Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #238503   SauliusM
 06 Gru 2010 16:05
okuma rašė:kas liecia surfa,tai su slangavotu nieko neuzmesi,norint uzmesti reikia kuolo,kuri metamo masalo svoriu "konvertuoji" i slanga, o tai kaip su spinigais dabar cia..?
analogiskai. tik svoriai mazesni. tai jei su kokiais 10gr "konvertuot" i slanga, tai jau ir is anksto slanga turi but beveik...
nu dar yra momentai, jei muilinycia prastai "startuoja", tai su letesniu kotu lengviau gyvent. bet ar mes cia apie "prastai startuojancias" diskutuosim? va konkretus pavyzdys. ixorne su lengvais masalais ale 15gr prastokai startuoja, tai su slangavoto kotu su ja lengviau gyvent. bet va su 90gr tai startuoja tas ixorne kad net dumai ruksta. ant savo kuolisko jurinio penn'o (matei ta kota ir net metei su juo) uzsidejes 90gr i debesis meciau be problemu ir jokiu poreikiu slangavotesniam kotui. ir rauni tada staigiu mostu is visos jegos kiek turi. be jokiu ten lia lia tralialia plastisku ale museliniu metimu.
su recordu 41 raut staigiu mostu is jegos ant trimetrinio kuolo fasto 21gr jau gali. bandziau. 21gr pjautine skrenda tooooooooli... bet cia mane dabar apsauks jauciu, kad as vandalizmu uzsiiminejau.
 #238511   okuma
 06 Gru 2010 16:34
SauliusM rašė: su recordu 41 raut staigiu mostu is jegos ant trimetrinio kuolo fasto 21gr jau gali. bandziau. 21gr pjautine skrenda tooooooooli...
va tas man ir buvo labai idomu isgirst ;;yel , liuks kad taip. ir svoris pats tas ir ritukes dydis , dar galvoju kas del koto,tai manau realiai su uzmetimu nera ko persistengt ,jei imsiu "fasta" max iki 1 1/2 oz ziuret,nes praktiskai su 30+gr blizge nelabai ir yra ka veikt juroj. O jei dar truputi perkrausiu metant tai turetu neblogai saudyt ...
 #238513   SauliusM
 06 Gru 2010 16:41
okuma rašė:jei imsiu "fasta" max iki 1 1/2 oz ziuret,nes praktiskai su 30+gr blizge nelabai ir yra ka veikt juroj. O jei dar truputi perkrausiu metant tai turetu neblogai saudyt ...
kiek as juroj skirtingu kotu perbandziau tai man 1 1/4 optimaliausia pasirode (aisku svoriai pas mane pagrinde 21-22gr). butent apie toki wildriveri ir rasiau tau pirmai. perdaug kota perkraut irgi negerai, paskui anam jegos per dideli svori issaut neuzteks. ir jau nebe issovimas gausis, o toks biskiuka gaidiskas ale muselinis balions.
 #238676   Taacis
 06 Gru 2010 21:26
SauliusM rašė:as tai jau beveik apsisprendziau, kad kai ixorne uzmusiu, tai i jos vieta imsiu revo toro winch 51.
Atsisiunchiau Winch51. Tai pirmu reikalu sukeichiau rankeneles su RECORDu- dabar abi rites grazhesnes pasidare :)
Kitas yspudis, palaikius rankose Wincha ir Xrapo Curado DPV,- winchas plastikinis. Rankoj RECORDAS ar curado DPV (koks te skaichius- 301, atrodo) sudaro rimtos mashineles yspudy (kaip ir mesmale Soron), o va Winchas tai man labiau y "pamandrinta" BlackMaxa panashi... Aishku galingesne, bet nemetaline :(. Tachiau ir kaina skiriasi nuo Recordo ar Curado :)
 #238703   Gdainius
 06 Gru 2010 22:02
Taacis rašė:
SauliusM rašė:as tai jau beveik apsisprendziau, kad kai ixorne uzmusiu, tai i jos vieta imsiu revo toro winch 51.
Atsisiunchiau Winch51. Tai pirmu reikalu sukeichiau rankeneles su RECORDu- dabar abi rites grazhesnes pasidare :)
Kitas yspudis, palaikius rankose Wincha ir Xrapo Curado DPV,- winchas plastikinis. Rankoj RECORDAS ar curado DPV (koks te skaichius- 301, atrodo) sudaro rimtos mashineles yspudy (kaip ir mesmale Soron), o va Winchas tai man labiau y "pamandrinta" BlackMaxa panashi... Aishku galingesne, bet nemetaline :(. Tachiau ir kaina skiriasi nuo Recordo ar Curado :)
Tik dangtelis anų plastikinis, o šiaip visas iš aliumo :roll:
 #238744   Taacis
 07 Gru 2010 07:00
Gdainius rašė: Tik dangtelis anų plastikinis, o šiaip visas iš aliumo :roll:
Tas tai taip, bet laikant rankose dangteliai ir jauciasi labiausiai :)
nenoriu pasakyt, kad Winchas yra "š", papraschiausiai kai lygini "korejiety" su "svedu"- europietis laimi... Vsikas su tuo winchu gerai, kai pirkau zhinojau uzh ka moku "nedidelius" pinigus ir tiek.
 #238745   Xrapas
 07 Gru 2010 07:01
Taacis rašė:... curado DPV (koks te skaichius- 301, atrodo) sudaro rimtos mashineles yspudy...
Ten 201. Dangtelis ne nuo rankenėlės pusės irgi plastikinis, bet...dažyt moka :-D
 #239464   SauliusM
 09 Gru 2010 21:36
Xrapas rašė:
SauliusM rašė:...kokie ten tokie superiniai calcutos privalumai bus pries c3 ...
Stančiko užklausk ...prie progos :-D
siandien uzklausiau, netycia... ../;nzv isgirdau tiek visko, kad... nu nieko gero apie calcuta nepasake vienu zodziu. :lol:
 #239465   SauliusM
 09 Gru 2010 21:41
Xrapas rašė:
SauliusM rašė:na praktine pritaikymo puse, manau, viena,- dzerkam, su salyga, jei nemegsti letenoj backa laikyt ir maloniau i letena muiline gulasi...
Viskas labai individualu, bet reikia gerai "prisimieruot" prieš imant, o tai, SAKO, ir "mozolių" būna :?
Mane tai daugiausiai būtent gabaritas ir atbaidė, mieravau prie kelių kotų- 4000 "klasikas" pasirodė daug jaukesnis, ir saujoj beveik visas telpa :lol: .
siandien matavau ta revo toro winch 51. nu ant 3 skirtingu kotu uzdejes buvau. nu turiu pasakyt, kadneisivaizduoju kaip ta rite laikyt reikia kadtoj vietoj prie jos isvis liestis ir kokiu atsiprasant "obuoliu"but kaddar tokius "mozolius" uzsivaryt... beje revo toro winch 51 valo vediklis metimometu neatsijungia. revo winch atsijungia (del ko galutinai supratau, kad man reikes toro winch 51), o kaip ten su tais galingais curado tuom klausimu yra?
 #239479   blight
 09 Gru 2010 22:56
SauliusM rašė:beje revo toro winch 51 valo vediklis metimometu neatsijungia. revo winch atsijungia (del ko galutinai supratau, kad man reikes toro winch 51), o kaip ten su tais galingais curado tuom klausimu yra?
Pas bet kurį Curado vediklis metimo metu atsijungia ;-) DPV irgi, bet konkrečiai ano atveju vediklis pakankamai toli nuo špūlės, todėl metant susidaro daug mažesnis kampas, nei tarkim E serijos Curadų...
 #239484   SauliusM
 09 Gru 2010 23:13
blight rašė:Pas bet kurį Curado vediklis metimo metu atsijungia ;-)
300 dydzio curado E ir D irgi ? jei taip, tai tada jie visiskai nekonkurentai revo toro 51... nes nu negalima patys zinot ka su pirstu lygint...
 #239494   blight
 10 Gru 2010 00:15
SauliusM rašė:300 dydzio curado E ir D irgi ?
:-ou-je
SauliusM rašė:jei taip, tai tada jie visiskai nekonkurentai revo toro 51... nes nu negalima patys zinot ka su pirstu lygint...
Nesuprantu logikos :roll: Tipo jei atsijungia vediklis tai jau tada "tas kur patys žinot"? :-D Čia bijai kad daug arčiau numesi ar tiesiog biesina kiekvieną kart metant žvilgtelt, kad vediklis būtų centre? :roll: Jei taip galvot, tai ir tarkim Calcuttom nėr ką lygintis su Abūškių bačkutėm :-D
 #239495   SauliusM
 10 Gru 2010 00:26
blight rašė:...tiesiog biesina kiekvieną kart metant žvilgtelt, kad vediklis būtų centre?

nu cia kaip minimum... ir tai jau iskart visiskai kitokios rites,kurias net lygintnereik tapusavy.
Jei taip galvot, tai ir tarkim Calcuttom nėr ką lygintis su Abūškių bačkutėm :-D
cia kodel taip? ka calcutose irgi atsijungia valo vediklis? nors belekokiu atveju as siandien pamoksla atklausiau apie apkrovu nelaikancias ir gabalais byrancias calcutas.
 #239498   Gdainius
 10 Gru 2010 00:47
SauliusM rašė: cia kodel taip? ka calcutose irgi atsijungia valo vediklis? nors belekokiu atveju as siandien pamoksla atklausiau apie apkrovu nelaikancias ir gabalais byrancias calcutas.

A ką tikėjais išgirst , tą patį teko ir man išklausyt, beje jis calcutą 151 sutepinėjo. Calkutose vediklis atsijungia .
 #239528   Xrapas
 10 Gru 2010 08:55
SauliusM rašė:...galutinai supratau, kad man reikes toro winch 51...
Čia mano asmeninė nuomonė ../;nzv , bet- perdavimas 1:4,6 tokių gabaritų ritėje :? ...Džerkavimui gali būt "lėtoka", reiks smarkiai sukt rankeną norint surinkt laisvą valą. Su "greitesniu" Recordu šiuo atžvilgiu žvejot gerokai smagiau, nei su C3.
Jei Toro Winch numatytas taikyt daugiau "deep crankams" ar swimbaitams, tai labai jau didelė galios atsarga. Na, nebent labai sunkiems, nes ką nors lengvesnio už 20 gramų vargiai ar nuskraidins pageidaujamu atstumu, šiuo atveju Winch (ne TORO) būtų įdomesnis :gutgut .
SauliusM rašė:...o kaip ten su tais galingais curado tuom klausimu yra...
Kas dėl "galingų curado"- pačiam labai rūpėjo, kas ten pas DPV "inside" :lol: .
Dantračiai išties įspūdingi, lyginant net su Abu Garcia "bačkom". Curado 201 DPV pagrindinio dantračio skersmuo- 38.5 mm., storis- 4 mm, Abu Garcia RCN41 dantračio skersmuo- 30.5 mm., storis toks pats. Plastikiniai valo vediklio dantračiai irgi didelės baimės nekelia :donknow' : storesnio plastiko, stambesniais dantim ir gerokai didesnio diametro, nei 200 E serijoj. Ambasadorių dantratukai toj zonoj palyginus išvis mizerni: nesankcionuoto valo vediklio sustabdymo sukant rankeną atveju, kada tie dantračiai gali prarast keletą dantų "statyčiau" už Curado.
Senesnėse versijose (Scorpion, Speedmaster, CuradoD/CiticaD) atjungiamas valo vediklis dar dalinai apsaugotas ir dviem plieniniais strypais, priimančiais pirmą valo smūgį "barzdų" atveju:
Paveikslėlis
 #239555   SauliusM
 10 Gru 2010 09:49
Xrapas rašė:
SauliusM rašė:......labai jau didelė galios atsarga... Na, nebent labai sunkiems, nes ką nors lengvesnio už 20 gramų vargiai ar nuskraidins pageidaujamu atstumu, šiuo atveju Winch (ne TORO) būtų įdomesnis :gutgut .
cia dar mastau biskiuka tuo klausimu, bet kazkas lengvesnio nei 20gr planuose nenumatyta. aisku be tu dvieju dar yra ir revo toro HS...
 #239613   SauliusM
 10 Gru 2010 11:22
Xrapai,
nu tai apie ka jie ten sneka mano supratimu realybej pasireiskia tuom, kad realiai naujom abuskem yra reikalinga apkatke. nes net ir toj pacioj parduotuvej paimi rituke kuri jau stende ilgokai prastovejus ir klientu prasukiota ir tokia rituke jau dirba svelniai ir graziai. o va nauja ka tik is karaboko paimi tai ten visokiu uzesiu krebzdesiu ir visko dar buna. nors del tu krebzdesiu tai pas mane firmoj tai gerai mechanikos baro virsininkas (amzina jam atilsi) kazkada pasake "ne mesajte technike rabotat..."
nu cia kas del tu visu kalbu kad po keliu dienu pavirsiu spalva pasikeite ir panasiai. ai nu ka as tau aiskinu, pats turbut supranti kokios buna pasekmes mechaninio ar terminio apdirbimo. va pas tavo kolegas "Argintoj" gerai man patiko kazkada. prisistate visokiu lazeriniu ir vandens ciurksles ar gal net ir plazma turi metalo apdirbimo stakliu. nu visas angaras staklem nustatytas. nu islenda is tu mandriu stakliu detale tipo jau kaip ir pagaminta nu ir paskutinis gamybos procesas, sedi diedukas pencijinio amziaus ir su napilnyku nuo jos zausencus valo :-D tai va abusnikai matyt nusprende pencinyku neremt ir tokio dieduko neturi. mol zausencai visi jau besukiojant rituke lauko salygom patys po mestu prisitrins.
 #239706   Xrapas
 10 Gru 2010 15:27
SauliusM rašė:...revo toro winch 51 tai manau visai kita klase. ten realiai jau nebe muiline o backa, tik kad muilines formos. del ko visokius dzerkus po ~80gr jau manau ramiai gali baladot. jei jau zmones gruperius vadenyne su ana uz ausu tampo ta power handle uzsideje...
Būtent jos (Revo Toro Winch) dėl žemo perdavimo džerkams ir nerekomendavau :donknow' ...
Nebent gruperiai taikikly ;-) :lol:
P.S. Kas dėl džerkinių- pastaruoju metu labai giria LUNA:
http://www.planetseafishing.com/reviews ... plier-reel
 #239708   SauliusM
 10 Gru 2010 15:33
luna irgi buvo kritus man i aki ir gana smariai, bet as kazkaip labiau link muilines nei backos. ir siaip niekad niekur rankoj lunos laikyt neteko, tai biski baisu man ir biski atsargiai as i ja ziuriu. nors atsiliepimai visokie teigiami apie ja ir visokie tipo best value awardai tackletoure...
http://www.tackletour.com/reviewdaiwaluna.html
 #239719   SauliusM
 10 Gru 2010 17:06
nu kad ne grynai. dzerkavimas iki 100gr (bet dazniausiai iki 2 unciju)tik siaip kaip salutinis efektas. dar plius uncijinem vartiklem metytis galvoju (nu cia kai demeti salaciai i nery atplaukia rudeni is juros), pirmoi eilej swimbaitai aisku po uncija ar dvi uncijas gal, nu velkiavimui atskiro kibiro irgi neimsiu, nors principe velkiaut tai ir su savo surfiniais penn 525 mag galiu...

nu ir kokiu gruperiu variantas karta i 5 metus dar irgi nenurasytas :-D nu ok, lietuviska menke vietoj ju irgi sueit netycia gali. nu tipo dzigas light saltwater ar heavy freshwater.

manau revo toro kazkuris 51 galetu visa sita perdengt brieda. nes nu ixorne man jau gaila sitaip kankint.

nu daba mastau kad kazka lengvesnio nei uncija tai gal nebent koki deviatoriu belly up 20gr ar swimbaita real california 25gr kartais pasikabinsiu, bet siaip retai matyt kazka mazesnio nei uncija kabinsiu.

alternatyvos? c3/c4? nebeidomu, jau ant tiek klasika, kad suvis nuvalkiota klasika... luna ~253L? gal... idomu paciupinet pradziai butu. nauji morrum zx? bus matyt kokiom kainom atsiras... bet siaip link muilines labiau linkstu. man kazkaip ana patogiau letenoj nei backa guli. bet cia labai subjektyvu viskas matyt.
 #239743   vaidaas
 10 Gru 2010 19:12
Jai imsi Revo Toro, tai imk 51 , nes 61 jau bus didelė, gali nepatogiai gulėt rankoj.
Dar vienas pliusas, delnas mažiau šals rudenį ,nes padaryta iš metalo ir plastiko.
Atmėčiau su 51 jau antrą sezoną, gedimų nepastebėta. Patiko bugnelio talpa 0,4 gijos telpa apie 90 metrų :)
 #239790   SauliusM
 10 Gru 2010 20:24
vaidaas rašė:Jai imsi Revo Toro, tai imk 51 , nes 61 jau bus didelė, gali nepatogiai gulėt rankoj.
Dar vienas pliusas, delnas mažiau šals rudenį ,nes padaryta iš metalo ir plastiko.
Atmėčiau su 51 jau antrą sezoną, gedimų nepastebėta. Patiko bugnelio talpa 0,4 gijos telpa apie 90 metrų :)
tai del dydzio tai vienareiksmiskai 51
bet va kaip du sezonus atmetes sakyk kuom baladojei?
tokius ale big banditus skestancius simtgraminius jei baladot pradesi nebus jai ragai ir kanopos?
o tai pas mane ziuriu banguoja labai masalu dydis. anksciau vien dideliais gaudziau, paskum iki pernai mazejo viskas ziauriai iki UL net, o dabar vel didet pradejo... su kuom cia susije nezinau, bet pilnati sunku kaltint nes masalu dydzio svyravimo periodas kazkas 3 metai...
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė