Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#89640   Agis
 07 Sau 2009 15:49
audruti, stebūklingo nieko neatsiras, bet atsiras tas kas nesukels klausimo "kaži tie Jakson valai geri " :lol:

#89665   DainiusM
 07 Sau 2009 17:34
audrutis rašė:loomis 1141 GLX + shimano Twin Power 2500 :roll:
Riiimtas pirkinys... :!: :shock: :-D
p.s. ir brangus, ale tu pinigu vertas...

#89948   jarwa
 08 Sau 2009 17:51
Na,šitie Jaxson pintukai gana įdomūs...pasirodo,kad užrašas kiek jie laiko yra ne tai ,kiek laiko valas ,apkrautas statiškai(t.y.pakabintas svoris),o tai kiek gali atlaikyti valas ,kada jis ,praeidamas pro žiedelius ir blanko ilgį,atsižvelgiant į jo amortizacines savybes(na, kokia nesąmonė) :shock: laiko tokio svorio žuvį...
Gal kas supratot - aš nelabai :?: :?: :?:
BET...pintuko storis tikrai atitinka užrašą ant pakuotės ,gaila - ilgis tik 100m....visi kiti -tikri melagiai :raš) 0,15 o ten pasirodo 0,20... :roll:

#89952   Vitolis
 08 Sau 2009 18:24
audrutis rašė:loomis 1141 GLX + shimano Twin Power 2500 :roll:
Ainu paziuret spinton. Mazu mano komplektuka nujojai rupoziok

#89953   Vitolis
 08 Sau 2009 18:27
jarwa rašė: ......
BET...pintuko storis tikrai atitinka užrašą ant pakuotės ,gaila - ilgis tik 100m....visi kiti -tikri melagiai :raš) 0,15 o ten pasirodo 0,20... :roll:
Nepasakycia kad melagiai. Barklajus pvz, arba kad ir Power Pro diametrai atitinka. Ir kokybe nesiskundziu.

#90029   ecka
 08 Sau 2009 23:25
o gal kas bandet ant spino monoflomenta browningo cenitan?man jis patiko ant pludines pavadeliams,tvirtas,mazga laiko neblogai ir tamprumas nera ispudingas,diametrus atitnka ir pan.kaina nera didele,bet ir nepigiausias uz 40m+10m kainuoja 7lietuviskus.gal kas bande ir galit pakomentuot,nes neapsisprendziu ka spinui is mono vyniot :grin:

#90046   Agis
 09 Sau 2009 09:03
50m - 7 Lt, 100m - 14 Lt.
Tada aš geriau rrinkčiausi COLMIC Power Fendreel 200 m. - 13-20 Lt.(pagal storį) ir nesukčiau galvos

#90067   dagys
 09 Sau 2009 10:42
audruti, kur pirkai Salmo pintuką :?: aš pernai pirkau pas melagį Basanavičiaus g. ritėj 90m. tai po sezono trumpokas paliko. Dabar mačiau pas kitą melagį Nemuno g. ritėj 125m. reiks imt jei 0,1mm turės, nes kokybė jo tenkina
P.S. kur tiek laiko kotuką slėpei

#90071   audrutis
 09 Sau 2009 11:02
dagys rašė:audruti, kur pirkai Salmo pintuką :?: aš pernai pirkau pas melagį Basanavičiaus g. ritėj 90m. tai po sezono trumpokas paliko. Dabar mačiau pas kitą melagį Nemuno g. ritėj 125m. reiks imt jei 0,1mm turės, nes kokybė jo tenkina
P.S. kur tiek laiko kotuką slėpei
Salmo pintuka pirkau pas baisiausia melagi Basanaviciaus gatvej, nes niekas daugiau Panevezyje man regis neturi. Nemuno gatvej, kur prie senuku, tikrai nebuvo. Na taip, 91m gal mazokai, bet kitaip nebuna pas ji pirkt.

O kotuko neslepiau, paprasciausia buvo toks labai nedidelis defektelis, kuris 99,99% nebutu sukeles jokiu blogumu, bet del to 0,01% kotuka man pakeite - kad visiem butu ramiau.

#90097   blight
 09 Sau 2009 12:48
Agis rašė:50m - 7 Lt, 100m - 14 Lt.
Tada aš geriau rrinkčiausi COLMIC Power Fendreel 200 m. - 13-20 Lt.(pagal storį) ir nesukčiau galvos
Na Colmic Power Fendreel ash ir Nemuno vanduo ishbrokijom. Turejau 0.18mm. Ant spiningo pazvejojau gal tik kelias zukles, visishkai nepatiko, greit truksta, labai nepatvarus kriauklem ir akmenim, ir kai shapalas nusineshe vobleriuka, nutariau perdet ji ant pludines. Bet ir ant jos neprilipo, po savaites zvejybos vos stipriau truktelejus gan lengvai nutrukdavo. Matomai "suede" nemuno tershalai. Na bet po to nusipirkau Colmic Fendreel - visai kitas reikalas. Vat jis tai patiko ::liux Mazgus laiko, trinciai gan atsparus, palyginus su Fendreel Power yra standesnis ir shiek tiek "kietesnis", pratestavo ji ir pernai metu shlakiokas, ne vienas salatis, shapalas - jokiu netiketu siurprizu nepateike. Dabar suvyniotas jis ir ant bolonkes 0.15mm, ir ant spiningu - 0.17, 0.20 ir 2x0.23mm.
RBS nebandziau (ilgis tik po 100m :roll: ), bet manau turetu but irgi visai nieko, reiks kada pabandyt :roll:

#90175   Vitolis
 09 Sau 2009 18:56
A kaip jums shitas pintukas,Spiderline Stealth gal kokie atsiliepimai galima ishgirst :?:

#90206   rytukas
 09 Sau 2009 19:51
iš draugo esu girdėjęs tik daug teigiamų atsiliepimų ir vieną neigiamą – kaina.
pats neseniai klausiau, kaip Jums powerstrike. įsigijau pabandžiau (dar rudenį) upėje po 10 žūklių likau patenkintas. lygiai tą patį galiu pasakyti ir apie pintuką, kurį ėmiau pas Xrap'ą. irgi likau patenkintas. tik kad žvejojau juo 5-6 žūkles. realiai bus galima pasakyti kitą spiningo sezoną, pažiūrėsim ką jie po žiemos parodys.

beje, labai nusivyliau berkley valais. kaip ir crystal 0,18(berods), kuris atlaikė kokias 8 ežerines žūkles ir tik 10 dienų upėje. į sezono pabaigą pradėjo trūkinėti kaip siūlas. taip pat berkley 0,08 žieminis – ne tai kad šerpetojasi, bet yra (nuo žodžio "irti" bendraties) pynimas – į kelis siūlus... pernai žiemą atlaikė, bet šiemet jau paspiningaut nesigavo. teko dėtis mono 0,14...

Vitolis rašė:A kaip jums shitas pintukas,Spiderline Stealth gal kokie atsiliepimai galima ishgirst :?:

#90212   kazbekas
 09 Sau 2009 20:13
labai didelis skirtumas tarp to berkley fireline crystal kuris pardavinejamas parduotuveje, ir to kuri uzsisakai is jav.
as asmeniskai siuo metu gaudau tik su berkley ir jokiu nusiskundimu tikrai neturiu. nemaziau nei 50 zvejybu atzvejota su vienu ir tuo paciu valu - jokiu problemu: vientisas ir neatsiserpetojes.
vala uzsakineju is cia :http://www.fishusa.com
dar noriu paminet toki reikala jei valo vediklis su lankeliu sujungtas nevientisai (nai kaip shimano simetrijose) tai problemu tikrai tada bus, nes tas nelygus sujungimo krastas, elementariausiai "uzpjauna" vala.

#90215   DainiusM
 09 Sau 2009 20:19
Nieko jis "neuzpjauna" ir nereikia lialia, salmo EB pintukas tikrai minkstas ir 0.08 tikrai nestorass ir ner jokiu bedu nei su pjovimais nei uzpjovimais- rite shimanas technium malaizietiskas- taigi butent su tuo perejimu. :roll:

#90219   kazbekas
 09 Sau 2009 20:54
na valas valui nelygus niuxa. stai toks ir lialia.
o fireline aplamai stangrus ir kietas. galbut ir ryte tytei nelygi. man asmeniskai ant vientiso lankelio problemu nera, o stai su nevientisu - 50 m akarpa berkley crystalo "suedziau".

#90244   Vitolis
 09 Sau 2009 22:52
kazbekas rašė:na valas valui nelygus niuxa. stai toks ir lialia.
o fireline aplamai stangrus ir kietas. galbut ir ryte tytei nelygi. man asmeniskai ant vientiso lankelio problemu nera, o stai su nevientisu - 50 m akarpa berkley crystalo "suedziau".
Ash pvz berkley crystala ishmeciau po dvieju zvejobu. Sherpetojasi kai biesas. Paziurau, tai jis atskirom gijom dalinasi. Nz gal mat toks papuole, taciau jau nuo kelinto girdziu nekokius atsiliepimus.

#90249   kazbekas
 09 Sau 2009 23:10
Vitolis rašė:Ash pvz berkley crystala ishmeciau po dvieju zvejobu. Sherpetojasi kai biesas. Paziurau, tai jis atskirom gijom dalinasi. Nz gal mat toks papuole, taciau jau nuo kelinto girdziu nekokius atsiliepimus.
girdejau tokius atsiliepimus ir as. laukiniskarpis viena crystalo babinka eme, tai po kurio laiko sake kad nera ko lygint su "parduotuviniu". speju kad tie parduotuviniai - realios padielkos.

#90280   Laukinis
 10 Sau 2009 17:07
nuo kazbeko emiau,nu brac is pradziu buvau skeptiskai nusiteikes,bo dabar tikrai neblogas valas kol kas jokiu priekaistu..............siandien da WFT pajamiau 0.12

#92826   Vitolis
 25 Sau 2009 17:31
Gal kas zvejojat shiuo valu? Kokie atsiliepimai?
Paveikslėlis

#92964   Edosius
 26 Sau 2009 11:23
Aš žvejoju (džigauju ir spiningauju) Vitoli su spider valu. Kiek esu bandęs, šitas man geriausias ;-)

#93709   senuks
 28 Sau 2009 13:13
Lapas tienas-klausims :?: Ar kas matėt,kur pirkt samuline 0,04-0,08 pintuko,bo in Tauraž neužsivež daugiau,uo ma reiks ant mikrono/UL pavasariui sabačint,tai tipo dabar jau ruošiuos :-D Ačiū iš ankst :cool:

#93716   Xrapas
 28 Sau 2009 14:00
senuks rašė:Lapas tienas-klausims :?: Ar kas matėt,kur pirkt samuline 0,04-0,08 pintuko...
Mačiau Vilniuj, pas INĄ. Dėl visų diametrų negarantuotas, bet 0,08 lygtai buvo. Kainuoja ~ 70 Lt.

#93819   Vitolis
 28 Sau 2009 17:34
senuks rašė:Lapas tienas-klausims :?: Ar kas matėt,kur pirkt samuline 0,04-0,08 pintuko,bo in Tauraž neužsivež daugiau,uo ma reiks ant mikrono/UL pavasariui sabačint,tai tipo dabar jau ruošiuos :-D Ačiū iš ankst :cool:
A kuom jis tau prie dushes? Padrobnei jei gali :-D

#93856   blight
 28 Sau 2009 20:03
senuks rašė:Lapas tienas-klausims :?: Ar kas matėt,kur pirkt samuline 0,04-0,08 pintuko,bo in Tauraž neužsivež daugiau,uo ma reiks ant mikrono/UL pavasariui sabačint,tai tipo dabar jau ruošiuos :-D Ačiū iš ankst :cool:
Senuks, yra Zveju salone Utenos gatvej, prareita savaite bent jau maciau 0,04, del 0,08 reiktu paziuret.
Vitoli siaip man jis irgi prie dushes, naudoju 0,04 (su shituo metau ULtines bukashkes ir upetakiniam vobleriam) ir... am storio dabar tixliai nepamenu, ar tai 0,10 ar 0,12.. pasakysiu kitaip - laiko 7kg :-D Patinka del to kad labai plonas, apvalus ir metasi pasakishkai. Su shituo (storesniu) metau voblerius iki 20gr na ir kartais padzigauju (bet tam jis neitin tinkamas). Minusas tik toks, kad jis yra minkshtas, ir jei didele ventiliacija ir metant priesh veja nepaziuri i lankeli po metimo, gali "pasigaut" kushevoju :roll: Droziau praeita sezona, dar visai padoriai atrodo, metru aishku apmazeje, susitepiau silikonu ir dar padroshiu kazkiek shi sezona. Tiesa dar vienas minusiukas - kaina ~80lt :-D

#93918   senuks
 29 Sau 2009 08:58
Vitoli,man jis prie dūšios,vien todėl,ka metas netgi puikiau nei mono,o jautrumas su juo mmmmm... :-D Ešeriams ant mikro-pasaka,upėtakiams-super ir lydaitę su juom gali ištraukti :-D A minusas tai jo minkštume,man jis su zauberiu nydraugas,su shimanine exage-OK.

#94121   orangitto
 29 Sau 2009 23:16
kas to samuline gamintojas? yra gal kokia foto kur kaip jo bent pakuote atrodo ar is ko pagamintas nes goole ivedus nelabai ka randa :neutral:

#94438   orangitto
 31 Sau 2009 00:38
Nusipirkau ir as samuline 0.04 :-D liux is pirmo zvilgsnio plonesnis uz fireline crystal 4lb kuri turejau kazin kaip zuklej jis laikys. Pakuote tai kaip uz trajaka valo, bet kaina uztai kaip normalaus ;-)

#95374   Evaldas Z
 04 Vas 2009 21:54
sveiki
nors dauguma teigia, jog iprstas pintas valas itakos kibimui neturi, bet visgi nusprendziau bandyt skaidru. tik va koki jamt? masciau apie crystala, bet jei Vitolis po dvieju zvejybu ismete, tai...gal kas patars, pasiulys koki geresni?

#95380   orangitto
 04 Vas 2009 22:35
Furbis rašė:sveiki
nors dauguma teigia, jog iprstas pintas valas itakos kibimui neturi, bet visgi nusprendziau bandyt skaidru. tik va koki jamt? masciau apie crystala, bet jei Vitolis po dvieju zvejybu ismete, tai...gal kas patars, pasiulys koki geresni?
Nu nzn as visa sezona droziau crystala 4lb pasiserpetojo truputi bet kad trukinetu tai to tikrai nebuvo.
Yra dar is man zinomu spiderwire kaskoks bet jis tik nuo 0,1 jei neklystu ir dragon invisible to dar nebuvo atnese kad suvarytu greit, ir ziemai kiti eme 0,05 sake normaliai. Beje skaidriu pintu valu nera, yra tik balti kurie pasak gamintoju yra maziau matomi vandenyje nei kitu spalvu.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė