Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #455729   Rapolas
 10 Kov 2013 16:55
Nebenorėjau diskutuot, nes man visi klausimai ir ataskymai ilgio klausimais yra sudėlioti į savo lentynas, ir aš savo įsitikinimų jau nebeturėčiau keisti, nebet kardinaliai kažkas turėtų atsirast :-D Galiu ir apie UL arba artimą- UL, t.y. G.Loomis STR-1141.. mėtau pagrindinai įvairius vobleriukus ir mažas blizgutes. Jo ilgis 2.92m. Nu vat imk ir pasiūlyk kokį kotą (2.1-2.6m), kad aš aiktelčiau iš laimės ir save durnium išvadinčiau (ir man nereiktų keist metimo technikos), kad gaudau su tokiu "botagu" :-D
 #455736   SauliusM
 10 Kov 2013 17:05
1141 cia UL? nu nenado lialia apie UL kotus su uzmetimu iki 10 gr... :-D o siaip tai prie progos galim palygint kiek tas tavo slangas toliau mes nu trakim 2gr uz nu pvz 2,3m ilgio fineza. o dar jei lengvas vejelis snukin. tai tada klausimas kiek jis arciau mes. :-D
 #455739   Rapolas
 10 Kov 2013 17:08
SauliusM rašė:1141 cia UL? nu nenado lialia apie UL kotus su uzmetimu iki 10 gr... :-D o siaip tai prie progos galim palygint kiek tas tavo slangas toliau mes nu trakim 2gr uz nu pvz 2,3m ilgio fineza. o dar jei lengvas vejelis snukin. tai tada klausimas kiek jis arciau mes. :-D
Nu nemėtau aš tokių 2g "šūdniekių", Sauliau, masalai pas mane nuo 5g prasideda :-D kartais iš nevilties tik kokį vabaliuką pasroviui paplukdau :-D
 #455740   SauliusM
 10 Kov 2013 17:11
o prasideda vel... nemetau tokiu... o tai nuo 5 gr cia irgi UL ? :lol:
tai mes apie UL trimetrini kalbam ar apie ka ar cia vel i pievas eilini kart? :-D
 #455744   Rapolas
 10 Kov 2013 17:18
SauliusM rašė:o prasideda vel... nemetau tokiu... o tai nuo 5 gr cia irgi UL ? :lol:
tai mes apie UL trimetrini kalbam ar apie ka ar cia vel i pievas eilini kart? :-D
Apie ilgi koto kalbam. Apie UL (artimą- UL, tiksliau gal LIGTH) tik šiaip užsiminiau. Nereikia man UL, man geriau pasiūlyk trumpą Laitą Nemunui (vietoj GL 1141), bet tik kad neapalpčiau ir be muilinės, aišku :-D
 #455748   DainiusM
 10 Kov 2013 17:21
Rapolas rašė:G.Loomis STR-1141.. mėtau pagrindinai įvairius vobleriukus ir mažas blizgutes. Jo ilgis 2.92m. Nu vat imk ir pasiūlyk kokį kotą (2.1-2.6m), kad aš aiktelčiau iš laimės ir save durnium išvadinčiau (ir man nereiktų keist metimo technikos), kad gaudau su tokiu "botagu" :-D
Kazkada besimieruojant sitais nu... su 842 6g toliau numeciau negu su 1141... senas reikalas, ale faktas. :)
 #455749   Rapolas
 10 Kov 2013 17:25
Nu bet aš su 1141 ir kastmasterį 14g be vargo nušveičiu, kur man reikia :-D
 #455750   SauliusM
 10 Kov 2013 17:28
as su fineza nemune 2,3m ilgio ir gaudau lengvais masalais. tie masalai kurie finezai jau ziauroki tie eina tada ant avido 9 pedu iki 17,5gr uzmetimo. abu kotai uz tavo 1141 trumpesni aisku tas tavo 1141 yra per viduri kazkur pagal galinguma. ir akivaizdu, kad lengvesnius masalus trumpesne fineza mes uz ji geriau o sunkesnius galingesnis avidas. jis gali kazkokiu privalumu pries situos kotus turet per viduri kur fineza jau persikrautu kazkiek o avidas dar pilnai neapsikrautu. t.y. kazkur 5-6gr. bet labai nezymus butu tie jo privalumai. o jei reiktu butent apie 5-6gr kalbet tai irgi galima tiem svoriam parinkt zenkliai trumpesni ne arciau metanti kota. nu as tokio neturiu nes nejauciu poreikio tokios galios kotui, bet jei pajausciau tai matyt pirmoj vietoj ziureciau i tarkim kroikso LTWS76MLXF2 arba LTWS80MLF2 ir klausimas kaip ten zibetu tas tavo 1141 ilgas slangas metant i toli pries situos kotus. o jei turetum dar lengva vejuka su kryptim i snuki, tai 1141 vienareiksmiskai sasalintu metant pries veja.
 #455751   SauliusM
 10 Kov 2013 17:29
DainiusM rašė:
Rapolas rašė:G.Loomis STR-1141.. mėtau pagrindinai įvairius vobleriukus ir mažas blizgutes. Jo ilgis 2.92m. Nu vat imk ir pasiūlyk kokį kotą (2.1-2.6m), kad aš aiktelčiau iš laimės ir save durnium išvadinčiau (ir man nereiktų keist metimo technikos), kad gaudau su tokiu "botagu" :-D
Kazkada besimieruojant sitais nu... su 842 6g toliau numeciau negu su 1141... senas reikalas, ale faktas. :)
rusai irgi situos testus dare. dejo vos ne metru trumpesnis 842 ta 1141 i vieta tiktai taip pagal uzmetimo nuotoli. beje, kotai kaip ir beveik vienodos galios to paties gamintojo is tos pacios medziagos. vat jum ir ilgesnis toliau meta.
 #455752   SauliusM
 10 Kov 2013 17:31
Rapolas rašė:Nu bet aš su 1141 ir kastmasterį 14g be vargo nušveičiu, kur man reikia :-D
bet kalba tai ejo ne apie kur reikia, o apie kas toliau. :-D
 #455753   Rapolas
 10 Kov 2013 17:31
Nu bet pavėjui, tai jau kroiksai sasalintų ir gerokai tuomet :-D
Lyginau aš 1141 su Legenda (pas sūnų), tai jau rašiau anksčiau- pasilikom prie savų :-D
 #455755   SauliusM
 10 Kov 2013 17:33
Rapolas rašė:Nu bet pavėjui, tai jau kroiksai sasalintų ir gerokai tuomet :-D
nebuciau tuom toks garantuotas
Rapolas rašė:Lyginau aš 1141 su Legenda
kuria konkreciai legenda ir kaip konkreciai lyginai?
 #455759   Rapolas
 10 Kov 2013 17:37
Dar neužmirkškim nuo ko pradėjom- kad svarbu, kaip tu užmeti tą masalą. Pamėtysi visą dieną "v napriag" su trumpu fastu ir kitą dieną rankos nejausi, o su 1141 (ai, dar kitą karvės uodegą turiu-TFO) gali tris dienas mosikuoti atsipūtęs ir dar namuose grįžės bulves skusti :-D
 #455760   Rapolas
 10 Kov 2013 17:37
SauliusM rašė:
Rapolas rašė:Nu bet pavėjui, tai jau kroiksai sasalintų ir gerokai tuomet :-D
nebuciau tuom toks garantuotas
Rapolas rašė:Lyginau aš 1141 su Legenda
kuria konkreciai legenda ir kaip konkreciai lyginai?
Tų pačių ilgiu (9.6pėdų) ir iki 10.5g užmetimo
 #455762   SauliusM
 10 Kov 2013 17:40
tu paciu ilgiu ir uzmetimu tai tikiu kad su 1141 toliau metei. nes tas ilgis ir uzmetimas tai tikrai biski nepavykes pas kroiksa yra. o del pametymo visa dienu su fastu tai tu nevarryk dieva i medi. pazvejojes su light kotu jis rankos nejaus kita diena. nu nejuokink. jei tas tavo fastas 3 metru ir su uzmetimu iki 50gr tai gal ir nejausi. bet tik ne nuo 2,1-2,4m laituko su uzmetimu iki kokiu 7-8 gr. jau rasai visai abileka.
 #455765   Rapolas
 10 Kov 2013 17:43
Kažkas turi "žiauriai" pasikeist mano sąmonėj, kad savo noru su laituku 2.1m ir 7-8gr atsidurčiau ant Nemuno kranto :-D
 #455766   SauliusM
 10 Kov 2013 17:46
bet mes cia apie spiningus o ne apie samones klausimus kalbejom. jei tau su kazkokiu kotu labai patinka zvejot tai taip ir sakyk, kad man taip labiau patinka. o ne kazkokias teorijas islauzinet is nieko apie vieno ar kito koto pseudoprivalumus kazkokius, kurie yra totaliai subjektyvus.
 #455767   SauliusM
 10 Kov 2013 17:47
ir is vis... n.x as cia isiveliau i sita durna diskusija... einu geriau arbatos issivirsiu.
 #455770   henyte
 10 Kov 2013 17:53
SauliusM rašė:beveik identisku kotu kuriu ilgis skiriasi 90cm nebuna. net tos pacios firmos ir serijos. as sakau, kad kiekvienam metomam svoriui (ar galiai) yra optimalus ilgis, nuo kurio ilginant toliau jau nebemesi, o neprotingai pasiilginus mesi net arciau, nes bus susikta koto akcija. lygiai kaip ir trumpinant is koto darysis kuolas. nu negi sunku suvokt, kad paimk kokios nori konkrecios galios kota ir ji ilginant jis darysis slangu, o trumpinant kuolu? reikia kiekvienai galiai susirast tai kas yra optimalu, o ne nesamoningai aiskint kad kuo ilgesnis tuo toliau uzmesi. kazkodel 7 metru ilgio ne tik spiningu bet net surfu jurai nieks nedaro. kodel tada? taigi jobjeimatj kiek toli su tokiu ilgu uzmest galetum ar ne?
ok, biski suprantamiau paklausiu, nes tu galvoji, kad gamintojas noredamas pagaminti panasios galios iranki kaip jau turimo ilgesnio koto galios, kotui ne darys nauja blanka, bet nupjaus senaji ar atvirksciai. Tai jei gamintojas gaus uzsakyma, pagaminti 2.6 ilgio ir 3 metru kotus su vienodu ismetimu-galia, kuris ilgis bus optimalus uzmetimo nuotolio atzvilgiu?
Jei jau klausi apie 7metru spiningus, tai ir gauni atitinkama atsakyma, jei butum Halkas (toks didelis ir zalias) ar nors smarves tiek turetum tai ir spino septynmetrio neatsisakytum...
 #455772   SauliusM
 10 Kov 2013 17:59
henyte rašė:Tai jei gamintojas gaus uzsakyma, pagaminti 2.6 ilgio ir 3 metru kotus su vienodu ismetimu-galia, kuris ilgis bus optimalus uzmetimo nuotolio atzvilgiu?
viskas priklausys nuo to, kokia bus konkreciai galia ir is kokiu medziagu bei kokiom technologijom tuos kotus gamins.
henyte rašė: Jei jau klausi apie 7metru spiningus, tai ir gauni atitinkama atsakyma, jei butum Halkas (toks didelis ir zalias) ar nors smarves tiek turetum tai ir spino septynmetrio neatsisakytum...
ane, bet koki UL 7metru gal nereik halku but kad atkelt? ar bent jau 5 metru UL nu tikrai uz koki pludininku maciuka labai sunkesnis nebutu. nors man rodos pavyzdys su 842 ir 1141 turejo but akivaizdus, kad ilgesnis kotas toli grazu ne visada toliau mes. tai toliau gincytis ir aiskint kazka nebematau prasmes. jei nedasuto tai nedasuto. vadinas Dievas nedave sugebejimo suprast :-D arba noro. abiem atvejais tolimesne diskusija beprasmiska.
 #455776   henyte
 10 Kov 2013 18:10
ok. As ir taip pat manau.
 #455901   vava
 11 Kov 2013 08:51
cia vadinas uzejo vaikinas pasiklaust apie universalu ir nebrangu spininga.... :)
 #455949   executive
 11 Kov 2013 11:38
sveiki,gal galetumete patarti, noriu koto isskirtinai guminukam, tai yra jig'am, dzigausiu is valties, kauno mariose, zemupi, gal kursiu mariose, ar gal koki karta juroj isitrauksiu jei dreifo nebus. taigi gumu galvos aprasytom salygom manau bus tarp 10-40 gr, nebent juroj iki 50gr, is valties ilgis manau pats tas apie 2 metrus, uzmetimo noreciau iki 30-40gr kaip suprantu kotas dzigavimui turi but kietas ir greitas, biudzetas siam kotui apie 200 litu...

buvau keliose zukles parduotuvese, tai vieni siule shimano catana CX18MHJ, tai yra 1.8m uzmetimas nuo 14 iki 40gr, kotas atrodo smagus, tik internete niekur nerandu kokia jo akcija, be to kazkaip pigokas pasirode kaip shimano kotas, atiduoda sake uz 130lt, gal medziagos jo nlb kokios kad tokia zemoka kaina, labiausiai patiko jog ant jo jig parasyta tai daigtas turetu but sukurtas dzigui :)

kokios jusu nuomones apie sita shimana, arba gal but galetumete patarti koki geresni varianta dzigavimui? :)
 #455963   PelkiuSenis
 11 Kov 2013 12:28
Mano patirtis nedidele, bet pagal savo poreikius ir reikalavimus sau ir kotui supratau, kad uz 200lt gero nerasi ir ypac, kad dirbtu su 10 ir 40g svoriais.
Sezonas pan uz 2men tad siulau per juos pataupyt ir paskaityt sios temos kokia 10-20psl. Ten pamineti jau ne karta Mikado, Ocuma pigesnieji kotai ir brangesnieji japonai, amerikonai.
Uzrasyta JIG. Hmmm... gatvese matai daug masinu kurios atrodo kaip dzipai, bet ar su visom vaziuotum per pusnynus, ar velyva rudeni i palei pazliugusia Nemuno pakrante?
 #455985   executive
 11 Kov 2013 13:30
dekui uz atsakyma, kelias valandas paskaitinejau apie kotus, tai radau 3 variantus ir realiai nei vienas idealiai man reikalingo koto neatitinka:
daiwa powermesh, greitas, 5-30 uzmetimas bet kaip supratau trumpiausias 8 pedu, tai per ilgas
Mikado INAZUMA FLASH ZANDER radau kad yra apie 2 metrus iki 30gr uzmetimas, ka apie sita kota manot? tik gal man uzmetimas kiek mazokas...
okuma octana geras manau variantas, tik kad 2m 5-15gr, 2.1m 5-20gr, 10-40gr tai tik 2.55m ilgio, tai irgi nelabai tinkantis, arba ilgis per ilgas arba uzmetimas per mazas...

jei iki 200 nieko nenupirksiu tai galiu daugiau skirti, tarkim iki kokiu 300-400 gal ka pasiulyti galit tinkancio jig'ui?
 #455989   Marius1
 11 Kov 2013 13:41
Nu faktas vienas, catana jigui :/nek :stop-;
Tokiem žiauruminiam svoriam aš jau į kastinginį komplektą dairyčiaus
 #456033   SauliusM
 11 Kov 2013 17:26
executive rašė:sveiki,gal galetumete patarti, noriu koto isskirtinai guminukam, tai yra jig'am, dzigausiu is valties, kauno mariose, zemupi, gal kursiu mariose, ar gal koki karta juroj isitrauksiu jei dreifo nebus. taigi gumu galvos aprasytom salygom manau bus tarp 10-40 gr, nebent juroj iki 50gr, is valties ilgis manau pats tas apie 2 metrus, uzmetimo noreciau iki 30-40gr kaip suprantu kotas dzigavimui turi but kietas ir greitas, biudzetas siam kotui apie 200 litu...

buvau keliose zukles parduotuvese, tai vieni siule shimano catana CX18MHJ, tai yra 1.8m uzmetimas nuo 14 iki 40gr, kotas atrodo smagus, tik internete niekur nerandu kokia jo akcija, be to kazkaip pigokas pasirode kaip shimano kotas, atiduoda sake uz 130lt, gal medziagos jo nlb kokios kad tokia zemoka kaina, labiausiai patiko jog ant jo jig parasyta tai daigtas turetu but sukurtas dzigui :)

kokios jusu nuomones apie sita shimana, arba gal but galetumete patarti koki geresni varianta dzigavimui? :)
nu tu pavarai... kota paciupinejei o po to akcijos internete ieskai... ir dar uzrasas ant totaliai pacios zemiausios ir labiausiai ekonomines klases koto ji sujaudino...
jei pinigai nespaudzia paziurek avida AVS66MHF bus tai ko tau reikia.
 #456034   SauliusM
 11 Kov 2013 17:28
Marius1 rašė:Tokiem žiauruminiam svoriam aš jau į kastinginį komplektą dairyčiaus
logiska :gutgut
 #456062   executive
 11 Kov 2013 18:29
dekui uz kritika, ta catana kietas ir greitas pakankamai kotas pasirode, bet akcija vistiek idomu buvo surasti kokia gamintojas raso, be to daug kas giria shimana tai maniau jei shimano raso jig tai tikrai skirta bus jigam :) pernai baspara iki 28gr su shimano citika nupirkau, pagrinde ja vobleriams naudoju, kazkada padzigauti bandziau, tai velnias zino, kai as dar toks neigudes dzigautojas tai nesuprantu ar jinai tinkama dzigavimui ar dar kietesnio koto reikia :grin: o sita kota galvoju panasios kainos ar pigesni nupirkti rite jau turima kokia nors priderinciau, nes dzigavimas kolkas bent nera dazniausia zukle, o istikruju pagrindinis siu metu noras menkes padzigauti pabandyti, tai sitai zuklej tikrai netiks basspara del per mazo uzmetimo ir citikai sako gali nepatikti juros vanduo :) tai vat taip ir gaunasi, kad butu saunu nusipirkti specialiai dzigavimui skirta kota, ne kastingini ir didesniu uzmetimu, tada pasideciau basspara tik vobleriams tvicint :) tas st croix gal kiek brangokas ir pagal kisene ir siaip i jura bus baisu po to pasimt kad kas nenutiktu :)
  • 1
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • 243
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė