Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #334045   SauliusM
 17 Sau 2012 15:07
ramkis rašė:Kas jie ir kur ju rast?
kai reikalas iskils tai ginancios vartotoju teises istaigos tau ir isaiskins po to kai i juos kreipsies. ;-)
 #334046   SauliusM
 17 Sau 2012 15:12
Evaldas Z rašė:...kotuko ieskau zuklei voblikais, kurioje 50% (jeigu ne daugiau) bus gaudomi sapalai tolygiu pravedimu....
vat tam tai tikrai kazkuria unitra imciau. nors cia aisku ziurint kokia upe ir kokie sapalai. cia gal taip su salyga kad vobleriai iki 5gr ir upe ne didesne nei Minija gal. Nu ne Neris ir ne Nemunas ta prasme. jei koks Nemunas su 5gr ir didesniais vobleriais tai visgi avida AVS90MLF2 tam naudoju...
 #334048   Antas
 17 Sau 2012 15:19
as tai spininga turiu teleskopini ir man uztenka, dar ekspertai parduotuveje sake, kad gali buti pludine ir dugnine, tai paklausiu o surfui irgi tinkama :-D atsake taip
 #334050   Evaldas Z
 17 Sau 2012 15:22
SauliusM rašė:ziurint kokia upe ir kokie sapalai.
upes nedideles (reportazuose matos). didziausias is panaudotu vobliku krackjackas 48. is dideni pasipriesinima turinciu butu gal daiwa baby crank. sapalu standartas ~0.5kg (kilo ir virs vienas kitas kolkas tepapuola).
 #334051   SauliusM
 17 Sau 2012 15:27
Evaldas Z rašė:
SauliusM rašė:ziurint kokia upe ir kokie sapalai.
upes nedideles (reportazuose matos). didziausias is panaudotu vobliku krackjackas 48. is dideni pasipriesinima turinciu butu gal daiwa baby crank. sapalu standartas ~0.5kg (kilo ir virs vienas kitas kolkas tepapuola).
as asmeniskai imciau unitra (jei finezos netureciau kaip dabar kad turiu). tik va nezinau kurio ilgio ar 7'6'' ar 8'' bet kad su uzmetimu iki 7gr tai matyt kad taip.
 #334052   SauliusM
 17 Sau 2012 15:28
Antas rašė:as tai spininga turiu teleskopini ir man uztenka, dar ekspertai parduotuveje sake, kad gali buti pludine ir dugnine, tai paklausiu o surfui irgi tinkama :-D atsake taip
dar reikejo paklaust ar tinka obels sakai paremt, kai daug obuoliu uzdera, kad nenuluztu...
 #334055   Antas
 17 Sau 2012 15:34
SauliusM rašė:
Antas rašė:as tai spininga turiu teleskopini ir man uztenka, dar ekspertai parduotuveje sake, kad gali buti pludine ir dugnine, tai paklausiu o surfui irgi tinkama :-D atsake taip
dar reikejo paklaust ar tinka obels sakai paremt, kai daug obuoliu uzdera, kad nenuluztu...
sake netinka, bet sake jei imtum unitra - tada tiktu :lol:
 #334056   SauliusM
 17 Sau 2012 15:35
Antas rašė:
SauliusM rašė:
sake netinka, bet sake jei imtum unitra - tada tiktu :lol:
tai zjb... o krypties kur tau eit su protingais paklausimais nenurode?
 #334120   Lamiglas
 17 Sau 2012 19:24
judesys rašė:ar tiktu sitas kotas tvicui st.croix AVS70MF2?
man tinka :gutgut
 #334150   SauliusM
 17 Sau 2012 20:44
kazbekas rašė:tikrai geras irankis. tiks
sveikinam sugryzus sunu paklydeli ;-)
 #334152   DainiusM
 17 Sau 2012 20:53
Medium avidas? eseriams? o ant ko jus anuos tvicinat? desimtukais pointeriais, stoli?
 #334154   eimantasv
 17 Sau 2012 20:57
DainiusM rašė:Medium avidas? eseriams? o ant ko jus anuos tvicinat? desimtukais pointeriais, stoli?
AVS70MF2 cia lydekom gaudyt klausiau,o ne asariam :grin:
 #334155   SauliusM
 17 Sau 2012 20:58
DainiusM rašė:Medium avidas? eseriams? o ant ko jus anuos tvicinat? desimtukais pointeriais, stoli?
nu vat ar medium avidas simtini pointeri patemps tai didelis voprosas. 78 tai jo zaprasta. a vot 100 tai so so... vien del to legenda mediuma ir emiau as sau... va ten jau ramu.
 #334159   kazbekas
 17 Sau 2012 21:27
jei ne is alkunes temps, o is rieso - patemps ;)
 #334595   ramkis
 19 Sau 2012 15:36
Taigi, pradedu beveik viska is naujo, nu nes lieka daugiau klausimu nei atsakymu :shock: Sendien ciupinejau "Lamiglas EXS96LL" aisku tai ne tas kotas kokio man reikia, bet man neuzkliuvo tai jog jis kazkaip blogai padfarytas, t.y. jo surinkimo kokybe. Juodas spinas, nu ziedai ne titaniniai, o bet taciau, Jau gera desimtmeti turiu kryziu su sitais ziedais, nu geri ziedai, nei iskrito, nei nuluzo, kad ir kokie jie sudini. Tiesa turiu dar 2 lamikus, viena kokie 6 metai prievartauju, kita panasiai. Nu nei kokio itrukimo, nei lakas suskiles, nei ziedai nulakste. Nu nesvarbu, taigi ciupiju ta is XMG50, na man per ilgas, siaip nieko butu, gal kokiai kitai zuklei, bet kitom zuklem pagaliu kaip ir turiu, bet siaip del sportinio intereso as jiji ciupiju, akis pakrypsta link kainos - 1000Lt. Nu neisgazdino, nei kreivas, nei sleivas. Su garantijom viskas aiskiau negu aisku "Life time" ir panasiai. Tiek to, padedu. Skambiju mazgeikiniam, tiksliau ju direktoriui Dariui. Sakau nagi gal ka turit man zvaigzdzuvem, sitas but nieko, ale ilgs kaip bestija, man apie 2m tokio reik. Sako G1214, sakau, bardzo - nereikia, turiu jau viena :lol: Norisi kazko idomesnio, aukstesnio, sako o ko tu apie ta XMG50, svaigsti, luzta kaip svolaciai, sako prikrautas pilnas kampas. Laukia vojazo i USA. Opapa, sakau, aisku. Sakau ka siulai, nu sako yra keletas modeliu, ale neturim daba pvz "Excel bass" pasiziuriu i neta, nu netinka, nu reik paciupit. Taigi, prie ko as cia, ogi prie to, kad save gerbianti firmike, kuri daro, anot vieno "guru", bezabraznus kotus, kuri net is tolo negali prilygti vienam "labai garsiam" net nuo 2009 metu iregistruotam prekiniam zenklui, sugeba duoti garantija kaip ir viskam ka gamina. O stai, jau tas "stebuklas", kurio atstovas apie garantijas nesugebejo nieko pasakyti, tik pamineti kita maziau nezgrabniai padaryta zenkla, kuriam taip pat duodama "Life time" garantija. O vat apie superini, superinio gamintojo kurinio garantija pasakyti nieko negalejo. As nekaltinu atstovo, parase, kad reikia sneketi atsizvelgti, juokingiausia derinti su kiekvienu klientu. Bet nieko konkretaus. Taigi klausimas vel iskyla tas pats, kodel kotas salyginai be jokios garantijos, o tik su CK numatyta garantija, ir pasikliaujant tik atstovo garbes zodziu, kai tuo tarpu pats gamintojas, ar prekes zenklo valdytojas nenurodo tos garantijos, verta moketi panasiai tiek pat, kiek kad kainuoja TIKRAS daigtas. As cia nebutinai turiu omeny lamika, pridurciau ir kryziu.
Dabar vel sulauksiu visokiu pasisakymu mano asmens ir mano psichikos atzvilgiu, bet kaip sakoma " sunys loja, o karavanas eina" .
Tesiu paieskas toliau, ir, bingo, randu stai ka : http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3345 Daigtas kuris mane ziauriai sudomino, ziu ir kaina gera. Ir firmike zinoma. Teisybes delei reiktu pasakyti, kad O'mar apie garantijas irgi nieko nepasake, tai irgi neaisku. bandziau susisiekti ir apie majora paklausinet, ale nepavyko. Gal zmogus atostogauja kur siltiuos krastuos.
Velgi uz japa sumoku simtuku su trupuciu daugiau, nei uz "no neima", ai tiesa tai ne "no neimas", tai senas ir garsus prekinis zenklas, kuri zino 3/4 pasaulio, nezino gal tik Antarktidoj, nes poprastu neina zuvaut.
Ir pabaigai, tiems kas nesupranta apie ka as cia. As nekaltinu nieko del "unitros" kainos, neesu pries nieka nusisistates, tik nesuprantu kodel, kad ir is geriausiu medziagu, bet abejotinos firmos surinktas spinas kainuoja, beveik tiek kiek kainuoja "gryni", na tarkim ir is prastesniu medziagu, bet patikimu, pasaulyje gera varda uzsirekomendavusiu gamintoju rinkimo spinai. Nu nedasunt man nors tu ka. Nematau logikos.
Prie tio paties, idomu kaip atrodytu toks vaizdas, i zirgu aukciona atvedami du arabu ristunai. Vienas is garsaus veislyno, su superiniu geneologiniu medziu, pas kuri is kartos i karta yra zirgai laimeje prestizines lenktynes ir parodas ir jo kaina prasideda nuo kokiu 500000$. Ir salia stovi, ispustytas su auksinem padkavom, puikiu prabangiu balnu, brangaus metalo zaslais ispuostas kitas tos pacios veisles zirgas, tik is tarkim kokio nors Balbieriskio zirgyno :-D Kaip manot kiek jis kainuos? Manau tikrai net arti to, kiek kainuoja pirmasis zirgas. Nors kaip matote ir veisle ta pati, o ir visa kita pas antraji zirga graziau ir prasmatniau.
Manau atsakymas aiskus, antras zirgas, kad ir arabu ristunas, bet jis yra is niekur, ir jo kainos nepadidins jokie prabangus atributai.
 #334599   DainiusM
 19 Sau 2012 15:46
Nu ties pabaiga tai kai zagnul tai zagnul... :) Bet teisingu minciu beabejo yra. :) Reziumuojant sakyciau galima butu supaprastinti iki klausimo "ar brangi ir geresne furnitura, bei grazesnis surinkimas, yra verti atsiradusios nedideles abejones del blanko kilmes, beigi life time garantijos?" :)
 #334602   SauliusM
 19 Sau 2012 15:52
ech... zirgas tu zirgas... netycia posaki "zirgo galva" prisiminiau...
 #334603   SauliusM
 19 Sau 2012 15:54
DainiusM rašė: Reziumuojant sakyciau galima butu supaprastinti iki klausimo "ar brangi ir geresne furnitura, bei grazesnis surinkimas, yra verti atsiradusios nedideles abejones del blanko kilmes, beigi life time garantijos?" :)
su salyga, jei visus unitros modeliu analogus galetum laisvai pirkt is lamiglaso. bet net ir tada klausimas yra super subjektyvus ir objektyvaus atsakymo is principo negali buti.
 #334605   ramkis
 19 Sau 2012 15:58
DainiusM rašė:Nu ties pabaiga tai kai zagnul tai zagnul... :) Bet teisingu minciu beabejo yra. :) Reziumuojant sakyciau galima butu supaprastinti iki klausimo "ar brangi ir geresne furnitura, bei grazesnis surinkimas, yra verti atsiradusios nedideles abejones del blanko kilmes, beigi life time garantijos?" :)
As del blanko kilmes labai gal ir neabejoju, o abejoju del pacio gamintojo. Ar matet kas "Pontoon21" tinklalapi. Tai didesnes komedijos matyt neteko, ir tai anot musu didziai gerbiamo "guru" rimtos firmos dar rimtesnis puslapis :-D :-D :-D :-D :-D :-D As galbut net neabejoju del paciu kotu, bet vat del kainos ir kokybes tai mane truputi tas klausimas ir trumpina :shock:
 #334607   SauliusM
 19 Sau 2012 16:07
ramkis rašė:mane truputi tas klausimas ir trumpina :shock:
tai nepirk, kame problema? tau gi vistiek garantijos, internetinio puslapio ir firmos vardo, o ne spiningo reik. nu gal dar arabu ristuno...
 #334608   giedriuzzz
 19 Sau 2012 16:15
O tai pvz Shimano spiningams kurie kainuoja apie 1000Lt kokia garantija yra?
 #334616   Donasssss
 19 Sau 2012 16:32
nu bet tai as nesuprantu kur ta problema,tai jei nepatinka tai ir neperki,net y ta puse neziuri ir fsio. Kam cia tiek laiko ardytis...
 #334634   Lamiglas
 19 Sau 2012 17:32
SAUNUOLIS RAMKIS gerai bazarini , manau kad su tokiu mastymu galetum ir knygas rasyti , gal ir ne visai i tavo tema bet man uzkliuna rusu norstrem kai kuriu spiningu kainos , kad ir kando - ziedai ka as zinau , rankena eva o kaina , as uz avida pigiau mokejau o uz ka ten tokius pinigus moketi uz fudzi rites laikikli kuris buvo ir pas mano mistral spininga uz 120lt , ar uz blanka kuris padarytas pagal kazkokia afigiena technologija , nu nera man pasitikejimo tais spiningais nors aisku as galiu ir klysti ...
 #334650   Antas
 19 Sau 2012 18:11
giedriuzzz rašė:O tai pvz Shimano spiningams kurie kainuoja apie 1000Lt kokia garantija yra?
pakabink ant sienos ir bus tau life time garantija (juokais)
 #334672   ramkis
 19 Sau 2012 18:50
Lamiglas rašė:SAUNUOLIS RAMKIS gerai bazarini , manau kad su tokiu mastymu galetum ir knygas rasyti , gal ir ne visai i tavo tema bet man uzkliuna rusu norstrem kai kuriu spiningu kainos , kad ir kando - ziedai ka as zinau , rankena eva o kaina , as uz avida pigiau mokejau o uz ka ten tokius pinigus moketi uz fudzi rites laikikli kuris buvo ir pas mano mistral spininga uz 120lt , ar uz blanka kuris padarytas pagal kazkokia afigiena technologija , nu nera man pasitikejimo tais spiningais nors aisku as galiu ir klysti ...
Viskas labai i tema, dar ir kaip i tema.
SauliusM rašė:tai nepirk, kame problema? tau gi vistiek garantijos, internetinio puslapio ir firmos vardo, o ne spiningo reik. nu gal dar arabu ristuno...
Na pamokymu ka man pirkt ko nepirkt nereikia. Gal kas ir paklausys "didziojo guru", bet bent jau man tavo paistalai tai kaip nuo zasies vanduo :lol:
Pasikartosiu, kad raidziu pazinojimas nereiskia, kad moki skaityti. Na bet cia jau daugelio problema, kuria tikriausiai reikejo spresti dar pradinese klasese. Man fig nieko nereikia, man idomu tik kodel visokie "Mikado", "Jaxonai". "Pantoon21" ir dar bele zino kokie pavadinimai, turi kainuoti tiek kiek kainuoja, patikrinti, niekad nenuvyle, jau daug metu visam pasauly zinomi daigtai. Na vel prasides blanku mistika, ziedeliu kaina ir pati juokingiausia surinkimo kokybe :-D Kuria nustate "didysis guru" paciupinejes ir savo izvalgia akim paziurejes :-D Apie kokia surinkimo kokybe galima kalbeti butent situ kotu atveju, kai ju dar nieks ant LT dorai ir nebande. Kai sitie kotai ir po 10-15 metu bus tokie pat kaip ir tarkim "beverciai " ir "kirvio" darbo kryziai, lamikai, tenryu, evergrynai ir etc. Tada bus galima pakalbeti apie ju surinkimo kokybe ir kitus niekalus. O dabar kaip atsirado tas pontunas, tai taip pat greitai gali ir dingti, ir jokios auksciausios prabos detales tam gali nesukliudyti :liež-uvis
  • 1
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė