Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #511288   Kleckas1978
 29 Rgs 2013 21:18
NA Feniksai as irgi kazkada buvau pries PP 8 slick, nes atsiliepimai pirmieji buvo nekokie internete ir forumuose, bet kiek naudoju, o naudoju nuo praejusio rudens 10 ir 15lb pintukus - vidutiniam ir sunkiam dzigui, tai jokiu problemu nematau, nei jis man serpetoja nei jis trukineje, dirba tyliai, maloniai ir t.t. - vien geri atsiliepimai.

Turiu as ir berklio 15,20 ir net 80lb (dzerkui) nu geras valas, bet mesmaliai geriau PP 8slick vienareiksmiskai - tyliau maloniau dirba.
stai kastingui gal ir Berkley geriau - kazkada pazaidziau su kastingu, tai kai neprilipo tai nelabai ir buvo ten laiko kada isbandyti su juo skirtingus valus, kad susidaryti kazkokia nuomone del kastingui labiau tinkamo pintuko.

P.S. Visus valus turiu parsisiuntes is USA.
 #511310   Feniksas
 30 Rgs 2013 07:33
As naudoju sukres, gumas bei voblerius. Po paprasto pp norejau 8 giju, o butent apie slick girdejau blogu atsiliepimu tod emiau berkli. Man jis tinka, tik groja tai tikrai garsiai. Svarbu kad jo kaip ir nesusuka taip kaip paprasta pp. Pastebejau kad tai ytakoja metimo nuotoli kas kaikada yra labai svarbu. Nepatariu paprasto pp pas ka yra naudojamos sukres, kaikada ir vartikle susuka jy
 #511325   edmundaxx
 30 Rgs 2013 08:30
Marius1 rašė:Kas del fc ............ Viena zukle pabandziau ant multo ir grizau prie pintuko.............Nepatiko man tas jo tamprumas nejautimas masalo .
Tu ištraukei 1 rybalką, o aš ištraukiau 3 metimus. :-D Gerai, kad papuolė nuvažiuot į labai skaidrų telkinį, tad labai gerai viskas matėsi.
Metasi tikrai geriau negu su pintuku. Vobleris lyg ir giliau nori nert (normaliai neištyriau, kiek tas giliau). BET!!! :-D Voblerį mušt, tai total košmar. :/nek Visiškai neišsimuša palyginus su pintuku. Taip ir jaučia lyg gumą tampytum.
 #511327   Rapolas
 30 Rgs 2013 08:35
p.s.: geriausia "tvičinasi" (išmušinėjami :D)vobleriai su slow akcijos kotais ir soft tipo monofilamentu :-D
p.p.s.: įdėsiu (jai neužmiršiu :D)kaip FC pavadėlis išgelbėjo voblerį nuo "naglos" lydekos dantų, nors vietomis buvo įkąstas beveik iki pusės (bet to pakako, kad vobleris nežūtų :D) :-D
 #511458   Marius1
 30 Rgs 2013 14:27
edmundaxx rašė:
Marius1 rašė:Kas del fc ............ Viena zukle pabandziau ant multo ir grizau prie pintuko.............Nepatiko man tas jo tamprumas nejautimas masalo .
Tu ištraukei 1 rybalką, o aš ištraukiau 3 metimus. :-D Gerai, kad papuolė nuvažiuot į labai skaidrų telkinį, tad labai gerai viskas matėsi.
Metasi tikrai geriau negu su pintuku. Vobleris lyg ir giliau nori nert (normaliai neištyriau, kiek tas giliau). BET!!! :-D Voblerį mušt, tai total košmar. :/nek Visiškai neišsimuša palyginus su pintuku. Taip ir jaučia lyg gumą tampytum.
Vat ir man toks gaidiškas tampymas pasirodė.
 #511517   kuldyga
 30 Rgs 2013 19:20
Geras valas, kol naujas, asmeniskai man labai greit susidroze, puse sezono neatlaike... spinas - g.loomis, rite - biomasteris 4000
 #511603   henyte
 01 Spa 2013 07:31
Pas mane antra sezona laiko matyt del to, kad spiningas ne nuo gario lumiso ir rite ne 4000 biomasteris... Atlaikytu ir trecia sezona, jei nesugalvosiu pakeist i kazka nauja. Zvejoju 1-2 kartus per savaite, purviname kursmariu ar nemuno vandenyje, bent viena karta per savaite klaipedos malku ilankoje, kurioje atrodo, kad butu skardziai sudaryti vien is betono luitu ir metaliniu trosu... Butu galimybe zvejoti tiek kiek iseidavo anksciau, po 3-4 kartus, laikytu pp8 slick sezona drasiai.
 #511693   SauliusM
 01 Spa 2013 11:08
as basspro amerikoj kai kaina pamaciau $34.99, tai ir nugrioviau nesusilaikes 300 jardu spule to PP 8 slick. finale gavos kad tie 300 jardu kainavo ~ 100 Litu. :roll: o Lietuvoj, tai Kaune vyniojama berods po 50cn uz metra ji maciau pardavinejama. Vilniuj neatkreipiau as i ji demesio.
 #511728   Ovkas
 01 Spa 2013 12:32
Pagal įrankius spėju kad Nemune ir Nerį raudonas medžiojai.
Tai natūralu kad valo galas nusidrožę per akmenis visokius.
Aš po kiekvienos rybalkės po gera metrą nukerpu.
Perku visada vyniojama, imu 200 metrų.
Man 2 sezonam :gutgut

Panašiai kaip ir pigesnės ritės :-D

kuldyga rašė:Geras valas, kol naujas, asmeniskai man labai greit susidroze, puse sezono neatlaike... spinas - g.loomis, rite - biomasteris 4000
 #511757   kuldyga
 01 Spa 2013 14:32
Ovkas rašė:Pagal įrankius spėju kad Nemune ir Nerį raudonas medžiojai.
Tai natūralu kad valo galas nusidrožę per akmenis visokius.
Aš po kiekvienos rybalkės po gera metrą nukerpu.
Perku visada vyniojama, imu 200 metrų.
Man 2 sezonam :gutgut

Panašiai kaip ir pigesnės ritės :-D

kuldyga rašė:Geras valas, kol naujas, asmeniskai man labai greit susidroze, puse sezono neatlaike... spinas - g.loomis, rite - biomasteris 4000
Nu nezinau, man jis nelaike visiskai, piktas ant o valo ir tiek... kol naujas - buvo liuks, bet sakau, susidroze ant smugio... as irgi, pries risdamas karabina numetu pusmetri valo... gal koks lievas papuole, pas bratkius pirkau... :-ug
Daba pasiemiau nauja rite ir nauja vala, vora (spiderwire stealth), kol kas visai nieko :roll:
 #511921   Tironas
 02 Spa 2013 07:47
Tvicingistam. Nezinau kas jum patre GRand max SOft+ ant multiko det? bet patare blogai. sitas valas yra minkstas ir vienintelis is FC tinkamas mesmalei. Multui reik kieto valo, pav ABrazx.
 #511935   SauliusM
 02 Spa 2013 08:51
Tironas rašė:Tvicingistam. Nezinau kas jum patre GRand max SOft+ ant multiko det? bet patare blogai. sitas valas yra minkstas ir vienintelis is FC tinkamas mesmalei. Multui reik kieto valo, pav ABrazx.
su GMSP tvicint minkstu tai isvis gaidys butu. bet bandziau ir su AbrazX tvicint ir irgi gaidys, tik gal kiek mazesnis. nes lagina ziauriai.
 #511948   Fuksas
 02 Spa 2013 09:45
SauliusM rašė:
Tironas rašė:Tvicingistam. Nezinau kas jum patre GRand max SOft+ ant multiko det? bet patare blogai. sitas valas yra minkstas ir vienintelis is FC tinkamas mesmalei. Multui reik kieto valo, pav ABrazx.
su GMSP tvicint minkstu tai isvis gaidys butu. bet bandziau ir su AbrazX tvicint ir irgi gaidys, tik gal kiek mazesnis. nes lagina ziauriai.
Pritariu Sauliui pats dabar Neryje naudoju Abrazx, tai pagal kaip as suprantu tvica - sis valas visiskai netinkamas, tvicui tik pinti.
 #512185   SauliusM
 02 Spa 2013 22:17
Fuksas rašė:Pritariu Sauliui pats dabar Neryje naudoju Abrazx, tai pagal kaip as suprantu tvica - sis valas visiskai netinkamas, tvicui tik pinti.
o iskaitant, kad jis tvicingui labiausiai tinkamas is mano visu naudotu FC, tai as sau pasidariau isvada, kad FC is principo tvicingui netinka. nes gaunasi ne tvicingas, o kazkoks stop & go...
 #512215   GvidasG
 03 Spa 2013 07:51
o kaip del fluorocarbono naudojimo lengvam jigui ? as beveik tik upej tegaudau tai man plonas pintas labai prabangu mat greit ta upe jy sudrozia :(
 #512228   Rapolas
 03 Spa 2013 08:22
GvidasG rašė:o kaip del fluorocarbono naudojimo lengvam jigui ? as beveik tik upej tegaudau tai man plonas pintas labai prabangu mat greit ta upe jy sudrozia :(
Nieko jautresnio už ploną pintą valą dar nėra sugalvota ;) o FC gali naudoti pavadėliams :gutgut
 #512273   gytis
 03 Spa 2013 10:26
edmundaxx rašė:O pintų skęstančių ką galit parekomenduot? Gal kas tokį tvičui naudojat?
jei ne paslaptis, tai nafig spiningui reikia skestancio valo? Na uzsidek pries masala 0,2g svinuka ir valas bus skestantis. Spiningas juk ne kokia dugnine, kad pavadelis ant dugno graziai atsigultu.
 #512283   edmundaxx
 03 Spa 2013 10:58
gytis rašė:
edmundaxx rašė:O pintų skęstančių ką galit parekomenduot? Gal kas tokį tvičui naudojat?
jei ne paslaptis, tai nafig spiningui reikia skestancio valo? Na uzsidek pries masala 0,2g svinuka ir valas bus skestantis. Spiningas juk ne kokia dugnine, kad pavadelis ant dugno graziai atsigultu.
Nebefantazuok gal...
 #512295   gytis
 03 Spa 2013 11:34
Dar viena "skestancio" valo auka. Tingiu aiskint (ne mano studentas), bet tarp skestancio ir plaukiancio valu spininge skirtumo jokio. Jei rasi koki skestanti vala, pabandyk, ir parasyk kiek cm gavosi skirtumas lyginant su plaukianciu. Man atsakymas aiskus. Reikejo mokykloj fizika pasimokyt ir biskutuka ijungti logika.
 #513299   vaitko
 08 Spa 2013 14:20
Sveiki kolegos, norejau pasidalinti ispudziais ir galbut dar koki patarima gauti kas link pinto valo. Zodziu nusipirkau as kazkoki noname'ini (zalios spalvos, 0,18mm) atmatavo man 100 metru susimokejau 40 lietuvisku pinigu ir isbandziau. Labai patiko po spiningavimo mono valu.. labai patiko kad netamprus, labai patiko kad metimas gereja (lyginant su 0,3 mono kuriuo mojavau pries tai) bet labai nepatiko jo patvarumas - uzkabinus blizge uz kelmo ir smarkiau truktelejus nutruko kaip siulas, paskui mazumele pratestavau ji tiesiog uzsivyniojes ranksluosti ant ranku - be jokiu problemu nutraukiu (nera ka lygint su 0,3 mono)... primeciau kad nenoriu rapalu raisiot ant tokio nepatvaraus ir juo labiau nenoriu tokio valo deka paleist savo gyvenimo zuvies kuriai ateis metas :)

Kagi nusprendziau biski painvestuot laiko ir painvestigatinau apie pintus valus kas ir kaip. Radau daug info tiek cia tiek visam placiajam internete ir pasidariau daugiau maziau isvada kad vienas stipresniu, patikimesniu ir ilgiau tarnaujanciu yra sis: http://spiderwire.com/ultracast-invisi-braid/ - uzsisakiau 0,17 is spiningavimas.lt bet paskambino zmogus ir sako siuo metu neturim ir isiule 0,14 kuris pagal gamintoja atlaiko 12,7. Siek tiek pasimuistes primeciau kad kogera uzteks ir paemiau sita - juo labiau kad 0,14 dar smagiau metytis turetu. Taigi pasipiningauti dar neteko man su juo, bet pasidariau jau keleta bandymu su svarstyklem... visu pirma teko pavargti kol radau tinkama mazga - dauguma ju tiesiog ant apkrovos atsirisa (isslysta). Panasu kad PALOMAR tinkamas ir neatsirisa vienintelis. Dabar kas liecia svori - padariau ne viena "tempimo testa" su svarstykles rezultate atlaiko valas ~6kg. Taigi cia taip iseina kad kaip ir daug kur sako/raso chebra, kad gamintojai ten daugiau maziau buria tuos svorius....?

Guodzia bent jau tai, kad pastarasis laiko tikrai geriau uz pries tai buvusi, dabar belieka prasitestuot mono vala 0,3 (neturiu salia jo dabar) ir padaryt isvadas... Gal kas turit pasidalint naudinga info praktine sia tema?
  • 1
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė