Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #670592   Rapolas
 21 Lie 2016 07:05
linasykas rašė:Gerai, kad zvejai niekada nemeluoja, sako - bugnelio svoris 7,7g, nors svarstykles rodo 7,8g :-D
Žvejai nemeliuoja, žvejai daro paklaidas svoriuose ir daro tuo didesnes, kuo didesni jų laimikiai :-D
Šitos mano svarstykliukės nėra lb tikslios (dešimtosios dalies tikslumu) ir kai fotografau, tai greičiausiai pūstelėjau:D truputį ir atsirado "perteklius".. 0.1g ,reiks pabandyt nufotkint nekvėpuojant :-D
Gamintojo tikslus svoris - 7.68g
http://www.hedgehog-studio.co.jp/product/2920
p.s.: ačiū už pastebėjimą ;-)
 #670594   Rapolas
 21 Lie 2016 07:21
DainiusM rašė:nu bet tai 3g dzigiukas ir su 2015 neblogai skraido (originali spule, maziukai guoliukai is eziuku, iscentrikai). :roll: masciau apie lengva spule, bet kazkaip nepakilo ranka... upetakiam kiek reikia ir 3g vobleriukas man metasi, o siaip vis tiek dazniausia naudojami masalai nuo 5g.
DainiauM, viskas OK ,jeigu tenkina tamstos žvejybos sąlygom :gutgut
Mano manymu, 2015'tas ALDebaran'as yra grynai laitinis multiplikatorius ir jeigu jam bandyt leistis iki UL ,tai be kito būgnelio- niekaip (neužtenka pakeisti tik guoliuką). Sudedu esamų būgnelių pavyzdžius, kuriuos siūlo "ežiukai"..
ALD15_spules_16.png
ALD15_spules_16.png (457.21 KiB) Peržiūrėta 4972 kartus(ų)
Originali 2015'to špūlė sveria 10.5g ,mano pvz. (1-kairėj viršuj) su FC valu ir nuimtu svs stabdžių bloku- 17.9g (kaip UL'ui -tai žiauriai daug:D).
Kitas pavyzdys (2-dešinėj viršuj) - ALD1532Ri sveria jau tik 6.6g (pas gamintoją:D) ,o su pintu valu- jau tik 9.2g (naudoju su magnetiniais stadžiais).
Trečias pavyzdys (3-apačioj kairėj) - ALD1518TRi sveria cik 5.9g (pas gamintoją), o su pintu valu valu - tik 9.6g su svs bloku.
http://www.hedgehog-studio.co.jp/product/2743
Na o 2016'to špūlė sveria 7.7g....
TAip kad 2016'tą barančiką galima drąsiai priskirti prie UL/L ričių be jokio papildomo tiuningo ;-)
Lygiai taip pat, kaip ir 2015'tą su špūlėm ALD1532Ri ir ALD1518TRi (galima su magnetais /yra atskirai pirkt/, galima su išcentrikais) :)
 #670921   JungleBoogie
 25 Lie 2016 19:53
Nu žiauriai įdomu pasidarė, ar kas nors ant Lietuvos bandė lašišinius kastinginius kotus?? :idea:

Pvz. taip visų mėgstamo avid'o, tik kastinginį variantą AVC96MLF2.
Prikabinti failai
Batson-fishing-RX8_SSH-Gear-635x357.jpg
Batson-fishing-RX8_SSH-Gear-635x357.jpg (106.69 KiB) Peržiūrėta 4812 kartus(ų)
avid.jpg
avid.jpg (9.84 KiB) Peržiūrėta 4812 kartus(ų)
 #670951   inf
 26 Lie 2016 04:48
Meginau Shimano Beastmasteriu 3m castinginiu + shimano calais rite gaudyti upeje. Per pora zukliu isitikinau, kad visiska nesamone. Ziauriai nepatiko... ta pati girdejau ir is keliu kitu meginusiu castingistu.
 #670970   Rapolas
 26 Lie 2016 09:17
JungleBoogie rašė:Nu žiauriai įdomu pasidarė, ar kas nors ant Lietuvos bandė lašišinius kastinginius kotus?? :idea:
Pernai bandžiau, tai labai patiko ;-)
Tiesa, buvau tik 3-jose žvejybose, atidrožiau sąžiningai visas dienas, bet rezultato nebuvo, tai patraukiau su "lašišiniu" komplektu į Nemuną ,kur "narod'o" mažiau :-D (nepatinka ,kai ant galvos lipa ir dar stebisi su kuo čia gaudau) :-D
Trumpai apie komplektą.. Sauliukas (iš Triturus'o /pagarba :gutgut )surinko kastinginį kotą ant Greys muselinio blanko (kad voblerius galima būtų mėtyt padoriai :D), suporavau su Shimano Calcutta Conquest (101-a) ir Seaguar FC valu 10lb. Didelio "kaifo" mėtyt voblerius (po spiningo )nebuvo (aišku, dėl metimo nuotolio ), bet kai atsirinkau reikiamus ir gerai skraidančius voblerius (pvz. Jackson Atlette 9cm, Duo DeepFeat, Bassday Sugar... ir etc.. ) ,tai verstis pilnai galima. Jeigu katalint blizgėm (nemėgstu:D) ,tai praktiškai jokio skirtumo ,ar gaudyt spininginiu, ar kastinginiu komplektu (metimai panašūs, jautrumas kast'o geresnis, nu o jei pakiptų monstras ~15kg ,tai manau kastu irgi būtų lengviau:D).
Reziume.. žvejot pilnai galima, o jei blizgėm- tai net negalvočiau apie spiningą ir galima būtų drožt su užstorintu FC ,ko su spiningu nelabai padarysi.. :-D
 #671037   donatasv
 26 Lie 2016 18:41
Kastinginis Avid iki 21g upei pats tas,voblerius nuo 8g galima metyti panasiai kaip ir su mesmale.Vala galima uzsivynioti 0.3 fluorcarbona ir nereiks begti paskui zuvi 5 km :-D Teko bandyti vilnietiskus muselinius spiningus is 4 daliu.Slangas uz 500e,iki gero lasisinio spiningo jiems dar toli toli...
 #671038   Rapolas
 26 Lie 2016 18:53
Nu as tai maciau vaizdialy, kaip su 3.2m spininginiu Avidu iki 21g bego upe per akmenynus dviese ~3km ,plauke ir vel bego, "skendo" ir keles ,vienas su padanga, kitas telefona ir bridkelnes priseme, nu ir niekaip lashio nesulaike.. :-D nu bet ten ir monstras buvo, pamate uodega ir nezinojo kaip paimt, gerai kad gyvi grizho ;-)
Dabar pagalvoju ,jei butu kastinginis ir multas.. tai gal ir 'skandintis' but nereikeje :-D
 #671046   donatasv
 26 Lie 2016 20:01
Ateities Vilniaus lasisininkas:3m muselinis slangas,0.22 fluoras ir dar fydergumas,kad jau tikrai gerai laikytu ''plot 10 kilu lasius traukiamas mazdaug 3 valandas,traukiant nueinama apie 10 km.Reikalingi specialus Simms bridbaciai,skirti begioti maratonus.Pagavai_paleisk negalioja,zuvis istraukiama be gyvybes zenklu :-D
P.S.Uzmirsau Stella,be jos niekaip.
 #671081   inf
 26 Lie 2016 22:51
Rapolai kaip su multiku normaliai metyti.10g voblerius turint gera atsarga storo fc.ir dar tureti gera galinga ir tolygu draga. Man cia galai nesueina. Na jei atsakymo nera, tai lasisa ir multas nelabai derinasi musu salygomis. Apie tycia netycia drocinima blizgem as nesneku. Ne ta tema, kalbam apie tai kuo dauguma gaudo.
P.s. Tik nesipleciam apie blizges ir voblerius, ne ta tema.
 #671082   nafanialt
 26 Lie 2016 22:56
Sveiki vyrai mūrai. Kaip Einikis pasakytų- ritę užmušau. O jei rimtai- susirgo Curado 51e. Kiečiau tvičinant kartais rankenėlė nesifiksuoja, nori pabėgt iš rankų. Kartelį pamėginau tymptelt nelaikydamas rankenėlės- buvo daug juoko (neklauskit kodėl taip pasielgiau). Tiesa, jei sukt pačią rankenėlę atgal- nesisuka. O jei valą truktelt- vyniojasi būgnas kartu su rankenėle.

Tai štai toks ir būtų klausimas... Gal kieno nors krištolinis rutulys rodo kokio baisumo gedimas? Ar tvarkoma? Na ir galiausiai- planavau aš ją rudeniop profilaktikai kokiam auksarankiui parodyt, tai štai ir motyvacija padidėjo. Kas Vilniuje nesibodi pasikrapštinėt su multikais? Ir galiausiai- ar tokiam stovy ją saugu toliau eksploatuot, ar potencialiai ką nors galutinai išbarškinsiu? Gal ir pats jai kokią gydomąją klizmutę galėčiau padaryt (tepalais ar balažin kuo- ardyt daiktų nebijau)?

Daugokai klaustukų gavosi. Ačiū už pamintijimus!
 #671084   Rapolas
 26 Lie 2016 23:00
Inf!
Nu as jau rashiau ,kad su fc 10lb vobleriais gaudziau (ir keleta modeliu net nurodziau:D), tai man pilnai uzteko metimo atstumo. Del drago- galima 'dainuojanti frikciona' isistatyt su trim karboninem shajbom, tai ir tolygiai viskas ir groja, ir dar nyksciu gali prilaikyt lb patogiai :-D
p.s.: O galimybe uzsistorint FC buvo pastebejims-pasiulims kaip tik katalshikam :-D
 #671095   piatras
 27 Lie 2016 08:07
nafanialt rašė:Sveiki vyrai mūrai...
Pirmiausia, ką reiktų padaryt, tai nusiėmus dangtelį, kuriame yra ritininis guolis, išplaut guolį vaitspiritu ir sutept skysta alyva. Jei tas nepadės arba nuimant dangtelį adatos pabirs, teks lankytis plat'e ir pirkt naują guolį... :?
Šiaip tai curade dar momentinė blokada priklauso gamykliniam variante :-D
 #671106   SauliusM
 27 Lie 2016 09:37
Rapolai su 15 kg monstru su multu lengviau nebus. Po pirmo mazdaug tokio ikabinto lasio padejau multa i sona. I tuos multus to storo valo telpa labai nedaug. O koks storss valas bebutu, taip kad neduot nei metro lasiui tai neuzlausi jo. Nes issiples arba nusipurtys. Negali uznachalint kad ir koks storas valas bebutu.
 #671113   Rapolas
 27 Lie 2016 10:20
SauliusM rašė:Rapolai su 15 kg monstru su multu lengviau nebus. Po pirmo mazdaug tokio ikabinto lasio padejau multa i sona. I tuos multus to storo valo telpa labai nedaug. O koks storss valas bebutu, taip kad neduot nei metro lasiui tai neuzlausi jo. Nes issiples arba nusipurtys. Negali uznachalint kad ir koks storas valas bebutu.
Be abejo, negali mirtinai užspaust ,juk kotas neatlaikys ;) Negaliu lb komentuot, nes nebuvau tokio su multu įkabinęs ,bet juk gaudo ir ištraukia dar ne tokių su multikais :-D Užstorinimas valo (ypač FC )tarnauja ne tik išlaikymui ,bet ir trinčiai į akmenis (ir kitokius kliuvinius:D) ,o beje, kai kas ir FC storą pavadį riša unt valo papildomai.
O kad padėjai multą į šoną ,tai tiesiog pačiam su beinercu patogiau ir labjau pripratęs ,bet nereiškia ,kad tai nėra įmanoma :-D
Daug kas padeda multą tik su juo pabandę ,bet nekurie pradėję ir įsisavinę prie beinercinės taip ir nebegįžta.. ;-)
 #671136   inf
 27 Lie 2016 12:01
Turbut niekam nepaslaptis, kad lasisa 0,3 fc traukia is rites beproblemu. Jau nekalbu aie 10 lb su kuriuo tijrai ne lasisa rudenine gaudyt. O tokio.storio fc i multika telpa maziau nei 100m. Ir net jei tiek ti valo teoriskai uztektu pilnas bugnas sunkaus fc valo niekaip nesiderina su lasisiniais vobleriais. Jau nekalbant apie 300 rites ir backutes, kiriu pilnas bugnas fc sveria belekiek.ir gero metimo nebus net teoriskai. Cia ir baigesi mano svarstymai su castu kazka dar meginti. Nulis privalumu, problemu begales
 #671143   JungleBoogie
 27 Lie 2016 12:51
Rapolas rašė:
JungleBoogie rašė:Nu žiauriai įdomu pasidarė, ar kas nors ant Lietuvos bandė lašišinius kastinginius kotus?? :idea:
Pernai bandžiau, tai labai patiko ;-)
Tiesa, buvau tik 3-jose žvejybose, atidrožiau sąžiningai visas dienas, bet rezultato nebuvo, tai patraukiau su "lašišiniu" komplektu į Nemuną ,kur "narod'o" mažiau :-D (nepatinka ,kai ant galvos lipa ir dar stebisi su kuo čia gaudau) :-D
Trumpai apie komplektą.. Sauliukas (iš Triturus'o /pagarba :gutgut )surinko kastinginį kotą ant Greys muselinio blanko (kad voblerius galima būtų mėtyt padoriai :D), suporavau su Shimano Calcutta Conquest (101-a) ir Seaguar FC valu 10lb. Didelio "kaifo" mėtyt voblerius (po spiningo )nebuvo (aišku, dėl metimo nuotolio ), bet kai atsirinkau reikiamus ir gerai skraidančius voblerius (pvz. Jackson Atlette 9cm, Duo DeepFeat, Bassday Sugar... ir etc.. ) ,tai verstis pilnai galima. Jeigu katalint blizgėm (nemėgstu:D) ,tai praktiškai jokio skirtumo ,ar gaudyt spininginiu, ar kastinginiu komplektu (metimai panašūs, jautrumas kast'o geresnis, nu o jei pakiptų monstras ~15kg ,tai manau kastu irgi būtų lengviau:D).
Reziume.. žvejot pilnai galima, o jei blizgėm- tai net negalvočiau apie spiningą ir galima būtų drožt su užstorintu FC ,ko su spiningu nelabai padarysi.. :-D
Kokio ilgio ir klasės Greys'o blankas?
 #671144   Rapolas
 27 Lie 2016 12:54
Nesiginčijam ,gerai, nes mano sūnus gaudo lašišas su mono 0.26-0.28mm ,ir vargo nemato ,daug svarbiau ,kad ji užkibtų :-D
Aš dar kartą kartoju ,kad jokio diskomforto mėtant "lašišinius" voblerius su 10lb FC nebejaučiu ,o su pintu- tai išvis.. kas trečias "spiningistas" (kolūkyje prie upės) greičiausiai gautų į kaulus.. matant jų spiningavimo techniką :-D
Dabar.. ar užteks to 100m FC ,suvynioto multike, čia jau klausimas daugiau pakibusiam lašiui ,manau, kad daugumoj atvejų užtektų ,o jei pakiptų aparats- tai ir 250m mėsmalėj lygiai taip pat neužtekts jei kojos silpnos (ir be Simms'ų :D) ;-)
Aš suprantu, kad paparastesnis būdas yra žvejot įprastai ir patikrintai ,todėl nieko inf.. ir nesiūlau ,bet taip teigt ,kad su kast'u "nulis privalumų ir begalės problemų"- tai taip pat grynai tamstos subjektyvi nuomonė (ne daugiau.. :D) ;-)
 #671145   Rapolas
 27 Lie 2016 13:00
JungleBoogie rašė: Kokio ilgio ir klasės Greys'o blankas?
Negaliu pasakyt dabar klasės (gal 9-10 ) ,o ilgis 2.7m :-D Labiau norėjau universalo upėj (įvairiai žuviai) ,todėl atsisakiau ilgesnės "karties" :-D beto, jaučiu, kaip šitai raudonai žuviai didėja mano simpatija ir noras:D leist jai sėkmingai išneršt :-D o pavasarį aš ją ištraukt galiu ir su ekonominės klasės kotu be jokių didelių problemų ;-)
 #671146   JungleBoogie
 27 Lie 2016 13:18
Rapolas rašė:
JungleBoogie rašė: Kokio ilgio ir klasės Greys'o blankas?
Negaliu pasakyt dabar klasės (gal 9-10 ) ,o ilgis 2.7m :-D Labiau norėjau universalo upėj (įvairiai žuviai) ,todėl atsisakiau ilgesnės "karties" :-D beto, jaučiu, kaip šitai raudonai žuviai didėja mano simpatija ir noras:D leist jai sėkmingai išneršt :-D o pavasarį aš ją ištraukt galiu ir su ekonominės klasės kotu be jokių didelių problemų ;-)
Matyt ir aš "konstruosiuosi" kastinginį lašiui.

Multe, mano akimis, tai ryškūs privalumai kovoje su didele žuvim. O ir šiaip po kasto, mėsmalė kažkaip "netaip sukasi". Tai iš peties 4000tinę visą dieną sukt, kažkaip nebesinori.

O dar kaip džiugina mintis, kad daugeliui nesąmonė, nepatogu... :cig.
 #671147   nafanialt
 27 Lie 2016 13:43
piatras rašė:Pirmiausia, ką reiktų padaryt, tai nusiėmus dangtelį, kuriame yra ritininis guolis, išplaut guolį vaitspiritu ir sutept skysta alyva. Jei tas nepadės arba nuimant dangtelį adatos pabirs, teks lankytis plat'e ir pirkt naują guolį... :?
Dėkui, piatrai. Pirmą dalį lyg ir supratau, antra nugąsdino :) Na bet matyt reiks pamėgint pasitaškyt tepalais...
piatras rašė: Šiaip tai curade dar momentinė blokada priklauso gamykliniam variante :-D
Blogai jaučiuosi klausdamas ką tiksliau tai reiškia... Ar pavogė kažkas iš ritukės man blokadą? :)
 #671148   Gdainius
 27 Lie 2016 13:45
Metimo nuotolis tikrai neproporcingas sugautų žuvų skaičiui, manau viskas yra atvirščiai.Reiktų gaudyt tą žuvį , kuri stovi jūsų krante.
FC 0.24 mm tikrai pilnai pakanka , bent jau man Nery
Gaudžiau Nery ir su multu, bet galiausiai perėjau prie beinercinės, su stabdžiais buvo bėdų, multas buvo Abuške TORO 51 su lengvinta špule.
 #671149   JungleBoogie
 27 Lie 2016 13:55
Gdainius rašė:Metimo nuotolis tikrai neproporcingas sugautų žuvų skaičiui, manau viskas yra atvirščiai.Reiktų gaudyt tą žuvį , kuri stovi jūsų krante.
Gaudžiau Nery ir su multu, bet galiausiai perėjau prie beinercinės, su stabdžiais buvo bėdų, multas buvo Abuške TORO 51 su lengvinta špule.
O kokiais svoriais gaudėte?
 #671150   Rapolas
 27 Lie 2016 14:10
Gdainius rašė:Metimo nuotolis tikrai neproporcingas sugautų žuvų skaičiui, manau viskas yra atvirščiai.Reiktų gaudyt tą žuvį , kuri stovi jūsų krante.
Pritariu ;-) Vienas iš svarbesnių faktorių- būtent stadžiai ir tolygus valo atidavimas (garsas yra ar nėra- netgi netaip svarbu) ;-)
O "mistifikuojamas" užmetimo atstumas arba valo kiekis būgnelyje- daugiau antraeiliai dalykai :-D
Ir beje ,visi tie dalykai vienaip ar kitaip yra išsprendžiami ,bet... nepigiai :-D
 #671151   Aqua v.
 27 Lie 2016 14:15
Gdainius rašė:Metimo nuotolis tikrai neproporcingas sugautų žuvų skaičiui, manau viskas yra atvirščiai.Reiktų gaudyt tą žuvį , kuri stovi jūsų krante....
zuvys aisku kartais 'iseina' i kranta :) , bet iki tol jas REIKIA pasiekti, pagauti ir tik tada 'i kranta' :grin: .
Del to i kategoriska 'metimo nuotolis atvirksciai proporcingas sugautu zuvu skaiciuj', tolerantiskai :oops: atsakyciau - nesamoniu nesamone :grin: . Tipo jei as pamates zuvu isejimus uz 50m uzsispyres mesciau 30m - taip geriau pagauciau? Arba pabrides 20m apsisukes tureciau mest kranto pusen :lol: ???

Keletas skaiciuku tiem, kas gerai susipazines tik su Velniakampio vingiais, kur Neris tikrai kartais 'permyzama':
"Neries plotis ..... Kaune 240 m, ties žiotimis 290 metrų [2]. Vietomis Neries vaga išplatėja iki 300–350 m..."
"Nemunas.....Vidurupio vagos plotis svyruoja nuo 80 m siauruose ir giliuose slėnio ruožuose iki 200–300 praplatėjimuose."

p.s. iskart patikslinu, kad gaudyt stengiuos ten, kur zuvies yra, o ne ten, kur vercia netinkamai parinktas irankiu komplektas.
 #671154   Rapolas
 27 Lie 2016 14:20
JungleBoogie rašė: Matyt ir aš "konstruosiuosi" kastinginį lašiui.

Multe, mano akimis, tai ryškūs privalumai kovoje su didele žuvim. O ir šiaip po kasto, mėsmalė kažkaip "netaip sukasi". Tai iš peties 4000tinę visą dieną sukt, kažkaip nebesinori.

O dar kaip džiugina mintis, kad daugeliui nesąmonė, nepatogu... :cig.
:-D nepatogu.. yra tik ant lubų gulėt :-D
Aš bandžiau su Legenda kastingine mėtyt voblerius (Inshore modelis iki 10.5g) ,tai kiek stebėjau aplinkinius- lb stebėjosi kad su tokiu trumpu kotu (2.10m) tiek toli voblos skrend :-D ,bet daugiau klausinėjo, ką aš daryčiau kai užkibtų... :-D sakau- nieko nedaryčiau- ištraukčiau ,tegul tik užkimb.. :-D
 #671156   JungleBoogie
 27 Lie 2016 14:36
Aqua v. rašė:
Gdainius rašė:Metimo nuotolis tikrai neproporcingas sugautų žuvų skaičiui, manau viskas yra atvirščiai.Reiktų gaudyt tą žuvį , kuri stovi jūsų krante....
zuvys aisku kartais 'iseina' i kranta :) , bet iki tol jas REIKIA pasiekti, pagauti ir tik tada 'i kranta' :grin: .
Del to i kategoriska 'metimo nuotolis atvirksciai proporcingas sugautu zuvu skaiciuj', tolerantiskai :oops: atsakyciau - nesamoniu nesamone :grin: . Tipo jei as pamates zuvu isejimus uz 50m uzsispyres mesciau 30m - taip geriau pagauciau? Arba pabrides 20m apsisukes tureciau mest kranto pusen :lol: ???

Keletas skaiciuku tiem, kas gerai susipazines tik su Velniakampio vingiais, kur Neris tikrai kartais 'permyzama':
"Neries plotis ..... Kaune 240 m, ties žiotimis 290 metrų [2]. Vietomis Neries vaga išplatėja iki 300–350 m..."
"Nemunas.....Vidurupio vagos plotis svyruoja nuo 80 m siauruose ir giliuose slėnio ruožuose iki 200–300 praplatėjimuose."

p.s. iskart patikslinu, kad gaudyt stengiuos ten, kur zuvies yra, o ne ten, kur vercia netinkamai parinktas irankiu komplektas.
Na taip, Neries žemupio ir Nemuno pločiai aišku įspūdingi... Gal galite patikslinti, koks, pagal jus, tinkamai parinkto komplekto užmetimo nuotolis žemupio sąlygoms?
 #671158   Gdainius
 27 Lie 2016 15:09
Aqua v. rašė:

Kaip pas jus te Nemune negaliu komentuot, bet kai bando pasiekt zuvi mitam krante, tada man kelia sypsena arba pykti, kai uzbombina blizgem vos ne per galva.
Norejau pasakyt, kad geriau paieskoti zuvies patogesnej vietoj, nei drozt visa diena
 #671159   Aqua v.
 27 Lie 2016 15:13
JungleBoogie rašė:..Na taip, Neries žemupio ir Nemuno pločiai aišku įspūdingi... Gal galite patikslinti, koks, pagal jus, tinkamai parinkto komplekto užmetimo nuotolis žemupio sąlygoms?
bijau pameluot metrais, bet manau kad net sekliose vietose kartais uzsimeta ir normaliai gaudosi 60-70m atstumu. Didesniam gyly galima ir toliau svystelt, bet as tai retai tokiu kalibru 'saudau'. Ir siaip pastoviai taip toli mest ir gaudyt sunku/nereikia, bet yra vietu ir atveju...
40m manau gerai butu mesti 'normalu' 8-9cm vobleri, 'nuostabiausius skrajunus' gal ir 50m (nu gal 45+ :oops: ). Nors kai kas ir 30 teskries.
Kai gaudai arciau - potencialas klyno gi nepleso :)
  • 1
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė