Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#37620   tuomahaukas
 29 Rgp 2007 23:07
Xrapai, o šiuo atveju neinama į lankas, ar tik dėl įdomumo ... ? ;-)
Kiek supratau, jerkiniui masalui yra ypač svarbu tokia spiningautojo judesio perdavimo grandis kaip pavadėlis ? :roll:
Vėlgi, ar styga, būdama visiškai standi, neapriboja masalo žaidimo ? (stebint vandenyje, ji tą žaidimą "iškreipia", čia iš mano pasebėjimų mažų voblerių naudojime)
Ar esmė yra tik "nukąs- nenukąs", "persimes per kablius ar ne ?"
Kolega Aukštaitis man seniai dovanojo plieninius pavadėlius iš Fabijoniškių 2. Rudenį mėtant stambius paviršinius masalus ir trūkčiojant man jie susgadyjo, tik tada nežinojau kad tai vadinama džerkavimu :roll:

#37626   Xrapas
 30 Rgp 2007 07:41
Prie stygos apsistojau tik dėl kablių persimetinėjimo. Prieš porą metų pirmą kartą pabandęs 7 cm Slaiderį naudojau tokius pat pavadėlius, kaip ir kitiems vobleriams: ir žaidė gerai, ir lydekos kibo puikiai, tačiau dažniau, negu su kitais masalais persimetinėjo pirmasis trišakis, pagrinde žaidimo metu. (Jei po truktelėjimo palieki perdaug laisvo valo, Slaideris kartais net uodega į priekį pasisuka). Pradėjęs dažniau gaudyti Slaideriais ėmiau ieškoti vaistų nuo šitos „ligos“, truputį pasiskaitinėjau apie džerkavimą, pamėginau, kaip minėjau, fluorokarboną ir „žaliuosius pavadėlius“, bet labiausiai pasiteisino styga, be segtukų ir žiedelių jungiama tiesiai į masalo kilpelę. Jei viela pakankamai standi, gaunasi Mepps Lusox galvutės efektas: jokioje padėtyje kabliukai nesiekia valo.
Dėl „nukąs- nenukąs“- vieną džerką yra nukandusi (virš 15 cm. ilgio fluorokarboninio pavadėlio), nuo šito niekas neapdraustas...Galima, aišku, tarp stygos ir valo dar dėti kokį nors pavadėlį iš troselio, bet čia jau, IMHO, perdaug būtų :lol: .
Styga tokių specifinių judesių ir masės masalų kaip Slaideris arba Fatso, kiek pastebėjau, žaidimui tikrai netrukdo.

#37629   cesius
 30 Rgp 2007 07:53
Nuo nukandimo neapsaugos niekas :!: . Man Norvegijoj lydeka nukando 70cm samapalna pavady + abu garcia blizge :evil: . Vot tep.

#37872   blight
 03 Rgs 2007 12:07
Na ka jau po atsotogu.. :(
Vakar po senuko apmokymu pakeliui namo, kajere, pirmasis kliovas ant jerkinio (norejau sakyt koto, bet jo vis tebelaukiu), nu zhodzhiu ant multiko. Lydekius puskilinis priplukdintas prie kranto dejo zhvake ir atsipurte. Slidery paliko dantis kelis (ne zhymes, bet dantis :grin: ).
Idomu ar kas bandet Salmini warrior arba warrior crank'a? Nes zhiuriu parduotuvese ju yr daug kur, bet kazkaip atsiliepimo dar nemaciau nei vieno.
O del kabliu persimetimo tai ash kitaip problema sprendziu, kazkaip shove i galva, bet kolkas nezinau ar netures itakos pakirtimui, zhodziu placiau veliau jei pasiteisins...

#37877   x-rap
 03 Rgs 2007 12:43
meginau skestanti warrior . patraukus plaukia panasiai kaip slider, tik posukio gale vos neapsivercia per galva. sustojus-zemyn galva leidziasi dugnan.

#37894   blight
 03 Rgs 2007 19:15
Yes, pagaliau ishausho diena, katik ish Rovanos shviezhiai gautas Dragon Millenium HD Fatso Jerk Cast. Kas idomiausia kad uzhmetimo svoris 30-80g (matyt visishkai atnaujinta serija, nes net ju puslapy ner tokio - ten 25-60g), tox ish vis super, galima bus ir sunkesnius mestelt, koki parshiuka ar smileri :grin: Oj kaip nieshti nagai prabandyt, bet tex savaigalio palaukt :(
Paveikslėlis

#37897   x-rap
 03 Rgs 2007 20:00
apetitas kyla bedzerkaujant. nors turiu fladen 40-100, jau uzsisakiau cormoran black star cm 50-150g.

#37910   cesius
 04 Rgs 2007 07:50
Ziuriu x-rapas uzsivilkes juodai ant jerko, liga progresuoja. :grin:

#37939   senuks
 04 Rgs 2007 10:58
Pastebėjau,kad dabar ir blizges pradėjau timpčioti :-D ,kažkaip užkrečia jerkinimas :grin:

#37940   cesius
 04 Rgs 2007 11:01
Tas reikalas gerai pasiteisina, kai blizgei leidi karc nuo karto atsigult ant dugno :)

#37952   blight
 04 Rgs 2007 13:40
Ash tai tai kartais jau nuo seno metala patampydavau, ypac pasiteisina nemune kur sukurine srove. Sugalvojau kai kelis kar atsitiktinai lydekis pajame besileidzhiancia blizge. Bet shiaip ne visos graziai dirba tampant. Man tam reikalui geriausiai dirba Blue Fox Inkoo (berods gerai parashiau) vartikle.
Beje buvau Salmolitoj, sake rugsejo pabaigoj papildymas jerku pareina, tai tipo spalio pradzhioj jau lentynose bus... nors juos zhinant tai gal spali sakys kad lapkriti bus :evil:

#38213   senuks
 10 Rgs 2007 09:11
Laba diena.vakar pasiteisino slideriukai.Ryte buvau vienam tvenkinuky.ale štilius absolut,vakare pašokau į vieną šūdprūduką,20min-3kibimai,viena atitrūko,kita kalė kaip per fylmą-taip sakant su purslais :-D 1,5kg lydžiuks.Kaip smagiai buva-mmmmm.

#38284   blight
 10 Rgs 2007 22:05
Ash sekmandieni shiaip netaip tarp darbu radau pusantros valandikes vidury dienos ishlekt i karjera pramankshtint naujaji kota. Nu ir ka prabandzhiau visa savo kolkas kuklia dzerku kolekcija, pabandziau yvairiai tampyt ir pirmoji auka - nedickas lydekiukshtis ant x-rapo. Na ne toks kaip senuko, bet krikshtui pakaks. Bet kibo visai "shvelniai", jokio 220 ir pan kaip pasakojat :(
Paveikslėlis
Labai patiko R2S Bubble Pop110 darbo ir kastingines savybes, 32g o metas toliau nei slider'is 10F. Galetu ir 130 (43g) ar net 150 (66g) uzhvesht, bet matomai bijo ka niex tokiu nepirks.

#38942   Gdainius
 21 Rgs 2007 07:55
Tai kaip sekas džerkauti,kas naujo.Ryt varysiu į mažiuką ežeriuką, tai visą dieną paskirsiu šiam reikalui.Pasigaminau pora džerkų, reiks pabandyti kaip juda.Pirmadienį įmesiu foto laimikio :lol: ir džerkų.Sėkmingos ir malonios žūklės savaitgalį

#38957   blight
 21 Rgs 2007 10:53
Bandysiu savaitgali jei darbu neishlys kokiu shturmuot nemuno senvages, nors nelabai perdaug tikiuos ka ten paimt (nes jau nuo pat pavasario buna brakushu nustekentos) ale gal bent pailsesiu :grin: Gero rezultatyvaus savaitgalio ;-)

#39920   x-rap
 06 Spa 2007 20:49
pagaliau atsiriso: 2.440kg nezinau ar padejo, bet pavadeli is vielos buvau nudazes su markeriu juodai
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
dzerkas-salmo jack sink ryskus.

#39927   cesius
 06 Spa 2007 23:14
Saunuolis, bet atplauks tavo praita mamiki ir tai kraujotai bus amba :grin: :-D

#39929   x-rap
 07 Spa 2007 04:15
veins kobinys pataike pre zaunu, bet mudu su draugeliu ilga stovejom,laukem kol saudykle atsipaipaliavo ir nuplauke.gyvens.nebent mamike am am padarys. o mamike jemsim po salnu,kai zoles nukris. tarp kitko, tavo vietoj pagavau.

#39934   cesius
 07 Spa 2007 15:59
Ties mentura, nusileidus nuo skardzio. Siandien buvau ten, zveju dafiga, o naudos nifiga, iki pietu viena neuzauga, jeigu jau neeme mano huskiu, tai kazkas ne taip.
Paveikslėlis Paveikslėlis

#40030   Agis
 08 Spa 2007 14:22
Cia viena diena x-rapas buvo labai geras, tai padovanojo du Sliderius.Vakar isbandziau tuos delninius karosus :lol: skestantis viskas normaliai, a vot plaukiantis vos ne kas antru metimu persimeta.Keiciau kablius, bet is akies rodos tokio pacio dydzio uzdejau.Pradzioje galvojau, gal Rapalinis pavadelis anam netinka, bet skestanciam jokiu problemu.Kame kampas gali buti :roll: Gal ne taip as ji sviedziu, gal... :roll:

#40034   x-rap
 08 Spa 2007 14:35
pas skestanti daugiau svino subinej

#40037   Agis
 08 Spa 2007 14:53
Kad svino subinej daugiau, tai as ta suprantu :lol: sakau mazum stengtis ana prilaikyti pries gala :roll:

#40319   cesius
 14 Spa 2007 15:25
Buvau nulekes y Triuseliu karjera padzerkint iki pietu, bet lydekos sunkiai pereina y rudens rezima, nei amt :roll:

#40326   kembrikas
 14 Spa 2007 19:50
blyn, man ir mano kolegom, su kuriais gaudom sie metai skaidriajame skurdus.....nei vieno padoraus legalaus laimikio...tiesa pavasario pabaigoje atsipurte viena siek tiek padoresne, bet siaip paliko daug klausimu siais metais karjeras.....pries 3-2 metus buvo geresniu laimikiu :shock: :?

#40393   blight
 15 Spa 2007 17:56
Pagaliau Salmolitoj atsirado dzerkinis papildymas, prisivezhe dabar normaliai slideriu, jack'u, fatso ir mass marauder jr. Ta proga pasiemiau dar nebandytu fatso 10S ir mass marauder Jr. Vakar t.y. 7ni angsti ryte nutariau pramankshtint dzerkine iranga. Nakti prastai miegojos, sapnuose karosas, kuris zhiema sekmingai plaukiojo musu kiemo pruduki (uzh tai reikia padekot ikaushusiems dedei ir uoshviui - nagi paziurim ar plaukia :) ), prashesi ishleidzhiamas i zhiemojimui tinkama pruda kur gales iki kaklo isiraust dumblan. Viska pasiimu ant greicio, dar normaliai akiu neprasikrapshtes isheinu laukant - o tu velnias, mashinos langus reik krapshtyt, apledejo kai reikiant. Kagi pirmoji shalna mano tevishkj, bet tokia jau kaip reikals. Nykshtys, kurs pastoviai turi kontakta su valu, visas pamelo. Gerai kad dar susiprotejau neoprenkes pirshtines isimest (nors kai shalciau nieko ir ish ju gero). Sakau shalna tai jau oj ka griebs. Ogi ne velnio. O uzh poros valandu ish tos shalnos ne kvapo, saule ishlindo ir uzhshilde kaip vasara. Shiaip su fatso dar neperpratau kaip zhaist, dar reiks pasitreniruot, bet kolkas nlb patiko. Vat Mass marauderis tai zaidzia superiniai, pavirshium i viena shona, i kita shona - sakyciau peliukas ar zhiurkens bandantis ishplaukt ar dar kox padaras, zhodziu labai patiko. Tai vat tiek, pameciau ir gryzhau su vishska baronkos skyle.
Gryzhes nusprendziau kad reik uzhsiimt karoso gelbejimo operacija, nes paskui nesiseks zhvejyboj :grin: . Ash uzh graibshto, tetis uzh lazdos ir ka, ish 4kart ishgriebem (kai buvo suzhelusios lelijos gyvate sugebedavo taip pasislept, ked be shansu ishkrapshtyt). Nu ka koki ileidom, toki ir ishgriebem - ~800g, per vasara nieko nepriaugo :)
Taigi nusipeldziau 10km ir paleidau karosa i kita pruda. Nu ir ishkart spiningaut (dabar jau ne su dzherkiniu). Pradroziau visa pavakare, ir nifiga, vel anei stukt :(

#40413   senuks
 16 Spa 2007 07:21
Nu tu matai,tai čia ne vienam man nesiseka :-D Nors šiaip ne taip vienam prūdelyje kilograminę išprašiau ant sliderio 10,o upėje baronkėlės tože-prokliatijus dar vis veikia :-D

#40837   cesius
 21 Spa 2007 17:13
Neisejo su Doniu pamuselint, tad nutariau isbandyti Dane su jerkais, puse dienos dusinau ,tik apsiniaukus pavyko viena apgaut, apie 2,6 :roll:

#40854   senuks
 21 Spa 2007 21:30
Haleliuja kolegos,ryšium su tuo,kad kažko image hackas nidzyrba ir nein fato padaryt,sakau papsakosiu bisky.Eilinis šeštadienis,eilinį kartą pasiėmu norfinį mažą maišelį(sakau mažu ką įkirsiu),eilinį kartą stoviu su jerku prie tvenkinio ir eilinį kartą atseit atvykau pratestuot naujai isigyto masalo fatso 10 S EP spalvinimo,ne paslaptis,paskaitęs vieną olando straipsnį,kad jau atseit ta spalva yra bezbožna,na aš sakau,jei jau uolandai gauda didelius lydžius su juo,tai hu..iš ašai blogesnis :-D Svaidau aš jyjį man pažystamoje duobėje0berods 6m gylio,eilinį syk nei grybšt,tai smagumas tik pravedinėt fatsą ir stebėt kaip anas juda,o daro jis tai,tikrai nestandart.Na lėtai, sakau apeisiu tvenkinį(česius jį gerai žino :-D ).Stotelė prie pirmo meduko,žiūriu pratrypta žolė-nu mostelėjau sykelį.Žinau ,kad gylis bemaž 4m,tai laukiu kol pagrimz fatsas.Lėtai pradedu sukt,tymt,vėl sukt,tymt-BL.žolės kūšį turiu.Ale tu pagalvok,mislyju-turėtu čia giliau būt.Tas žolė kušys su kiekvienu multiko pasukimu darosi sunkesnis.Galvoju žolė ir dar koks kelmas,vynioju toliau.Kažkaip tas kelmas pradėjo judėt į abis puses.Mano smegenuose pradėjo bėgti vaizdiniai,ką esu sapnavęs daug syk ir šiaip pasvajojęs :-D Akurat.Smūgiai labai reti,bet visu spinu jaučiu big power ir dyvinuos ,kad kažkas ten anam gale duodasi traukiamas link kranto.Anava ji pasirodė....Apmirė manyje apskritai kas apmirštama,smegenys aptirpo,amas prarastas :-D Tum žyg, ji pamačiusi mane,kaip tam multike-ūhody ka lisyca po dalše v lesą,stabdis multiko ryškiai per daug priveržtas,lenkia jerkinį kotą prie vandens,ale kažkaip susizgrabalioju ir sugebu atleist stabdį.Pradėjo ji tiesiog šaudytį pintą nuo špulikės ir kaip visad,tokiais atvejais link žalumynų pasinešė,aš savo ruožtu žinodamas savo amunicijos galimybes,neleidau jai tai padaryt.Valas 0,2 pintas,pavadokas 30cm rapalinis,masalas novo,trikabiai tože,kotas iki 60gr-na o multikas man pasitarnavo kaip mažikė gervikė.Štai ji prie žolių,2m nuo manęs,brendu iki kelių,kol kas nematau dorai-tik jos ''snapą''-čupt su raka už sprando,oooo brolyti,be šansų.Na ir nepasikuklinau staigiu judesiu pakėliau ir po pažastim išvilkau krantan.Šokinėju ir staugiu kaip tarzanas arimuose,aplink dar tik žmonės budinasi :-D Cigaretės prisidegt nein,rankadrebis nežmoniškas.Fatso įkibęs į abu žąbtus.Nusiraminau bisky,sveriu-a jomajo 10kg 900gr.Matuoju-ajoptararai 111cm.Po to scenarijus ne itin įdomus,foto,vėliau paroda :-D dar vėliau vėl paroda.Na ir nusprendžiau,kad turėsiu trofėjų,bo ,ko gero gyvenime ar pavyks dar kažką panašaus apturėti.Kita vertus aš tendencingai link to ėjau :cool:
ps.foto bus vėliau,moderai nesupyks gal,kad rašau džerkavime :-D
ps2.Prokliatijus nuimtas

#40855   cesius
 21 Spa 2007 22:34
Po tokio pasakojimo pradejau netycia koju nagus kramtyt is pavydo :grin: :-D :-D

#40860   Vegys
 22 Spa 2007 07:02
Senuks, va cia tai laimikis ! Laukiam nesulaukiam kada ir foto galesim pamatyt. Sveikinimai !!!
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 63
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė