Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #550978   DainiusM
 10 Kov 2014 09:14
siaip jau, ponas matematike, 2% nuo 100m yra 2 metrai...
 #550979   edmundaxx
 10 Kov 2014 09:19
:oops: Galva dar miega...
Užsidėčiau ir pabandyčiau su juo padžigaut, bet kai aš jo sau nepasiliksiu, nes multikui per plonas mano vobleriam, tai nelabai galiu.
Nes tarp rankų patampius, išleidus apie 2m, nesijaučia tamprumo. ;-)
 #550984   Kleckas1978
 10 Kov 2014 09:42
edmundaxx rašė:Tadunce, tai jei poro proc. nuo šimto, tai ir gaunas pora cm. ;-)
Kleckai, RU nekertu beveik, bet pas ta žmogų rankose mačiau tik Suneline Super PE, o ne Suneline Cast Away. Gal aptarinėjo nerodydamas katuškės?
sunline super pe jam po vieno sezono zvejybos pradejo betkur trukineti ir nieko nebelaike (susidevejo).
O apie castaway sake kad turejo - zvejodamas dzigu dugno nejaute i ranka, o tik mate kaip koto galunele atsilenke dzigui pasiekus dugna - ir visa tai del jo tamprumo.
Sito veikejo zodziais PE valai ne dzigui - o geriau kokiais vobleriais ezeruose ar pruduose zvejoti (ten kur nera kriaukliu, akmenu ir t.t.) nes PE valai jo zodziais greitai pasiziaidzia ir gan greitai nusipjauna i kokia kliuti, o zvejojant dzigu upese pastoviai ir bruzini gi per visokius kliuvinius.
 #550995   edmundaxx
 10 Kov 2014 10:59
O visur rašoma, kad kaip tik PE džigui. :grin: Į to ekspresto žodžius asmeniškai nei kiek linkęs kreipt dėmesį...
Tai ir pas mus liaudis plačiai PE naudoja džigui, ir... nesiskundžia dėl tamprumo.. O kad nusibrūžina į kriaukles, tai taip.
YGK GSoul112 ant mano multiko, tai nei kriauklių nereik, užtenka gerai per žoles visokias patampyt- pasižeidžia. Bet darišau metra FC, problema, galima sakyt, išsisprendė. Dabar ir džigui risiu FC galą, džigui Nemune, jei su PE.
Kiek pintų turėjęs valų, tai tas tamprumas tik pasijausdavo, kai įsodini į gerą kliuvinį ir trauki įsirėžęs. :grin:
 #551010   Kleckas1978
 10 Kov 2014 12:15
Jeigu risti FC pavadi tai taip maziau sansu i dugna ar kliuvini nutraukti bet kai ikinkysi rimta zuvi ir paprasys gerai valo ir po to pasuks i koki uzdambi - uz akmenu, su PE duodu labai daug % kad bus nureztas i kokia kriaukle ar akmeni.
Amerikieciai kietesni, atsparesni trinciai, del to upese-mariose jie tarnauja kurkas ilgiau, nei PE.

O ka ir kaip naudoti cia jau kiekvieno asmeninis reikalas tik reikia zinoti kas, kur ir kaip.... kad po to nebutu nuostabos kai nueina gyvenimo zuvis :idea:
 #551011   Airis
 10 Kov 2014 12:16
sitas rusu ekspertas tokiu veju prisneka,kad net neidomu klausytis.man regis jam ir sufix 832 geras valas yra ,kazkokiam video snekejo.
kitam video nusipezejo,kad i carot kotus morkos drozliu prideta,todel jie morkavi. egzpertaz.
 #551013   Kleckas1978
 10 Kov 2014 12:26
Na yra ten stebuklu pas ji prisneketa, bet nevienoj vietoj skaiciau apie castaway kad jis tamprus - tingiu ieskoti info kad kazkam kazka irodyti - kas nores pats pasiieskos info, ir kiekvienas pats turi nuspresti ko nori ir ko reikia, nes kiek zmoniu tiek ir nuomoniu.

O del carrot koto tai kiek pamenu sake kad ar i blanko sudeti ieina kazkokiu morkos plauseliu o blankas pats juodas yra tik kad nudazytas kaip morka :-D
Nors man tokios snekos ir raslevos juoka kelia - niekaip nesuprasiu kam ten morkas deti i anglies pluosta ar i risancias medziagas :-D :-D :-D

Nes dazniausiai VBS parase o po to po intika pasklido ir sklando tokios nesamones po forumus ir t.t.
Visokios gi legendos buvo apie stebuklingus loomius ir t.t.
apie tai kad loomis daro specialiai uzlinkusius galiukus kad geriau mestusi ir dirbtu ir t.t.
Kotik tame internete neprisiskaitysi :-D :-D :-D
 #551014   Airis
 10 Kov 2014 12:35
labai demesio nekreipiau, bet man pasirode ,kad YGK g-soul 112 hibridinis valas yra kazkiek tamprus.
gal ,kad supuntas is 4 pinto ir 4 lyg mono

paskutinis isbandytas yra YGK upgrade x8 , 1.0 storio islaikymas 22lb. kiek sausas islaiko nematavau, bet tikrai stiprus, visiskai apvalus,
gerai slysta. reikes parsisiusti 0.6 ir 1.5 ismeginimui
 #551027   edmundaxx
 10 Kov 2014 13:37
Sunelinas irgi hibridas.
Man nei vienas tarp rankų nesitampo, vobleriai išsimuša kaip bitės, ir į "teoretikų" kalbas nekreipiu dėmesio. ;-) 100m niekad neišleidžiu, kad pajausčiau tamprumą. :grin:
Buvau užsisukęs FC tvičui, tai po 2 metimų vėl gryžo pintukas. :grin:
 #551031   dagys
 10 Kov 2014 14:03
Airis rašė:labai demesio nekreipiau, bet man pasirode ,kad YGK g-soul 112 hibridinis valas yra kazkiek tamprus.
gal ,kad supuntas is 4 pinto ir 4 lyg mono
Sunline Cast away, -taip pat hibridinis- iš čia ir tamprumas didesnis, nei įprastų PE valų. Valas geras ir pritaikomas, bet niuansus žinot reikia. Jei reikalingas max. jautrumas aš jo nesirinkčiau.
 #551366   piatras
 11 Kov 2014 23:12
:-D Per tris sezonus kažkaip nepastebėjau kad SS112 tampytųs... irgi 4+4 gijos :roll: bet prie baržos prikabinus gal ir pasijaustų..? :e:e
 #551714   Taacis
 13 Kov 2014 15:05
Vitolis rašė:
Airis rašė:unitka eging super pe 0.6
:gutgut jau du sezonus atidrožiau ir dar tiek pat drošiu
Irgi pritariu. Naudoju antra sezona. Tik kogero y 100 lt netilps.
 #552025   dusys
 14 Kov 2014 21:17
viktaz rašė:retas atvejis, kad taip nuomones sutampa :) o Lietuvoje juo prekiaujama?
Jai atmintis nepaveda, tai Klaipedoj Hobio centre toki pirkau.
 #552353   faunderis
 16 Kov 2014 08:38
PelkiuSenis rašė:Cia ne storis, o valo laikomas svoris - 5lbs. Ant europiniu pakuociu, man rods, raso storius, kurie buna neblogai storinti.
Tai suprantu, lb svorio matavimo vienetas, 5lb=2.26, tai čia 0,06 ar 0,08 storio bus?
 #552364   augutis
 16 Kov 2014 10:02
Bandziau is ebay tuos pintus ju valus po 10 baksu, asmeniskai man,tai nekazka,tikrai uzstorinti, serpetoja,ir toks lausmas kad tai plonas kapronas o ne valas isvis ;)
  • 1
  • 166
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė