Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #610905   Kleckas1978
 28 Sau 2015 11:02
Rapolas rašė:Perskaičiau kaikuriuos atsiliepimus ,tai amerikosai giria ,da labjau už PP slick'ą. Gal ir reiktų atsisiųst pabandymui, saka kad tylesnis ir apvalesnis :-D
p.s.: kažkur mačiau "Kleckas" naudojo jį pernai ,bet jai neatsiliepia ,tai š.... :D reiškias :-D
Parsisiunciau as ta TUFLINE SUPERCAST 10lb 125yard.
Valas apvalus, uzlietas kazkokiu s..... geltonas, grazus, bet rupuze kietas (gal pasinaudojus ir paminkstes) - suvyniojau ant mesmales, bet taip ne karto nepanaudojas atgal suvyniojau ant org.babynos, man jis kazkoks per kietas atrodo butent mesmaliai + parejo kitas japoniskas PE tai tas labiau patiko nes zymiai minkstesnis tai uzsidejau PE.

Islaikymas normalus pas ji - ta prasme ant svarstykliu tempiau laiko - normaliai.
kad butu labai storas - nepasakyciau, PP storio atitikmuo mazdaug ziurint pagal LBsus (amerikansko tipo)

Guli tas TUfline taip normaliai ir neisbandytas, del to ir nerasinejau, nes ne is tu esu kurie normaliai neisbande leidzia visokius nebutus gandus.
Jei kam reikia ir nori isbandyti galiu uz 10 euru perleisti.
kastingui tikrai tiks - mesmaliai nelbai rekomenduoju.
 #610914   Rapolas
 28 Sau 2015 11:41
Kleckas1978 rašė:... nes ne is tu esu kurie normaliai neisbande leidzia visokius nebutus gandus.
Tai kad išbandęs tai dar geresnių prilaidai :gutgut :-D
OK ,jau susitariau dėl 15lb, kai gausiu ir jei patiks unt multiko ,tai parašysiu ;-)
 #611055   Jurginas
 28 Sau 2015 23:04
Tas ir yra, kad ne. Apie 40-70 žvejybų kiekvienais metais įvairiausiom sąlygom, upėse, ežeruose, mariose visokiose, ir gumom ir vobleriais. Nu gal ketvirtam sezone tik kokius 15 kartų tespėjau pažvejot, pasibaigė pagaliau man jisai. Dar žinant kad jis buvo 0.6# diametro, tai net pats nepatikėjau, kai suvokiau, kad tiek laiko jį drožiau. Ritė visą laik naudojama buvo Mitchell mag pro lite. Tai ritė greičiau pradėjo byrėt, negu kad valas susidrožė. Bet dėl draugavimo su pintuku, tai pliusą irgi užsidėjo :gutgut
 #611065   Taacis
 29 Sau 2015 07:00
Airis rašė:Kas nustate,kad jis pats geriausias?
Sitas tikrai geras. Kaip anksciau dziaugiausi YGK YOAZ AMI (nu tuo kur Aise buvo atsivezus, juodu). Taip dabar sitas favorituose jau kelinti metai. Tik seku, kad shaldyve nepritruktu...
P.S.: su gumom nezhuvaunu.
 #611081   emsas
 29 Sau 2015 09:17
Kleckas1978 rašė:
Rapolas rašė:Perskaičiau kaikuriuos atsiliepimus ,tai amerikosai giria ,da labjau už PP slick'ą. Gal ir reiktų atsisiųst pabandymui, saka kad tylesnis ir apvalesnis :-D
p.s.: kažkur mačiau "Kleckas" naudojo jį pernai ,bet jai neatsiliepia ,tai š.... :D reiškias :-D
Parsisiunciau as ta TUFLINE SUPERCAST 10lb 125yard.
Valas apvalus, uzlietas kazkokiu s..... geltonas, grazus, bet rupuze kietas (gal pasinaudojus ir paminkstes) - suvyniojau ant mesmales, bet taip ne karto nepanaudojas atgal suvyniojau ant org.babynos, man jis kazkoks per kietas atrodo butent mesmaliai + parejo kitas japoniskas PE tai tas labiau patiko nes zymiai minkstesnis tai uzsidejau PE.

Islaikymas normalus pas ji - ta prasme ant svarstykliu tempiau laiko - normaliai.
kad butu labai storas - nepasakyciau, PP storio atitikmuo mazdaug ziurint pagal LBsus (amerikansko tipo)

Guli tas TUfline taip normaliai ir neisbandytas, del to ir nerasinejau, nes ne is tu esu kurie normaliai neisbande leidzia visokius nebutus gandus.
pasiėmiau grynai multikui, manau bus normaliai :)
 #611413   vk
 31 Sau 2015 21:58
emsas rašė:gal kas yra naudoję Tuf Line Super Cast? Ieškausi valo Castingui, žadėjau jau Poweri 8 gyslį imti, bet už atlanto labai gerų atsiliepimų radaua pie Tuf LIne, tai galvoju paklausiu, gal čia kas yra bandę ir ką galėtų papasakoti?
Aš šituo pintuku pragaudžiau visą praėjusį sezoną. Naudojau 12 lbs stiprumo, didžiausia pagauta žuvis svėrė 7 kg. Pagrinde tvičinau, žvejoju beinercine rite. Valas patiko ir toliau juo gaudysiu. Yra teisybės užrašuose, kad jaučiasi kaip mono, o elgiasi kaip pintas, tai yra, per žiedus slysta tyliai kaip mono, o kibimus perduoda kaip pintas. Analogiško stiprumo jis gal kiek storesnis už kitus pintus valus. Bet kai aš norėjau ne nusiploninti, o tylesnio garso valui slystant per žiedus, tai mane valas tenkina. Žvejoju ežeruose iš valties, per visą sezoną nė karto jo nenutraukiau. Keliskart nupjoviau valo atkarpą prie pavadėlio, nes ilgiau pasibrūžinusi dalis pašerpetoja - turbūt ta viršutinė aplydyta danga dyla. PowerPro standartinis senas pintukas taip šerpetoja kelis kartus mažiau. Apibendrinant turbūt galima sakyti, kad šis Super Cast nelabai tinkamas ieškantiems plonų minkštų pintukų, bet gaudantiems kažkiek storesniu valu, kai jo storumas ir kietumas nėra svarbūs, tai gana geras pasirinkimas.
 #611524   vk
 01 Vas 2015 20:08
Rolas rašė:O kaip jis su mazgais? Neišsineria mazgas?
Su mazgais nebuvo jokių problemų, viskas gerai.
 #611560   Airis
 02 Vas 2015 09:07
Taacis rašė:
Airis rašė:Kas nustate,kad jis pats geriausias?
Sitas tikrai geras. Kaip anksciau dziaugiausi YGK YOAZ AMI (nu tuo kur Aise buvo atsivezus, juodu). Taip dabar sitas favorituose jau kelinti metai. Tik seku, kad shaldyve nepritruktu...
P.S.: su gumom nezhuvaunu.
kad geras , nesigincyju. pamegink ygk x8 upgrade, busi maloniai nustebintas.
aisku, silpnesnis serpetojimui, nei 4 gyslis juodas, bet siaip tai liuks
 #612611   Evaldas Z
 09 Vas 2015 12:01
Variantas toks , sakyciau, "is bedos". Sapalam as imciau plonesni, o lydekom storesni.
Aisku, kalbant apie realius diametrus ir laikomus svorius, o ne apie uzrasus ant pakuotes.
 #612614   shhjuu
 09 Vas 2015 12:16
Evaldas Z rašė:Variantas toks , sakyciau, "is bedos". Sapalam as imciau plonesni, o lydekom storesni.
Aisku, kalbant apie realius diametrus ir laikomus svorius, o ne apie uzrasus ant pakuotes.
As per 10 spiningavimo metu savo apylinkese tik 3 kartus pagavau didesne nei 2kg lydeka. Tai nematau prasmes storinti valo. As vasaros metu net pigius mono 0.18-0.20 naudojau ir dar nebuvo atvejo, jog del valo storio netekciau laimikio (neskaitant pries 7 metus atvejo, kai del prastos rites, nespejau valo atleisti kai apie 5kg lydeka zvake netiketa padare ir pokstelejo valas).

Tai jeigu 0.15 storokas, 0.12 paimsiu tada.
 #612621   Oliver
 09 Vas 2015 12:44
Reikia pintuko 0.6 - 0.8 tylaus,patikimo , isbandyto. Kol kas tik vienas variantas sarase YGK G-soul WX8 Upgrade PE , gal dar ka nors pasiulytumet?
 #612623   Evaldas Z
 09 Vas 2015 12:54
shhjuu rašė:As per 10 spiningavimo metu savo apylinkese tik 3 kartus pagavau didesne nei 2kg lydeka.
Tai as irgi nelupu kiekvienoj zuklej lydeku po xxkg, bet kadangi gaudau ne vien is valties ir siaip dazniausiai "pagaliuose", uzzelusiuose vietose ir pan, tai man masalu biski gaila laidot su plonu pintuku. Be to, kad ir kokia 2-3kg lydekaite kartais reik greit ir grieztai sulaikyt, kai issoka is po kokio nuskendusio medzio ar kito kliuvinio ir staigiai sukas atgal, is kur po to gali jos jau nebeiskrapstyt.
Ir siaip, geriau tu ziurek i islaikoma svori, nes uzrasytas storis kartais buna toli nuo realybes. Esu naudojes ir deklaruojamo 0.14 storio, su kuriuo ir kablius kaikuriu vobleriu atlenkdavau, tik realybej jis buvo vos ne 2x storesnis. Kalbu apie sita.
Prikabinti failai
berkley fireline braid.JPG
berkley fireline braid.JPG (123.88 KiB) Peržiūrėta 8303 kartus(ų)
 #612628   Evaldas Z
 09 Vas 2015 13:21
Kad as bandes tiek, kiek telpa suskaiciuot ant vienos rankos pirstu ir dar laisvu lieka :)
Dabar apsistojes ties sasame samuline 0.04mm 3.4kg. Kadangi per sezona suvarau iki 3 spuliu, tai brangesnio/kokybiskesnio truputi gaila. Man visai neblogas kainos kokybes santykis.
Is bandytu dar visai nieko buvo pontoon21 exteer 0.128mm. Tas vos storesnis ir kazkiek stipresnis, nei minetas samuline. Be to, jeigu gerai pamenu, exteer svelnesnis/tylesnis.
Vat ir as tada paklausiu, gal kas ka geresnio galetu parekomenduot pabandymui uz panasia kaina.
Ps. ryskiu roziniu, kislotnu ar margu nesiulyti, nes turiu psichologiniu problemu :)
 #612629   Oliver
 09 Vas 2015 13:26
Nu man tai spalva, paskutiniai vietoj , kiek teko dometis pries tai mano minetaji giria, tik jo ir kaina ne is pigiausiu, man svarbiausia, kad minkstesnis butu ir negrotu per ziedus, o tai ausys mano dideles , labai jautrus garsams :-D
 #612631   shhjuu
 09 Vas 2015 13:27
Evaldas Z rašė:
shhjuu rašė: Ir siaip, geriau tu ziurek i islaikoma svori, nes uzrasytas storis kartais buna toli nuo realybes. Esu naudojes ir deklaruojamo 0.14 storio, su kuriuo ir kablius kaikuriu vobleriu atlenkdavau, tik realybej jis buvo vos ne 2x storesnis. Kalbu apie sita.
Pries 4metus kazkur pirma kart pintuka paemiau uz kazkur 50lt. Tai su juo kelmus traukdavau kaip reikiant, nebepamenu storio, berods 0.18 arba 0.2 buvo. Taigi kadangi akcija buvo pintukui is ten kur perku kota/rite, tai nutariau paimti ir pintuka. Atrodo blogu atsiliepimu nera daug, tai nutariau surizikuoti kadangi man patinka viska is vienos vietos pirkti :)
http://gelezinislydys.lt/home/340-pinta ... ras-012_mm
 #612645   shhjuu
 09 Vas 2015 15:20
Bus matyt kaip cia bus, nes jau viskas uzsakyta ir ryt visi irankiai ateina. Visgi preke prekei nelygu. Gal netycia koks prastesnis pas tave pakliuvo, nusistovejes. Salygos juk viskam skirtingos visada buna, kurios itakos daigto buklei.
 #612770   Oliver
 10 Vas 2015 14:41
shhjuu rašė:Juokingas klausimas, kokiu mazgu jus risat vala prie bugnelio? O gal isvis neprisat? (esu mates tokiu veikeju).
darau astuoniuke , uzsirisa mazgutis , gaunasi kilpa
  • 1
  • 183
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė