Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #385327   Marius1
 27 Bir 2012 18:22
Grubiai tariant gerai micro džigui, blogai vobleriams ir sukrems.
Čia labai grubiai tsakant
 #385330   TukasVS
 27 Bir 2012 18:31
O kodėl blogai? Skaitau postus - sako ne toks jautrus ir nesijaučia kibimo, bet voblerį traukiant tai visa ranka dreba nuo darbo ir kiekvienas judesiukas jaučiasi, jau nekalbu apie kibimus kai kokią sukrę griebia, kad ir mažas ešeriokas, tai suvirpa irgi ranka ir jausmas be galo malonus, ir jaučiasi gerai. Aišku neturiu su kuo palyginti, todėl kalbėt sunku, tačiau kol kas nesusidūriau su sunkumais, o vat su guminukais aš nelabai moku išvis gaudyt, nes tiesiog nejaučiu kada uodega pradeda dirbti ir nesigauna pratraukti jo netoli dugno...

Beje gaudau su 8 šimtųjų pintu valu.
 #385334   Rafal
 27 Bir 2012 18:35
Turejau as ir iklijuota virsunele, ir neiklijuota. Neryje pratrauksi revoje koki horneta? :lol: Gal ir pravesi, bet islinks ta virsunele iklijuota i baranka ( mano nuomone ) ir tiesiog, pazvejojus su iklijuota. Kita karta nenoriu pirkt tokios, su ja nepatvicinsiu kokiuu vobleriuku.... :neutral:
 #385336   TukasVS
 27 Bir 2012 18:39
Būtų labai įdomu pabandyti su vienokiu ir kitokiu. :)
 #385370   Marius1
 27 Bir 2012 20:03
TukasVS rašė:O kodėl blogai? Skaitau postus - sako ne toks jautrus ir nesijaučia kibimo, bet voblerį traukiant tai visa ranka dreba nuo darbo ir kiekvienas judesiukas jaučiasi, jau nekalbu apie kibimus kai kokią sukrę griebia, kad ir mažas ešeriokas, tai suvirpa irgi ranka ir jausmas be galo malonus, ir jaučiasi gerai. Aišku neturiu su kuo palyginti, todėl kalbėt sunku, tačiau kol kas nesusidūriau su sunkumais, o vat su guminukais aš nelabai moku išvis gaudyt, nes tiesiog nejaučiu kada uodega pradeda dirbti ir nesigauna pratraukti jo netoli dugno...

Beje gaudau su 8 šimtųjų pintu valu.
Kada guminuko uodega pradeda dirbti, nepajausi su jokiu kotu. Kur kas svarbiau su guminuku jausti dugną :ruko
 #385374   Kipas
 27 Bir 2012 20:14
as su gumom labai retai zvejoju (neskaitant kad eserius mikrinu)bet turiu keleta taip vadinamu kanopu ir kai kartais bemetant uzsimeta uz kabliuko uodega tai jauciasi...ir kotas mano eko klases (apie 250lt)
 #385381   TukasVS
 27 Bir 2012 20:30
Na žiūrėsiu kaip čia bus, įsigysiu didesnių voblerių, bandysiu patvičinti, jeigu nieko nesigaus gal teks ir man dar vieną kotą įsigyti... :)
 #387545   TukasVS
 05 Lie 2012 19:23
Na pabandžiau tvičinti... Žodžiu esu žiauriai nusivylęs Romados konsultantais kalvarijų gatvėje, nes įkišo visiškai tam dalykui netinkantį įrankį, nors aš paminėjau, kad gaudysiu būtent vobleriais... Bandysiu aišku ten nueiti, nes man prisiekinėjo, kad net ir po pusės metų, jeigu bus brokas tai jį priims atgal, o praėjo tik mėnuo, tai gal bus linkę jį tiesiog pakeistį... ;)

Šiaip ar taip, gal kas pasakytų kaip reikia atskirti ar pas kotą įklijuota viršūnė? :oops:
 #387645   shelwius
 06 Lie 2012 12:36
TukasVS rašė: kaip reikia atskirti ar pas kotą įklijuota viršūnė? :oops:
įklijuota (solid) tipo viršūnė yra nuo kelių iki keliasdešimties cm ilgio ir truputi savo storiu skiriasi nuo blanko, kuriame yra įklijuota (įklijuota yra plonesnė šiek tiek). Taip pat skirtumas matosi blanko apkrovoje- viršūnė dažniausiai yra truputį minkštesnė nei blankas, todėl jos linkis yra didesnis.
 #387749   sp1nner
 07 Lie 2012 11:00
gal kas netycia mate Larus hunter 2,1 kur Vilniuje ?
 #387873   vava
 08 Lie 2012 11:25
gariunuose rastum
 #387936   xmindax
 08 Lie 2012 19:09
Draugai zvejai gal matet Kaune Norstream Ultra pirkt?
 #387943   xmindax
 08 Lie 2012 20:09
intrenetu tai ir as moku naudotis, man reikia Kaune ji rast kur paciupinet galeciau
 #387946   gdeivis
 08 Lie 2012 20:38
xmindax rašė:intrenetu tai ir as moku naudotis, man reikia Kaune ji rast kur paciupinet galeciau
jei tikrai moki naudotis, tai jau turetum zinoti kad kaune jis neciupinejamas...
 #387951   Audronaša
 08 Lie 2012 20:57
gdeivis rašė:
xmindax rašė:intrenetu tai ir as moku naudotis, man reikia Kaune ji rast kur paciupinet galeciau
jei tikrai moki naudotis, tai jau turetum zinoti kad kaune jis neciupinejamas...
Taikliai...
 #387954   xmindax
 08 Lie 2012 21:06
Mano ziniom nera internete tokio sarasiuko, kokiam prekem kiekviena parduotuve prekiauja, tu zinai tau gerai.
Nu teks paciam visas parduotuves pasitikrint.
 #387963   Kleckas1978
 08 Lie 2012 22:24
o tu Omarui parasyk gal kada vaziuos i Kauno puse ir prigriebs ta kota paciupinejimui ir jei patiks nusipirksi.
 #388283   Marius1
 10 Lie 2012 09:43
Kad senai jau femoj jie išparduoti ( 1 modelis likes berods ) :/nek
 #388363   xmindax
 10 Lie 2012 13:15
rasiau femai, kaip supratau greitu metu bent jau mane dominancio modelio nebus
 #391075   Darius!
 20 Lie 2012 11:17
Nei vieno tinkamo spiningo tokioms salygoms neturiu, tai norisi nusaut du zuikius vienu suviu :D
Ar galima nusipirkti universalu spinigeli dzigui kauno mariose starkiui is valties (galvos 20 - 30 gr) , ir gaudymui salaciu neryje nuo kranto (blizges ~ 10-25 gr) ? ka paptartumet ? Ar nelabai vikusi mintis?
 #391076   SauliusM
 20 Lie 2012 11:21
Darius! rašė:Nei vieno tinkamo spiningo tokioms salygoms neturiu, tai norisi nusaut du zuikius vienu suviu :D
Ar galima nusipirkti universalu spinigeli dzigui kauno mariose starkiui is valties (galvos 20 - 30 gr) , ir gaudymui salaciu neryje nuo kranto (blizges ~ 10-25 gr) ? ka paptartumet ? Ar nelabai vikusi mintis?
galima, tik jis tures but ilgas ir ranka vargs valty dzigaujant. su abiem sitom uzduotim susitvarko pas mane avidas AS86MHF2. bet aisku kiekvienai is tu uzduociu geriau po specializuota kota. nes salaciam sitas biski ziaurokas, o starkiam gaudyt is valties biski ilgokas. bet principe jei verstis tik su vienu abiem atvejam tai tinka.
 #391078   Darius!
 20 Lie 2012 11:36
SauliusM rašė:
Darius! rašė:Nei vieno tinkamo spiningo tokioms salygoms neturiu, tai norisi nusaut du zuikius vienu suviu :D
galima, tik jis tures but ilgas ir ranka vargs valty dzigaujant. su abiem sitom uzduotim susitvarko pas mane avidas AS86MHF2. bet aisku kiekvienai is tu uzduociu geriau po specializuota kota. nes salaciam sitas biski ziaurokas, o starkiam gaudyt is valties biski ilgokas. bet principe jei verstis tik su vienu abiem atvejam tai tinka.

Tokia zvejyba uzsiimu nelabai daznai tai nesinori daug pinigu leisti , reikia i kokiu 300lt biudzeta sutiplt . O sitas croxas triture kainuoja apie 630lt. Patarkit koki varianta kad i ivardinta biudzeta sutiplt
 #391080   SauliusM
 20 Lie 2012 11:43
nu tai ieskokis kokio mazdaug 2,6m ilgio koto su uzmetimu iki 30gr mazdaug ir kad butu skambus. TSUDA berods kazkokiu panasiu yra. nezinau, turiu kroiksa, man gerai, kitais nelabai domiuosi analogais. nors pas lumi ir lamiglasa galetum tu analogu irgi rast tikrai bet kaina tau irgi matyt kad netiks.
 #391081   Darius!
 20 Lie 2012 11:44
SauliusM rašė:nu tai ieskokis kokio mazdaug 2,6m ilgio koto su uzmetimu iki 30gr mazdaug ir kad butu skambus. TSUDA berods kazkokiu panasiu yra. nezinau, turiu kroiksa, man gerai, kitais nelabai domiuosi analogais. nors pas lumi ir lamiglasa galetum tu analogu irgi rast tikrai bet kaina tau irgi matyt kad netiks.
kokia kontora prekiauja tuom TSUDA?
 #391084   Darius!
 20 Lie 2012 11:49
SauliusM rašė:Kotas berods.
Dekui

ir ka reiskia "skambus" kaip atskirti nuo ne skambaus?
As taip suprantu kad reikia kad butu toks astrus, kai supurti kad greit griztu i savo vieta , o nesibaladuotu kaip sasyska, kazkas tokio? :)
 #391085   SauliusM
 20 Lie 2012 11:59
kazkas tokio. svarbiausia, kad jaustum kaip galvakablis stukteli i dugna ir kibima. parduotuvej laikydamas spina rankoj gali galu lengvai bargstelt i stikla koki ar i grindu pliteles su galiniu ziedeliu ir pajausi, ar jauti ranka ta smugeli ar ne. tik ziauriai nekalk aisku kad koto nesulauzytum. ir geriau kai pardavejas nematys, nes kiti tai gali nesuprast bajeriu ka tu ten darai.... :-D
 #391097   Xrapas
 20 Lie 2012 12:45
SauliusM rašė:...parduotuvej laikydamas spina rankoj gali galu lengvai bargstelt i stikla koki ar i grindu pliteles su galiniu ziedeliu ir pajausi, ar jauti ranka ta smugeli ar ne...
Dar mačiau, kaip parduotuvėj pardavėjas įduoda kotą į rankas klientui, viršūnę įsiremia sau į gerklę ir gargaliuoja...Apstulbęs klientas ranka jaučia pardavėjo gerklų vibracijas ir daug nebegalvodamas jama tą kotą :roll: :lol:
  • 1
  • 184
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė