Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #485676   Tadunce
 10 Bir 2013 09:13
Pirmiausia ir patikrink tuos mazgus, kuriuos paminėjai.

Gal kur valas per šakas dažnai trinasi?
Gal į valties bortą kokį traukiant pasitrina?
Gal į dugno kerplėšas?

Gal senos partijos valas?
 #485683   DainiusM
 10 Bir 2013 09:34
ziedus perziurek, gal kazkur brokas koks yra, astri briauna, lako sasas ar dar koks velnias... o gal zvejoji kur pvz daug krumu ir dreisenu po vandeniu?
 #489471   SauliusM
 25 Bir 2013 12:06
ledenis rašė:...vala naudojau 0.12 - 15kg laiko ....
kas cia per pazangiuju kosmoso civilizaciju valas su tokiais parametrais?
as aisku suprantu, kad ant ipakavimo kaikas beleko priraso, nu bet...
 #489542   Jurginas
 25 Bir 2013 18:15
Kaip už tokią kainą, tai geras tas exteeras. Bet man nepatinka, kad fasuojamas po 100 metrų (jei neduokdie tenka nutraukt kartą kitą gerą galą valo, žiūrėk jau ir nebeužtenka normaliam metimui), ir būdamas keturgysliu, vis tik nėra labai atsparus. Žodžiu aktyvios žvejybos sezonui niekaip neužtenka. Tai čia iš draugų patirties pasakoju. Pats tik storesnį, 0165 berods storio naudojau. O ant UL unitika eging super pe II susivyniojęs http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... -150m.html Jau trečią sezoną žvejoju, jaučiu dar šiem metam užteks. Žvejoju gan intensyviai, per savaitę, bent porą trejetą kartų paimu įrankį su būtent šiuo valu.Tai gaunas kaip ir pigiau nei per sezoną porą špūlių pigesnio valo pirkt. Gaila fema parsidavė... :cry:.
 #489576   Kipas
 25 Bir 2013 20:47
Jurginas rašė:Kaip už tokią kainą, tai geras tas exteeras. Bet man nepatinka, kad fasuojamas po 100 metrų (jei neduokdie tenka nutraukt kartą kitą gerą galą valo, žiūrėk jau ir nebeužtenka normaliam metimui)
bent jau trituruse tai i 2 spules susuktas po 100m ir neperkirptas tas valas.perkiesi 100m perkerpa o jaigu nori 200m tai pasiimi 2 spules kuriose 200m vientiso valo.
 #489580   Jurginas
 25 Bir 2013 20:58
Kipas rašė:
Jurginas rašė:Kaip už tokią kainą, tai geras tas exteeras. Bet man nepatinka, kad fasuojamas po 100 metrų (jei neduokdie tenka nutraukt kartą kitą gerą galą valo, žiūrėk jau ir nebeužtenka normaliam metimui)
bent jau trituruse tai i 2 spules susuktas po 100m ir neperkirptas tas valas.perkiesi 100m perkerpa o jaigu nori 200m tai pasiimi 2 spules kuriose 200m vientiso valo.
Jeigu pareina ritelėn, tai liuks. Tiesa, ne visur ir tie 150 m pareina.. Apskritai, geriausia yra vyniojamas :grin: Kaip tik ant biomasterio dbr prisukau virš 100m (va biški gruzas, pirkdamas ritę, gerai nepažiūrėjau, kad į 3000sdh tiek nedaug tepareina..) fireline tracer brade'o 0,16mm, tai esu daugiau nei patenkintas, liuks valas :gutgut
 #489649   SauliusM
 26 Bir 2013 09:11
Jurginas rašė:Kaip už tokią kainą, tai geras tas exteeras. Bet man nepatinka, kad fasuojamas po 100 metrų (jei neduokdie tenka nutraukt kartą kitą gerą galą valo, žiūrėk jau ir nebeužtenka normaliam metimui), ir būdamas keturgysliu, vis tik nėra labai atsparus. Žodžiu aktyvios žvejybos sezonui niekaip neužtenka. Tai čia iš draugų patirties pasakoju. Pats tik storesnį, 0165 berods storio naudojau. O ant UL unitika eging super pe II susivyniojęs http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... -150m.html Jau trečią sezoną žvejoju, jaučiu dar šiem metam užteks. Žvejoju gan intensyviai, per savaitę, bent porą trejetą kartų paimu įrankį su būtent šiuo valu.Tai gaunas kaip ir pigiau nei per sezoną porą špūlių pigesnio valo pirkt. Gaila fema parsidavė... :cry:.
du sezonus atgaudziau su ploniausiu exteeru ir viskas OK. taigi zmogus eseriam klause o ne samam gaudyt, tai kam tas beprotiskas atsparumas? plius jis yra minkstas ir realiai plonas. kito tokio REALAUS plonumo valo uz panasius pinigus nezinau. plius del atsparumo tai irgi, du sezonus atgaudzius, su tuo valu salati issitraukt tai problemu nesukele. buvau foto i fotoreportazus pries savaite ar dvi idejes. taip kad viskas ka cia surasei tai yra teoriniai bla bla bla. o realybe yra tokia kokia yra. Jei pasakotum ne is draugu o is savo patirties, tai manau, pasakotum visai kitaip.
 #489667   Evaldas Z
 26 Bir 2013 10:30
pas mane exteeras ploniausias ant vienos rites jau antras sezonas. nusiskundimu (apart spalvos, bet cia jau mano psichologines problemos :-D ) neturiu. ant kitos rites samulainas 0.04 ( :-D ). ta naudoju dazniau ir jam taip pat jau antras sezonas. belike jau mazokai, va mariose vakar pora kart smagiai svystelejus pavejui vos neismeciau viso :) tai eisiu pirkt naujos spules. is akies samulainas (kazkiek) plonesnis uz exteera ir panasaus tvirtumo. spalva laikos pakankamai gerai ir nenusiplauna po poros zukliu. serpetojasi abu panasiai. kaina irgi nedaug uz exteero didesne.
 #489673   ledenis
 26 Bir 2013 10:50
nera cia jokio kosmuso, turiu mazam spiningavimui 0.08 - 10kg ten man rodos kaskoks japoniskas ir is tu paciu tas 0.12 yra ir tikrai jauciasi kad jis laiko normaliai o ne vejai prirasyti ant pakuotes, nes su tuom 0.12 tikrai be baimes draskydavau ta vala kai uzkibdavo uz kliuviniu ir net kabliai tiesdavosi... ajsq nzn ar tikrai jis 15 ir 10 islaiko bet kaska panasaus ir laiko nes jauciasi.
 #489678   Tadunce
 26 Bir 2013 10:57
Tai jei tokį svorį atlaiko, tai jo storis toli toli gražu ne 0,12 :)
 #489807   Jurginas
 26 Bir 2013 18:23
SauliusM rašė: du sezonus atgaudziau su ploniausiu exteeru ir viskas OK. taigi zmogus eseriam klause o ne samam gaudyt, tai kam tas beprotiskas atsparumas? plius jis yra minkstas ir realiai plonas. kito tokio REALAUS plonumo valo uz panasius pinigus nezinau. plius del atsparumo tai irgi, du sezonus atgaudzius, su tuo valu salati issitraukt tai problemu nesukele. buvau foto i fotoreportazus pries savaite ar dvi idejes. taip kad viskas ka cia surasei tai yra teoriniai bla bla bla. o realybe yra tokia kokia yra. Jei pasakotum ne is draugu o is savo patirties, tai manau, pasakotum visai kitaip.
Tai kad matai, su tais pačiais draugais kartu žvejoju ir savo akim matau kaip jiem sekas. Kotai, ritės pas visus normalūs, bet kaip jau minėjau, sezonui niekaip neužtenka. Kažkur sekliau, kur nereikalingas tolimas metimas, gal ir užtektų, bet pabaigoj sezono, kai kaunomary ešeriai susbūriuoja, nebeužtenka :grin: Nu gal mes dažniau žvejojam, džiginam per visokius kriauklynus, ar kaip čia gaunas - nežinau, bet situacija tokia... Šiaip nepeikiu exteero tikrai.
 #489814   ledenis
 26 Bir 2013 19:11
Tai ka jus man siulot rasant kanors apie vala pradzioi nusipirkti mikrometra ir istestuoti prie kokio svorio truksta valas ?
 #489820   Kipas
 26 Bir 2013 19:42
kad exteer plonas valas tai faktas bet kiek to realumo tai klausimas nes sudejus 0.6 exteer ir 1.0 unitika pe IIwh suabejojau kad jie skiresi :neutral:
 #489825   martiz-zz
 26 Bir 2013 19:56
ledenis rašė:Tai ka jus man siulot rasant kanors apie vala pradzioi nusipirkti mikrometra ir istestuoti prie kokio svorio truksta valas ?
as manau, butent taip ir turetum padaryt :?
 #489905   Rapolas
 27 Bir 2013 07:25
Tai kad jei ir LB-ais jau visai neblogai, kad realaus 0.12mm valas tiek laikytų :-D
Va "europinė" lentelė PowerPro aštuongyslio Slick-o, pagal kurią galima neblogai orientuotis (mm ir kg):
http://www.powerpro.com/publish/content ... .dash.jpeg
Tik kiek girdėjau, PP irgi šiek-tiek "užstorintas" :-D
http://www.powerpro.com/publish/content ... slick.html
 #489960   Rapolas
 27 Bir 2013 11:23
SauliusM rašė:... kas cia per pazangiuju kosmoso civilizaciju valas su tokiais parametrais?
Perskaityk čia apie trumpinį KG (kitos galimos reikšmės) :-D
http://lt.wikipedia.org/wiki/KG
Dar gali būti, pvz. matuoja "plokščio" stačiakampio valo siaurąją kraštinę (0.08mm), kai plačioji tuomet būna kokia nors ~0,16mm :-D
 #490070   SauliusM
 27 Bir 2013 18:22
ledenis rašė:Tai ka jus man siulot rasant kanors apie vala pradzioi nusipirkti mikrometra ir istestuoti prie kokio svorio truksta valas ?
mikrometru pintas valas niekaip nematuojamas jeigu ka...
 #490489   henyte
 29 Bir 2013 13:51
ledenis rašė:Kaip sakoma cia galima gincytis iki begalybes, pats netestavau, bet faktas yra tikrai kad jis yra plonas, ant kiek plonas to irgi nzn bet tikrai jauciasi.
WFT STRONG
hmm, tai gal paimk sita WFT, tik tokio storio (pvz.: 0.2) kad akimi butu galima sulyginti ir palygink su kokiu barkley braid, powerpro ar spiderware? O tada parasyk ar tikrai jis plonas? Pries kelis metus buvo palygintas 0.2 wft su 0.25 spiderwire ultracast, tai jei sakytume, kad spiderware TIKRAI 0.25, tai tas wft 0.2 butu visi 0.35.
 #490570   augutis
 30 Bir 2013 11:59
Vakar uzejau i parde, ir pamaciau ta WFT parduodama, akcija ale is 79 i 45 lt, skersmuo 0,12 ir prisiminiau sia linksma diskusija :) Ka galiu pasakyt, pas mane spiderware 0,14 ant spino, storokas sakyciau, nera labai patogus, bet kai pamaciau WFT 0,12, toks ispudis, kad maniski 0,14 antram sezone tarnavimo ir tai uz ly plonesnis :) Isvis, sbiuras is man labiau nei valas pasirode...
 #490576   Pfk
 30 Bir 2013 12:43
gal kas nors planuojat per ebajų užsakinėti originalaus PP? čia teko skaityt, legendos sklando, kad iš Štatų kažkuo geresnis už randamus mūsuose.
  • 1
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė