AudriusM67 rašė: ↑28 Bal 2018 12:46
V1lius rašė: ↑27 Bal 2018 12:34
salvys rašė: ↑22 Bal 2018 10:36
Nelipk vėl ant grėblio, pasiimk varivas ar ygk kokį 8 gysli 0.6 0.8 ir ok.
Tu teisus, manau neeksperimentuosiu ir pasiimsiu šiai vasarai išbandytą bei visų apkalbėtą YGK Upgrade X8. Faktas, kad yra ir geresnių, bet pagal kainos-kokybės santykį, manau, vienas geresnių patikimų variantų.
Gal galima paklausti kurie tie "kiti" ir kuo geresni už YGK G-soul X8 Norėčiau išbandyti
Na tikriausiai to "geriausio" išvis nėra, nes visų skirtingi poreikiai ir žvejybos sąlygos. Kiekvienam savo. Manau reikia bandymo keliu išsirinkti ko tau iš tikrųjų reikia. Ir tai priklauso nuo labai nemažai faktorių, pradedant naudojamais įrankiais ir masalais, žvejybos vietomis, baigiant tuo, kaip intensyviai žvejojama.
Pvz.: tas pats YGK G Soul X8 nėra užstorintas, bet yra tikrai kiek kietesnis valas, tačiau tuo pačiu ir pakankamai slidus, nes atrodo, jog turi kažkokį neblogą padengimą, taip, kad toks valas dėl savo didesnio kietumo tikriausiai nebus pats smagiausias kalbant apie užmetimą ir pan., bet jei žvejojama daugiausia ar vien upėse, o ypač didesnėse ir brudnesnėse, toks valas pats tas. Nes 8gijo valo ir taip dauguma nerekomenduoja upėms, bet jei nenori groti su šiukščiu keturgiju, o nori komfortiškai žvejoti ir nori, kad upė taip greit jo nesuvalgytų reiktų rinktis kiek kietesnį ir atsparesnį. Lygiai taip pat ir storesnį, nes manau net 0.8 bus kiek mažiau pažeidžiamas nei 0.6
Tačiau iš kitos pusės, jei žvejoji stovinčiame vandenyje, su kokiu UL ir mikrodžigu, tikrai yra malonesnių, plonesnių ir minkštesnių variantų, kurie upėje bus greit suvalgomi, bet stovinčiame vandenyje tarnaus puikiai ir tiek padės toliau užmesti, tiek bus jautresni. Tas pats YGK Veragass, paėmus to paties diametro šį ir X8 Upgrade, tai Veragass daug minkštesnis, švelnesnis. Tačiau pačiupinus jį nesijaučia to slidumo, lyg kažkokio geresnio padengimo kaip pas Upgrade. Tai vienareikšmiškai Veragass smagiai ir toli mesis, bet upėje, ypač didesnėje manau po kelių mėnesių intensyvesnės žvejybos keliautų į šiukšlinę. Tas pats ir su Sunline Small Game PE HG kurį eksperimentui nusipirkau ir laiku atsisakiau, tikrai super minkštas, švelnus, plonytis valiukas, bet nemanau, kad pats tinkamiausias Neriai, Nemunui, intensyvesnei šapalų ar salačių žvejybai srovėje, nors ir lengvučiais iki 4-5 gr. masalais, bet ne tik tame esmė. Tačiau mikrodžigint kur mariose ar ežere - liuksiškas variantas.
O YGK Upgrade X8 mano žvejybos atveju tikriausiai vienas iš racionalesnių pasirinkimų (kaina/kokybė/tvirtumas). Bet pabrėžiu - MANO. Nes visgi tik upė, tik srovė, ir dar dažniausiai nemažos upės. Kaip tik ir prigriebiau šį valą 0.8 diametro. Taip, tikriausiai prarasiu 3 ar 4 metrus užmetimo distancijos lyginant su kokiu 0.6 Veragass ar Sunline, bet neabejoju, kad jis mano atveju bus atsparesnis ir kiek ilgaamžiškesnis. Tiek dėl kietumo, tiek dėl padengimo. Visai kitaip slysta tarp pirštų, nei tie plonesni valai. Ten lyg brauktum švelnią medvilnę, o šitas lyg brauktum labiau plastmasę. Tai tas slidumas manau irgi geriau 'atmes' abrazyvą ar kokius nešvarumus.
Bet vėl gi, kaip ir sakiau, kiekvienam savo. Varyčiau į ežerėlį džigauti su 4gr galvomis, negalvodamas jamčiau kokį minkštutį 0.4 ar 0.5 Varivas ar Sunline, tačiau mano žvejyba bent jau šiai dienai ne tokia.
Žodžiu, mano subjektyvia nuomone, labai minkštas ir švelnus valas - bus smagus metikas ir jautrus super daiktas UL žvejybėlei ramiuose telkiniuose, bet kietesnis ir su slidesniu padengimu, manau, upėje tarnaus ilgiau ir patikimiau.