Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #441964   ote
 22 Sau 2013 15:39
Sveiki vyrai. Gal kas galetumet patarti apie spininga okuma octana 240 (5-20 gr.) XX fast akcijos. Labai jis man patiko, bet atsiliepimu apie niekur nerandu isskyrus rusu forumuose, kur atsiliepimai gan neblogi. Labai noreciau gaudyti starkius. Gaudau pagrinde tik gumomis, metau 9-15 gr. svoriais. Noreciau isigyti spininga iki 300 Lt. Dar vienas patikes modelis Balzer jig XXX (IM12- anglis) 4-28 gr. bet jis jau - 328 Lt. Pardavejai siulo palaukti pavasario kol bus nauju, bet bijau, kad kaina pavasari viskam irgi bus pavasarine. Gal kas turejot, ar turit tokius spiningus ir galit apie juos aprasyti. is anksto dekoju.
 #441966   Tadunce
 22 Sau 2013 15:43
Oktana, tai nėra labai blogas pasirinkimas. Tiesa, bent man, prie rankenos reikia įpratimo, paėmus nuo standartinės kamštinės šioks toks nepatogumas.
Kietumas.. Palyginus su panašių parametrų avidu, tai oktana ne tokia kieta, bet xrap 10 puikiai išjudina.
Džigauti, deja, bet nemėginau.
Ir kaina jos buvo ~200lt, ne daugiau, gal dar pora dešimčių mažiau..
 #441978   Xrapas
 22 Sau 2013 16:20
Tadunce rašė:...Ir kaina jos buvo ~200lt, ne daugiau, gal dar pora dešimčių mažiau..
Vilniuj mačiau 210 cm 5- 20 gr., atidavinėjo už 150 Lt. Purčiau, pasirodė toks... sąlyginai liaunokas. Labai nepatiko ilga rankena :? .
 #441981   Tadunce
 22 Sau 2013 16:21
Taip, rankena ilgoka, kaip pagal tokį spiningą.

Bet jei sau ieškočiau kažko su labai ribotų biudžetu, tai būtų vienas iš variantų..
 #441983   Kleckas1978
 22 Sau 2013 16:22
grynai orbit 110 variantui imciau mitchella iki 32 gr - man nelimpa kai kotas lagina - kitam gal ir liaunesnis patiktu.
Paskutinį kartą redagavo 1 Kleckas1978. Iš viso redaguota 22 kartus.
 #442558   zet
 24 Sau 2013 12:44
SauliusM rašė:
GvidasG rašė:...bet kaip ten su tuo 110 orbitu ...
:-D ot vat lygiai taip, kaip kad rasiau siandien va sitoj zinutej sitam paciam puslapy:
SauliusM rašė:
judesys rašė:kokius voblus patysia tvicingo budu sis ....
jau ne viena karta rasyta, kad tokio tipo klausimai yra totaliai nekorektiski, nes tai yra labai individualu. ir jei vienam zvejui kazkoks kotas patysia 128 pointeri tai kitam jis net 78 nepatysia. cia tas pats kas paklaust del kokio nors maisto ar jis skanus. nu vienam skanus, o kitam neskanus.
taip gali buti tik del neusisnekejimo, tas pats kaip vienam zigulys traukia kitam sestas mersas netraukia. Jei ideti savokas velavimas, masalo judesio isgavimas, masalo judesio staigumo isgavimas, meskerykocio islenkimas darant staigu masalo judesi (twitch'a), per kiek laiko galima padaryti du staigius viena po kito masalo judesius (suoliukuos)- toks neusikalbejimas dingtu.

Ka as vadinu, kada kotas susitvarko su darbu arba kada galima tvitchinti su masalu, pvz konkreciai su orbit 110. Pvz palygini darba su minimalios deklaruojamos ribos vobleriuku ir su didesniu vobleriu. Takim koks orbit 80 ar koks rigge 70 ar panasiai. Ir jei su orbit pagalba galima isgauti prie valties 80-90% judesiu pagal staiguma ir kitus kriterijus - tada kotas tinkamas orbit 110. Testuojama nebutinai tokiu budu, kuruo gaudai- nes pvz kai kas megsta labai ramu ir pasyvu pravedima. O testuojama pagal maksimalu sokdinima. Ir tada nebus nesusikalbejimo. O jei is 15 zmoniu atsiras 2 zmones su kitom nuomonem, tai jie statiskai bus "issisokimai". Aisku, yra ir galingu kotu, kurie ir mazus vobleriukus prastai tvitchina del savo ilgio, ziedu svorio ar blanko ar kitu savybiu, kitaip tariant "linksta patys nuo saves".

Arba pvz galima lyginti su kitais, galingesniais kotais.
 #442574   SauliusM
 24 Sau 2013 13:15
juokinga ar nejuokinga, bet su tokia logika tai zmonem butu prirekomenduojama visokiausiu perziauriu kuolu net jei jiem to ir nereikia.
plius man patiko savoku ivedimo ideja. galetum kalbet sau savokom, o dauguma sedetu issizioje ir nifiga nesuprastu, ka tu ten pezi...
 #442578   zet
 24 Sau 2013 13:29
SauliusM rašė:juokinga ar nejuokinga, bet su tokia logika tai zmonem butu prirekomenduojama visokiausiu perziauriu kuolu net jei jiem to ir nereikia.
plius man patiko savoku ivedimo ideja. galetum kalbet sau savokom, o dauguma sedetu issizioje ir nifiga nesuprastu, ka tu ten pezi...
na va po tavo paaiskinimo, kad kas vienam tinka o kitam netinka - tai klausejui labai aisku pasidare. Suprato, kad yra aisku, kad nieko neaisku :)

Nors tu buvai teisus.
 #442580   SauliusM
 24 Sau 2013 13:34
zet rašė:
SauliusM rašė:juokinga ar nejuokinga, bet su tokia logika tai zmonem butu prirekomenduojama visokiausiu perziauriu kuolu net jei jiem to ir nereikia.
na va po tavo paaiskinimo, kad kas vienam tinka o kitam netinka - tai klausejui labai aisku pasidare. Suprato, kad yra aisku, kad nieko neaisku :)

Nors tu buvai teisus.
o tai jei zmogui parekomenduociau ir paskui nusipirktu per ziauru kota tai butu gerai? nes nu nezinant zmogaus ir jo gaudymo budo rekomenduotum su rezervu ir tikimybe per ziauriai parekomenduot yra labai didele. arba patarsi kazka tokio kaip pats gaudai, o zmogus paskui sakys, koki man cia slanga pasiulei.
 #442624   shelwius
 24 Sau 2013 15:40
Tai vat, kad kiekvienam visas darbas voblos individualiai atrodys pagal jo supratimą. Ir turint vieną kotą
tarkim, būtų keista sakyt,jog masalas dirba 80%, nes su kitu jis dirbs visai kitaip. Todėl % geriau sau pasilaikyt. Nes man gal voblas 86, o kitam 99% dirbs. Kiekvienam savaip. Ir ar spinas patemps irgi individualu, bet jau labiau suprantama.
 #442636   Vitolis
 24 Sau 2013 15:58
Ir iš kur jūs čia tokie protingi blyn, kad nustatot tą voblos darbo % tai man visai neaišku. Maž koks dačikas pritaisyts yr pas jumi? Viens išgauna su tokiu pačiu kotu 50% jo darbo, kits visus 99%. Da gerai, kad ne 120% :-D Tai jei jau mokat aprokuot tuos %, tai nafik tadu netampot kad visi jūsų turimi voblai dirbtų visu 100% '''bum Genijaiblyn.
 #442639   SauliusM
 24 Sau 2013 16:00
Vitolis rašė: '''bum Genijaiblyn.
ot piktybinis dieduks :-D :lol:
 #442641   Vitolis
 24 Sau 2013 16:01
SauliusM rašė:
Vitolis rašė: '''bum Genijaiblyn.
ot piktybinis dieduks :-D :lol:
Tai kad atsidarai ką naujo paskaityt o jie vis apie tuos su...s % Užpypino :-D
 #442649   Vitolis
 24 Sau 2013 16:06
shelwius rašė:Tai aš ir sakau, kad su tais % briedas yr.
Nu ne tau taikiau nu :)
 #442664   ciapajavas
 24 Sau 2013 16:20
visiems skirtingai ziemos lomkes pasireiskia. vieniems depresija, kitiems vobleriu ir meskeriu glostymu, tretiems hipotezemis apie procentine voblerio darbo israiska. as stebiuos kad jus dar stebites :lol:
 #442668   edmundaxx
 24 Sau 2013 16:22
Gal tu apie savo lomkes papasakosi? :grin: Apie procentus nekalbi, kotų neglostai, masalų nedėlioji... :-D
 #442719   zet
 24 Sau 2013 19:03
Vitolis rašė:Ir iš kur jūs čia tokie protingi blyn, kad nustatot tą voblos darbo % tai man visai neaišku. Maž koks dačikas pritaisyts yr pas jumi? Viens išgauna su tokiu pačiu kotu 50% jo darbo, kits visus 99%. Da gerai, kad ne 120% :-D Tai jei jau mokat aprokuot tuos %, tai nafik tadu netampot kad visi jūsų turimi voblai dirbtų visu 100% '''bum Genijaiblyn.
yra tokiu kotu, pasiemi koki kuola 180 cm, kuris visiskai nelinksta tvitchinant va ir bus su juo tie 100%. Bet kai kalba eina apie uzmetima, jautruma, zuvies vedima - visai kita kalba. Tai va ir reikia atrasti balansa. Ir kuo daugiau linksta kotas ar jo galune be kuo leciau sugrizta i savo vieta - tuo sunkiau isgauti ivairius masalo judesius.

Ka tiks is femos gavau atsakyma, kad mano norimo grafiteleaderio jau nera pas japaskas sandeliuose :(

bandziau: vigore iki 21 gramo.
 #442769   GvidasG
 24 Sau 2013 21:06
renkuos cia tuos kotus tai dar vat prireike :D lighto eseriams, su gumom ir minoskem yra kokiu pasiulymu iki 300LT ?
 #442778   GvidasG
 24 Sau 2013 21:17
bet cia jigine galune tai minoskes kaip ir atkrenta... gal koks fastas tiktu vistik galvakabliai nuo 4gr
 #442782   Airis
 24 Sau 2013 21:23
pas sita galune,beveik tokia pati,kaip pas fineza tubular. truputi liaunesne
 #442784   GvidasG
 24 Sau 2013 21:27
tai ir pavilktu koki 2gr 30-50mm vobleriuka kas yra UL o man lighto reikia :D
 #442787   Airis
 24 Sau 2013 21:29
tai kam cia klausi,jei toks gudrus esi. eik i parde, nusipirk salmo diamond light super duper ir zvejok. vaiku darzelis
  • 1
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė