Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #622918   BroniusM
 16 Bal 2015 20:03
Sveiki,

žodžiu manau būsiu čia toks ne vienintelis. Šį sezoną užsibrėžiau rimčiau apsiimt su šapalų gaudymu... Prisitaikiau ritutę, nusipirkau ploną japanską pintuką, žodžiu būtų gaila, kad barzdom sueitų... :), klausimas būtų toks, kaip gerai suvynio valą ant ritės, nes vistiek kažką reikia po apačia vyniot ? Gal koks video yra? :) Ir antra kokius suktukus naudojat rišant pintuką prie fc ir kokį fc pirkt šapalam? Kokio maždaug ilgio pavadėlis turėtų būt? Dėkui už atsakymus.
 #622922   SauliusM
 16 Bal 2015 20:11
vala reikia suvyniot vyniojimo budu. nu kaip dar kitaip... bet va ko as niekaip nesuprantu, tai jei zinai, kad tikslingai gaudysi sapalus, tai kam tas pintukas isvis reikalingas? ar cia siais laikais ne pintu valu gaudyt jau tiesiog nelygis?
 #622925   BroniusM
 16 Bal 2015 20:19
Tam, kad žvejosiu Neryj, Nemune, kur daug kliuvinių ;), aš tai labiau nesuprantu tokių žmonių kaip tu, kurie šiaip lempiškai komentuoja... Pencininkė pas mane laiptinėj būdavo kur prie visų pripiskių ieškodavo, tai tu čia gal... :-D , žodžiu neturi ką komentuot, nekomentuok ;), klausiau tų kas patart gali ;), suprantu, kad ne pynimo būdu, esmė tokia, kad niekad nevyniojas ant kito valo, kaip rišt ir pan :), manau ne vienas žmogus pirmą kart darydamas gali klaidų pridaryt ir paskui barzdos eis :), piniginė limitą turi, tai nesinorėtų dažnai dėl barzdų valo keitaliot :)
 #622928   RastaMan
 16 Bal 2015 20:24
SauliusM rašė:...ar cia siais laikais ne pintu valu gaudyt jau tiesiog nelygis?
:gutgut :gutgut :-D
 #622937   SauliusM
 16 Bal 2015 20:59
BroniusM rašė:...neturi ką komentuot, nekomentuok...
jei pabandytum suprast, kas buvo parasyta, tai tau buvo labai i tema pakomentuota. bet nenori suprast, tai bent nepurkstaut galetum.
 #622948   BroniusM
 16 Bal 2015 21:27
Taigi ne tik šapalo gali tikėtis... Šalvis paiimt gali ir t.t. Pintukas ne dėl mados, o dėl praktiškumo, masalai nepigūs, tad prabangos nutraukinėt negaliu sau leist, storo pinto nesidėsiu, nes baidysis plius nesimes voblos, kaip ir rašiau su 0,08 nesu žvejojęs, seniau esu turėjęs vargo net su 0,13 dėl barzdų, kilo klausimas kaip teisingai pasiruošt žvejybai, kad nebūtų barzdų, o tu suradai progą "papprunkštaut" :) , aš nelabai suprantu kam išvis komentuot jei padėt negali, lyg ir normaliai paklausiau, nei visi gi tokie "specai" kaip tu... Nori pasipyzdavot rašyk pm, pasiūlysiu vietą kur geriausia pyzdavotis, pvz sporto salė, išsiliet galėsi, gazą nuleist :-D
 #622949   SauliusM
 16 Bal 2015 21:35
be jokiu py.zdavoniu tau normaliai parasiau, kad jei ruosies tikslingai sapala gaudyt, tai kam tau tas pintas valas. susivyniok FC arba jei per brangu tai mono. o det pinta vala del to, kad masalu nenutraukinet, tai cia isvis nesamone visiska. o kad barzdu nebutu, tai reikia normalios rites ir tiek.
 #622955   nerjus
 16 Bal 2015 21:55
seip dar reiktu numetus zvilgtelt i rite ar valas neuzsimete ant bugnelio:) jei taip atsitiko ir nepataisei, tai beveik 100% kitu metimu turesi barzda..o jei kazkaip kitaip barzdos, tai tada jau rites problema ir reikia kitos..
 #622993   Evaldas Z
 17 Bal 2015 08:47
BroniusM rašė:Pintukas ne dėl mados, o dėl praktiškumo, masalai nepigūs, tad prabangos nutraukinėt negaliu sau leist
A tai kas ten per valas, kad su tokiu storiu (tebunie netoli realybes tas 0.08) tikiesi masalus issaugot ?
 #623003   Vitolis
 17 Bal 2015 09:43
Sakyčiau SauliusM tamstai atsakė į visus iškeltus klausimus. Nesuprantu kas nepatiko. Barzdos atsiranda tik dėl netinkamos RITĖS arba dar neatmetamas ir neatidumo faktorius. Viskas. Kuom isitikinęs, kad tamstos ritė skirta plonam pintukui. Ar čia aklai patikėjai pardavėju, ar prisiskaitei netinkamos informacijos, neaišku. Nurodytum ritės modelį, tada gal gautum greičiau tinkamą info. Gal ir rašei anksčiau, bet nėr laiko landžioti kas ką rašė. Patarčiau.
 #623015   dagys
 17 Bal 2015 11:07
šapalus gaudyt pintuku-joks nusikaltimas, netgi be fc pavadžio, o vat fc prie pintuko rišt per suktuką- negėris. Tam skirtų mazgų ir šitoj temoj buvo nevienas.
 #623020   Vitolis
 17 Bal 2015 11:19
shelwius rašė:
dagys rašė:o vat fc prie pintuko rišt per suktuką- negėris.
Man tai gėris. kuom neįtiko ? Nebent nejauti / nematai kuomet suktukas į žiedą atsimuša.
Gal man gali tada populiariai paaiškint, kodėl jis ten būtinas. Ar tam kad atprastum žioplinėt kai valą vynioji? :-D
 #623021   dagys
 17 Bal 2015 11:22
Suktukas riboja fc pavadėlio ilgį- aš mėgstu ilgesnius ir ne tik šapalus gaudydamas- ankščiau ar vėliau suktukas į žiedą barkštelės. Atsirinkus tinkamus valus ir mazgus suktuko tiesiog nereikia- juk geriau vienas mazgas, nei du mazgai ir suktukas. Tai tik mano nuomonė ir jos paisyt nebūtina.
 #623048   BroniusM
 17 Bal 2015 15:52
Vitolis rašė:Sakyčiau SauliusM tamstai atsakė į visus iškeltus klausimus. Nesuprantu kas nepatiko. Barzdos atsiranda tik dėl netinkamos RITĖS arba dar neatmetamas ir neatidumo faktorius. Viskas. Kuom isitikinęs, kad tamstos ritė skirta plonam pintukui. Ar čia aklai patikėjai pardavėju, ar prisiskaitei netinkamos informacijos, neaišku. Nurodytum ritės modelį, tada gal gautum greičiau tinkamą info. Gal ir rašei anksčiau, bet nėr laiko landžioti kas ką rašė. Patarčiau.
Ritutė http://www.okumafishing.com/product/vie ... g-1/raw-ii, okuma raw II, o pintukas http://parduotuve.spiningavimas.lt/pe-v ... bass-.html 0,4 ant pakuotes pagal Japanskus :), vienas žmogus normaliai jau pm paaiškino , kad susivynioji pintuka, tada bekinga kiek reikia maždaug užsivynioji, tada žinai tiksliai kiek reikia bekingo ir persivynioji, man šito dalyko reikėjo, bet čia nepaaiškins žmogui, o kaip vilkai auką užpuls :mėlynvarla :-D
 #623054   birškis
 17 Bal 2015 17:42
shelwius rašė:
dagys rašė:o vat fc prie pintuko rišt per suktuką- negėris.
Man tai gėris. kuom neįtiko ? Nebent nejauti / nematai kuomet suktukas į žiedą atsimuša.

. . . . nu 100% nemoka ans surist kitaip (kaip per sktuka)fc valo su pintuku , tai ir rasineja kazkokias nesamones....nei juoktis nei pykt, ....
 #623091   SauliusM
 17 Bal 2015 21:03
BroniusM rašė:...Ritutė ...okuma raw II...
cia vadinasi ritute nauja, pritaikyta plonam pintukui. nenuostabu, kad paskui tiek klausimu kyla. reiskiu nuosirdzia uzuojauta.
 #623124   Evaldas Z
 17 Bal 2015 22:29
birškis rašė:. . . . nu 100% nemoka surist , tai ir rasineja kazkokias nesamones...
Siuo atveju, kategoriskumas, manau, ne vietoj. Jeigu suktukas nesukelia jokiu nepatogumu, tai kame yra jo blogis ? As irgi risu prie mazucio suktuko, nes jis man nemaiso. Jeigu kiltu kazkokiu nepatogumu, gal ir prisiverciau tuos kusius raizgyt, bet kai pasiziuri pvz. mazgu, tai net bandyt nesinori :) Tikiu, kad jie geri, ismokus nesudetinga surist, laiko normaliai, nekliuna ir neriboja pavadzio ilgio, bet kol man nereikia, tai ir nesiruosiu naudot.
 #623141   BroniusM
 18 Bal 2015 09:24
SauliusM rašė:
BroniusM rašė:...Ritutė ...okuma raw II...
cia vadinasi ritute nauja, pritaikyta plonam pintukui. nenuostabu, kad paskui tiek klausimu kyla. reiskiu nuosirdzia uzuojauta.
Nu va matai, naujoko klaidos... Aklai pasitikėt pardavėjais... :), nes kiek turėjau okumų tiek tikrai neblogai laikė... Apie valus buvau skaitęs daug, o apie rites nelabai, forumuose irgi neneršydavau, dabar aišku visai kitokią ėmęs būčiau... :), bet kaina su akcija nebloga buvo, plius kažkaip "Salmolitoj" visad gerai patardavo, sakė gerai ploną pintuką vynioja... :)
 #623143   vava
 18 Bal 2015 09:54
negalima pirkt akcijos ar nuolaidos :) Reikia imt tai, kas tau konkreciam reikalui reikalinga. Aisku puiku, jei pataikai ant akcijos tavo norimam daiktui.
O toj garduotuvej gero pintuko sufix nepasiule??
 #623145   BroniusM
 18 Bal 2015 10:04
Tai aš apie tą ritę senokai mąsčiau... :)), tik neaišku buvo kaip su plonu pintu dirbs, nes niekad tokiais plonais neteko gaudyt :), o pnašaus modelio 0,13 guldė normaliai, tai pasitikėjau kažkaip, nes siūlė normalų varivas apie kurį buvau daug domejesis ir dauguma geros nuomonės :), šiaip sakau, nepirmi metai pirkdavau "Salmolitoj" ir visad gerai patardavo, šiaip manau Kaune viena geresnių parduotuvių, tai va prašoviau matyt... :oops:
 #623148   vava
 18 Bal 2015 10:56
nieko tokio :) matyt ner nei vieno, kuris is pirmo karto susipirko viska labai "teisingai"
 #623159   BroniusM
 18 Bal 2015 13:36
vava rašė:nieko tokio :) matyt ner nei vieno, kuris is pirmo karto susipirko viska labai "teisingai"
Nu tai va, kad gyveni ir mokaisi... :ks> , nemesiu gi tos ritės dabar :grin: , o bankas naujai mašinai šiuo metu atsidėtas, tai kažkaip ir vėl investuot nesinori... :), pabandysiu kaip kloja ir bus matyt foto įmesiu, jeigu nekaip bus gal kažką patarsit, vistiek kažkaip eina juk patvarkyt situaciją... :)
  • 1
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė