Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #624491   Kleckas1978
 27 Bal 2015 20:48
sjopma rašė:Sveiki,as zuvaunu su pintu valu kurio storis 0.16 ,o tai kiek bus lb ,noriu keist vala bet kury nusiziurejau tai ten lb.
Tai parasyk kokios firmos tas pintukas 0.16mm
 #624631   Qmas
 28 Bal 2015 19:09
Saugirdas rašė:Jei mastai apie pinta vala siulau zvilgtelt i gosen firmos produkcija ir geri valai ir kaina normali.
Jei nori florokarbono siulau isbandyti Sunline Siglon man sitas labai patinka, as jo dvi spules naudoju, viena kaip pgr vala gaudant upetakius, kita plonesni risu pavadeliams microjigui.
kokio storio fluorokarbona naudoji kaip pavadely mikrojigui, ir kokio ilgio?
 #624671   Inžinierius
 29 Bal 2015 08:02
Kleckas1978 rašė:
sjopma rašė:0.15mmm power pro
jei nori tokio pat galingumo, bet plonesni, tolygesni ir visapusiskai geresni uz Power Pro imk
YGK G-Soul UpGrade X8 #1.2 (sitas #1.2 atitinka ir lenkia pagal realu islaikyma PP 0.15mm, bet yra juntamai plonesnis ir t.t.)
http://www.kiba.lt/index.php?route=prod ... ct_id=1852
O kiek realiai laiko šitas valas, tarkim 1.2 25lb? Nes esu pirkęs irgi japoną DUEL, tik 4 gyslų, tai rašo 30lb, o realiai iki amerikoniškų 15lb netraukia, čia irgi toks pat variantas?
 #624682   Aqua v.
 29 Bal 2015 09:48
Inžinierius rašė:.....O kiek realiai laiko šitas valas, tarkim 1.2 25lb? Nes esu pirkęs irgi japoną DUEL, tik 4 gyslų, tai rašo 30lb, o realiai iki amerikoniškų 15lb netraukia, čia irgi toks pat variantas?
dalinciau is ~1.6. Bet vis tiek laiko gerai, bent naujas. Apie rimtai panaudotą dar neturiu 'duomenu' :)
#1.2 7kg viedra pakeliau su mazgu i stora fc pavadeli (tai labai geras mazgas).

Desimtosiom kg dalim netikrinau, nes jei elektroniniu zvejybiniu (o kito neturiu) bezmenu imt ir saudyt pintukus testuojant, bijau, kad bezmenas greitai rodys jau ne desimtuju daliu, o tik +-2kg tikslumu 'viarkt :grin: . O be to nedariau ir serijos testu su 5 skirtingais mazgais (ir dar tris kar peristu tuo paciu mazgu - irgi rezultatai skirtusi). Zodziu, taip pasitikrinau 'is viedro' :grin: , ko tiketis is valo ;-)

Beje, valas tvirtai supintas, 'mesos' beginiam metre turetu but nemazai, gal is cia ir tvirtumas.
Impregnuotas kazkuo pagal mane, nera labai minkstas. Abu dalykai mano nuomone - geris.
 #624689   Kleckas1978
 29 Bal 2015 10:31
Inžinierius rašė:
Kleckas1978 rašė:
sjopma rašė:0.15mmm power pro
jei nori tokio pat galingumo, bet plonesni, tolygesni ir visapusiskai geresni uz Power Pro imk
YGK G-Soul UpGrade X8 #1.2 (sitas #1.2 atitinka ir lenkia pagal realu islaikyma PP 0.15mm, bet yra juntamai plonesnis ir t.t.)
http://www.kiba.lt/index.php?route=prod ... ct_id=1852
O kiek realiai laiko šitas valas, tarkim 1.2 25lb? Nes esu pirkęs irgi japoną DUEL, tik 4 gyslų, tai rašo 30lb, o realiai iki amerikoniškų 15lb netraukia, čia irgi toks pat variantas?
#1.2 laiko virs 7kg ant realaus mazgo budamas vos ne 1.5 karto plonesnis uz PP 8slick 10lb 0.15mm (sitas PP laiko ant mazgo apie 6-6.5kg)
PP 8slick 15lb - 0.19 atrodo plika akim ziurint, kad vos ne 2x storesnis uz sita YGK, PP 15lb kiek pamenu laike ant mazgo ciut virs 8kg...
 #624718   Saugirdas
 29 Bal 2015 14:09
Qmas rašė:
Saugirdas rašė:Jei mastai apie pinta vala siulau zvilgtelt i gosen firmos produkcija ir geri valai ir kaina normali.
Jei nori florokarbono siulau isbandyti Sunline Siglon man sitas labai patinka, as jo dvi spules naudoju, viena kaip pgr vala gaudant upetakius, kita plonesni risu pavadeliams microjigui.
kokio storio fluorokarbona naudoji kaip pavadely mikrojigui, ir kokio ilgio?
As asmeniskai 0,17mm apie 15-20cm
 #625259   BroniusM
 04 Geg 2015 15:58
Sveiki, tai va reikalas tas, kad dabar bijau jau kažką geresnio iš valų pats pirkt... Žodžiu reikalas tas, kad savaitgalį išbandžiau pintuką varivas, tai viduryj žvejybos, po poros palaidotų voblikų pamačiau, kad valas *PYP* su rankom traukosi... :), šito, tai tikraimažiausiai tikėjausi, pažėjau spiningėlio žiedukus, ritę, viskas tvarkinga, valo niekur drožt negalėjo... N... :-ug Kaip susinervinau , va šitą naudojau http://www.zvejoklis.lt/spiningavimas/2 ... me-pe.html, bet pas mane man rodos dar truputį storesnis, grižęs pasižėsiu... Paaiškinkit kas per xernia čia būt galėjo? Antra tik žvejyba su juo... '''bum

Tai dabar jau noriu jūsų patarimo konkrečiai ką šapalui Nemune, neryj, DUbysoj patartumėt iš monofilamento arba fc, bet nelabai daugiau nei ekonominės klasės... Ir lydekom kokį pintuką irgi ne kosmine kaina? Ir nesenai tik pradėjau dėt bekingą, kad bugnelį užpildyt, tai įdomu ką dedat bekingui? Muselinį valą man siūlė Salmolitoj, 9euro centai metras man rodos. Dėkui už atsakymus ;-var-var.
 #625275   Tironas
 04 Geg 2015 18:27
BroniusM rašė:Sveiki, tai va reikalas tas, kad dabar bijau jau kažką geresnio iš valų pats pirkt... Žodžiu reikalas tas, kad savaitgalį išbandžiau pintuką varivas, tai viduryj žvejybos, po poros palaidotų voblikų pamačiau, kad valas *PYP* su rankom traukosi... :), šito, tai tikraimažiausiai tikėjausi, pažėjau spiningėlio žiedukus, ritę, viskas tvarkinga, valo niekur drožt negalėjo... N... :-ug Kaip susinervinau , va šitą naudojau http://www.zvejoklis.lt/spiningavimas/2 ... me-pe.html, bet pas mane man rodos dar truputį storesnis, grižęs pasižėsiu... Paaiškinkit kas per xernia čia būt galėjo? Antra tik žvejyba su juo... '''bum
idomus koks. oficialiai deklaruojamas laikymas valo yra 3kg. tai supranti kas tas yra? normalu kad suaugusio vyro jegos daugiau negu pakanka kad nutraukti toki vala. realiai gi pirkai plona siuliuka, skirta subtiliam irankiui, suptiliam masalui. negi tikejaisi kelmus rauti su tokio planumo valu?
 #625307   dagys
 04 Geg 2015 22:05
BroniusM rašė:Sveiki, tai va reikalas tas, kad dabar bijau jau kažką geresnio iš valų pats pirkt... Žodžiu reikalas tas, kad savaitgalį išbandžiau pintuką varivas, tai viduryj žvejybos, po poros palaidotų voblikų pamačiau, kad valas *PYP* su rankom traukosi... :), šito, tai tikraimažiausiai tikėjausi, pažėjau spiningėlio žiedukus, ritę, viskas tvarkinga, valo niekur drožt negalėjo... N... :-ug Kaip susinervinau , va šitą naudojau http://www.zvejoklis.lt/spiningavimas/2 ... me-pe.html, bet pas mane man rodos dar truputį storesnis, grižęs pasižėsiu... Paaiškinkit kas per xernia čia būt galėjo?
Kai šitas( :?: ) valas vadinosi Light game mebaru, ir jo dar nebuvo pirkt kiekvienam kioskely, jis iš ties buvo geras. Dabar tu ne pirmas ir ne paskutinis juo nusivylei. Nesiimu spręst kas ir kaip, bet reikia ieškot alternatyvos.
 #625310   BroniusM
 04 Geg 2015 22:24
Tironas rašė:
BroniusM rašė:Sveiki, tai va reikalas tas, kad dabar bijau jau kažką geresnio iš valų pats pirkt... Žodžiu reikalas tas, kad savaitgalį išbandžiau pintuką varivas, tai viduryj žvejybos, po poros palaidotų voblikų pamačiau, kad valas *PYP* su rankom traukosi... :), šito, tai tikraimažiausiai tikėjausi, pažėjau spiningėlio žiedukus, ritę, viskas tvarkinga, valo niekur drožt negalėjo... N... :-ug Kaip susinervinau , va šitą naudojau http://www.zvejoklis.lt/spiningavimas/2 ... me-pe.html, bet pas mane man rodos dar truputį storesnis, grižęs pasižėsiu... Paaiškinkit kas per xernia čia būt galėjo? Antra tik žvejyba su juo... '''bum
idomus koks. oficialiai deklaruojamas laikymas valo yra 3kg. tai supranti kas tas yra? normalu kad suaugusio vyro jegos daugiau negu pakanka kad nutraukti toki vala. realiai gi pirkai plona siuliuka, skirta subtiliam irankiui, suptiliam masalui. negi tikejaisi kelmus rauti su tokio planumo valu?
Va tokie briedžiai visad žiūriu šitam forume iš kažkur šokinėja, matyt realybėj ragai aplaužyti, tai interneto platybėse pasibagsnot bando... :)), parašiau normaliai, kad visi suprastų, patarimo paprašiau, normalūs žmonės normaliai parašė, tik tu rašai bile rašyti... :)) dėkui Shelwiui:), juk nerašiau, kad kelmus roviau, nerašiau, kad plėšiau prie medžio pririšęs, parašiau paprastai ir aiškiai, kad nuo menko tempimo valas trūkinėjo, apie mazgo laikymą išmis nekalbu, mazgą rišt moku iškart lempinius komentarus, kad nutraukt parašau... :)), ir įrankis pritaikytas buvo, ir masalai... Taip, kad neturi ką rašyt neteršk forumo, nes paskui ieškai naudingos info ir turi skaityt kažkieno lempinius komentarus. ;uolrait
 #625313   Tironas
 04 Geg 2015 23:42
norit pasakyti, kad sulyg tuo momentu kai kazkoks daiktas pasidaro placiai prieinamas Lietuvoje jis mistiskai tampa blogas?

as turiu kita versija, kuri daug logiskesne. bet kuris valas, igijes populiaruma, patenka i platesni zveju rata. ir toli grazu nekiekvienas turi tinkamus igudziusl irankius ir supratima. esu tikras kad valas koks buvo pries metus toks ir liko, tiesiog pasieke vis daugiau zmoniu kurie zvejoja biliakur, biliakaip ir biliakokiais irankais. dabar apziurejo zmogelis ziedus, su lupa apziurejai? ir dar galima uzduoti daugybe klausimu.
kita vertus, jei valas istiesu tiesiog blogas ir plysta visai nededant pastangu, nesi ten kur pirkai ir susigrazini pinigus
 #625327   Kleckas1978
 05 Geg 2015 08:33
Viskas ten greiciausiai tvarkoj su tuo valu - neivertino zmogus ant kiek jis plonas + pamirso kad pas Japonu valai ant dezutes uzraso visada laiko 1.5-2 kartus daugiau nei realiai....
Nu laiko valas +-1.5kg budamas labai plonas tai kokiu ten stebuklu noreti....

BroniusM - pamatuok kiek laiko valas ant svarstykliu realiai ir tada parasyk....
o gal ir mazgas nelaiko isslysta?
 #625333   BroniusM
 05 Geg 2015 09:49
Tironas rašė:o gal rankos broniaus kaip savicko?
Nu matau tu vistiek nelabai susipratęs žmogus... Būna, būna... Nelabai skaityt moki kas parašyta... :)), nuvyniojau valą, trūkinėja ir ten kur žiedelių nelietęs buvo, nuvešiu į Salmolitą parodyt ;), nu sportuoju, sportuoju, kad rankos kaip Savicko būtų, tau irgi neblogai pajudėt būtų, nes prie kompo rachitas baigia susukt spėju, bet čia kita tema, jei norėsi apie sportą - pm, salėj pasportuot galėsim :/braj;

Kleckas1978, pamatuosiu ;), per mazgą tai neslysta, o trūksta... :), jei netingėsiu nufilmuoti po darbo galėsiu, akip dirba valiukas :)
 #625334   Evaldas Z
 05 Geg 2015 09:54
Tironas rašė:esu tikras kad valas koks buvo pries metus toks ir liko,
Tai sakai, kad rasinejimas, jog "Tai atnaujinta ir patobulinta populiaraus Light Game Mebaru valo versija." yra tik dar vienas budas parduot is esmes ta pati vala ant kitos babynos ?
 #625336   Aqua v.
 05 Geg 2015 10:15
BroniusM rašė:
Nu matau tu vistiek nelabai susipratęs žmogus... Būna, būna... .... pm, salėj pasportuot galėsim :/braj;
:lol: Gaila, kad Tironui 'paramos' nereikia, nei moralines, nei 'sportines' :grin:
O tai mielai ..., nu bet dviesia saipytis is vieno ;;'plim - gal .... tiek to
 #625340   BroniusM
 05 Geg 2015 10:27
Aqua v. rašė:
BroniusM rašė:
Nu matau tu vistiek nelabai susipratęs žmogus... Būna, būna... .... pm, salėj pasportuot galėsim :/braj;
:lol: Gaila, kad Tironui 'paramos' nereikia, nei moralines, nei 'sportines' :grin:
O tai mielai ..., nu bet dviesia saipytis is vieno ;;'plim - gal .... tiek to
Nu įdomus žmonės, kurie forumuose sėdi tam, kad pasipyzdavot :) , ne visi gi mes čia "profisionalai", tai naudingos info ieškom :)), šaipytis iš vieno, primena vaikų darželį :)), aišku už kompo laido, visada smagu tokiem tipeliam riteriaut ;-var-var.
 #625360   salvys
 05 Geg 2015 13:04
vistik manau del visu aspektu ir bendro vaizdo, tai linkes sutikt su tironu, galbut zmogui del patirties stokos sunku ivertint valo stipruma ir kitka (ir dar butent sito pasirinkimas tai patvirtina) butent tokio storio negaudziau, bet manau jis ir turi trukinet rankose, juk cia 0.08mm ir varivas nelinkes uzstorint valu, o beto jis lengvai pazedziamas
 #625373   BroniusM
 05 Geg 2015 14:17
salvys rašė:vistik manau del visu aspektu ir bendro vaizdo, tai linkes sutikt su tironu, galbut zmogui del patirties stokos sunku ivertint valo stipruma ir kitka (ir dar butent sito pasirinkimas tai patvirtina) butent tokio storio negaudziau, bet manau jis ir turi trukinet rankose, juk cia 0.08mm ir varivas nelinkes uzstorint valu, o beto jis lengvai pazedziamas
Nu va galėjo ir tironas taip parašyt ramu būtų :), gali būt, kad neivertinau to plonumo, kažkaip tikisi, kad stipresnis valiukas bus... :), nes pirmas toks plonas valiukas max būdavo iki 0,12... :), gal taip ir turi būt, nu šiandien pasiklausiu visitek salmolitoj, idomu pačiam db :)
 #625423   henyte
 05 Geg 2015 19:58
iusegun rašė:pirkdamas tiek mono tiek fc tiek pe dalinu is 2. Va kazkas panasaus ir bus ant sauso islaikymo.
na gal kiek per drastiskai pasakyta apie visu valu islaikyma... Va pavyzdziui europieciu gamintoju valas, kiek parasyta ant etiketes tiek ir laiko, jokiu dalinimu is dvieju, firmos Savagegear Fineze mono: http://www.kiba.lt/index.php?route=prod ... ct_id=1375 , fc ar pintukas skirtas amerikieciu ar britu rinkai dazniausiai net sumazintais islaikymo skaiciais ant pakuotes eina...
 #625432   DainiusM
 05 Geg 2015 20:44
Aga, tik vat diametras realus 2x paplonintas eiketej...
  • 1
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė