Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #523298   Kleckas1978
 14 Lap 2013 15:40
JustasM rašė:Kam jūs sukate galva? Duel x8 highgrade Varivas SeaBass superiniai pe valai, kam klausyti užimo per žiedelius?
castui minksti pintukai netinka
 #523318   DainiusM
 14 Lap 2013 18:11
ziurint kokie minksti... duel 4gyslis PP kaip daina laksto :)
 #523330   Taacis
 14 Lap 2013 18:41
Kleckas1978 rašė:
JustasM rašė:Kam jūs sukate galva? Duel x8 highgrade Varivas SeaBass superiniai pe valai, kam klausyti užimo per žiedelius?
castui minksti pintukai netinka
Pradedanciuju castingistu mitas ir tiek.
 #523817   zuviss
 17 Lap 2013 11:14
Sveiki,padekit issirinkt gera vala 0,12-0,14,kad neverktu per ziedus traukiant.Kaina nelabai svarbu,o gal kas turit pasiulyti?Pagrinde metau arba velkiauju.Pasiulimai i pm.
 #523828   Sokratas
 17 Lap 2013 11:41
tai pavartyk temą ir surasi....
 #523829   zuviss
 17 Lap 2013 11:47
bobis rašė:tai pavartyk temą ir surasi....
Varciau,varciau ir galva susisuko.Vienas ant vieno varo,kitas ant kito.O senuose temuose-tai dabar tokiu nebera.
 #523948   Airis
 17 Lap 2013 20:10
zuviss rašė:Sveiki,padekit issirinkt gera vala 0,12-0,14,kad neverktu per ziedus traukiant.Kaina nelabai svarbu,o gal kas turit pasiulyti?Pagrinde metau arba velkiauju.Pasiulimai i pm.
na as asmeniskai su unitika 0.15 dzigauju eserius, tai velkiavimui kaip ir per plonas
 #524287   gytis
 19 Lap 2013 13:05
2 inf

Paskaiciau jusu straipsniuka ir kilo klausimas- ar isties testavote originalu 4 giju PowerPro? Esme tame, kad klasikinis 4 giju Poweris gaminamas is Spectra pluosto, o jus rasote kad ten Deenema... Kadangi as ir pats kazkada testavau 10 lb (0,15mm) vala, todel nustebino ir jo mazas islaikymas. Man gaudavosi kazkur 6-6,5kg su Palomar mazgu. Atsparumo per mazga isbarstymas turbut siek tiek priklauso nuo to kaip pavyksta mazga uzverzti.
 #524300   Pfk
 19 Lap 2013 13:58
aš paskaitęs susidariau tokią nuomonę, kad turint galvoj ankstesnius potyrius su tam tikrais produktais ir anksčiau šitoj temoj išsakytus atsiliepimus, straipsnis atitinka realybę. aišku krito į akis mažas PP laikymas, nes kiti čia teigė kad 0,15 laiko apie 6 kg ant palomaro. pats nebandžiau jo tampyti, bet naudojant susidarė vaizdas kad laiko daugiau nei 4 kg.
nors šiaip nereikėtų atskirų faktų labai ir išskirti, nes tie bandymai, jų sąlygos ir visi kiti kintamieji daro labai didelę įtaką rezultatams. straipsnis naudingas bendro vaizdo susidarymui labiau.
šiaip geras straipsnis, užskaitau :gutgut
 #524326   Ovkas
 19 Lap 2013 15:39
Pfk rašė:aš paskaitęs susidariau tokią nuomonę, kad turint galvoj ankstesnius potyrius su tam tikrais produktais ir anksčiau šitoj temoj išsakytus atsiliepimus, straipsnis atitinka realybę. aišku krito į akis mažas PimP laikymas, nes kiti čia teigė kad laiko apie 6 kg. pats nebandžiau jo patampyti, bet naudojant susidarė vaizdas kad laiko daugiau nei 4 kg.
nors šiaip nereikėtų atskirų faktų labai ir išskirti, nes tie bandymai, jų sąlygos ir visi kiti kintamieji daro labai didelę įtaką rezultatams. straipsnis naudingas bendro vaizdo susidarymui labiau.
šiaip geras straipsnis, užskaitau :gutgut
Nu tikrai tikrai žiauriai geras straipsnis :-D :-D ;-var-var. :jeheje:
 #524351   edmundaxx
 19 Lap 2013 17:19
Šituo straipsniu tikrai nesiremčiau ieškant valo. ;-) Ypač jei atkreipčiau didesnį dėmesį į balus.
 #524448   Pfk
 20 Lap 2013 01:41
Ovkas tebūnie tau ir mega geras, man tas žemai kabo. moki matau su tekstų redaktorium dirbti, ironija irgi įvaldęs, šaunolis žodžiu esi.
aš tiesiog manau kad dauguma ten išsakytų teiginių atitinka čia jau seniau apdiskutuotus: kad tas kietas, anas minkštas, ten tas plonas ir nelaiko, o vat tas... į tuos balus neverta kreipt dėmesio nes ten asmeninė žmogaus nuomonė, pvz. į vertinimą įeina kaina, kas vienam gali reikšti 5, o kitam 9.
pradedančiajam visai naudinga medžiaga. tokiems kaip Ovkui matyt principai neleistų pirkti valo nepačiupinėjus ir tarp dantų nepratraukus. kas šiaip ir yra teisinga, bet turint galvoj kad daugumos produktų (arba pageidaujamų jų specifikacijų) dažnoj parduotuvėj nerasi, tenka kliautis rašliavomis tų, kurie tą daiktą čiupinėję.
 #524453   henyte
 20 Lap 2013 08:29
Malonu paskaityti kažką naujo, bet šiek tiek keista dėl testavimo, kadangi esu mėgėjas žinoti kas yra kas, dažnai pratestuoju valus ir mano skaičiukai nelabai sutampa su bloge pateiktais. Teko testuot šviežią "broad", jis man atlaikė,daugmaž tiek kiek ir deklaruota, niekaip negalėčiau net lyginti "cralusso match" su "broad", pas "craluso" prie skelbiamo diametro 0.2 ar 0.22 lyginant su tokiu pačiu "broad" išlaikymas mažesnis apie kilogramą, "cralusso" didesnė atmintis", smarki deformacija užveržiant mazgą, nežinau kaip ten su mikrometru gaunasi pamaruot, bet iš akies tai tikrai "cralusso" neplonesnis už "broad", kitaip sakant net arti jo negalima statyti šalia "broad", ypač beveik vienoda kaina. "Sufix" deklaruojami parametrai sakyčiau daugmaž atitinka, bet jo nerekomenduočiau dėl pomėgio "šaudyti" svarelius. Keistoki ir "stroft" rezutatai. Nebandžiau "okumos", bet nesuprantu kaip 0.25 valas gali laikyti mažiau trijų kg, na nebent suvyniotas jis Klinsko mieste.
Į fc ir pintukus daug nebesigilinsiu, tik pasakysiu, kad mano naudojami fluorokarbono valai atitinka svorio išlaikymo parametrus užrašytus ant įpakavimų. Tas pats ir su pintukais. Įpakavimus turiu omenyje amerikietiškus arba skirtus jų rinkai. Su japonų užrašais yra painiau.Ten kaip ir Europoje, praktiškai kas ką nori tą ir rašinėja.
 #524474   piatras
 20 Lap 2013 09:50
Be abejo pas US'onautus lengviau ;-var-var. jie milimetrų nepažįsta :[anuol ir jei JP užrašų "nesimato" :-D , tai dar nereiškia kad rašo ką nori, o EU rašo tą "ką reikia" :-D
 #524511   inf
 20 Lap 2013 13:18
Del valu stengiausi rasyti labai objektyviai, o mano suteikti balai tai mano nuomone atsizvelgiant ne tik i kokybe bet ir i kaina.
As asmeniskai tai dazniau visgi renkuosi japoniskus valus lydekom arba nanofil sapalui. Su japoniskai viskas paprasta jei raso 1.5 tai skaityk kad cia lygu amerikonui 0,15mm. O kad ten japonai ant jo raso 0,22 storis nekreipkite demesio.
 #524517   DainiusM
 20 Lap 2013 13:47
:))) gal greiciau reiktu nekreipt demesio i tai, ka amerikonai raso 0,15mm?
 #524680   Marius1
 20 Lap 2013 20:59
Nu blyn kiek susidūriau su japanskais pintukais, tai kaip tik ant jų rašo tiesą arba labai arti to. O vat apie amerikanskus to negalėčiau pasakyt :(
 #524781   Kleckas1978
 21 Lap 2013 06:09
japonai tiesa raso apie pintuko stori o islaikyma drasiai galima is 2x padalinti.

amerikonai ant savo amerikansku pakuociu raso teisybe apie islaikyma bet meluoja apie plonuma.

Amerikietisku valu pakuociu uzrasai Europoj tai isvis totali nesamone - nei storiai nei islaikymai neatitinka tikroves.

Japonisku valu kiek suprantu Europoj pakuotes tos pacios.
 #524795   henyte
 21 Lap 2013 08:33
Marius1 rašė:Nu blyn kiek susidūriau su japanskais pintukais, tai kaip tik ant jų rašo tiesą arba labai arti to. O vat apie amerikanskus to negalėčiau pasakyt :(
Jei paziuretum dar karta, jei zinoma omenyje turejei mano mintis, as rasiau apie svorio islaikymo parametrus, o ne apie storio. Zinodamas koki svori islaiko daugmaz zinomo gamintojo valas, jau galiu ir isivaizduoti ir jo stori. O vat jei jau japonas ant valo islaikancio 5kg raso, kad jis islaiko 10kg, nemates valo jau turiu sukti galva kas ten is tikro yra. Kaip pavizdys pigiausi duel ir varivas, ant vienodo markiravimo pakuociu abu raso, kad pvz.: 1.2 bet vienas yra plonesnis uz kita ir abu naudoja neaisku kokias formules valo stiprumui apskaiciuoti ir abieju stiprumas, kaip ir storis skiriasi. Ir gaunasi, kad as nezinau nei islaikymo, nei storio. Jei paimsiu amerikieti ant jo bus uzrasytas svoris koki as galiu pakelt ir dazniausiai tai buna teisybe ir jau mazdaug isivaizduosiu kokio storio jis bus, kokio storio fluorokarbona (usa) ar metalini pavadeli naudot. Su japonisku jo nepamates ir nepratestaves to nepadrysi.
 #524812   Menke
 21 Lap 2013 10:22
Kleckas1978 rašė:japonai tiesa raso apie pintuko stori o islaikyma drasiai galima is 2x padalinti.

amerikonai ant savo amerikansku pakuociu raso teisybe apie islaikyma bet meluoja apie plonuma.

Amerikietisku valu pakuociu uzrasai Europoj tai isvis totali nesamone - nei storiai nei islaikymai neatitinka tikroves.

Japonisku valu kiek suprantu Europoj pakuotes tos pacios.
toks paparastas klausimas, Jus kaip ziurtite pvz. valo islaikyma tai matuotat su mazgu. O as manau kad ant pakuotes rasoma bemazgio valo laikymas. Duel x8, #0,6 kelis kartus bandziau tai vis truko apie 3,5 kg. cia be mazge sistema.
 #524815   Menke
 21 Lap 2013 10:29
Beje pasiziurekit, kaip rasomas islaikymas pas DUEL http://www.duel.co.jp/english/products/ ... index.html
Pagal mane yra atiekama n bandymu ir parasomas vidutinis AVE 4,5kg ir maksimalus is visu atliktu bandymu MAX. 5,8kg. Be to neaisku kokiu greiciu yra apkraunamas valas prie bandymo t. y. kiek kg/min
 #524850   Taacis
 21 Lap 2013 13:39
Man kazkaip atrodo, kad aiškinatės skirtingus dalykus. Bo vieniem storiai neatitinka, kitiem laikymas neatitinka, o galu gale keturgysly su aštuongysliu lygint pradedat...
Per paskutines tris dienas prirašytų žinučių nelabai suprast eina. :shock:
Bet teskit, teskit :grin:
  • 1
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė