Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#34265   vital (vilnius)
 26 Bir 2007 18:42
ensteinis rašė:vital upetakiams nebutu per plonas 0,04mm nu kaip tu sakai taij 0,08mm? :)
Ne.Nu gali kaip pradziui paimti 0,08(ant etikeciu) :roll: eigu biei, bet as nauduoju 0,04 ,voblikai su jo nuo 1gr skrenda uz "gorizonto" ;-)
Dar paziurek eigu nerasi Sasame,Salmo pituko "EliteBraid" 0,10,nauduojau kol neatradau "sasame" gan neblogas ;-)

#34274   tuomahaukas
 26 Bir 2007 20:02
kokia nauda kad " skristų už garizonto" ? :roll:

#34276   Martis
 26 Bir 2007 20:58
Tomohaukai uz gorizonto nereiskia kad uz 9 juru... :lol: kam tas flood ;-) Vital pataria kad gerai metasi ir tiek ;-)

Beje klausimas Vital kai naudoji pintuka gaudydamas Sapalus Upetakius ar nededi mono valo pavadelio?

#34286   vital (vilnius)
 27 Bir 2007 05:55
Martis
Ansciau bandziua pavadelio,dabar atsisakiau.Nepatiko ,be mazgo patikimiau ;-)kek gaudau su pintuku(jau 3 sezon) nepastebejau kad baiditu pintukas sapalu ir upetakiu ;-)

#34290   cesius
 27 Bir 2007 07:20
Ar pintukas nesusisuka zvejojant su mepsu, kiek bandziau visada susisukdavo, nors ir rites ne levos. :roll:

#34298   gelmės
 27 Bir 2007 08:58
Pintas valas sukrių bijo. Vobleriauk, blizgiauk, varyk guminukais-nieko pintui neatsitiks, jei jis bus kokybiškas ir ritė gerai jį klos.

#34305   tuomahaukas
 27 Bir 2007 09:31
Martis rašė:gerai metasi ir tiek ;-)
Turiu omenyje kad gerai metasi ir su mono :/braj; (rubrika čia berods UL vadinasi, nešnekam apie ~2 g masalo kabinimą ant 0,30 mm žilkos).
Vital padovanojo man savo pintuką 0,08 mm ( :/brazasista ). Viskas OK. Tai/o/bet/tačiau jei kalbame apie užmetimo nuotolį (pvz. pintas 0,08 mm VS 0,14 mm mono), asmeniškai man jokio skirtumo. Kodėl ? Todėl kad iš mano nors ir menkos patirties tiek kanaluose, tiek tvenkiniuose ar beveik permyžamose upelėse (pvz. Vokė, Verknė) kur tenka pagaudyt UL, man tai neaktualu. Net nežinau kur tai ir būtų aktualu, pagaliau net ežeruose: iš valties atstumas nesvarbus, nuo kranto metimo pilnai pakanka norint pasiekti perspektyvesnes vietas. Turėjau omenyje tinkamai subalansuotą įrankį, kur valo storis yra tik viena iš sud. dalių.
Tad sorry, bet užduodamas klausimą nesiruošiau flood'int :roll:

#34306   tuomahaukas
 27 Bir 2007 09:37
gelmes rašė:Pintas valas sukrių bijo.
Monofilamentinis- ne ? :cool: Ar tik iš to kad vizualiai geriau matosi sprendi ? ;-)
Kol kas gaudau sukrėmis per pusmetrį jungdamas per suktuką arba kelis, rišu arba mono atkarpą, arba atkarpą iš to paties valo, geresnio būdo dar nesumislyjau :donknow'

#34313   Sokratas
 27 Bir 2007 10:14
Paprieštarausiu Gelmėms ir visiškai sutinku su Tuomahauku...Jei viskas tvrkoj, Gintarai, niekas niekur nesusisuka. Aš čia rimtai sakau.

#34315   Vegys
 27 Bir 2007 10:39
tuomahaukas rašė:beveik permyžamose upelėse (pvz. Vokė, Verknė)
A pabludai ? :lol: Ir plotis, ir gylis jose ohoho koks ! Tai vidutinio dydzio upes sakyciau :) Jei su spiningu medzio ant kito kranto nesieki, tai permyzama vadint kazin ar galima :) Va Verknes intakus jau galima vadint permyzamais ...

P.S. joke, jei ka ...

#34319   tuomahaukas
 27 Bir 2007 11:16
Vegy, aš turiu omenyje vietas , kuriose žūklauju ;-)
Dėl "permyžimo" perdėjau... :oops:

bet mintis suintrigavo-
būtinai reiks pabandyt,
jei netyčia sugebėčiau-
pažadu- metu rūkyt !

#34320   saciokas
 27 Bir 2007 11:29
Jo :grin: pora menesiu meditavimo "myzancio berniuko" pozoje, jokio maisto, kad siekdamas savo tikslo - neapsik... :grin: ir istisa vandens dieta be galimybes nueik nusicirskt, tai ne tik tuos upelius pervarytum, bet ir kur kas solidesne upe. :-D

#34324   ensteinis
 27 Bir 2007 11:56
Pvz: minija ;)

#34327   Sokratas
 27 Bir 2007 12:10
Na jūs čia gerai pavarėt :) :) :)

#34328   Sokratas
 27 Bir 2007 12:12
Vital,
kodėl pasikeitei avatarą ???
Anas buvo geresnis, bent jau man.

#34356   alkanas
 27 Bir 2007 16:45
cesius rašė:Ar pintukas nesusisuka zvejojant su mepsu, kiek bandziau visada susisukdavo, nors ir rites ne levos. :roll:
zvejoju pintu tik pirma sezona, ir labai daug laiko skiriu sukrem, pintas 0.12, sukres iki 3nr, ir niekas nesusisuka , na gal ne taip pasakiau, susuka ta vala, bet mono irgi susuka, bet pintukui nieko blogo nepastabejau- nei jis susipina, nei ka- pirmas zvejybas labai bijojau kad nesusipainiotu, dabar pripratau ir net demesio nebekreipiu, tiesa, zvejodamas sukres keiciu pvz mepps- balzer- triada-blue fox ir tt, viena maziau suka, kita daugiau, issilygina :roll: dar pamirsau parasyt, kad suktukas butinas, ir kiek bandau vis, ar susisuks valas ji sulenkus laisvai per puse- ne velnio nesusisuka- reiskias viskas normoj :idea:

#34358   vital (vilnius)
 27 Bir 2007 17:34
bobis rašė:Vital,
O kur tavo dingo :?: ;-)

#34359   tuomahaukas
 27 Bir 2007 17:42
alkanas rašė: tiesa, zvejodamas sukres keiciu pvz mepps- balzer- triada-blue fox ir tt, viena maziau suka, kita daugiau, issilygina
Kartais sukrių su devonais nesupainiojai ? :roll: :lol:
ir kiek bandau vis, ar susisuks valas ji sulenkus laisvai per puse- ne velnio nesusisuka- nesupratau ... :roll:

#34360   vital (vilnius)
 27 Bir 2007 17:49
Ponai UL-kai ira trupuciuka japonisku super mazu"koziavku" nuo "Anglers Republik" Bug minnow 20 sr 2sm. 0,8gr "Baltos" zuvies killeris
http://www.palms.co.jp/anres/bugminnow/index.html
http://www.kaliningrad-fishing.ru/zhur- ... a-007.html
ira tokiu spalvu,bet ne daug :roll:
Paveikslėlis
Kaina suzinoti per PM,kas devino voblikus po 10 lt prasau nerasiti,vistek nepirksit :twisted: :-D O kas dievino japoniska kokibe ,visada prasau ;-)

#34370   Sokratas
 27 Bir 2007 21:01
vital (vilnius) rašė:
bobis rašė:Vital,
O kur tavo dingo :?: ;-)
O ašai jo ir neturėjau, nemoku įdėti...

#34385   alkanas
 27 Bir 2007 22:38
tuomahaukas rašė: Kartais sukrių su devonais nesupainiojai ? :roll: :lol:
ir kiek bandau vis, ar susisuks valas ji sulenkus laisvai per puse- ne velnio nesusisuka- nesupratau ... :roll:
nea- grynai apie sukres kalbu devono net nesu turejes ne vieno ko gero- bent jau nepamenu...
o del susisukimo, tai paimu valo gala, pvz 1 metra, sulenkiu perpus, ir laikau tik uz vieno galo, jei valas smarkiai susisukes, tai abi gijos susisuka i viena, o jei to nevyksta, reiskia valas nera smarkiai susisukes- na pabandyk kad ir su paprastu siulu- atsiplesk koki metra, laikydamas uz vieno galo kita gala susuk tada suimk abu galus i kruva ir jei busi uztektinai susukes siula, abi gijos susisuks i viena, jei mazai busi susukes, tada nieko ir neivyks liks kadaroti du siulai :roll:

#34388   ensteinis
 27 Bir 2007 23:18
Siandien isigijau toki vobleriuka,
Paveikslėlis
Norejau paklausti ar as gerai padariau kad pakeiciau ta kabliuka kuris yra siuo metu ant vobleriuko? Nes tas man atrode per didelis? kaip manote?

#34394   vital (vilnius)
 28 Bir 2007 05:38
Gal ir negerai padarei :roll: del mazo kabliuko gali but daug tusciu kibimu ir daug zuvies atitrukines,ir dar vobleris jau netaip stabilei dirbs :roll: mano nuomone;statik atgal sena,todel kad su seno kabliuku jis buvo tikrintas ,reguliojamas, taip sakant su jo jis jau buvo subalansuotas ;-)

#34397   Xrapas
 28 Bir 2007 06:57
Jeigu čia Siek- M firmos vobleriukas OSA (labai jau panašus :roll: ), su kabliais geriau neeksperimentuok. Ši firma didelį dėmesį skiria voblerių darbui ir jie paprastai būna gerai subalansuoti:
http://siek.fishing.pl/1_pl.html

#34404   Martis
 28 Bir 2007 11:25
Apziurejau pigius Shimano UL kotelius Catana 2.10 ilgio uzmetimas iki 10g. kaina 100-110lt gal kas esate ciupineja juos ka manot? Zinau kad pigus daiktas bet gal pradziai pakaks? ka manot? :roll:

#34405   Skumbrotas
 28 Bir 2007 12:02
Pradžiai tikrai pakaks. Shimano Catana visumoj visai neblogi koteliai.

#34407   Tadas
 28 Bir 2007 12:49
Martis rašė:Apziurejau pigius Shimano UL kotelius Catana 2.10 ilgio uzmetimas iki 10g. kaina 100-110lt gal kas esate ciupineja juos ka manot? Zinau kad pigus daiktas bet gal pradziai pakaks? ka manot? :roll:
as turiu beveik toky paty Shimano catana tik mano ilgis skiriasi uzmetimas maniskio taipat iki 10g bet ilgi 2.40cm turiu as jau jy puse metu nu kolkas tikrai puikiai dirba labai yra patvarus jautrus ypac lengvas kolkas juo tikrai neturiu neivieno nusiskundimo ;-) galbut tik rankena ilgoka ir su tuo reik siektiek laiko susigyvent ;-)
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė