DUEL PE Nemunui man visai netiko. Labai trumpas jo amžius dėl kliuvinių (dažniausiai džigauju). Nelabai patiko ir pačio valo savybės (nors čia jau "skonio reikalas"), tad po kelių žvejybų "dėjau" į šona.
Nuo pat pavasario ant trijų M, L ir UL mano spiningų uždėjas DRAGON INVISIBLE BRAID (atitinkamai 0,06; 0,08 ir 0,1). Daugiausiai be jokio gailesčio drožiu su UL ir L kotukais bet abu atrodo sezoną atlaikys pilnai (man tai super rezultatas). Pats valiukas nelabai muzikalus (sulietas karščiu) labai gerai laiko mazgą ir nelabai dėvisi nors pavasarį iš balto buvo pasidaręs net rudas nuo vandenyje plaukiančių žiedadulkių ir visokio brudo, tačiau jo savybėms tas nepakenkė.
Kiek teko išbandyti pintukų, kol kas šis Nemune atrodo laikys ilgiausiai. Pusę sezono atlaikydavo ir pigus KAMATSU TECHRON, o visi kiti išmėginti tiek pinti, BARKLAY, POWER PRO, SPIDER, brangus DAIWA tiek PE VARIVAS, Nemune dar trumpesnio amžiaus negu pigus KAMATSU TECHRON.
Puikus pavadėlis stambesniems masalams, nes pats valas kietokas. Jis net gerai apdrožtas į kriaukles ar lydoko protezų, vis vieną atlieka savo darbą. Mažiems ir mikro masalams jis man dėl kietumo nelabai. Mikriukam labiau patiko DUOEL SOFT karbonas.
Laikas, praleistas žūklėje, į gyvenimo trukmę, neįskaičiuojamas.