Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #533138   Kleckas1978
 30 Gru 2013 12:30
butent mono valui ir levam pintukui palomaras yra gerai :gutgut
o geriem - slidiem pintukam palomaras isslysta - jei nebuciau isbandes n kartu nebuciau to rases, beje ne vienam patarus pakeisti mazga - nesiskunde, o tik dekojo uz gera patarima.

sasame samuline siaip gan siurkstus pintukas del ko jis ir neisslysta o paimk koki dueli #0,8, t.y. realaus 0.15mm ir labai slidu ir tada pabandyk su palomaru suristi mazga ir patemt - ir tada parasyk kaip sekesi ;-)
 #533139   Marius1
 30 Gru 2013 12:38
Kažkaip visada rišdavau palomarą ir kiaušų nesukdavau.
Ale dabar susimasčiau, kad niekad ir nebandžiau išslysta ar ne, nutrūkdavo atrodo ir tiek...
Nu reiks pabandyt grįžt prie Klecko nurodyto mazgo :ks>
 #533140   alkanas
 30 Gru 2013 12:39
kleckas, skaityt ismok, kolega klause apie ss - atsakiau, palomaras jiem laiko uztikrintai.
daugiau ner ko kaka malt.
 #533141   Kleckas1978
 30 Gru 2013 12:44
Tai tu ir nemalk apie s.pintukus kuriem mazgai netinka ir mono valus.

Geriau pabandyk pats vietoj to kad rasinetum gal tada suprasi apie ka as, nors aisku jei naudoji s.... pintukus tai tada ir palomaras tinka :-D
 #533143   ramkis
 30 Gru 2013 12:54
Nežinau ką ten kleckiuks raišo ir kaip? Bet man polomaras kolei kas neišslįsta, nei iš - YGK PE kažkokio 8 gyslų(senokai turiu, pavadinimo nepamenu), nei iš Varivas Ligt game mebaru #0.4,nei iš to pačio gamintojo Sea bass #0.6. Ar jie sklidus ar ne nežinau, mano akiai sklidus, ir net labai ypač YGK ir Mebaru. Ai ant Tracer nuo Berkley (tas ant džerko) irgi puikiai laiko. Ir ant cast'o laiko, te nepamenu koks užfugasintas ale irgi ne iš tų ""sun huj v cai" . Taigi, nežinau, gali būti, kad tas power pro 8 gyslų ir kažkuom įpatingas, nors kiek čiupinėjau nepasirodė nė kiek neįspūdingesnis už visokius siauraakių gaminius. :cig.
 #533148   Kleckas1978
 30 Gru 2013 13:11
Ramki ar tu isitikines kad jis nutruksta o ne isslysta???
jei risti palomara ant slidaus pintuko - ant zacepo is 10 sykiu 5 isslystu o ne nutruktu.
pabandykit susirist mazga ir prikabint kurnors sagtuka - vala ir taip traukit ji kol tipo nutruks - patys pamatysit kad palomaras atsiris ir pokstels - atrodys kad truko, o ant segtuko jokiu valo likuciu nebus ;-)

pats buvau ne karta matuodamas valu islaikymus pamates tokius bajerius ir t.t.
Kursiu mariose irgi ne vienas galvakablis 30-50gr+guma nuskrido velniai zino kur - issirisus mazgui.

Taip pat ant zacepu budavo atrodo nestipriai patempiai o jau nutruko o kita karta vos nurauti eidavo - visa tai del to kad kai lengvai nutraukdavau - istikruju atsirisdavo-isslysdavo mazgas.

Man jokio skirtumo kokius jus mazgus naudosit, bet as jau isitikinau (ir nevienas mano pazystamas - kad palomaras geras pintukam-dratam ir mono valui).
su slidziais pintukai nepatartina naudoti palomaro - daug sansu kad atsiris mazgas.
 #533333   Tironas
 31 Gru 2013 11:56
otai jus risate prie ko? jei naudoti FC pavadi tai pats geriausias maszgas yra albright. kalbant apie plonus ir slidzius, tai speju daugiau eseriam naudojami?
 #533351   alkanas
 31 Gru 2013 12:53
Kleckas1978 rašė: ar tu isitikines kad jis nutruksta o ne isslysta???
taip, isitikines kad neatsirisa, nes esant zacepui visad vala traukiu ranka, to "pokst" su niekuo nesumaisysi, ir kadangi naudoju plonus pavadelius, man 50 ant 50 truksta valas arba pavadelis. jei atsirisinetu, tai uzverziant palomara ta jau pastebetum. ne viena zuvis nera atrisus man palomaro, ne karto spinu naudojant jega taip pat neatsiriso. gal stora pinta naudojant, traukiant ziauria jega ir atsirisa tas palomaras- nzn nesu zvejojes.
zinoma as neturiu nieko pries ir pries kitus mazgus, pasiuliau tai ka pats naudoju ir vargo nematau, kol kleckas neirodo kad as vargstu :lol:
 #533361   Kleckas1978
 31 Gru 2013 13:11
Nieko as nebandau irodyti - naudokit jus kokius norit mazgui jei jum laiko ir neatsirisa - viskas OK.

man pvz: Palomaras ir dvigubas Palomaras ant treicerio ir PP 8 slick tiek 0,15 tiek 0,19mm issirisa 50/50% del to as jo ir atsisakiau, o ir pazystami neberisa Palomaro ir t.t.
Ir uzsienio forumuose pilna tokios info kad palomaras isslysta su slidziu pintuku.

Beje tas POKST buna ir atsirisant nes kai lupi ant zacepo storesni pintuka su jega - tai nemenkos jegos reikia, kad isslystu mazgas ir buna vistiek tas pokst, del to ir atrodo kad truko o is tikro issirisa.

pats voblerius netoli kranto i nendres ikabines esu ne viena syki - o veliau apsimoves bridkelnes nukabinejas vobleri ir kai nusegi nuo nendres ar sakeles kokios - pats isitikinau kelis sykius, kad isslydes mazgas buvo ir t.t.

Na gerai uzteks ta tema o ir taip jau perdaug prirasiau :lol:
 #533363   alkanas
 31 Gru 2013 13:15
a tu skaityt kada nors ismoksi, zmogus ir klause a[pie plona pinta, tavo isvardinti "ploni pinti" dvigubai storesni nei tie apie kuriuos klausiama buvo.
geru naujuju metu visiem ;uolrait
 #533366   Kleckas1978
 31 Gru 2013 13:28
pons alkanas - o tu nemoki irgi skaityti - rasiau gi kad taip pat risu ir duelio #0.8 realaus 0.15mm (lygus ir slidus) ir jis isslysta irgi puikiai ir ta pati YGK 0.15mm esu turejas irgi isslysdavo palomaras kuo puikiausiai.
senasis PP palomaras laikydavo :gutgut ir kiti senesni grubesni pintukai kuo puikiausiai draugavo su palomaru, o kai pradejau naudoti siek tiek svelnesnius ir prasidejo bedos nes 50/50 isslys ar ne palomaras budavo.
Beje jei manim netiki tai pasiziurek uzsienio forumuose kruvos atsiliepimu kad palomaras ant pintuko isslysta (atsirisa) ir zmones iesko mazgu kurie neatsirisa ir gerai laiko ir t.t.
Paskutinį kartą redagavo 1 Kleckas1978. Iš viso redaguota 31 kartus.
 #533369   Sportininkas
 31 Gru 2013 13:36
nu pabandziau improved trineline knot tai net nezinau ar teisingai risu ar ne bet gaunasi neblogai (su laiku tik geriau risiu) ir neisslysta ir mazgas gaunasi labai maziukas, manau dabar sita mazga spiningavime naudosiu nes astunke tai isslysta kartais nors su storu pintu nebuna taip
 #534678   Daugirdas
 06 Sau 2014 21:05
Aš asmeniškai šapalams, upėtakiams, ešeriams naudoju 8gyslį Duel`į(0,6/13lbs). Esu patenkintas :gutgut . Labai glotnus, puikiai slysta, neūžia. Aišku ritė turi labai gerai kloti valą, nes jei mėto kilpas, tai tada pintukas labai greitai trumpės :)
 #534683   Vitalijus.R
 06 Sau 2014 21:16
Daugirdas rašė:Aš asmeniškai šapalams, upėtakiams, ešeriams naudoju 8gyslį Duel`į(0,6/13lbs). Esu patenkintas :gutgut . Labai glotnus, puikiai slysta, neūžia. Aišku ritė turi labai gerai kloti valą, nes jei mėto kilpas, tai tada pintukas labai greitai trumpės :)
o mazgai kaip?
 #534691   piatras
 06 Sau 2014 21:28
Tironas rašė:... jei naudoti FC pavadi tai pats geriausias maszgas yra albright...
:roll: Toli gražu - daleko krasivo... :-D

Paveikslėlis
 #534692   edmundaxx
 06 Sau 2014 21:30
Su Albright mazgu nemėtyčiau nei Strike Pro vobleriukų, ką jau kalbėt apie brangesnius...
 #534693   RastaMan
 06 Sau 2014 21:33
Daugirdas rašė:...0,6/13lbs...
Tai čia kažkur 0,13? Ar nesinorėtų plonesnio?
 #534707   Daugirdas
 06 Sau 2014 22:01
RastaMan rašė:
Daugirdas rašė:...0,6/13lbs...
Tai čia kažkur 0,13? Ar nesinorėtų plonesnio?
Kad ne, realiai jis plonesnis nei 0,13mm. Su dar plonesniu metimo atžvilgiu jau nekažką išloščiau, o kartais gerai turėti šiokią tokią galios atsargą.
 #534714   Vitalijus.R
 06 Sau 2014 22:17
o kaip sufiksai?arba power pro oranzinis,kur zimeti atstumai yra.ir kaip galvojat pintuko spalva daug itakoja?kodel dauguma sako imti,salotini,geltona,ryskiu spalvu.
 #534715   Daugirdas
 06 Sau 2014 22:21
vilnius_neris rašė:o kaip sufiksai?arba power pro oranzinis,kur zimeti atstumai yra.ir kaip galvojat pintuko spalva daug itakoja?kodel dauguma sako imti,salotini,geltona,ryskiu spalvu.
Mano minėtas Duelis spalvotas, kas dešimt metrų keičiasi spalva. Man asmeniškai tai didelės įtakos neturi. Gaudant su storesniu (pvz velkiaujant) labai patogu.
 #534716   RastaMan
 06 Sau 2014 22:24
Daugirdas, o kokio storio FC naudoji tokio diametro valui?
 #534864   Daugirdas
 07 Sau 2014 16:57
henyte rašė:0.25 -0.32 fc naudojamas #0.6 pe? Kodel? Truks pintukas, o ne fc. Kazka ne taip supratau?
Duel H.D Fluorocarbon 0.235 (raliai ir gaunasi ~0,25) laikymas 4kg, 0,26 - 5kg. Storesnį naudoju kai didesnė tikimybė jog kokia šaudyklė "segs". 0,32 aišku ne 100% apsauga, bet dažnai gelbsti.
 #534872   RastaMan
 07 Sau 2014 17:45
Tai, jei gerai suprantu, tokiose vietose kur nėra "aštrių dantų" valui nukast, FC imi tokio storio, kad daug maž atitiktų pintuko svorio laikymą?
Niekada nebandžiau, bet įdomu pasidarė su, kad ir minėtų 0,32. Ar patogu su tokiu svoriu mėtyt lengvus masalus? Ar apskritai lengvas vobleriukas bent jau įtempia tą "storulį"? :grin:
  • 1
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė