Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #331044   Donasssss
 05 Sau 2012 23:22
Vitolis rašė:Nenusibodo kelintą puslapį pizdielint apie tą patį ir vistiek nesusikalbėt?
tai nusibodo,bet vat kad profai kazkodel ziauriai iskraipo faktus,apkaltina tuom kuo net panasiai nesi sakes. isvadina visokiu net nebandziusiu spinigauti,tai vat taip ir sunervina
 #331045   silkius
 05 Sau 2012 23:41
Donasssss rašė:
Vitolis rašė:Nenusibodo kelintą puslapį pizdielint apie tą patį ir vistiek nesusikalbėt?
tai nusibodo,bet vat kad profai kazkodel ziauriai iskraipo faktus,apkaltina tuom kuo net panasiai nesi sakes. isvadina visokiu net nebandziusiu spinigauti,tai vat taip ir sunervina
Dazniausiai buna: teoriskai arklys, o praktiskai ant koju nestovi... :-D
O atsakymu kokiais svoriais Kauno mariose kolegos dzigina, kaip ir mazoka... :e:e
 #331047   SauliusM
 05 Sau 2012 23:52
silkius rašė:O atsakymu kokiais svoriais Kauno mariose kolegos dzigina, kaip ir mazoka... :e:e
as tai ant suspenderiu varau :lol:

p.s.: pilnatis valdo :yaaah!
 #331050   Kleckas1978
 06 Sau 2012 00:54
Donai jaunas dar ir karsciuojies stipriai be reikalo - asmeniskai nieko pries neturejau ir neturiu jai skaitai kad stipriai izeidziau ir del to tiek pariniesi - tai labai ponas jusu atsiprasau kad pasirodet man kaip mazvaikis kuris vis krykstauja ir visiem bando savo tiesa irodyti - atsiprasau ir sekmes ;-)
Pats irgi kota tik nusipirkai ir sakai kad bus viskas ciki su juo po mares zmogui zvejoti, nors pats nesi zvejojas mariose nei su siuo kotu metes ir nezinai net kokie svorei pagrinde buna dzigaujant mariose.
Stai atsakyk dabar jei reiktu dirbti su masalais 10-30 gr ar geriau tikslingai imti iki 17.5 kota ir ji perkrauti net 50% nei gamintojas rekomenduoja, ar imti iki 21gr ir ji perkrauti prireikus tik kokiais 30% , kuo kotas bus maziau perkrautas dirbant tuo smagiau zvejui bus ;-)
aisku jei tavo masalai iki 20 gr as pilnai sutinku kad ir iki 17.5 geriau bus, bet jei iki 30gr - cia jau visai kita kalba ;-)
 #331051   PelkiuSenis
 06 Sau 2012 00:56
O labai suklysiu, jei Silkiui pasiulysiu :) Nulekt iki Vilniaus, i Triturs jasinskio gatveje, labai graziai paprasyti, ir uzsidejus atsivezta rite su valu, prisikabinti prie norimo koto galvakablius ir perejus per gatve pasibandyt Nery padzigauti. Gal ne KM, bet primesi su kokiu svoriu sroveje jau jauti dugna ir ko uzteks-reiketu stovinciame.

As KM, pora kartu nuo krato, su slanginiu spinu per pusetina ora ir 28g galvakabliu salyginai jutau, salyginai stebejau virsune (itariu pagal pasitaikiusi dugna). Tai su F ar XF manau geriau turetu jaustis situacija, tuo labiau, kad daiktas ne is pigiuju.
 #331052   dirigentas
 06 Sau 2012 01:02
o ka galetumete pasakyti apie norstream ultra lait spininga. gal kas turit ar esat ciupineja kokie atsiliepimai nes i kazka panassaus zvalgausi
 #331058   Marius1
 06 Sau 2012 06:51
dirigentas rašė:o ka galetumete pasakyti apie norstream ultra lait spininga. gal kas turit ar esat ciupineja kokie atsiliepimai nes i kazka panassaus zvalgausi
Šioj temoj n kartų minėtas Norstream Ultra :ks>
 #331065   henyte
 06 Sau 2012 08:46
Gaunasi taip, vienas didziausias zinovas pasirodo net starkiu negaudes gyvenime, kiek suprantu zvejyba kanaluose dzigavimu laikantis, apsiputojes plysauja su kokiu kotu dzigaut reik, uzdavineja superinius klausimus ar svoriai ieinantys i deklaruojamus koto svorius perkraus kota ir paskiau pyksta kad jam neatsakineja i tokius jo klausimus, vienam poste raso, kad girdejes nera apie toki zvejybos buda, kitame jau raso, kad viska jis zino... Kitas vel bando man kazka paaiskint, kad kam reikalingas kotas "sunkesnis" kotas, jei nezvejosi sunkesniais masalais nei nurodyta ant koto, nors i jokias diskusijas apie zvejyba atitinkanciais svoriais su deklaruojamiems ant koto, net negalvojau leistis... Daro is garsiu gamintoju kazkokius keistuolius, atseit kazkodel jis raso kad auksciausias komfortabilus masalo svoris toks, bet musu specai nusprendzia kitaip, matyt gamintojams reiktu atsisakyt pindosiniu profu pagalbos kuriant savo kotus ir kviestis musiskius. Trecias kaip pavyzdi pateikia, kad mates kaip kazkas su botageliu menkes gaudes, taip ir man teko tokiais kotais gaudyt pries 15 metu, bet dabar to nebedarau... Patirtis matyt... O didziausi estetai, nebeturintys ka pasakyt, bet negalintys ir patylet, isvis kazkokius grybus rasinet pradeda... Kaip kazkas jau sake, gal maziau is lektuvo zvejot reikia ? Tie kurie klausia, ar teko det 30 gr masala ant per puse lengvesniais masalais skirtu zvejot kotu, galiu pasakyt, kad tokiais dalykais neuzsiimu, nes zinau kas kam skirta, jei tiesiogiai, ne nesu net ciupinejes tos legendos ir niekaip klausejas man neirodys kad jo spinas su iki 17.5gramatura yra skirtas gaudyti 28 gr masalais...
 #331066   SauliusM
 06 Sau 2012 08:55
henyte, nu pat ryto jau toks piktas :lol:
blogai miegojei gal? :-D
 #331068   Rapolas
 06 Sau 2012 09:03
Taacis rašė:Ytema yra tik tai, kad pilnatis prasideda :v-ar '''bum 'viarkt :mėlynvarla
alkanas rašė:zinau kas su lumiu iki 9 gr menkes dzigino, ar cia i tema :roll:
Mano "draugas" turbūt :D
Aš su cabelasiniu TFO iki 10.5g (čia su G.Loomis 'parašu' jei ką) laitiniu koteliu Aisės "žilvinus" iki 28g mėčiau, nu ir ką...
Komforto mažai, bet metasi 'puikiai'. Ale durniai musiau tie gamintojai, rašo visokias nesąmones: 10.5g ir 4-8lb.. kurčia matyta :-D
 #331076   SauliusM
 06 Sau 2012 09:36
Baikit bludint gal? as su avidu iki 35gr uzmetimo irgi juroj kaip su surfu 80gr balvankes meciau ir pleksnes gaudziau, bet tai ar cia gudrumas koks ir kitiem reik rekomenduot ta daryt? pamirses surfus Vilniuj buvau ir tiek, kai prie juros atsiradau, tai teko suktis is situacijos...
 #331081   Rapolas
 06 Sau 2012 09:42
SauliusM rašė:Baikit bludint gal? as su avidu iki 35gr uzmetimo irgi juroj kaip su surfu 80gr balvankes meciau ir pleksnes gaudziau, bet tai ar cia gudrumas koks ir kitiem reik rekomenduot ta daryt? pamirses surfus Vilniuj buvau ir tiek, kai prie juros atsiradau, tai teko suktis is situacijos...
O aš pardaviau kaip tik tokį pat Avid-ą iki 35g ir nuspirkau G.Loomis Forcelite 2uncijų. Čia tam atvejui, jei netyčia prie jūros atsidurčiau ;-)
 #331084   SauliusM
 06 Sau 2012 09:45
ne nu tas 2 unciju forcelite tai ziaurus jau biski. ten karpinis kotas labiau sakyciau nei spinas...
 #331087   Donasssss
 06 Sau 2012 09:49
Kleckas1978 rašė:Donai jaunas dar ir karsciuojies stipriai be reikalo - asmeniskai nieko pries neturejau ir neturiu jai skaitai kad stipriai izeidziau ir del to tiek pariniesi - tai labai ponas jusu atsiprasau kad pasirodet man kaip mazvaikis kuris vis krykstauja ir visiem bando savo tiesa irodyti - atsiprasau ir sekmes ;-)
Pats irgi kota tik nusipirkai ir sakai kad bus viskas ciki su juo po mares zmogui zvejoti, nors pats nesi zvejojas mariose nei su siuo kotu metes ir nezinai net kokie svorei pagrinde buna dzigaujant mariose.
Stai atsakyk dabar jei reiktu dirbti su masalais 10-30 gr ar geriau tikslingai imti iki 17.5 kota ir ji perkrauti net 50% nei gamintojas rekomenduoja, ar imti iki 21gr ir ji perkrauti prireikus tik kokiais 30% , kuo kotas bus maziau perkrautas dirbant tuo smagiau zvejui bus ;-)
aisku jei tavo masalai iki 20 gr as pilnai sutinku kad ir iki 17.5 geriau bus, bet jei iki 30gr - cia jau visai kita kalba ;-)
tai as jau kleckai seniai kartoju kad jei svoriai iki 30 gr tai tada aisku kad reikia imti galingesni. Bet vat pas mane jie vargiai sieks 20 gr tai man tas kotas per akis.ir vat visas kipisas todel kad tas tavo draugas su nezmoniska patirtim aiskina ir juokina pasauli kad legenda iki 17,5 gr bus jau perkrauta kai uzdesi 18 gr. Nu truksta zodziu.....
 #331092   SauliusM
 06 Sau 2012 09:59
Donasssss rašė:
Kleckas1978 rašė:.a .
.b..
o gal jau gana?
 #331097   Rapolas
 06 Sau 2012 10:05
SauliusM rašė:ne nu tas 2 unciju forcelite tai ziaurus jau biski. ten karpinis kotas labiau sakyciau nei spinas...
Ale visai nežiaurus anas. Nors ir rašo 1/2-2oz, bet 10-12g vobleriukai skraido sakyčiau gal net geriau nei su Avid-u 35g...
 #331098   SauliusM
 06 Sau 2012 10:08
gal ir skraido bet prasme kokia 10gr vobleriukus su tokiu metyt? vieninteli realu lietuviska pritaikyma tam kotui matau tai masalais virs uncijos zvejyba nuo Nemuno kranto. kitaip tai kam reik tokio zaibolaidzio nezinau. yra zymiai lengvesniu ir komfortiskesniu kotu.
 #331100   Donasssss
 06 Sau 2012 10:17
henyte rašė:Gaunasi taip, vienas didziausias zinovas pasirodo net starkiu negaudes gyvenime, kiek suprantu zvejyba kanaluose dzigavimu laikantis, apsiputojes plysauja su kokiu kotu dzigaut reik, uzdavineja superinius klausimus ar svoriai ieinantys i deklaruojamus koto svorius perkraus kota ir paskiau pyksta kad jam neatsakineja i tokius jo klausimus, vienam poste raso, kad girdejes nera apie toki zvejybos buda, kitame jau raso, kad viska jis zino... Kitas vel bando man kazka paaiskint, kad kam reikalingas kotas "sunkesnis" kotas, jei nezvejosi sunkesniais masalais nei nurodyta ant koto, nors i jokias diskusijas apie zvejyba atitinkanciais svoriais su deklaruojamiems ant koto, net negalvojau leistis... Daro is garsiu gamintoju kazkokius keistuolius, atseit kazkodel jis raso kad auksciausias komfortabilus masalo svoris toks, bet musu specai nusprendzia kitaip, matyt gamintojams reiktu atsisakyt pindosiniu profu pagalbos kuriant savo kotus ir kviestis musiskius. Trecias kaip pavyzdi pateikia, kad mates kaip kazkas su botageliu menkes gaudes, taip ir man teko tokiais kotais gaudyt pries 15 metu, bet dabar to nebedarau... Patirtis matyt... O didziausi estetai, nebeturintys ka pasakyt, bet negalintys ir patylet, isvis kazkokius grybus rasinet pradeda... Kaip kazkas jau sake, gal maziau is lektuvo zvejot reikia ? Tie kurie klausia, ar teko det 30 gr masala ant per puse lengvesniais masalais skirtu zvejot kotu, galiu pasakyt, kad tokiais dalykais neuzsiimu, nes zinau kas kam skirta, jei tiesiogiai, ne nesu net ciupinejes tos legendos ir niekaip klausejas man neirodys kad jo spinas su iki 17.5gramatura yra skirtas gaudyti 28 gr masalais...
man labai gaila kad budamas patyres zvejys manai kad dzigauti galima KM ir viskas,apie kanalus as tikrai nekalbu. O vat jei parasyk man y privata as tau galiu pasakyti vieta kur galima pagauti starkiu,nedaug bet ir ne tokiu kokius jus mariose smauget :grin:
ir isvis mes kalbam apie kotu galimybes o jus kaisiojat tas KM ir galvas po 40gr.
Ir dar tu nesugebi atskirti kur yra klausimas perkeltine prasme ir uzdodamas su didziausia ironija....
ar perkrausi kota su mazesniu svoriu nei raso ant jo? Nesupranti to ka 5m vaikas suprastu ir dar aiskini apie kazkokius kopustus ant peciu.... Tu aiskini kad 15gr masalams reikalingas kotas yra ne maziau 30gr. Vat butent del to tavo pasisakymai yra graudus ir vercentys y tave ziureti ne kaip y patyrusi zveja o kaip per daug gerai galvojanti apie save,o realiai esanti.... O tavo draugelis kleckas pasijunges y diskusija taip iskraipe faktus kad ziauriau net neimanoma. Nepatikesi bet pirmai zadejau paklausti ar tu ne draugas su juo,nes mintys jau labai panasios ir tas yrodinejimo stilius....
 #331101   Rapolas
 06 Sau 2012 10:18
SauliusM rašė:gal ir skraido bet prasme kokia 10gr vobleriukus su tokiu metyt? vieninteli realu lietuviska pritaikyma tam kotui matau tai masalais virs uncijos zvejyba nuo Nemuno kranto. kitaip tai kam reik tokio zaibolaidzio nezinau. yra zymiai lengvesniu ir komfortiskesniu kotu.
Kaip tik nuo Neries kranto (su licencijomis...) arba jūroje (prie Šventosios...) įsibridus, o Nemunui būtų užtekę ir St.Croix-o.
O tikram komfortui Nemune nuo kranto pasiėmiau STR-1141C tavo anksčiau lyg ir minėtą - "piesnia", o ne kotas ;-)
 #331102   SauliusM
 06 Sau 2012 10:20
Rapolas rašė:Kaip tik nuo Neries kranto (su licencijomis...) arba jūroje (prie Šventosios...) įsibridus
nu ir kam ten reik tokio ziauraus koto su uzmetimu iki 2 unciju? :ks>
 #331104   Rapolas
 06 Sau 2012 10:30
SauliusM rašė:
Rapolas rašė:STR-1141C
C? :shock:
Pardon, STR1141S (es raidė, o ne cė) :-D
 #331106   Rapolas
 06 Sau 2012 10:31
SauliusM rašė:
Rapolas rašė:Kaip tik nuo Neries kranto (su licencijomis...) arba jūroje (prie Šventosios...) įsibridus
nu ir kam ten reik tokio ziauraus koto su uzmetimu iki 2 unciju? :ks>
lengviems pilkeriams pašvaistyt :-D
 #331109   Donasssss
 06 Sau 2012 10:34
nepykit,kad mes cia tiek pripezejom.... As jau tikrai baigiau,o jie gali toliau puikuotis savo neregeta ismintim ir patirtim
 #331110   SauliusM
 06 Sau 2012 10:37
Rapolas rašė:Pardon, STR1141S (es raidė, o ne cė) :-D
nu nu, tai papasakok tada kaip tu Nemune su kotu katro uzmetiims 10gr ir akcija kaip karves uodegos metai dzigus po 21-28gr ir anais dzigaut sekasi. nu animuot ta prasme kaip kad henyte sake.
jau labai senai sita pasaka girdejau :-D
 #331115   SauliusM
 06 Sau 2012 10:41
Rapolas rašė:lengviems pilkeriams pašvaistyt :-D
i rkas ir kaip kimba ant tu pilkeriu jais besisvaistant?
 #331116   Ovkas
 06 Sau 2012 10:43
Ar verta tęsti šią diskusiją.
Sauliau juk šiaip esi prieš G.Loomi ir Shimano ;;yel
SauliusM rašė:
nu nu, tai papasakok tada kaip tu Nemune su kotu katro uzmetiims 10gr ir akcija kaip karves uodegos metai dzigus po 21-28gr ir anais dzigaut sekasi. nu animuot ta prasme kaip kad henyte sake.
 #331119   Rapolas
 06 Sau 2012 10:48
SauliusM rašė:
Tai persiskaityk tą pasaką iš naujo ir prisiminsi... Aš irgi Anderseno pasakas karts nuo karto persiskaitau...
Pardaviau aš savo st.Croix-ą "džigitams", o pats spiningausiu "muselėmis" daba ;-)
 #331120   SauliusM
 06 Sau 2012 10:49
Ovkas rašė:Sauliau juk šiaip esi prieš G.Loomi ir Shimano ;;yel
as nei pries nei uz anei as kokios komercines naudos is to turiu. cia jus etiketes klijuojat.
  • 1
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė