi su tiek ka tada desi 35gr ir bus pas tave ten ne kotas o slanga rankoj.
Siaip i zvejyba - i valti dazniausiai imu 2 ar net 3 kotus nes daznai nezinai ko gali prireikti (kokiu svoriu ar vobleriu) - megejas apsidrausti esu - o kai dar galimybes yra
Stai ka norejau donai pasakyti neuztenka geru kotu prisipirkti bet reikia kad ir ant peciu ne kopustas butu ir suprasti reikia gerai kas geriau ir praktiskiau bus tam tikromis salygomis o ne aklai pulti ir tvirtinti savo nuomone su 15gr - kas mariose gan mazas svoris skaitosi
P.S. pradinis zmogaus klausimas buvo koks tinkamesnis kotas mariose dzigauti su galvom iki 28gr ir gaudyti starkius ir t.t. taip kad apie tai ir kalbekim