Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #664040   inf
 10 Geg 2016 22:13
Rapolas rašė: Kitas dalykas.. tvicinginiai vobleriai tikrai nevaldomi is didelio atstumo (nu pvz virs 35m), o zuvis daugiausia sugaunama jais vidury pravedimo ar net arciau valties..
Niekaip nesutikciau ne per kuri kanta. Net ir su FC valu daugiausia pagaunu, toli užmetus pirmais timptelėjimais, nors vobleris turetu visai nesivaltydi pagal tave, jau nekalbu su pintu. As valtyje... lydeka prie kranto zoliu. Arciau priplauksiu ji gali issigasti ir buti budresne. Metu nesunkiai toli, taigi siek tiek artimesni nei maksimalu metima dar galiu ir pataikyti taikliai. Negebant toli mesti, taikliai mesti pavyks is dar artesnio atstumo. beja. Bac vobleri taikliai tarp zoliu i teisinga vieta uz 35-40m nuo valties ir lydeka sedi per pirmus timtelėjimus. Man dazniausias scenarijus gaudant Nemune. Kuo is toliau tuo didesnes lydekos ima. SIta pastebejau ir pats ir daug pazystamu spiningistu gaudanciu apie didesnes zuvis ta pati sneka. Ju per 20m nuo valties ypac ramiu oru sunku pagauti.
O apie kazkokius imantrius voblerio valdymus tai cia labai idomi tema. Man lydekos dazniausiai ima kuomet vobleri valdau labai neimantriai. Uztenka ji pajudinti, galima tiesiog uz valo timtelti rudra nestipriai ir lydekoms tai labiausiai patinka. Pauze ir judesiukai. Gali ir uz 100 metru su srove isleides vala ta daryti puikiausiai. Keli klientai tik taip ir gaudo didziasias lydekas. Isleidzia vos ne visa multiko katuste su srove. ir letai su pauzem parsitraukineja. Jei jais tiketi didziosios mamkos tik taip ir pagautos ju paciu. Labai toli nuo valties. Gal saudyklem ir netgi didesnes buna arti valties drasios, bet tai dazniausiai buna vakar ir rytoj ir ne man :e:e , ypac jei nera bangu ir vanduo skaidrokas.
 #664042   Rapolas
 10 Geg 2016 22:33
Tai jei tamstos ' tvicas' yra masalo timptelejimas ir/ar pajudinimas/pamakalavimas (po nuskraidinimo ), tai neverta net diskutuot :-D Tai kam jus tuos kotus skirtingus pardavinejat ir voblerius su gamintoju uzkoduotom zaidimo variacijom? Pasiemei viena kota su viena 40-50g vartikle ir inercine rite, uzsidejai 0.5mm mono ir svystelejai uz horizonto, o ir nereikia ten jokiu timptelejimu, tiesiog trauki ir ji pati makaluojasi :-D nu ir kas keisciausia, kad gaudydamas nuo kranto tu ja parsitrauki is uz 'kilometro', tai kliovas buna dazniausiai prie koju :-D
 #664048   inf
 11 Geg 2016 00:14
Nesureiksminkim to uzkoduoto tvico. Dar paskartosiu, kad gerai besimetantis plaukiantis vobleris ar suspendas labai padeda rinkti lydekas is tasku. Tam reik tolimo taiklaus metimo, kas su castu man paprasciau atlikti, o ir nedirbant taskam naudoju jusu kaip sakot gamintoju uzkoduota tvica. Su skestancia blizge taskus patikrinti man sunkiau. Ji skesta, nera geros pauzes po uzmetimo. Dabar uzsipuolate mane, bet gteiciausiai nei negaudote upese is valties, kur dirba taskai dazniau nei ilgas pravedimas su super duper tvicu. Tvicinu su multiku ir super super vobleriais as 8 metus, nzn kiek jus...kuo toliau tuo labiau suprantu, kad lydekai ne taip ir labai reik genialaus tvico. Letas pravedimas su ilgom pauzem ir nestipriais truktelejimais, mano megstamas receptas. O gera kota rinktis rekomentuoji, nes jis geriau ir taikliau meta, yra lengvesnis, jautresnis ir smagesnis zvejoti. Visi ten ismusa neismusa, mano subjeltyvia nuomone, labiau naujoku tema.
 #664050   Rapolas
 11 Geg 2016 03:11
As nematau prasmes su tamsta gincytis ir tuo labjau uzsipult, nes lydekas gaudau daugiau nei 20 metu ir tokiu po 3-5 kg yra pagauta tiek daug (sunku butu suskaiciuot ) ir daugiausia nereikejo metimu, ilgesniu nei 30m. Kazkokio gaudymo metodo "taskai" nenaudoju, nes is valties upej negaudau :-D bet yra keleta kartu teke plaukti (dreifuoti pasroviui) upe (Zeimena, Sventoji) ir metimai trumpi, tikslus 15-25m , o lydekos kimba ir jokio mistinio baikstumo..
Ne lydeku tema, todel nesiplesiu i velkiavimus ar kitas subtylybes :-D
Siaip, tamsta pacitavot mano posta del tvicinginiu vobleriu valdymo nuo ~35m, o pasakojat apie kazkoki savo gaudymo metoda 'taskai', kur jums reikalingi tolimi metimai. Tai budinga pardavejams.. :-D Ateini i parduotuve koto, klausi ar susitvarkys su pvz. pointeriu 128, o gauni atsakyma, kad kotas geras, lengvas, jautrus ir tikrai pagausi lydeka (su metodu 'taskai' tikrai ).. O jei paklausi, ar su FC kokio storio galetum ismust ta vobleri ,tai gauni atsakyma- tai daugiau naujoku tema.. :-D o dar graziau, kad as upej ir su fc sekmingai gaudau lydekas (o mano draugai- mamkes) tuo paciu metodu, o draugai net visa spule isleidzia virs 100metru.. :-D
Grazu, tiesa.. norisi po to eiti i LT parduotuves, klausti kazko pardaveju apie kotus, rites, valus, masalus ir pan.. Klausimas- retorinis ,tai galite ir neatsakinet..
p s.: Zvejybine iranga perku internete jau gan senai, nes nesinori parduotuvese aiskint pardavejams, kad 'makaronus' tegul jie kabina zuvims :-D
 #664056   Rapolas
 11 Geg 2016 06:45
Nebsiginciju :-D metu ir as atitinkama vobleri apie/virs 50m jeigu reikia (dazniausiai,- pasirodymui :D) ,ir metu be jokiu pirktu pamoku, tiesiog daznai nebutina to daryti, ypac jei gaudai is valties ,ezere, su tvicinginem voblom ;-)
 #664059   inf
 11 Geg 2016 06:58
Tu rapolai, betkokiu atveju teisus, pasakei, kad nereik metimo ir vobleriai nesitvicina. AMEN. Tau nesitvicina, man tvicinasi. Tau kimba arti man toli. Ne visi viena dieva tiki. O prikaisiojimai apie pardavejus tai vaikiski ir nekomentuotini.
Tamsta ne pasaulio asis, kas jum tinka ir patinka nereiskia, kad yra sventa ir visiem turi taip buti. Zukle ne matematika. Cia sprendimas teisingas ne vienas.
 #664063   PelkiuSenis
 11 Geg 2016 07:25
Aš taip kartas nuo karto paskaitau šią temą, nes pats net nesu bandęs šių įrankių, bet labai įdomi žmonių nuomonė, kuri pasiskirsto skirtingai. Bet vat, kodėl pasirenkamos tokios žvejybos priemonės, kuom jos nugali lietuvaičiams tradicines rites su kotais, tuo labiau, kad net esu mates, kas naudoja cast kotus 2,7m ilgio lašiams. :)
Tolimesni metimai išeina? Greičiausiai įranga lengvesnė. Ritės gal ištvermingesnės, pvz kokiam sunkesniam džigui. Ar kam nors yra toks minusas, kaip vanduo nuo ritės į delną patenkantis, kas nemalonu kai vėsu? :)
 #664064   inf
 11 Geg 2016 07:40
AS asmeniskai pamegau casta del lengvo kompelto, del nesukamo valo, kaip su beinercine, del neissokanciu nemaloniu kilpu, kuomet krapstai vala puslavalndi ir vistiek kartais turi nutraukti. Taip pasitaiko ypac tvicinguojant su beinercine -susikloji vala nelabai gerai ir bac turi kilpa. Dar su multu patinka metimo taiklumas, kuomet atstuma gali kontroliuoti nyksciu. Aisku rites ilgaamziskumas labai skirtingi.
Taciau... Meginau su multiku ir 3m kotu gaudyti salacius, tai sito reikalo nebepraktikuoju, nes i dausas su mesmale kurkas paprasciau ir efektyviau metyti. Tas pats man ir ul, man neprilipo. Tam naudoju beinercines.
Multikas man patiko tvicui ir dzigui, nors meginau viska. Kitiem gal yra kitaip, kiekvienam savo.
 #664071   Rapolas
 11 Geg 2016 09:55
inf rašė:Tu rapolai, betkokiu atveju teisus, pasakei, kad nereik metimo ir vobleriai nesitvicina. AMEN. Tau nesitvicina, man tvicinasi. Tau kimba arti man toli. Ne visi viena dieva tiki. O prikaisiojimai apie pardavejus tai vaikiski ir nekomentuotini.
Tamsta ne pasaulio asis, kas jum tinka ir patinka nereiskia, kad yra sventa ir visiem turi taip buti. Zukle ne matematika. Cia sprendimas teisingas ne vienas.
Pakėlėm biškutį temą ,rodeno mąstytojau ,ania :-D
Baik filosofuot su matematiku ir šnekėtis su dievais ,o tai nebekips išsvis iš už 100metrų :-D
Geriau atsakyk į klausimą (manęs vienas forumietis klausė į PM), kurį kotą iš Tailwalk'o Fullrange serijos pasirinkti ,kad normaliai galėtų su Pointeriu 128 (mėgstamiausias jo.. )darbuotis. Manau, kad C60MH biškuty trumpoks ,o ir/ar nelagins jei užmes daugiau nei 35m (čia rimts klausims:D)?
http://tailwalk.jp/english/bass/fullrange/
p.s.: netinka jam paprasti patampymai ;)
 #664074   inf
 11 Geg 2016 11:08
Yra vienas naujas modelis fullrange 6.5 mh. Su juo gali dauzyti. Jei reik labai ilgo dar yra jau is negaminamu gekiha banks 7.1 mh. Jei reik dvidalio yra fullrange 6.8 mh cc. Visi jie su pintu gerokai gali trenkti per 128 pointeri. Su fc jau bus silpni jei reik dzerkinti is jegos.
 #664192   GvidasG
 12 Geg 2016 00:31
Voblis rašė:Kazi kaip nauji Lucky John kotai, kur P.Korsakas sekmadieni gaude.Gal kas jau ziurejot?
150 eur uz toki nesusipratima, ne aciu, ciupinejau parduotuvei, rankena is kazkokios pigios plastmases pavadinimu "japoniska furnitura".
 #664223   Tironas
 12 Geg 2016 07:38
GvidasG rašė:
Voblis rašė:Kazi kaip nauji Lucky John kotai, kur P.Korsakas sekmadieni gaude.Gal kas jau ziurejot?
150 eur uz toki nesusipratima, ne aciu, ciupinejau parduotuvei, rankena is kazkokios pigios plastmases pavadinimu "japoniska furnitura".
nezinau ka tu ten ciupinejai. bet Lietuvoje, deja, klkas yra tik vienas ir turbut minksciausias. Vobleriam jis kogero nelabai. nezinau kas ten blogai su rankena, bet rites laikiklis fuji o ten ar prabangi plastmase ar pigi as zvejodamas nustatyti negalejau.
 #664260   GvidasG
 12 Geg 2016 12:38
Tironas rašė:
GvidasG rašė:
nezinau ka tu ten ciupinejai. bet Lietuvoje, deja, klkas yra tik vienas ir turbut minksciausias. Vobleriam jis kogero nelabai. nezinau kas ten blogai su rankena, bet rites laikiklis fuji o ten ar prabangi plastmase ar pigi as zvejodamas nustatyti negalejau.
flipping pitching varianta ciupinejau.
 #664261   AndriusM
 12 Geg 2016 12:48
Domina ir mane išbandyti castingą, kažkaip pas mane kolegos visi dar ant beinercinių. Šiaip aplamai brangūs komplektai castingų ? kalbant apie 9-11-13 cm vobleriams išmušinėt. Tokį ekonominės klasės komplektą, kažkaip mažai žinau apie šią niša, tai norėtus pabandyt savom rankom pačiupint.
 #664268   AndriusM
 12 Geg 2016 14:02
O tokių tarpinių komplektų nėra ? :D svarbiau kaina/kokybė santykis, o ne pats pigiausias :D juk kartais už nedidelius pinigus galima susikomplektuot įrankį kuris , gal nesiligiuos į geriausius, bet nebus ir visiškai prastas.
 #664270   Menke
 12 Geg 2016 14:14
AndriusM rašė:O tokių tarpinių komplektų nėra ? :D svarbiau kaina/kokybė santykis, o ne pats pigiausias :D juk kartais už nedidelius pinigus galima susikomplektuot įrankį kuris , gal nesiligiuos į geriausius, bet nebus ir visiškai prastas.
Haibo Smart 151 + Maximus MANIC CAST 5-25gr. iki 200 euru gaunasi

Komplektas darbe:
13123237_1727930917463486_2423411951354421687_o.jpg
13131609_1727930924130152_8494991124837118501_o.jpg
 #664274   edmundaxx
 12 Geg 2016 14:36
Gyti, žinoma sunku vertint nepabandžius, bet jei ta silkė tiek suraitė kotą, tai manyčiau, kad jam Balisongai ir Magsquadai... neįkandama misija bus. :roll:
 #664275   Menke
 12 Geg 2016 14:42
edmundaxx rašė:Gyti, žinoma sunku vertint nepabandžius, bet jei ta silkė tiek suraitė kotą, tai manyčiau, kad jam Balisongai ir Magsquadai... neįkandama misija bus. :roll:
Su pintu :gutgut cia ant rudros paeme ta silke. Kotas ne kuolas, ypac pradedanciam tai geriau minkstesnis. Aisku kiekvienam savo.
  • 1
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė