Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #396463   Kleckas1978
 14 Rgp 2012 21:24
Nerkaaa rašė:niekur nerandu Roybi zauber 3000, ar ju nebera rinkoi ar kas ? reik jurai dzigui
na lyg ir yra ju dar, ti paieskot reikia ir rasi manau kad ir kaip pvz:
http://www.fanatikai.lt/flypage/rites/r ... -3000.html
siap maciau kaip meto su zauberiu 50gr + guma nu bet cia jau maksimum kam jinai gali buti naudojama karts nuo karto.
as excia ir ecusima naudoju iki 50gr galvakabliam nu bet jei deti 60-70-80gr cia jau tikrai ne jom nes ir 50gr jau jauciasi kad yra ka sukti.

Beje anksciau buvo rasineta kad geriau sunkiem masalam abu garcia soron stx40 ar net koki penn slameri 260 imti.
 #396510   Aurism
 14 Rgp 2012 22:17
Na as sorona stx 20 paemiau vien del to kad joje klibejimu buvo maziausia kurias esu tokiu kainu kategorijoje apziurejes ir visai tyliai sukasi. Naudosiu masalams nuo 5 iki 10-12g labai jau retai 15 gr kokia vartikle nusviest.Tai manau ilgai ji suktis turetu kaip manot? seip vala kloja vidutiniskai bet ne tame esme nes meciau 5gr galvas tai issivinioja valas kaip su raketa. Beja is pradziu rinkausi orra sx bet man pries orra-soron stx kaip diena ir naktis pasirode, oroje klibejimu yra tiek mechanizme tiek rankenele kliba, net nevyniojant valo sniokscia sukant net letai...
 #396551   Nerkaaa
 15 Rgp 2012 09:36
Aurism rašė:Na kagi paemiau abu garcia soron stx 20. Tikrai darbinis arkliukas,labai patiko. Kokia jusu nuomone apie sita daikta?gal kas turite.
kiek kainavo ?
 #396552   looking4snow
 15 Rgp 2012 09:43
Toks ispudis, kad kas antra Orra SX padaryta be kokybes kontroles. :roll: Jeigu su Soron Stx metysi tik 5-15 g masalus, tai jis tau tarnaus tiek, kiek kas keli metai sutepsi mechanizma. Amzinai praktiskai.
 #396558   Aurism
 15 Rgp 2012 10:21
390 katik is zvejybos nu ka galiu pasakyt kaip uz tokius pinigus labai esu patenkintas, stabdis veikia idelaliai su zuvimis susitvarke kaip bite. Traukiant greiciau 3 nr sukre jokio pasalinio garso nera.Tikrai rimta darbine ritele.
 #396563   SauliusM
 15 Rgp 2012 11:06
looking4snow rašė:Toks ispudis, kad kas antra Orra SX padaryta be kokybes kontroles. :roll: Jeigu su Soron Stx metysi tik 5-15 g masalus, tai jis tau tarnaus tiek, kiek kas keli metai sutepsi mechanizma. Amzinai praktiskai.
+1
 #396567   Aurism
 15 Rgp 2012 11:29
Aisku amzino nikeo nera bet keleta sezonu manau suksis be bedu. SauliusM gal komentara pie +1?
 #396568   SauliusM
 15 Rgp 2012 11:31
Aurism rašė:Aisku amzino nikeo nera bet keleta sezonu manau suksis be bedu. SauliusM gal komentara pie +1?
ner ten ka daugiau kometuot uztai ir tik +1 viska parase.
 #396611   Nerkaaa
 15 Rgp 2012 17:37
Dabar issiaiskinau, kad zauberiu 3000 siemet Lietuvon neuzveze, tai dabar renkuosi tarp zauberio 4000 ir
abu garsia soron stx 4000. Kuri rite rekomenduotumet ? Kartais gaudysiu juroi 50-70 g galvomis .
 #396621   Aurism
 15 Rgp 2012 18:36
nu as kai dabar turiu abu garcia tai imciau tik ja tai ir galvoju apie 4000 stx jurai pasiimt nes labai ji man lipo. Zauberius kiek esu ciupinejes irgi darbinis bet rankeneles liuftas nervina ir seip jis tox klebenkscius pasirode man, arba nebuvo papuoles gerai surinktas arba jie visi tokie...(dar kazkada skaiciau kad ju mechanizmai atseit nelaiko nzn kiek cia tiesos) atsiliepimu girdejau kad spiningui visai nieko be jurai as tai neimciau zauberio. As siulyciau pasiimt abiejas ir pasukinet, apziuret ir kuri paciam atrodys geriau, ta ir imt. Nors kokia cia malonybe toj juroj su tokiais svoriais dirbt...
 #396630   SauliusM
 15 Rgp 2012 19:09
Nerkaaa rašė:Dabar issiaiskinau, kad zauberiu 3000 siemet Lietuvon neuzveze, tai dabar renkuosi tarp zauberio 4000 ir
abu garsia soron stx 4000. Kuri rite rekomenduotumet ? Kartais gaudysiu juroi 50-70 g galvomis .
nei vienos nei kitos tokiem svoriam nerekomenduociau, nes tai rites zudymas butu. o zauberis 3000 nuo 4000 skiriasi tik bugneliu gyliu, nuemus bugnelius rites identiskos.
 #396750   henyte
 16 Rgp 2012 07:21
Marius1 rašė:Nežinau, bet man pvz. apsikeitus su draugeliu keliems metimams įrankiais ( mano ritė ZX cabelaso 2500 dydžio ), Orra 30 SX pasirodė mažiau galios turinti ir sunkesnės eigos nei manoji, nu tokia grubesnė. Apsikeitimą darėm džigaujant 21 gr. galvomis
Pora "exceleriu" esu turejes, sukasi jie istraukti is dezutes, kad net issizioji, na, bet 21gr net nezinau, per didele apkrova "2500-300 daivoms" mano manymu, jauciasi, kad sukasi ant ribos, o kur dar tie visi stuksenimai, net viduj sumauti guminiai ziedai nepadeda... Bet gal sakau abi rites (viena Lt isigyta, antra Amerikosijoj) man brokuotos papuole. "Orra 30 STX" pas mane sukasi laisva eiga sunkiau, bet su 30gr tvarkosi kur geriau nei "daiwos".
Nerkaaa rašė:Dabar issiaiskinau, kad zauberiu 3000 siemet Lietuvon neuzveze, tai dabar renkuosi tarp zauberio 4000 ir
"zauberiu" daug kitom firmom prigaminta ir kokybe daznai (imho) geresne nei ant riciu su uzrasu "ryobi", bet jei jau bandyt gaudyt tokiais svoriais tai imciau kazka be "slieko". Turiu daug metu "WFT Braidspin 3000" (ta pati " Ryobi Ecusima", tik vienu guoliu daugiau nei "ryobyje") su 40-50gr tvarkosi puikiai, bet didesnis svoris ko gero pribaigtu, tai bent jau man zvejojant dideliais svoriais su "ecusima", vargo daug maziau nei su "zauberiu" (pardaviau po poros zvejybu)...
 #396755   SauliusM
 16 Rgp 2012 07:38
henyte rašė:Pora "exceleriu" esu turejes, sukasi jie istraukti is dezutes, kad net issizioji, na, bet 21gr net nezinau, per didele apkrova "2500-300 daivoms"...
faktas kad per didele, tos rites (isskyrus kaikuriuos labai brangius 2500R ar 3000 modelius) turetu buti naudojamos darbui su masalais max iki 20gr. o didesniem svoriam reikalinga 3500 daiwa.
beje, ten tiem masalam virs 50 gr as asmeniskai imciau arba penn slammer 360 arba daiwa tierra kokia gal 3500 ugio ar senaji exceleri to paties ugio. o jei ziuret i abu garcia ar shimano, tai jau gal 6000 dydi. nu gal nebent kaikurie 4000 shimanai su PG raidem gal susitvarkytu. o kitaip tai cia rites zudymas butu. nu ir aisku, jei ner psichologinio barjero, tai tokiem svoriam gal visgi verta ir apie koki multika pamastyt. kad ir revo toro pvz... arba recorda...
 #396795   Darius!
 16 Rgp 2012 10:02
SauliusM rašė:o kodel tu renkiesi is "plastmasiniu" riciu?
o nuo kurios serijos eina jau neplastmasines rites pas daiwa ir shimano?
manai sitos issibalados greitai?
renkuosi is situ del
1 svorio
2 6.0 :1
3 Nesusitaikiau su mintim pirkti koki steeza uz 500$-700$
 #396800   SauliusM
 16 Rgp 2012 10:22
iki pacios auksciausios serijos yra plastmasiniu riciu pas daiwa gamintu is zaion o pas shimano is CI4...
aisku plastmase yra lengvesne uz metala. tai jei svori pastatai kaip prioriteta nr 1. tada aisku, kodel renkies is plastmasiniu riciu...
as imciau visgi FJ stradica gal.
cia pasiskaityk review sioks toks:
http://www.tackletour.com/reviewshimanostradicfj.html
o ir rimtas riciu dede ana ivardina kaip rimciausia "general use" rite kainu klasej "under 200 $" esancia siuo metu rinkoj.
http://www.alanhawk.com/reviews/lists.html
as sakyciau, kad bala nemate tu keliu gramu...

aisku soron stx 20 kaip cia kazkas nesenai rase, tai irgi visai variantas.
 #396809   Darius!
 16 Rgp 2012 10:56
SauliusM rašė:iki pacios auksciausios serijos yra plastmasiniu riciu pas daiwa gamintu is zaion o pas shimano is CI4...
aisku plastmase yra lengvesne uz metala. tai jei svori pastatai kaip prioriteta nr 1. tada aisku, kodel renkies is plastmasiniu riciu...
as imciau visgi FJ stradica gal.
cia pasiskaityk review sioks toks:
http://www.tackletour.com/reviewshimanostradicfj.html
o ir rimtas riciu dede ana ivardina kaip rimciausia "general use" rite kainu klasej "under 200 $" esancia siuo metu rinkoj.
http://www.alanhawk.com/reviews/lists.html
as sakyciau, kad bala nemate tu keliu gramu...

aisku soron stx 20 kaip cia kazkas nesenai rase, tai irgi visai variantas.
yra to pacio diedo rewiev ir del ci 4
http://www.tackletour.com/reviewchimano ... i4pg4.html

irgi kaip ir giria

nelabai suprantu koks minusas ci4/zaion medziagos?
patvarumas, jautrumas?
 #396811   SauliusM
 16 Rgp 2012 11:05
Darius! rašė:nelabai suprantu koks minusas ci4/zaion medziagos?
as tai sakyciau, kad "formos nelaikymas" ir lankstumas. del ko rite gaunasi "kvepuojanti". del ko visos judancios dalys viduje nera tokioj grieztai fiksuotoj padety kaip metaliniam korpuse ir zymiai greiciau susidevi del to. o ir siaip tas "kvepavimas" yra visokiu nemaloniu "liuftu" saltinis.
toj pacioj tavo nuorodoj prie minusu parasyta:
"Frame still not as rigid as metal alloys"
 #396814   henyte
 16 Rgp 2012 11:17
SauliusM rašė:...beje, ten tiem masalam virs 50 gr as asmeniskai imciau arba penn slammer 360 arba daiwa tierra kokia gal 3500 ugio ar senaji exceleri to paties ugio...
del "penn" nieko nepasakysiu, bet, kad 3500 "daiva", butu labai tvirtesne (kazkiek aisku bus esant didesniems "dantims") uz mazesnes savo "seses" labai labai abejoju, tam reiktu aliuma dantraciams kitoki naudot, o kad jis butu naudojamas tos pacios serijos tik skirtingu dydziu ritese nelabai tikisi... Bandyt pirkti didele, bet brangesnes uz "excelerius-tieras" serijos rite ir ziuret ar ji susitvarko su 50-70gr svoriais galima, bet as asmeniskai to nedaryciau, nes nemegstu nesiot odiniu "plavkiu", o toks poelgis man jau kvepia mazochizmu... Ar aisku jei piniguose peles *pyp**i, tada galima eksperimentus atlikinet su "daivom"...
 #396815   SauliusM
 16 Rgp 2012 11:19
henyte rašė:del "penn" nieko nepasakysiu, bet, kad 3500 "daiva", butu labai tvirtesne (kazkiek aisku bus esant didesniems "dantims") uz mazesnes savo "seses" labai labai abejoju
o as neabejoju nes esu pilkerius po 250-300gr tampes is barkaso... tiesa, ne su exceleriu ar tiera o su situo baitruneriu tuos pilkerius tampiau:
http://www.daiwa.com/reel/detail.aspx?id=197
nenuzudoma rite, tik tiek, kad jau sveria tai kaip prosas. tiesa dantraciai jo tik 30mm diametro, kaip mazuju daiwu... excelerio ir tierros dabar atmintinai neatsimenu, bet 3500 dydzio berods 34mm
 #396821   henyte
 16 Rgp 2012 11:28
tai as ir sakau metalas kitas...
 #396824   SauliusM
 16 Rgp 2012 11:34
henyte rašė:tai as ir sakau metalas kitas...
sakyciau net minkstesnis aliumas... ir diametro mazesnio...
betkokiu atveju, lietuviskiem taikymam, tai 33mm varanciojo dantracio diametro (kaip penn slammeri 260 ir 360) tai per akis ir per ausis. negaudom mes nei tunu, nei marlinu, nei gruperiu... nebent samui virs 30kg gal ko galingesnio gali reikt. bet tokie samai tegu man tik kimba. negaila bus ir rites dantracius uzpjaut del tokio :lol: nors gal ne tik tam diametre esme, dantu dydis ir perdavimas nemazai dar groja. nu aisku medziaga ne paskutinej vietoj, bet cia labiau kas ilgaamziskuma o ne galinguma liecia.
 #396831   henyte
 16 Rgp 2012 11:51
vel tu nesamones kazkokias stumi, jau ir diametras mazesnis ir aliumas minkstesnis, bet rite stipresne... Turbut lauki, kad krisciau ant keliu ir melstis pradeciau, nes tu stebukla kazkoki prisaukei ? :-D
Tai as ta pati jau ilgai kartoju, kad uztenka tokio diametro dantracio kaip pas tritukstantine "ecusima", tik svarbu, kad medziaga butu ne "plastmase" is kurios jis pagamintas. Kas del ilgaamziskumo tai jis man tiesiogiai su galingumu asocijiuojasi... Tau ne?
 #396834   SauliusM
 16 Rgp 2012 12:01
henyte rašė:Kas del ilgaamziskumo tai jis man tiesiogiai su galingumu asocijiuojasi... Tau ne?
ne. tai yra skirtingi dalykai siaip jau... galingumas mano supratimu, kai po apkrova gali gana lengvai ir tolygiai rankenele pasukt, o ne visa rite klynit pradeda ir mazgais vyniotis ar net rankenele linkt... ir su ilgaamziskumu tas nelabai tiesiogiai susije.
 #396845   henyte
 16 Rgp 2012 12:11
tikrai taip, jei rite lengvai apkrova iveiks ( pvz ecusima 3000 :grin: ) ji bus ir ilgaamze, jei rite su apkrova nesusidoros, neuzteks galingumo (pvz daiwa exceler-tiera 3000), ji tikrai nebus ilgaamze... Man tai labai susije...
 #396854   SauliusM
 16 Rgp 2012 12:19
henyte rašė:tikrai taip, jei rite lengvai apkrova iveiks ( pvz ecusima 3000 :grin: ) ji bus ir ilgaamze, jei rite su apkrova nesusidoros, neuzteks galingumo (pvz daiwa exceler-tiera 3000), ji tikrai nebus ilgaamze... Man tai labai susije...
rite gali turet mazai galios, bet bus ilgaamze, jei tu jos net prasukt nesugebesi po apkrova, tai ir nesusideves. arba gali but labai galinga bet tarkim su silpnu adatiniu guoliu kuriam labai greit ragai ir kanopos pareis, nes visgi ritej yra ne tik dantraciai o ir daugiau detaliu. arba gali but labai ilgaamziska nes ideti galingi dantraciai, bet naudojime gali but nulis galios del persilpno stabdzio, kuri net iki galo prisukus, po didesne apkrova jis paprasciausiai praslydines ir atidavines vala, taip yra su kaikuriom 1500 dydzio daiwom, kad dantraciai yra jobjeimatj kaip 3000 dydi, bet del stabdzio jos vistiek yra UL rites. aisku daznu atveju galingumas ir ilgaamziskumas gali but ir tiesiogiai susije, bet cia tais atvejais, kai greiciausiai "pareinanti" ir silpniausia konkrecios rites detale yra butent dantraciai, o ne kazkuris kitas rites mazgas.
 #396895   5imas
 16 Rgp 2012 13:36
shelwius rašė:
5imas rašė:cia kaip suprantu sita rite skirta kairiarankiams ? o_O

http://www.zvejybosreikmenys.lt/rites/s ... ia-mx-3000
žinok vos ne visos ritės per mažiau nei minutę tampa skirtos kairiarankiams ;-)

vat kaip... :) aaciu uz atsakyma.
o ten ji persisuka ir viskas ? ar ten reik dar kazkokiiu navarotu pridaryt ?
  • 1
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė