Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #680093   Rapolas
 27 Spa 2016 08:19
piatras rašė:Pixy 68 SPR'as arčiau UL randasi ;-) tiek čia to ir supratimo...
Nu iš Piatro :-D kaip iš guru norėjos platesnio komentaro.. :-D
 #680094   Rapolas
 27 Spa 2016 08:21
razmus rašė:… Bet kažkas čia rašė, kad Daiwa Pixy 68L nėra ritė, skirta lengviems masalam, tai vel nebesuprantu iki galo...
OK ,tuoj paaiškinsiu ,nes ,musiau, aš buvau tas “kažkas čia rašė, kad Daiwa Pixy 68L nėra ritė, skirta lengviems masalam” :-D
Pirmiausia, reikia atskirti ,kad kalbame apie 2 visiškai skirtingas rites:
Daiwa Liberto Pixy68 L (apie kurią tamsta pats ir klausei), kuri yra su Magfors’e stabdžių sistema ir kaip jau rašiau, labiau artima Steez’ui pagal konstrukciją ir galingumą. Jos aš neturiu (bet turiu Steez'ą:D), todėl kaip pavyzdžiu pasiremsiu profų apžvalga:
http://www.tackletour.com/reviewdaiwapx68.html
Dėdė Ramonas greičiausiai buvo teisus, kad grynai (“standartiniam” Jo supratimu- turbūt,- kapojimas pointeriais:D ir dyp’ais) tvičui 11-13cm voblom, geriau “chronius” nei pixy68L…
Dabar apie Pixy 68 SPR…
Aišku, galima vėl paskaityt ,ką rašo apie tai prof’ai…
http://www.tackletour.com/reviewdaiwapixyspr.html
Bet apie šią ritę aš galiu pasakyt ir savo nuomonę, nes ją turiu ir gaudęs bei bandęs įvairiomis sąlygomis.
Daiwos mėginimas “nuleisti” ją iki UL ,mano galva, yra nevisai vykęs, nes iki UL ji tikrai netraukia, nu nebent pas Daiwa UL’as prasideda nuo 5 gramų :-D Mano supratimu, norėjosi alternatyvos (ir konkurencijos) su Shiman’iniu Aldebaran’u ,todėl pakeitė stabdžių sistemą (vietoj magfors’o įkliopino išcentrinę), įdėjo lengvesnį būgnelį ir kiek rimtesnius tam reikalui guolius įdėjo.
Net ir su 5 gramais aš lb didelio komforto su vobleriais nejaučiu, su džigu- taip :gutgut
Norint iš SPR padaryt UL ritukę, reiktų mažiausiai 7-8g būgnelio ,o dabar… deja… cik…
Daiwa_Liberto_Pixy68_SPR_spool.jpg
Daiwa_Liberto_Pixy68_SPR_spool.jpg (311.88 KiB) Peržiūrėta 5500 kartus(ų)
Beje, kiniečiai SPR modeliui špūlės dar neturi, todėl tiunint geriau paprastą pixy68 su magfors’u, nes jam špūlė jau gaminama..
Taigi, paprastą pixy68L nuleist iki UL (kaip ir Steez’ą su Ray Studio špūle) yra lengviau šiuo momentu, negu SPR…
Bendrai, SPR modeliui konkretaus pritaikymo aš nelabai dabar randu, nes Shimano Aldebaran 51HG 2016 metų be jokio tiuningo perdengia visą UL diapazoną (nuo 2g) ,o Scorpion’as XT1001 su AVAIL’o špūle – nuo UL/L iki M/MH ;-)
Bet… Piksiukė SPR vistiek išlieka labai (šilta rankoj) universali ritukė diapazone nuo 5g iki 20g ,kurią naudoju kaip rezervinę, karts nuo karto užsidėdamas ant skirtingų (L-ML-M-MH kotų). Ir nebijo ji visai mano tvičo (nestandartinio:D) su 11-13cm voblom :-D

p.s.: razmus’ai – DainiausM naudojamas UL komplektas – jau labai artimas fenšuj’ui /tamstos nupieštom sąlygom ;-)
 #680126   vava
 27 Spa 2016 12:21
siaip zmogus turi konkrecia rite ir apie ja klausia. Todel nesuprantu Piatro komentaro (prie ko tas SPR??), o ir Rapolas pripasakojo labiau i Piatro zinute reaguodamas nei razmus'sui atsakydamas
 #680129   Rapolas
 27 Spa 2016 12:50
Dar patikslinsiu...
Norint su razmus'o Pixy 68L nusileist iki UL ,reikalingas lengvas būgnelis, pvz.:
https://ru.aliexpress.com/item/PX68-PIX ... 0c4eba0f21
Bet "fenšuj'aus" nebus ir su tokia rituke.. :-D bet bus daugmaž visai neblogai..
O kotų tai jau visokiausių prisiūlyta, gal verta ir tą Favoritą Synapse pasižiūrėt, o jei pinigai kišenių nespaudžia ,tai ir dar pigesnių modeliukų galima paieškot ;-)
 #680229   Wilo
 28 Spa 2016 08:05
Sveiki , padėkit išsirinkti savo pirmąjį kastinginį komplektuką , twichinu vobleriais nuo 9-11 cm , dėl ritės jau apsiprendžiau būtų shimano metanium DC , o del kotu dvejoju , Esu nusiziurejes legenda naujaja EC68MF iki 17.7 g ir dar domintų kažkas is tailwalku , zvejosiu tiek is valties ezere, tiek upeje
 #680254   Rapolas
 28 Spa 2016 11:06
Wilo rašė:Bet jau legendu kainos tai kosmosas , 460 eur .. ka uz panasia kaina butu galima geriau is castu paiimti ? koki megabasa?
Per akis.. :-D va šito..
http://www.bait.lt/meskeres/katinginiai ... BMU7iRPzgY
p.s.: pusmetį pažvejojęs su juo ,užsinorėsi lengvesnės ritės ,arba dar greičiau :-D
 #680267   Rapolas
 28 Spa 2016 13:25
Wilo rašė:Rapolai , o ką vietoje metaniumo pasiūlytum , nes iš pradžių žiūrinėjau aldebaran , bet ar ji ne per silpna 9- 11 cm vobloms tvichinti ?
Shimano Aldebaran'ų visokių yra, bet jie daugiau UL/L kategorijai ,iš bėdos patemptų LM/M ,bet jei konkrečiai tvičui, tai nesiūlyčiau.. Jei iš Shimano, tai galima žiūrėt į naujus Scorpion'us, Casitas'us ir pan. Geras variantas bus visai Chronarch'as CI+ .
Apie Metanium'ą DC aš nieko blogo nesakau, ypač jei tai 2015 metų modelis (lengvesnis korpusas /190g), tik turiu abejonių ar neperstabdys ta skaitmeninė DC stabdžių sistema tamstos voblerių (9-11) "kelionės" link tikslo:D
Tamstos sąlygom (9-11cm tvič'iukas) prašytųsi Scorpion'as XT1001 (su Avail špūle), bet jo naujo jau negausi, nebent padėvėtą..
O bendrai tai, visai gerai sueitų ir Haibo Smart'as su dviguba stabdžių sistema ir 2būgneliais :-D (visai geras balansas su GL Veloce ir Megabass Hyuga L/M/MH) ;-)
 #680273   zanelis
 28 Spa 2016 13:53
na as turiu dc metaniuma ir tikrai sakyciau kad ji per ziauri tokiem voblom. as su ja metau didziuosius 130-140mm voblas. o tiem maziem db scorpas naujas 71 manau labai gerai tiks ir per pus pigiau :) turejau ir ji tikrai superinis multas. kas liecia aldebarana, turiu ir si reikala, ir twicinu puikiai tuos 110-130 voblas... nunesus i patikra po sezono buvo pasakyta kad jokiu susidevejimo zymiu ;)
 #680294   Rapolas
 28 Spa 2016 17:23
Shimano Aldebaran BFS XG Limited yra grynai UL / L rite , skirias nuo nelimituotos serijos tuo, kad turi islenvingta spule, pagerintus:D guolius, pablizginta korpusa ir dar kelias smulkmenas ;)
2016 Aldebaranas 51 hg yra visai kita rite, jau su magnetiniais stabdziais.
 #680300   Wilo
 28 Spa 2016 18:31
Pagalvojau, kad malku tampyti niekada nemegau. Del koto kur kas paprasciau man , vienadalis Megabass Hyuga 66ML iki 14g. Masalai praktiskai 7 cm - maximum 9 cm koks rige . Dabar kuris is aldebaranu tiktu siam reikalui, ar su islengvinta spule ar naujasis su magnetiniais stabdziais, realiai nei bum bum kuo tie magnetiniai skiriasi nuo paprastu, prasau apsvieskite, nes rytoj is pacio ryto vaziuoju alebarano to limited paciupineti..
 #680316   Mykola
 28 Spa 2016 19:59
Kaip tik nesenai, prieš kokią savaitėlę ir susikomplektavau 2016 shimano scorpion 71hg (7,2 perdavimas) su veloce neo 66mh. Nu, liuks viskas :cool: :gutgut į ranką paimi -paleist nesinori, tik su mėtymu reiks prisipratint ilgiau. Kai daiktas naujas kažkaip dar neįprasta, nauji pojūčiai tokie palyginus su turimais savo įrankiais (5 metai einai).
Aišku, jeigu turi galimybę gyvai pačiūpinėt visą įrankį, su uždėta rite, tai geriau ir nebūna. Yra didelė tikimybė išeit iš parduotuvės ir su dviem komplektais iš karto :-D
 #680335   Rapolas
 29 Spa 2016 06:21
Ne tik...
Iš principo, yra 2 visiškai skirtingos "baranų" serijos...
1) Shimano 2012 Aldebaran BFS ir
2) Shimano 2015 Aldebaran 51
Jos skiriasi ir konstrukcija, ir korpusu, ir etc.
Tai va, Limited versija yra patiunintas 2012 modelio variantas, kurio esminis 'patiuninimas' yra lengvas būgnas /spule/ :-D o kitkas- tik dizainas/ kosmetika. Man, asmeniškai, šioj serijoj nlb patinka nestandartinis ashinio stabdžio reguliavimas, daugiau jokių minusų neturi :gutgut
Nesiplėsiu daugiau, nes iš mobilaus sunku rašyt, be to, gausis jau visas straipsnis :-D
 #680336   Mykola
 29 Spa 2016 06:27
Palygint viens prie vieno negaliu, nes turiu tik 2016 aldebaraną BFS XG. Visai išpindėt reiktų, kad kiekvienų metų modelius kolekcionuot :-D , bet gal kada ir man susišvies taip :v-ar O šiaip manau, kad abi ritelės cacka lialia, į ranką gula labai maloniai. Niuansai, niuansėliai tik mėtant masalus gal pasijaustų, bet ir tai jeigu abu žaisliukus vienu metu galėtum palygint.
 #680337   Rapolas
 29 Spa 2016 07:14
Nu kodėl... pvz..
Kad ir tos pačios serijos Aldebaran 51 HG labai skiriasi pagal metus..
2015 metų - su iscentriniais stabdziais ir vienokia spule (man per sunki :D) :-D
2016 metų - su magnetiniais stabdziais, lengva spule ir dar su bonusu- terkšle frikcione :gutgut
 #680347   Mykola
 29 Spa 2016 09:19
Vo vo vo apie terkšlę visai pamiršau -muzika ausim su nauju aldebaranu traukiant žuvį ''plot Scorpionas, deja tylus 'viarkt užkibo lydekaitė ant naujo komplektuko ir prasisuko stabdžiai tyliai -pravalas :-D
Prie temos dar -sekanti ritė tikriausiai bus iš Daiwos asortimento, noris kažką kitką išbandyt ir palygint su turimais Shimanais ir Abu Garcia. Šiuo metu turiu tik tris Shimanus ir vieną švedą :oops: :)
 #680351   Rapolas
 29 Spa 2016 09:38
Muzika galima ir užsisakyt papildomai :-D
Į Daiwos Steez'a, Tatula ir J-Dream'a ystaciau, tai ne tik atgaiva ausims, bet ir stabdžiai veikia tolygiai (vistik 3karboninės shajbos:D) :-D
p.s.: jo, Mykola, silpnoka kolekcija dar :-D
 #680358   Mykola
 29 Spa 2016 15:05
Tai vat, kad kitaip neišein -naujas spalvotas su šoniniu skenavimu echolotas, valčiai visokių patobulinimų, paremontavimų reikia, voblerių kolekciją papildyt (nors jau su saiku), gumų kvepiančių, kramtomų po penkis pakelius į savaitę vidutiniškai išeina. Ir dar daug, daug ko visai nereikalingo žuviai, bet pamaloninimui savęs prisireikia (čia viskas su meškeriojimu susiję, nepagalvokit nieko :-D ):superšokas Ai, dar mintyse du kateriai ir dvi valtys su atitinkamais varikliais, bet čia jau teleloto laimėt neužtenka, vikingai tik padėtų :grin: Nu ir šiaip dar gyvent biški reikia, be žvejybos, užtat kolekcija kaip ir pavadint neišeina kol kas savo arsenalo.
O jei rimčiau :neutral: :
1. Abu Garcia Morrum 3601 mėlynas su Abu Garcia fantasista 6 pėdos, užmetimas 10 -40 gramų
2. Shimano Aldebaran 2012 Mg7 su St.Croix legend xtreme 6 pėdos 10 colių, užmetimas 7,5 -17,5 gramų.
3. Shimano Aldebaran 2016BFS XG su Varivas Black Widow 6,6 pėdos, užmetimas 3,75 -8,75 gramų.
4. Shimano Scorpion 71HG su Graphiteleader Veloce Neo 6,6 pėdos, užmetimas 7 -21 gramas
Žvejoju tiek su vobleriais, tiek su gumom su visais komplektais.
 #680363   Rapolas
 29 Spa 2016 15:47
:gutgut Nu joo, čia netik kad iki kolekcijos netempia, čia nelabaj ir žuviai kas yra tinkamo :-D nu nebent tos kvepiančios ir kramtomos gumos.. :-D
Jei rimčiau, tai kurį komplektą iš 2 ir 4 dažniau naudoji?
p.s.: pirmas (1) įdomus ;-)
 #680366   turgis
 29 Spa 2016 16:03
Rapolai isleisk monografija "Kastinginiai kotai ir rites". Prie disertacijos tubut uzsiskaitys :). O kur dar po to pinigai uz pardavimus...Dar su youtube padraugautum, dar euriukai uz reklama kanale nuosavam :lol: . Blin reik man tavo vaidybinku patapt :).
 #680372   Mykola
 29 Spa 2016 16:25
Ilgiausiai turiu 2 komplektą, tad su juo daugiausiai ir pražvejota yra. O 4 komplektą tik prieš gerą savaitę ar pusantros susikomplektavau kaip pamainą antram. Nes kryžius yra lūžęs ir tvarkytas, tad jausmas žvejojant nebetoks malonus kaip su nauju. O lūžta ir nesulaužomi kotai ir labai lengvai lūžta, bet čia tik mano durno kaltė '''bum
O Morrumą prieš porą metų suporavau su tuo kotu, prieš tai tris sezonus buvo užsuktas ant džerkinio Ron Thompson Flexide Jerk iki 90 gramų kotuko. Beje tebėra jis dar ir džerkų turiu, bet pastaruoju metu, galima sakyt visai negaudai. Vat kokia bačkutę nebrangią Calcutą ar iš tos pačios Abu Garcios Recordų kažką ir gal vėl džerkai etų į trasą :roll:
 #680375   Wilo
 29 Spa 2016 16:39
Atkalbineje mane nuo aldebarano BFS'o , neva po 2-3 sezonu neaisku kas is jo liks, nejaugi ji tikrai gali uzmusti ji toki masaliukai kaip orbitukas 80, ridzas 90, rogosas 80 ir koks pointeriukas 78?
 #680376   Mykola
 29 Spa 2016 16:54
Jeigu tai pirmas multiplikatorius, tai iš savo pozicijos irgi neimčiau. Geriau tada paprastas Aldebaranas 51 HG ar iš kitų firmų panašios klasės ritės. Ant savo BFS užsivyniojau 0,6 PE aštuongyslį, mėčiau panašaus dydžio voblerius, bandžiau didesnius ir sunkesnius 90 -100 mm. Bet tik bandžiau, nes maximum ką su juo mėtysiu bus 70 ukai, kaip pvz. Zipbaito 70 ridžikas. O kas liečia džigą tai 5 -6 gramų galvutė plius 2,5 colių guma. Sunkesni man visai padoriai mėtosi ir su paprastu Aldebaranu. Nes pati ritė labai lengva, būgnelis irgi nesunkus be to skylėtas :) ir man pačiam nesinori jos užbombint užsiiminėjant sunkumų kilnojimais. Nors visą veiksmą tiek animuojant voblerius, tiek džigaujant aš atlieku su kotu, ritė tik surenka laisvą valą.
 #680378   Rapolas
 29 Spa 2016 17:15
Wilo rašė:Atkalbineje mane nuo aldebarano BFS'o , neva po 2-3 sezonu neaisku kas is jo liks, nejaugi ji tikrai gali uzmusti ji toki masaliukai kaip orbitukas 80, ridzas 90, rogosas 80 ir koks pointeriukas 78?
Taigi, jau rašiau, imk GL Veloce ir Haibo Smart'a pirmam komplektui.. ir galva neskaudės, ir pinigų liks vobleriams bei hibridiniam valui :-D
 #680379   Rapolas
 29 Spa 2016 17:20
turgis rašė:Rapolai isleisk monografija "Kastinginiai kotai ir rites". Prie disertacijos tubut uzsiskaitys :). O kur dar po to pinigai uz pardavimus...Dar su youtube padraugautum, dar euriukai uz reklama kanale nuosavam :lol: . Blin reik man tavo vaidybinku patapt :).
Sakai.. gerai uždirbtume?? Ir nereiktų čia 4 metus art?? galėtume Alanduose namuką nusipirkt ir... grįžtume čia tik paatostogaut per lašišu neršta.. aprašyt Lietuviškos žvejybos ypatumus.. :-D
  • 1
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė