Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #466282   eimantasv
 11 Bal 2013 21:12
kuris geriau variantas butu tinkamas nemune su siuo kotu,o reikalui esant ir ezeruose nuo kranto, croix WRS90MF2 ar WRS96MF2?
 #467841   manchinis
 16 Bal 2013 12:58
Sveiki, gal kas turite kontakta zmogeliuko kuris tvarko spinigelius! kotelis uzmintas tarp rankenos ir pirmojo ziedelo...(2-8g) buciau labai dekingas jei atsirastu geras dede ir nusviestu mane kontakteliu, KLAIPEDA! :) Dekoju is anksto ::hai-bai
 #467919   zet
 16 Bal 2013 15:56
kaip jums tok aprasymas:
http://gelezinislydys.lt/home/387-spini ... head.html#

Atnaujinta spiningų serija Fenwick HMX, tai jau daugelį metų žvejų mėgiamas meškerykotis. Nuolat tobulinama, ir atnaujinama, HMX spiningų gama šiuo metu yra viena geriausių pasaulyje. Spiningai gaminami iš itin lengvo ir tvirto anglies pluošto blanko, kuris spiningui suteikia nepriekaištingas "darbines" savybes. TAC + kamštis rankena, padės dar geriau jausti meškerykotį. Ilgaamžiai, itin lengvi žiedeliai su titano oksido intarpais. Tai spiningas kuriuo galėsite pasitikėti, kai kitame valo gale laikysite savo rekordinį laimikį.

arba kito spino:

Fenwick ELITE TECH spiningų gamą galima vadinti viena geriausių pasaulyje. Fenwick inžinieriams buvo duota užduotis sukurti spiningų gamą kuri išsiskirtu iš kitų savo kokybe. Fenwick darbuotojai tikrai pasistengė, ir sukūrė vieną geriausią spiningų gamą pasaulyje, kuri tikrai patenkins kiekvieno spiningautojo poreikius. Naujos kartos TAC rankena, sukuria dar didesnį sukibimą su spiningu, yra daug ilgaamžiškesnė nei kamštinės rankenos, rankenai esant šlapiai sukibimas su ranka tampa netgi tvirtesnis. Fenwick ELITE TECH spiningai yra idealus įrankiai kiekvienam žvejui.

Geriausia pasaulyje GAMA :D : D : D , o gal geriausia spiningu spalvu palete :D

Jei ir buciau nusiziurejes spininga, bet pamacius tokius aprasymus atsirastu papildomu abejoniu. Vat klausimas, ar cia pardavejai koki bendra teksta isverte,
ar cia gamintojas toki s... krauna :)

Skaitai, kad butu tikslas sukurti geriausia gama, kuri geriausiai tenkins poreikius ir kaip rezultatas pateikiamas - tai rankena :D -- ir daugiau nieko apie ta buvima geriausiu pasaulyje :D . Jei turi spina su gera rankena - spinas bus idealus irankis kiekvienam zvejui ;) :D Man rankena svarbi, bet svarbi tik tiek, kad nebutu s... zodziu, rankenai taikau aukstus reikalavimus, kad ji butu bent vidutiniska ir patogi ir nebutinai atitiktu aukstus reikalavimus :D

pralinksimino mane :)
 #467945   GvidasG
 16 Bal 2013 17:23
Prie sito teksto man rodos gelezinislydys prikiso nagus :) ir i sita aprasyma labai demesio kreipti nereiketu :) o siaip fenwick tikrai neblogi kotai beto man sita krautuve kazkokia itartina labai ten kainos uzkeltos kad ir koks reins pakis kur nei 20 gumu nera 30LT O.o
 #467999   looking4snow
 16 Bal 2013 19:56
manchinis rašė:Sveiki, gal kas turite kontakta zmogeliuko kuris tvarko spinigelius! kotelis uzmintas tarp rankenos ir pirmojo ziedelo...(2-8g) buciau labai dekingas jei atsirastu geras dede ir nusviestu mane kontakteliu, KLAIPEDA! :) Dekoju is anksto ::hai-bai
Klaipedoje zinok vien megejai remontininkai. Nunesk Zaksui - jis pats netvarko, bet perduos rimtiems meistrams Kaune ar Vilniuje ir po remonto net neatskirsi, kad spiningas buvo luzes per ta vieta. Jeigu kokybe nesvarbu, gali uznesti i ta krautuve, kur Zvejukas dirbo. Ten dirba vaikinukas, kuris smulkius patvarkymus atlieka, o del tokio nezinau.
 #468023   rusla02
 16 Bal 2013 20:58
manchinis rašė:Sveiki, gal kas turite kontakta zmogeliuko kuris tvarko spinigelius! kotelis uzmintas tarp rankenos ir pirmojo ziedelo...(2-8g) buciau labai dekingas jei atsirastu geras dede ir nusviestu mane kontakteliu, KLAIPEDA! :) Dekoju is anksto ::hai-bai
Yra Gargžduose geras meistras, pats tvarko, niekur siusti nereikia. Dirba parduotuvei "Pyla".
 #468112   Ignelis
 17 Bal 2013 03:51
i minijos as kogero ir rekomenduociau ::hai-bai o tas is gargzdu, jei taspats kur ir rites taiso. tai kai jis man atsake jog to neimanoma padaryt, kaune man uz 10lt per 20min padare
 #468126   Vegys
 17 Bal 2013 07:06
Dėl to ir nedarė matyt, kad per mažai darbo, per mažai uždarbio - ką čia jis "brosit vsie diela, nachniot figniog zanimatsia" :) Yr tokių.
 #468197   manchinis
 17 Bal 2013 09:20
Buvau minijos g. sake neverta tvarkyt (jaunuolis toks), na bet jo pasakyti zodziai man keistai nuskambejo t.y jauciu patingejo uzsiimti, ragas sako jam, jei butu apvaliai luzes tai nieko (mano akimis lengviausias taisymo budas), bet va uzmintas tai cia jau vos ne be sansu... '''bum tiesa,pasake buda kuriuo bandyt, tai sendien bandysiu uzsiimti to pas "uosvi" sklepo dirtuveleje :grin: , sake turi vamzdeliu visokio diametro ir ne bet kokiu, o nerudyjancio plieno :cool: :grin: , tai turiu vilties savo rankomis iveikti ta beveik "be sansu" :ruko
tiesia, o apvynioti kaprona reikia :?: ir finishas, toks kad itempus risti ji aplink kota...o sutvirtinimas ten kaip baigiasi, gal kas esate susidures su tuo? :) nu dar bandysiu pagooglint :)
 #468199   SauliusM
 17 Bal 2013 09:24
nu nu... nerudijancio plieno kastetus anglies pluosto koto remontui naudot... gal iskart ismeks ta kota. arba parduok papigiaja ant daliu, tiem kur kotus remontuoja, tai supjauste tavo kota gabalais tures kruva angliniu vamzdeliu kitu kotu remontui. plius dar ziedelius gal panaudos irgi.
 #468203   manchinis
 17 Bal 2013 09:44
cia ne as sugalvojau :) meistrelis patare man vamzdeli ideti koki tai ir apsukti :shock: :grin: nu viskas aisku, pats neiveiksiu sitos misijos :) Vesiu i rekomenduota vieciuke, ziuresim ka papasakos ;-)
 #468207   SauliusM
 17 Bal 2013 09:51
tai taip, idet vamzdeli ir apsukt, tik tas vamzdelis angliniam spinui turi but anglinis ir jos storis bei akcija mazdaug atitikt paties spino akcija.
 #468344   Ignelis
 17 Bal 2013 13:21
pasiieskok kokio seno teleskopo ar seip, tas kotas fast akcijos, tai iki to drutgalio niekas ten nesusilenkia ir bedos galim betka naudot, kad tik perdaug neapsunkint. suvyniok graziai juodu siulu ir epoksidke sutepk... :)
 #468378   manchinis
 17 Bal 2013 14:03
juodu siulu, tai kaproniniu, ar yra koks spec ar panasei? :) seip turiu kita lauzyta spiniga (gal matei, kur pas mane kampe metesi :grin: ) tai ji apkramcius, imetus, turetu buti visai neblogas junginukas,m? :idea: :)
 #468397   Ignelis
 17 Bal 2013 14:34
nu nezinau kaip pasakyt net, tas siulas neturi but nei plonas nei storas... :roll: as vyniojau su sintetiniu kazkada. nu cia pats spresk, kaip pasidarysi taip ir atrodys :) :gutgut persipjauk ta kota ties viduriu luzio, ir i vidu tais paciais klijais patepes koki iki 20cm to vamzduko tau ten itaisyt reiks. kai pjaustysi, ranku ypac riesu tom dulkem nesusitepk ;) taspats kas stiklo vata pasipudruot :lol:
 #468780   Vobla
 18 Bal 2013 18:53
Sveiki kolegos noriu patarimo, ieskau ST.KROIX koto, kad galeciau uzsiimti twicingu, bet ir taip draugu klausineju ir kitaip niekaip negaliu isirinkti koto. Noriu uzsiimti twicingu, su vobleriais iki 20 g. Siuo metu turiu pasiemes ST.CROIX legend turnament 6/9 med lite power extra fast 1/8-1/2 oz ismetimu . kolkas ir taip ir taip pamusikuoju na virsune dirba graziai, bet vandeny dar nebandziau. Nes siuometu ner kada iki vandens nulekt. Gal is jusu kas gali patart. ? Lauksiu patarimu.
 #468782   Vegys
 18 Bal 2013 18:56
Vobla rašė:ieskau ST.KROIX koto <...> Siuo metu turiu pasiemes ST.CROIX legend turnament <...> vandeny dar nebandziau <...> Gal is jusu kas gali patart. ?
Patarčiau aiškiau suformuluot klausimą, nes kotą kaip kad ir turi - tai ieškai kito ? Ar ieškai atviro vandens ? Ar ... ?
 #468783   zet
 18 Bal 2013 19:03
Vobla rašė:Sveiki kolegos noriu patarimo, ieskau ST.KROIX koto, kad galeciau uzsiimti twicingu, bet ir taip draugu klausineju ir kitaip niekaip negaliu isirinkti koto. Noriu uzsiimti twicingu, su vobleriais iki 20 g. Siuo metu turiu pasiemes ST.CROIX legend turnament 6/9 med lite power extra fast 1/8-1/2 oz ismetimu . kolkas ir taip ir taip pamusikuoju na virsune dirba graziai, bet vandeny dar nebandziau. Nes siuometu ner kada iki vandens nulekt. Gal is jusu kas gali patart. ? Lauksiu patarimu.
Parasiau i privata ;) . Tavo iki 14 gramu ir bus skirtas vobleriams iki 14 gramu. Gal koki ir 20 gramu patwichinsi jei bus grynas piestukas, o jei koks dypas, tai tik ik 10 ar 12 gramu. Tiesa, pas tave walley ar bass serija ?
 #468787   WooHoo
 18 Bal 2013 19:13
zet rašė:Tiesa, pas tave walley ar bass serija ?
o koks esminis skirtumas tarp šių serijų..?
 #468801   Vobla
 18 Bal 2013 19:51
klausiu del to, kad is pazistamo pasiemiau kastingini st.croix legend tournament drop shot 1/8-1/2 iki 14g. Vieni draugai sako , kad ismusti galima vobleri iki 20g , pas mane visi vobleriai iki 1,5-2,0 m gylio nerimo, giliau nera nerenciu. Ar reikia ieskoti kitokios gramaturos , ir kitokio modelio.
 #468894   zet
 19 Bal 2013 01:30
Vobla rašė:klausiu del to, kad is pazistamo pasiemiau kastingini st.croix legend tournament drop shot 1/8-1/2 iki 14g. Vieni draugai sako , kad ismusti galima vobleri iki 20g , pas mane visi vobleriai iki 1,5-2,0 m gylio nerimo, giliau nera nerenciu. Ar reikia ieskoti kitokios gramaturos , ir kitokio modelio.
man su tokiu pat tik galingesniu pvz duo realis jerkbait jau ismust nejo, tai tau tuo labiau, nors kas ka vadina ismusimu...
 #468953   Kleckas1978
 19 Bal 2013 09:15
Vobla rašė:Sveiki kolegos noriu patarimo, ieskau ST.KROIX koto, kad galeciau uzsiimti twicingu, bet ir taip draugu klausineju ir kitaip niekaip negaliu isirinkti koto. Noriu uzsiimti twicingu, su vobleriais iki 20 g. Siuo metu turiu pasiemes ST.CROIX legend turnament 6/9 med lite power extra fast 1/8-1/2 oz ismetimu . kolkas ir taip ir taip pamusikuoju na virsune dirba graziai, bet vandeny dar nebandziau. Nes siuometu ner kada iki vandens nulekt. Gal is jusu kas gali patart. ? Lauksiu patarimu.
paciupinek parduotuveje Major Craft Rizer RZS 702M 6-24 ir bus tau :gutgut anglis iskart jauciasi kad jautresne bus uz croixu 3 ir 4 anglies kotus (uz avidus ir tournamentus), standus smagus kotas ir dailiai surinktas :gutgut
ir kaina tokia kaip ir mazdaug tournamentu kazkas apie 800lt.
 #468957   SauliusM
 19 Bal 2013 09:23
Kleckas1978 rašė:
paciupinek parduotuveje Major Craft Rizer RZS 702M 6-24 ir bus tau :gutgut anglis iskart jauciasi kad jautresne bus uz croixu 3 ir 4 anglies kotus (uz avidus ir tournamentus), standus smagus kotas ir dailiai surinktas :gutgut
ir kaina tokia kaip ir mazdaug tournamentu kazkas apie 800lt.
tai cia gerai ar blogai, kad tas rizer yra "sausas" ir "trapus" kuolas? man asmeniskai restive 100 kart smagesne to paties major craft serija. ir ar to jautrumo reikia tiek? pvz tiek kiek jautrumo turi legend elite is kroikso yra daugiau nei realiai zvejyboj reik. nors tas jau irgi "posausis" kotas. va butu kazkokia serija i tarpa tarp tournamento ir elito legendu pas kroiksa, tai isvis butu tobulas "sausumo" ir jautrumo balansas.
 #468964   Kleckas1978
 19 Bal 2013 09:31
tas rizeris ir yra kazkas tarp tournamento ir elito i tarpa - ir pagal jautruma vos nedatrauke iki legendos bet zymiai lenke avidus.

O jautrumo dzigaujant per daug nebuna, aisku voblerius galima su betkokiu puskuoliu tampyti ir kai kotas lankstesnis - lengviau metasi, nereikia tiek jegu ideti i metima, bet kai moki vienodus pinigus tai negi imsi maziau jautru kota?????
Tuo labiau kad rizeris nera visiskai sausas - kaip tu sakai - legenda tai sutinku kad gan sausa bet ir tai cia nuo kiekvieno pomegiu.

pvz: toks kotas mariose ar nemune kokiam starkius zvejoti butu :gutgut
 #468969   SauliusM
 19 Bal 2013 09:33
Kleckas1978 rašė:tas rizeris ir yra kazkas tarp tournamento ir elito i tarpa
kad tik nebutu.
  • 1
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • 426