Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #316007   Kleckas1978
 02 Lap 2011 22:58
Xrapai - kazkur skaiciau kad tik keleta kartu zvejojai su ja si sezona :twisted:
tai ar galima spresti is keliu kartu? gal po kokio sezono normalaus panaudojimo reiktu kalbeti???

siaip rite tokia ciupinejau (butent cabelas zx) - tikrai smagiau uz ryobi zauberi ir excia sukasi - svelniau ir laisvumu praktiskai nera :gutgut
asmeniskai zvejoti neteko tik sukinejau ciupinejau ir maciau vala suvyniota - na suvyniotas pintukas normaliai, bet suvyniojimas tokio pat lygio kaip pas zauberi is akies ziurint, nepadare super ispudzio suvyniojimas, siek tiek brangesne tierra - zymiai jau graziau kloja vala.

Aisku sunku Ryobi uz 200lt konkuruoti su rite pagal daiwa kainuojancia 400 lt (pas mus tiek kainuoja daiwa exceleris) taip kad as ir uz tai kad zx geresnis pasirinkimas bet......
deje cia vien siuo metu prasipletes pasirinkimas iki 200lt kategorijoj (einamiausioj LT itariu) nes apart ryobi atsirado cabelase akcijine cabelas zx, kuri aisku ilgai nebus "akcijine" nes issiparduos likuciai zx modelio cabelase ir bus psio ir vel teks iki 200lt gryzti prie ryobi, nes uz 200 lt neiseis internete nupirkti tikrosios daiwa exceler, aisku atsiras vel po ranka kazkas naujo.
 #316020   SauliusM
 02 Lap 2011 23:14
Kleckas1978 rašė:siek tiek brangesne tierra - zymiai jau graziau kloja vala.
ale iskur tu tuos skirtumus pastebet sugebijei viduriai situ riciu imant pagla dtaliu katalogo kodus net,- identiski...
nors... ir ta pacia tierra uz eiles 210 - 220 Lt ebajuj paimt galima geras kainas uztaikius,
o ir ne tik ebajuj ju ispardavimas dabar:
http://www.tacklewarehouse.com/Team_Dai ... -TDTS.html
tai kaip ir visai zauberiui pasislept po lapais gaunasi...
 #316030   Kleckas1978
 02 Lap 2011 23:36
SauliauM as ne specelistas riciu gamybos klausimais - sakau ka maciau su savo akim - gal bugnelis skiriasi ar vediklis ar dar kokia smulkmena - ka as zinau - bet valas graziau suklotas buvo ir tiek.
Ar tai kaip itakoja kilpas ir pan as nezinau, nes nei as specas nei ka, bet net daiwos puslapyje pas tierra darasyti keli navarotai - gal jie ir itakoja - as nezinau :?:
Stai jei gerai ismanai gal tu atsakytum kodel????? gal bugnelis o gal dar kas?????
http://www.daiwa.com/reel/detail.aspx?id=196
http://www.daiwa.com/reel/detail.aspx?id=187

Gink dieve as nei ginu tu ryobiu nei ka Exceleris tikrai geresnis uz ryobi, o stai mano poziuriu tierra rimciau kurkas uz exceleri ;-)
 #316043   SauliusM
 02 Lap 2011 23:50
tai kad tierra nuo excelerio tik realiai per ta air bail skiriasi. navarotas grazus. akiai malonus. daiwa dar aiskina, kad rotorius po apkrova su airbail maziau deformuojas. bet kiek tame tiesos nespeliosiu. lygiai kaip ir nespeliosiu is kur tie tavo stebeti "skirtumai" galejo but, kuriu mano supratimu tai neturetu but. nebent viena diena mateiviena rite, kita diena kita ir psichologija sugrojo, kad grazesnej ritej ir valas graziau suklotas.
 #316050   Kleckas1978
 03 Lap 2011 00:00
koks skirtumas tas grozis valo klojime gi ne i paroda ar pas mergu einam su jom :-D
svarbu kad kilpu nebutu ir laikytu kai uz tevyne - ko daugiau lietuviui gali reiketi, gal bugnelis ABS padarytas vos siauresnis kokiu 1mm su kokiu konusu ar pan, kad graziau rite vala sukloja siek tiek, o gal valas lygesnis (pintukas papuole), o kartais tokios smulkmenos ir tereikia ir vaizdas keiciasi.
Beje pats ziurineju dabar kokia "akcijine" daiwa 3500 ar soron stx40 pasiimti spiningui iki 50-60 gr metyti.
Ir galva skauda kas geriau ar koks stx ar kokia daiwa tierra (na gal ir exceler ziurint kas paklius uz geriausia kaina is daiwu jei jos geriau uz stx) - neteko dar soron rimciau paciupinet, o is vitrinos paemus ka ten tesuprasi, idomu kuri ilgiau laikytu ir geriau dirbtu???
Ta prasme kas geriau ir ilgaamziskiau Tierra 3500 (na gal exceler) ar STX40???
 #316051   SauliusM
 03 Lap 2011 00:05
soronas rimta rite, bet gal svoriais didesniais nei kokie 35gr ano nereiktu smarkiai privartaut. tokiem iki 60gr tai as tikrai daiwa 3500 imciau. taip jei paprastai sakant tai daiwa bus sunkesne 3500 dydzio uz sorona stx40 bet ir galingesne su didesniais svoriais. dar aisku yra penn slammer sitoj klasej, bet ano as tau nesiulau.
 #316073   Xrapas
 03 Lap 2011 07:45
Kleckas1978 rašė:Xrapai - kazkur skaiciau kad tik keleta kartu zvejojai su ja si sezona...tai ar galima spresti is keliu kartu? gal po kokio sezono normalaus panaudojimo reiktu kalbeti???
Jei tiksliau- 6 kartus.
Esmė tame, kad buvau labai skeptiškas visiems tiems Daiwos "navarotams" tipo ABS, twist busteriams ir pan., todėl privyniojau pintuko iki kraštų ir visokiais būdais mėginau išprovokuot tas barzdas- net specialiai dėjau valą skersai būgnelio :-D . Nesipainioja, matyt "kažką tokio" turi :donknow'
 #316078   SauliusM
 03 Lap 2011 08:35
Xrapas rašė:buvau labai skeptiškas visiems tiems Daiwos "navarotams"
ant tiek skeptiskas buvai, kad puse vagono daiwa riciu prisipirkai :lol:
 #316113   Xrapas
 03 Lap 2011 10:56
SauliusM rašė:... puse vagono daiwa riciu prisipirkai...
Taigi čia Daiwa :? ...Su viena žvejosiu, kitos atsarginėms dalims bus :-D
Primečiau, kad siųstis vien guoliukų komplektą ar naujus dantračius kainuos brangiau, nei koks "akcijinis" ZX-sas ;-)
 #316115   SauliusM
 03 Lap 2011 11:08
Xrapas rašė:kitos atsarginėms dalims bus :-D
jeigu tu atsarginiu daliu prireiks kada aisku :lol: gal greiciau gules ir dulkes kur sandeliuke kokiam...
nors... is principo ziema turesi ka veikt dulkes nuo anu sluostyt, vis uzsiemimas, nauda ta prasme.

o siaip tai ismes po kokiu 5 metu daiwa ar dar kas kokia naujove ir isparduosi tuos visus zx'us uz grasius tada, nu as ta prasme noriu pasakyt, kad "na vsiu zyzn ne pripasiosh"... nu...

buvo ir man mintis tokia vagona tu ZX'u atsivezt. bet paskui pamasciau, pamasciau, nu negi as zvejot kuom neturiu ir pasakiau sau STOP sitoj vietoj.
 #316122   Xrapas
 03 Lap 2011 11:21
SauliusM rašė:...ziema turesi ka veikt dulkes nuo anu sluostyt, vis uzsiemimas, nauda ta prasme...
Na tai čia jau kiekvienas savaip iš proto eina :donknow' :-D
 #316129   SauliusM
 03 Lap 2011 11:42
Xrapas rašė:
SauliusM rašė:...ziema turesi ka veikt dulkes nuo anu sluostyt, vis uzsiemimas, nauda ta prasme...
Na tai čia jau kiekvienas savaip iš proto eina :donknow' :-D
aha... as tai vobleriam ir vartiklem trisakius kaitalioju, kai pavasario laukt prailgsta :lol:
 #316161   blight
 03 Lap 2011 13:48
Kleckas1978 rašė:suvyniojimas tokio pat lygio kaip pas zauberi is akies ziurint, nepadare super ispudzio suvyniojimas, siek tiek brangesne tierra - zymiai jau graziau kloja vala.
Hmm, įdomu, o kokį dydį lyginai? :klasta!:

Mano ZX'ai dar lauko nematę, ilsisi šiltai :roll: O Vava lengvam fyderiukui juos visai puikiai galima pritaikyt, kodėlgi ne ;-)
 #316164   SauliusM
 03 Lap 2011 13:50
blight rašė:Mano ZX'ai
tai jau visi ir kam reik ir kam nereik zx'u prisisiuntet? ir po metu ar dvieju bus pilni skelbimai anu po pydisoka :lol:
 #316194   Vaidotas
 03 Lap 2011 16:12
SauliusM rašė:
blight rašė:Mano ZX'ai
tai jau visi ir kam reik ir kam nereik zx'u prisisiuntet? ir po metu ar dvieju bus pilni skelbimai anu po pydisoka :lol:
jooo, jau laukiu kvito pašto dėžutei :ruko
 #316224   Marius1
 03 Lap 2011 18:35
Kokia nuomonė apie šią ritę, kaip pintą kloja? Man impomuoja jos svoris, kadangi ieškau UL ui.
 #316305   blight
 03 Lap 2011 22:51
Marius1 rašė:Kokia nuomonė apie šią ritę, kaip pintą kloja?
Tai kad mes čia paskutiniu metu pratikškai tik apie šią ritę ir šnekam, o ir foto su suklotu valu yra, tai toks klausimas kaip iš medžio nukritus skamba :roll:
 #316307   vava
 03 Lap 2011 22:58
nu tipo, labas rytas.. :)
 #316308   vava
 03 Lap 2011 22:59
Blaic, a tavo zx kokio razmiero ir ar tu ji naudojai taip, kaip man siulei.. :) ?
 #316318   blight
 03 Lap 2011 23:45
vava rašė:Blaic, a tavo zx kokio razmiero ir ar tu ji naudojai taip, kaip man siulei.. :) ?
Aš turiu 1500 ir 2500, o apie naudojimą jau rašiau :lol: :
blight rašė:Mano ZX'ai dar lauko nematę, ilsisi šiltai
Bet minčių visokių yra. 1500 ir plūdinukei tiktų :-D O jei fyderiui tai dėčiau ne mažesnę kaip 2500 ;-) Tik va spalva chrienova, pritaikius murziam ta balta labai murzinsis :lol:
 #316319   SauliusM
 03 Lap 2011 23:49
o bet tai zx'ai greicio gi visai neturi, ar nebus pludinem ir fyderiam per mazai? kiek pamnu tai tais laikais kai dar pludine gaudydavau, tai imdavau kuo dideesnio perdavimo rituke. cia ant sroves aisku. nu kad greiciau susivyniotum visa reikala pravodke padares. ar jau per tuos keleta metu kai pludine negaudau pasikeite logika tokio gaudymo ir ka naujo ismastet? nu bet kokiu atveju tema spiningine.
 #316325   Marius1
 04 Lap 2011 07:06
blight rašė:
Marius1 rašė:Kokia nuomonė apie šią ritę, kaip pintą kloja?
Tai kad mes čia paskutiniu metu pratikškai tik apie šią ritę ir šnekam, o ir foto su suklotu valu yra, tai toks klausimas kaip iš medžio nukritus skamba :roll:
http://www.thenextbite.com/node/13495
Aš gi apie šitą ritę klausiau :-ug
Nematau, kad paskutiniu metu apie ją tik ir šnekėta, ir nesuprantu, kur dingo nuoroda ankstesniam poste :donknow'
 #316330   Rafal
 04 Lap 2011 08:27
As apie ta Abu Garcia kazkada klausiau anksciau bet niekas ne atsake...... :lol: :roll:
 #316348   Augustasjj
 04 Lap 2011 09:52
Marius1 rašė:Aš gi apie šitą ritę klausiau'
Konkreciai apie sia, tai nieko pasakyti negaleciau, bet naudoju 502 ALBi, tai viskas su ja butu tvarkoj, pinta kloja gerai, barzdu nemeta, dirba svelniai. Tik labai nepatinka stabdis, dirba jis graziai, taciau pats stabdzio uzverzimo mechanizmas yra ziauriai laisvas. Jei susireguliuoju stabdi taip, kad kertant stabdis sudirbtu ir bugnelis prasisuktu, tai jau po keliu truktelejimu stabtis atsiverzia... Norint kas kiekviena metima neuzverzinet stabdzio, esu priverstas ji uzsiverzti stipriau nei reiketu :?
 #316391   henyte
 04 Lap 2011 14:41
Piktas as ant "daiwu", nors kaip zmones sako visos dalys vienodos turetu but, bet yra kazkokie nedadarymai ar kas... Buvo LT pirktas "exceler +" su nekokybisku valo klojimu ( ne koks nedavyniojimas iki vieno ar kito krasto, kuri galima "saibomis" patvarkyt, bet kazkokie issisokimai ar iverzimai, ziurint kaip matyt norisi :-D ), dabar tie vagonais vezami "zxsai", dvejose vietose buvau mates tragiska suklojima valo (linku neturiu, jei dabar rasciau issaugociau butinai :cool: ). Parsisiunciau ta tipo "cabelasini tierra", galvojau viskas oki bus, bet kur tau, valas klojamas puikiai, bet eserinej zvejyboj, prie geros apkrovos, is proto veda stuktelejimai rites viduje, norisi pakirtima daryt, nes jausmas, kad eseriukas kibtu... "Tvicinant" problemos nebutu, bet "dzigaujant" - :-ug ... Sensejus Xrapas kazka buvo rases apie tuos b*ia stuktelejimus, tai gal yra kokia galimybe pasalint ? Jei ne, tai verksiu ir varysiu ant tu "daiwu" iki grabo lentos... Ir nereikia pasiulymu, kad nusipirk "steez" ir viskas bus "putiom"... Galima nusipirkt "ryobi" ir viskas bus gerai...
 #316393   SauliusM
 04 Lap 2011 15:01
nu bet tau ir kyla nestandartiniu problemu... o del Lietuvoj pirkto excelerio, nu tai pats kaltas kad nesamone nusipirkai... o cabelasine tierra tai cia kas konkreciai? prodigy ar kas kito? ir kurios laidos bei su kokiu perdavimu?
 #316395   henyte
 04 Lap 2011 15:15
"Prodigy" kolega. Is tu kuriu jau neber, 4.6 ar 4.7 perdavimas... Dar b*ia ir rankenele slidi kaip zabaltys, vis is nagu ant kokio akmens issoka :( ...
 #316397   gytis
 04 Lap 2011 15:21
Va cia tai idomu, kad Tierra stuksi... O stuksi galinese bugnelio padetyse ar kaip? Siaip jau Excelerio-Tierra- ZX konstrukcijoje yra papildoma asis, kad ta detale ant pagrindines asies su S-formos plysiu galinese padetyse nestuksetu. :roll:
  • 1
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė