Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #513356   HIPIS
 08 Spa 2013 18:59
Jei orginalas, labai geras valas :gutgut
Po keleta metu, ezerinei zuklei, be priekaistu atitarnauja..
Pirmas kelias babinas isigijau dar, kaskur 2006m..
:gutgut
 #513452   vandenis
 09 Spa 2013 08:49
Pries kokius metus tas SS112 ir pas vietnamcus panasiai kainavo kaip ir pas Sonoda. Ivertinant, kad tai paskutine spule pardvime ir per paskutines 24 val. parduotos 5 spules, matyt vietnamieciai padare likuciu ispardavima. Gal jo daugiau ir negamins :?: O kaip bus is tikro tai tik laikas parodys.
 #513504   gabras
 09 Spa 2013 12:09
O kai prie pinto valo naudojat fc pavadi, gaudant neri/nemune, kad pintas nesitrintu i akmenis, tai kaip ta pavadi risat? per suktuka ar kazkokiu spec.mazgu? kokio ilgio daugmaz naudojat? ar tiktu vietoj fc, mono valas?
 #513522   Pfk
 09 Spa 2013 13:01
fc naudojamas dėl išskirtinių jo atsparumo trinčiai savybių. jeigu turi tokių pačių savybių mono - kodėl gi ne. o vat ar tokio turi, ir ar tokio mono yra išvis, čia jau kitas klausimas.
 #513738   looking4snow
 10 Spa 2013 06:36
vaitko, Ultracastas geras valas. Daug kas naudoja. Esu bandes, bet nemaciau kazkokiu skirtumu nuo Powerio (amerikonisko), tai siai dienai prisisiunciau didelese ritese ivauraus storio pastarojo is Cabelas. Islaikymas geras Ultracasto. Niekada nerasi valo, kuris laikytu tiek, kiek raso ant pakuotes. Ir storis 0,14 mm iprastoms zuklems pakankamas. ;-) Rites stabdi kontroliuok ir nenutruks ne vienas krokodilas.
 #513745   vaitko
 10 Spa 2013 07:37
looking4snow rašė:vaitko, Ultracastas geras valas. Daug kas naudoja. Esu bandes, bet nemaciau kazkokiu skirtumu nuo Powerio (amerikonisko), tai siai dienai prisisiunciau didelese ritese ivauraus storio pastarojo is Cabelas. Islaikymas geras Ultracasto. Niekada nerasi valo, kuris laikytu tiek, kiek raso ant pakuotes. Ir storis 0,14 mm iprastoms zuklems pakankamas. ;-) Rites stabdi kontroliuok ir nenutruks ne vienas krokodilas.
Jo del krokodilu daugiau maziau ramu, stabdis, kotas duoda daug amortizacijos sitie dalykai todel labai jau karsciuotis reiktu kad nutruktu :) cia labiau neramu del visokiu kelmu ir kitu kliuviniu... smagiau kai rapalla kokia kur kaina siekia vos ne 50 pinigu issilupi su atsilenkusiais kalbiais negu smarkiai timptelejes gauni tik vala... velgi kita vertus gal geriau palaidot laiks nuo laiko viena kita masala ir megautis plono valo teikiamais malonumais negu metyt stora ir tada but ramesniam del masalu.
 #513802   Pfk
 10 Spa 2013 11:42
kai pradėjau naudot pintą valą kurį laiką stebėjausi kokio dydžio medieną galima ištraukti iš vandens su 0,15 PP. dabar jau nebestebina. tai manau visai užtenka. nereikia aklai vaikytis svorio išlaikymo, su savo rapalom turėtum gerai apsvarstyti ir metimo nuotolio klausimus.
 #514051   Airis
 11 Spa 2013 20:12
cia paciam uzrasyta 0.15 ant pakuotes, o realiai 0.25,kaip minimum,gal ir daugiau.
normalus 0.15,kad ir unitika eging, ar ygk atlaiko iki 4kg maksimum,8lb
 #514094   Kleckas1978
 11 Spa 2013 23:32
naujas PP 8slick 0.15mm atlaiko ant mazgo 6.5-7kg del to ir kelmus atkeliat.
O kaip pvz: Duelio 0.15 laiko tik 3-3.5kg bet uztat ir vos ne 2x plonesnis :!:

Taip kad geriau ziureti i islaikyma - su amerikonais daugmaz aisku jie raso tikrus LB ir meluoja stori, pas japonus raso tikra stori o meluoja su islaikymu (dazniausiai laiko 2x maziau nei raso)
Del to pastovus nesusipratimai ir nesusikalbejimai gaunasi nes vienam 0.15mm nieko nelaiko o kitam 0.15mm daugiau negu sociai ir abu kaip nekeista gali buti teisus :idea:
 #514096   Pfk
 11 Spa 2013 23:39
Airis rašė:cia paciam uzrasyta 0.15 ant pakuotes, o realiai 0.25,kaip minimum,gal ir daugiau.
normalus 0.15,kad ir unitika eging, ar ygk atlaiko iki 4kg maksimum,8lb
šitai aš suprantu, kad jis užstorintas, tiesiog pateikiu vieną pavyzdžių iš savo praktikos, norint pasakyt tai, kad reikia atsižvelgt ne į tai kokį kelmą su valu išrausi, o tai kaip apskritai jis veiks.
 #517348   MINDULE
 24 Spa 2013 03:37
Aivarasc rašė:Kodel? kokie jo trukumai ir privalumai?
Aivarasc rašė:Nanofil valai? kaip atsiliepimai? ar verti demesio?
O gal paieshka pasinaudok, butent shioje temoje labai daug apie ji rashyta...
 #517364   JustasM
 24 Spa 2013 07:49
Pernai išbandžiau, pirma žvejyba, ohoho kas per valas? antra jau normaliai, ir trečia, nū į pyp.. trūksta ir per mazgą, ir prieš mazgą, nuo staigesnio truktelėjimo, žodžiu labai greitai susidėvi... geriau jau pasiimti kokį gerą 8 gijų pintą valą, ir kaifuoti :gutgut
 #517573   justgytis
 24 Spa 2013 19:54
Na nzn ju trukumu ir pns, bet kai paklausiau to paties parduotuves savininko, tai jis sake kad zmones is jo nusipirke ta vala grasino ji pasmaugti, subadyti ir sudeginti jo parduotuve...
 #519313   Gedcka V
 30 Spa 2013 09:57
Nesu dar gaudęs PE valais, o tuo labiau spalvotais. Šiuo metu turiu Pontoon'o eighteria 0.165mm. Kiek girdėjęs spalvotais tai tik velkiauja, o gal ne? Kokiais masalais galėčiau gaudyt? Apšvieskit :?
 #519318   arabas
 30 Spa 2013 10:13
Gedcka V rašė:Nesu dar gaudęs PE valais, o tuo labiau spalvotais. Šiuo metu turiu Pontoon'o eighteria 0.165mm. Kiek girdėjęs spalvotais tai tik velkiauja, o gal ne? Kokiais masalais galėčiau gaudyt? Apšvieskit :?
:donknow'
Keisti tie tavo klausimai. :shock:
 #519321   Menke
 30 Spa 2013 10:22
Gedcka V rašė:Nesu dar gaudęs PE valais, o tuo labiau spalvotais. Šiuo metu turiu Pontoon'o eighteria 0.165mm. Kiek girdėjęs spalvotais tai tik velkiauja, o gal ne? Kokiais masalais galėčiau gaudyt? Apšvieskit :?
visais ymanomais spiningininko masalais, o pas mane jau visi valai spalvoti, nezinau ar cia isitikinimas bet man jie atsparesni abrazyvui pasirode.
 #519357   Rapolas
 30 Spa 2013 11:36
paska rašė:..Iš PE bandyčiau dabar tik 8 gijų kažką,o šiaip persivyniojau Power Pro..
Aišku, kad geriau aštuongyslis. Aš rudeniui susivyniojui 15lb aštuongyslį Power Pro 8slick-ą ,nors prisiklausiau ir teigiamų, ir neigiamų atsiliepimų. Kol kas esu patenkintas - ir slidus, ir vobleriai gerai skrenda, ir ausies pašaliniai garsai neerzina :gutgut Kaip susidėvės greitai, tai negaliu dar pasakyt, bet po kiekvienos ilgėlesnės žvejybos po metrą kokį nukerpu ;-)
 #519369   edmundaxx
 30 Spa 2013 12:05
Tik kad tas PP Slick'as storas kaip skalbinių virvė. :grin:
O aš išbandžiau YGK P.E Line Real Sports G-Soul SS Hybrid Sinking Line ir paliko laabai gerą įspūdį.
Slidus, apvalus, nesišiaušia, o didžiausias pliusas, kad su juo tikrai vobleriai eina giliau.
Beje, castingui aš jį ėmiau.
 #519372   Rapolas
 30 Spa 2013 12:10
Nu jei PP 8 slick-as storas (15lb), tai galima rinktis 10lb, bus tikrai ne "skalbinių virvė" :-D
Aišku, kas mėgsta gaudyt su "siūliukais", tai japanski aštuongysliai- "vnie konkurenciji" ;) aš vasarą irgi mėgstu su anais pasibovyt :-D
 #519409   Kleckas1978
 30 Spa 2013 13:31
na turiu as PP 8 slick 10 ir 15lb irgi tik geri atsiliepimai.
15LB storokas bet ir laiko jomajio kaip - galvakabliai su ownerio kabliais atsilanksto netgi - kiek masalu isgelbeta :gutgut
10lb 0.15mm plonesnis ir dar tylesnis - nuo jo pavadeliai parduotuviniai trukineja ant zacepu o ne pintukas :-D :-D :-D tik stai su juo jau galvakabliu nebeatlenksi.
siaip kokiam Medium ar MH kotam tokie valai :gutgut
mazesnio galingumo kotam jie per stori.
Beje kas is to kad Japonu 8x pintukai ploni ir slidus - uztat nifiga jie nelaiko ant zacepu ir + greit sudyla :idea:
Vienu zodziu nera stebuklu - koks storis taip ir laiko :-D
  • 1
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė