Niekaip nesutikciau ne per kuri kanta. Net ir su FC valu daugiausia pagaunu, toli užmetus pirmais timptelėjimais, nors vobleris turetu visai nesivaltydi pagal tave, jau nekalbu su pintu. As valtyje... lydeka prie kranto zoliu. Arciau priplauksiu ji gali issigasti ir buti budresne. Metu nesunkiai toli, taigi siek tiek artimesni nei maksimalu metima dar galiu ir pataikyti taikliai. Negebant toli mesti, taikliai mesti pavyks is dar artesnio atstumo. beja. Bac vobleri taikliai tarp zoliu i teisinga vieta uz 35-40m nuo valties ir lydeka sedi per pirmus timtelėjimus. Man dazniausias scenarijus gaudant Nemune. Kuo is toliau tuo didesnes lydekos ima. SIta pastebejau ir pats ir daug pazystamu spiningistu gaudanciu apie didesnes zuvis ta pati sneka. Ju per 20m nuo valties ypac ramiu oru sunku pagauti.Rapolas rašė: Kitas dalykas.. tvicinginiai vobleriai tikrai nevaldomi is didelio atstumo (nu pvz virs 35m), o zuvis daugiausia sugaunama jais vidury pravedimo ar net arciau valties..
O apie kazkokius imantrius voblerio valdymus tai cia labai idomi tema. Man lydekos dazniausiai ima kuomet vobleri valdau labai neimantriai. Uztenka ji pajudinti, galima tiesiog uz valo timtelti rudra nestipriai ir lydekoms tai labiausiai patinka. Pauze ir judesiukai. Gali ir uz 100 metru su srove isleides vala ta daryti puikiausiai. Keli klientai tik taip ir gaudo didziasias lydekas. Isleidzia vos ne visa multiko katuste su srove. ir letai su pauzem parsitraukineja. Jei jais tiketi didziosios mamkos tik taip ir pagautos ju paciu. Labai toli nuo valties. Gal saudyklem ir netgi didesnes buna arti valties drasios, bet tai dazniausiai buna vakar ir rytoj ir ne man