Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #416735   Evaldas Z
 22 Spa 2012 22:20
vovere-vienas mano megstamiausiu (buvo...) giliau nerianciu voblu :gutgut o ismusinent astriai salant vandeniu reikia vis maziau. o va si vovere puikiai dirba ne smugiuojant, o tiesiog timtelint. tokiam zaidimui ir kuolo griezto nereikia.
Paveikslėlis
 #416767   WooHoo
 23 Spa 2012 07:28
Tadunce rašė:zipbaits khamsin DR....
Šitas daiktas tai man niekaip giliai nepaneria. Na geriausiu atveju tolygiai traukiant kažkiek giliau nei SR, bet tvičinant tai vos ne tas pats. Ir nelabai pagaunu kampo kodėl, gal ką ne taip darau..?
 #416835   Rapolas
 23 Spa 2012 11:55
WooHoo rašė:
Tadunce rašė:zipbaits khamsin DR....
Šitas daiktas tai man niekaip giliai nepaneria. Na geriausiu atveju tolygiai traukiant kažkiek giliau nei SR, bet tvičinant tai vos ne tas pats. Ir nelabai pagaunu kampo kodėl, gal ką ne taip darau..?
"Elementarno- vatson" :-D
Iš pradžių, t.y. po užmetimo,- "užgilini" iki max gylio, o jau po to- tvičini.
 #416849   WooHoo
 23 Spa 2012 13:22
Rapolas rašė: "Elementarno- vatson" :-D
Teip teip, "Sherloke" :)
Bet betvičinant jis vėl iškyla, dažnai net ir vos ne į paviršių..
 #416853   DainiusM
 23 Spa 2012 13:46
WooHoo rašė:
Rapolas rašė: "Elementarno- vatson" :-D
Teip teip, "Sherloke" :)
Bet betvičinant jis vėl iškyla, dažnai net ir vos ne į paviršių..
Tempiant reikia must ne i virsu, ar sona... o staciai zemyn. Va tada supranta daugelis, kad trumpi spiningai yra neisvengiamybe. :)
 #416854   Rapolas
 23 Spa 2012 13:54
....abra galima ir su ilgesniu spiningu, pvz. nuo statesnio šlaito, nuleidus spiningą (kaip ir patarė) žemyn.
Be to, Zipbaits Khamsin DR (giluminis) nėra klasikinis vobleris "tvičingui" :-D
 #416859   Rapolas
 23 Spa 2012 14:17
Čia priėjo.. "Xrapas" ir viską sustatė į savo vietas :-D
Beje, tas Owner Cultiva Rip'N (65-tas) neblogai dirba bei gaudo ne tik su "Džeko- skerdiko" technika, o ir lengvai "patvičinant" (kaskart trumpai truktelint šoniniu judesiu /po pauzelės) ,ypač salatokai mėgsta ;-)
 #416860   WooHoo
 23 Spa 2012 14:19
DainiusM rašė: Tempiant reikia must ne i virsu, ar sona... o staciai zemyn. Va tada supranta daugelis, kad trumpi spiningai yra neisvengiamybe. :)
Mano kotas (su kuriuo žvejoju :grin: ) 2 metrai, tai manau turėtų pavykti, reikės išbandyti. :) Ačiū už patarimą..!
Šiap mušdavau daugiausia žemyn, bet ~35 laipsnių kampu į šoną :)
 #416864   Evaldas Z
 23 Spa 2012 14:52
Rapolas rašė:Beje, tas Owner Cultiva Rip'N (65-tas) neblogai dirba bei gaudo
galiu tik pritarti
Paveikslėlis Paveikslėlis Paveikslėlis
 #417077   Mike
 24 Spa 2012 08:28
Būtent ant Owner Cultiva Rip'N Minnow 65 esu pagavęs daugiausiai plėšrių žuvų rūšių: lydeka, ešerys, starkis, salatis, meknė, šapalas. Gal dar ant Yo-zuri 3D flat crank tokias pat pagavęs. Tikrai univesalus masalas.
 #417974   gintars
 27 Spa 2012 10:22
Kaip tikras lietuvis neatsilaikiau magiskam zodziui 'Akcija" :grin: ir savo dezutej apgyvendinau sia trijule Paveikslėlis Storm Thunderstick Madflash 11 cm 12 gr plaukiantys. Gal kas esate susidure su jais, ar dirbantys, ar teks po kurio laiko atiduoti broliui kad papuostu kelmus :?:
 #418912   Mangiz
 31 Spa 2012 07:03
gintars rašė: Storm Thunderstick Madflash 11 cm 12 gr plaukiantys. Gal kas esate susidure su jais, ar dirbantys, ar teks po kurio laiko atiduoti broliui kad papuostu kelmus :?:
Kiek video ziurejau tai tikrai atrodo dirbantys.. ir kaina ju nesikandzioja. Manau kai isbandysi pasidalink patirtimi :) O siaip turetu buti pakankamai neblogi...
 #422722   WooHoo
 14 Lap 2012 22:22
Mano daugiausiai naudojami:
Paveikslėlis
Labiausiai pasiteisinę:
Aišku tas visas apkramtytas :) - vidurinis stulpelis viršuje
Vidurinis stulpelis trečias
Pirmas stulpelis antras
 #422837   WooHoo
 15 Lap 2012 10:18
Šiaip tai ir tas rapalinis tam tikrose vietose irgi valdo, nu bet po zipu jis taip lievai metasi, kad retai beužsidedu :) Nebent vėjo nėra arba tenka vėtyti pavėjui..
 #423824   Tadunce
 18 Lap 2012 18:09
Šiandien truputi tvarkiausi dėžutes, tai prie to paties sakau reikia nupaveiksluoti, nupūsti dulkes nuo "pagaliukų"

Seniau buvau dėjęs, bet kai ką nuroviau, kažką atsinaujinau..

Šapalams, upėtakiams ir kartais kokiam salatukui pasiūlomi:
Paveikslėlis

Shad'ai nuo pontoonų. Šapalai, meknės, ešeriokai
Paveikslėlis

Šapaliniai "burbuliukai". Deepai labiausiai mėgstami kišti po stačiais krantais, o ssr - virš žolių kasų
Paveikslėlis

Truputi rečiau naudojami. Hornetukai tarp šakų, kur giliau, paviršiniai, virš "kasų", o lm, kur toliau užmest :)
Paveikslėlis

Mikro kolekcija.. Naudojami dažniau, kur mažiau vandens
Paveikslėlis

Upėtakių, ešerių, o paskutiniai ir "silkių" rankiojimo įrankiai. Nors pagrindinis įrankis, tai teisingos rankos.. Dažnai to pritrūksta
Paveikslėlis

Išskyrus asakuras ir poperį, labai retai saulės šviesą pamatantys masalai. Praktiškai tik tuomet, kai tikiuosi, kad gali pulti lydeka, bet poliovkę rištis tingiu..
Paveikslėlis

Lydekinių malkų komplektukas.. Nors iš manęs toks lydekautojas, kad.. Praktiškai turiu juos dėl vaizdo..
Paveikslėlis

Lydekinių žaislų tęsinys, bet keletas salačiams mėtomų masaliukų..
Paveikslėlis

Dar viena dėžutė, su šlakiams naudotu arsenalu likusi kituose namuose..
 #423838   rusla02
 18 Lap 2012 18:37
I tavo nuotraukas žiurių kaip manoji ponia i naujus rankinukus :grin: :grin: . Beveik visi japonai.
 #423861   PelkiuSenis
 18 Lap 2012 19:31
Evaldas Z rašė:vovere-vienas mano megstamiausiu (buvo...) giliau nerianciu voblu :gutgut o ismusinent astriai salant vandeniu reikia vis maziau. o va si vovere puikiai dirba ne smugiuojant, o tiesiog timtelint. tokiam zaidimui ir kuolo griezto nereikia.
Foto istryniau, bet jei autorius neatsilieptu, gal kas kiti pasakys, koks cia tas modelis "vovere"? :)
Gal ir as susigundysiu ant voblerio :-D
 #423946   Kaizen
 18 Lap 2012 22:31
Evaldas Z rašė:vovere-vienas mano megstamiausiu (buvo...) giliau nerianciu voblu :gutgut
Tai kas dabar mėgstamiausio pozicijoj, jei ne paslaptis? ;-)
 #423980   Evaldas Z
 19 Lap 2012 09:39
toj nuotraukoj yra DD SQUIRREL 79 SP nuo illex http://www.illex.fr/fr/article/dd-squir ... p.284.html
dabar turiu SUPER DD SQUIRREL 79 SP http://www.illex.fr/fr/article/super-dd ... sp.31.html tik jau nuo jackall. sitas neria dar giliau ir nevisada pritaikomas mano plotuose nes aria, ravi dugna. kartais orbita 80 su ilgesniu lizuviu panaudoju. si sezona giliau nekazka ir tegaudziau, tai naujo favorito kolkas nera.
 #423994   SauliusM
 19 Lap 2012 10:10
mirkiau tu voveriu prisipirkes vandeny cia kazkada, dirba graziai, ale gavo i kaulus tos voveres nuo rigge deep 7S... bet aisku sunku isvadas po vieno karto daryt.
 #424053   Evaldas Z
 19 Lap 2012 13:21
as ir nesakau, kad ner geresniu. kai isigijau ir pirmi bandymai rezultatus dave neblogus, tai ir neieskojau kazko geresnio.
 #424067   SauliusM
 19 Lap 2012 13:48
Menke rašė:Kuris dydis?
kuo mazesnis tuo efektyvesnis, bet tuo paciu ir mazesnes zuvis renka. pats maziausias tai jau net nezinau kiek vagonu eseriu primuses ezeruose ar upetakiu upej.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 60
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė