Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #522950   edmundaxx
 12 Lap 2013 22:57
kareiveris rašė:pokstininkas ziurau busi , siaip kastingui
O ka su castu gaudysi? Karšius Atmatoj gal? :-D :-D
 #522963   kareiveris
 13 Lap 2013 06:09
edmundaxx rašė:
kareiveris rašė:pokstininkas ziurau busi , siaip kastingui
O ka su castu gaudysi? Karšius Atmatoj gal? :-D :-D
dar vienas protingas as klausiu apie vala o jei nori pasikalbeti protingai tai rasyk i pm isjunk ta durniu
 #522999   Marius1
 13 Lap 2013 09:52
Vat castui nesirinkciau isvis fluoro, tik pintą ( cia jeigu tvicingui ). Pora zvejybu iskenciau su tenryu, bet taip ir likau nesuprates jo privalumų jokių. Nu nebent, kad šiek tiek toliau metasi.
 #523006   Tironas
 13 Lap 2013 10:09
o pav Rimas Ramonas pareiske kad tvicingui nereikalingas pintas valas, o be FC niekaip.
ir dabar pasakyk kas teisus, ar zmogus kuris fig zino kiek metu nieko daugiau nedaro kaip tik tai ar kazkox marius kuris geriausiu atveju pora metu bando su castu gaudyt?
 #523023   Rapolas
 13 Lap 2013 10:36
Nu taip griežtai negalima klausimo kelt ir žemint (kazkox marius )žmogaus ir kito žvejo, kuris galbūti ir mažiau laiko gaudo šituo būdu.
Kitas paims ir pasakys pvz. dėl bridkelniu, kad pvz. Tironas N metų pardavinėja VISION ir tu čia nelysk mums į akis su savo kazkokia Patagonia du metus tepardavinėdamas.
Grįžtant prie FC valo, tai man asmeniškai (ne castui, o spiningui )ir nepatinka FC valas, nes ir pakankamai silpnas per mazgus ir pūškuoja per žiedus, o ir su plonesniu pintuku (bei stipresniu nei FC )kaip tik toliau užsimeta masalai, o ne atvirkščiai. Nors mano autoritetas lašišų gaudyme - Anatolijus Ostapenka pvz. gaudo tik su FC (Seaguar Grand Max Soft), nors žinau, kas labai sėkmingai gaudo ir su pintais bei mono valais. Be to, reikia dar žiūrėti į visą sistemą (kotas+ritė+valas), kokia naudojama. Kad ir gerb. R.Ramonas gaudo su FC, tai visiškai nereiškia, kad su Moderate spiningu ir pintu valu neišgausi to judesio ir pan.
Taip kad būkite tolerantiškesni viens kito atžvilgiu, beto pilnatis rods artėj :-D
 #523027   Kleckas1978
 13 Lap 2013 10:41
Rimas Ramonas Zvejoja tik su Loomiais Nrx ir tik su LOOMIAIS
Zvejoja tik su shimano ritem...
Zvejoja tik su shimano drabuziais...
Zvejoja tik su RAPALA vobleriais ir t.t.

turbut nereikia sakyti ka jis atstovauja ir ka reklamuoja, kiekvienas zvejys atsirenka pats zvejybu eigoje kas jam geriau ir labiau patinka, nes skirtingose rankose tas pats vobleris skirtingai gaudys ir t.t.

Tai jei ziuresim i GARSUJI :-D Ramona gausim visi su loomiais + shimano ritem + fc zvejoti + rapalos vobleriais :-D :-D :-D
ir dar shimano kostiumus rengtis :-D :-D :-D

Tada bus kapec Salmo nes viska pirksim pas RAMONA :-D :-D :-D
Paskutinį kartą redagavo 1 Kleckas1978. Iš viso redaguota 13 kartus.
 #523029   Tironas
 13 Lap 2013 10:42
gerai, pasizadu buti tolerantiskas :)
o pinto naudijimas lasisu gaudyme man labai suprantamas. kai kabliaujama tai tik storas pintas valas. kai zvejojama geriau FC.
del castingo ir FC as jau irgi spejau isitikinti kad reikalingas ir kartais geriau negu pintas.

kleckai, Rimas zvejoja su LCraft vobleriais :D
 #523030   edmundaxx
 13 Lap 2013 10:43
Tik esmė, kad ne filmavimuose, tai RR su LC gaudo, ne jokiom Rapalom. :-D O dėl Loomių ir Shimano ričių nėr ko pykt, dėl kokybės niekas nesiginčys. :-D
 #523036   Kleckas1978
 13 Lap 2013 10:47
Na kai filmuoja laidas tai tik rapalas naudoja :-D :-D :-D
turbut viska ir issiaikinom kas reiskia reklama ir ka istikro reklamuoja ir ka is tikro naudoja :-D :-D :-D
beje jis Loomius irgi atstovauja ir shimano pardavineje ir t.t. taip kad kas laidose filmuojama ir aiskinama tas dar neviskas gryna teisybe :idea:

Siaip pats Ramonas sake - rudeni kai lydekos neaktyvios (butent kai zuvis neaktyvi reikia naudoti kuo letesni ir svelnesni pravedima) tada yra gerai FC.
Kitais visai atvejais tinka Pintuka skuo puikiausiai.

beje leta ir vangu pravedima galima padaryti ir su Pintu, bet aisku su FC tai gaunasi savaime, kad ir kaip betampysi ta vobleri su FC jis vistiek dirbs vangiai :idea:
 #523042   Rapolas
 13 Lap 2013 11:14
Tironas rašė:... o pinto naudijimas lasisu gaudyme man labai suprantamas. kai kabliaujama tai tik storas pintas valas. kai zvejojama geriau FC.
Nevisiška tiesa, ir tikrai ne dogma :-D
Žvejoja, pagauna ir paleidžia žvejai, gaudantys ir su pintais valais ;)
FC geriau laiko (amortizuoja )žuvį, geriau atlaiko brūkštelėjimus į akmenis, geriau atlaiko lydekos dantis (jei pasikabina), bet neatlaiko dažnai "zaciepų", baisiai grasiai švilpia per žiedus, beto lb brangus lyginant su mono arba mono-padengtu ten kažkuo;) Taip pat, FC blogiau meta voblerius negu pintas valas, o žvejojama su FC daugiausia jais ir kietais spiningais (nu st.croix-ais pvz.). O su pintu valu geriau jaučiausi masalai, toliau užsimeta vobleriai, giliau pravest gali masalą ir t.t. o taip pat gali gaudyt su minkštesniu kotu (ir puikiai jaust voblerį).
Ne viską gal dar išvardijau :)
Pats asmeniškai pirktą Seaguar Grand MAX softą naudoju pavadėliams, tai kol kas nieko geresnio FC panaudojimo nesuradau :-D
O gaudau tai pintais japoniškais ir amerikonišakis kokybiškais valais, o autoritetai kaip gaudo - tai čia toks jų darbas dažniausiai :-D
 #523059   kareiveris
 13 Lap 2013 12:15
Pas mane db suvyniotas SEAGUAR ABRAZX red label bet kad sakau jau ji reiktu keisti man tas nepatinka kad jis silpnas ta prasme lyginant su pintuku ir mazgu bijo truputy o pintukas todel kad yra kiek kartu buve kad nusaudo vobleriai tad pas jus ir klausiu gal zinot koky alternatyvu varianta arba fc arba pintuko galvojau apie ta nano bet dabar jau persigalvojau is jusu kalbu
 #523079   DainiusM
 13 Lap 2013 13:51
Tironas rašė: kai kabliaujama tai tik storas pintas valas. kai zvejojama geriau FC.
tau tikrai patinka "pyp" but? nes nu kartais visai normalus zmogus atrodo... ;;yel
 #523080   DainiusM
 13 Lap 2013 13:54
Kleckas1978 rašė:beje leta ir vangu pravedima galima padaryti ir su Pintu, bet aisku su FC tai gaunasi savaime, kad ir kaip betampysi ta vobleri su FC jis vistiek dirbs vangiai :idea:
va butent. o dar galima ant mazesnes gramaturos spiningo det sunkesni vobleri ir turesi ta pati efekta, kaip su FC... jabiot tie kurie piesia standartus ir visiem aiskina, kad tik taip daryt yr gerai... o kitaip jei darysi tai jau is kart busi Tironas. :-D
 #523091   Marius1
 13 Lap 2013 14:30
Kleckas1978 rašė:
beje leta ir vangu pravedima galima padaryti ir su Pintu, bet aisku su FC tai gaunasi savaime, kad ir kaip betampysi ta vobleri su FC jis vistiek dirbs vangiai :idea:
Aukso žodžiai Kleckai. Tą ir norėjau pasakyt, kad su pintu gali ir švelniai ir lėtai padavinėt, todėl mano manymu pintas geriau tinka. Čia iš asmeninės patirties rašau. Galbūt ir yra specifinių situacijų , kada fluoro geriau castinge. Šiaip čia gal dar ir skonio reikalas. Anyway aš už pintą.
 #523093   Marius1
 13 Lap 2013 14:37
DainiusM rašė:
Kleckas1978 rašė:beje leta ir vangu pravedima galima padaryti ir su Pintu, bet aisku su FC tai gaunasi savaime, kad ir kaip betampysi ta vobleri su FC jis vistiek dirbs vangiai :idea:
va butent. o dar galima ant mazesnes gramaturos spiningo det sunkesni vobleri ir turesi ta pati efekta, kaip su FC... jabiot tie kurie piesia standartus ir visiem aiskina, kad tik taip daryt yr gerai... o kitaip jei darysi tai jau is kart busi Tironas. :-D
O dar galima naudot moderate akcijos kotą. Ir vistiek bus smagiau ( bent jau mano nuomone ) nei su tuo fluorokarbonu voblerius tvičint.
 #523098   Menke
 13 Lap 2013 14:50
Kazkos komersantas, pripeza nesamoniu apie FC ir apie vienadalius ir apie laitinius multikus ir visa Lietuva tiki, nors jis apsoliuciai ne oblektyvus. O ka jis ten bando Tirone???? Cia tas pats, kaip tik bandytojas bandytu tik AUDI automobilius ir sakytu, kad visi vazinekit su AUDI nes jos geriausios nes ir as jomis vazinejo.
 #523100   Marius1
 13 Lap 2013 14:56
Fc reikia daugiau demesio skirt stabdziu susireguliavimui, tai padarius mėtyt galima labai padoriai. Mane labiausiai tviče nervina tas fc tamprumas. Kaip su triusikų gumyte tvičintum.
 #523101   Menke
 13 Lap 2013 14:59
Marius1 rašė:
Kleckas1978 rašė:
Aukso žodžiai Kleckai. Tą ir norėjau pasakyt, kad su pintu gali ir švelniai ir lėtai padavinėt, todėl mano manymu pintas geriau tinka. Čia iš asmeninės patirties rašau. Galbūt ir yra specifinių situacijų , kada fluoro geriau castinge. Šiaip čia gal dar ir skonio reikalas. Anyway aš už pintą.
100 % uz pinta ;) Ir net FC nesiruosiu bandyti, nes as ziuriu i didziosios rusijos zvejus profus, o jie aiskiai deklaruoja kad musu plesrunams daug geriau pintas.

Del ko USA bassu zvejyboje naudoja FC? Del to kad bassai gaudomi sukiose salygose ir pinta greitai nupjauna. Netgi Japonai prie pinto prideda FC pavadi vien del to kad nenupjauti pinto.
 #523102   Menke
 13 Lap 2013 15:01
Marius1 rašė:Fc reikia daugiau demesio skirt stabdziu susireguliavimui, tai padarius mėtyt galima labai padoriai. Mane labiausiai tviče nervina tas fc tamprumas. Kaip su triusikų gumyte tvičintum.
O puikiai zinome, kad vasara reikia vobleri griestai dauzyti, kad suaktyvinti lydeka. Kaip tai butu galima padaryti su FC tai neysivaizduoju.
 #523103   Marius1
 13 Lap 2013 15:10
Dar 1 maestro Ramono argumentas tas, kad lėtina voblerio kilimą į paviršių. Nu bet gi pasiimi sp voblerį ir nebe reikia lėtint jokių iškilimų.
 #523199   edmundaxx
 13 Lap 2013 22:35
Kleckas1978 rašė:berkley fireline braid (tracer) irgi nera minkstas - tinka castui :idea:
Net labai tinka!
 #523204   Sportininkas
 13 Lap 2013 22:49
edmundaxx rašė:
Kleckas1978 rašė:berkley fireline braid (tracer) irgi nera minkstas - tinka castui :idea:
Net labai tinka!
kiek girdejau kad tracer nuo paprasto nei kiek nesiskiria gal tik kaina. tai as naudoju berkley whiplash, anas irgi panasus tai gana kietokas manau irgi puikiai tiktu
 #523206   Jurginas
 13 Lap 2013 22:56
Bet ir spiningui labai tinka. Ant biomasterio susivyniojęs, tai negaliu atsidžiaugt. Pernai buvau pontoona 4gysli užvyniojęs, tai firelainas labiau patink. Dar vyniojamo jo būna, tai susivyniojai pilną būgnelį kiek tau reikia, išvis liuks.
 #523207   edmundaxx
 13 Lap 2013 23:02
Sportininkas rašė:tai as naudoju berkley whiplash, anas irgi panasus tai gana kietokas manau irgi puikiai tiktu
Nežinau,koks atsisiųstinis, bet pas mus parduotuvėj čiupinėjau, tai net gėda lygint man jį būtų su Traceriu, daug prastesnis pasirodė.
  • 1
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė