Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#57139   Xrapas
 12 Bal 2008 10:00
ensteinis rašė:... imkit placiau ligi 15gr...
Bijau, kad tada vėl kils įvairių nesusipratimų...Kur rašyt, pavyzdžiui, apie įrankį su 3,5- 18 gr. užmetimu? Dėl to ir tariuos, kad vėliau dar vienos temos nereiktų kurti :lol:
Apie svorių ribas jau buvo kalbėta:
Skumbrotas rašė:...Šiaip visuotinai priimta kotų klasifikacija pagal užmetimo ribas yra tokia:
Ultralight - 0-5gr
Light - 5-10 gr
Medium - 10-30 gr
Heavy - 30-60 gr
Extra Heavy - virš 60 gr.

Masalai pagal svorį visai neklasifikuojami - paprasčiausiai svoris nurodomas tik tam, kad masalą lengviau būtų parinkti turimam įrankui.

Heavy ir extra heavy naudojame gan retai, atskira tema šiems įrankiams IMHO nebūtina. Lieka ultralight, light/mikrodžigai ir... visi kiti, arba tiesiog spiningai :donknow'
Gal yra dar kokių minčių? :roll:

#57149   Vitolis
 12 Bal 2008 12:34
Xrapas rašė:Taigi, "lengvos klasės (5- 10 gr.) spiningas ir mikrodžigai"
Ar dar bus pasiūlymų?
Pilnai sutinku su pasiulymu. ;-var-var.

#57188   tuomahaukas
 12 Bal 2008 19:01
Manau kad Skumbroto pasiūlymas yra geras :roll:
ensteiniui: mesdamas 10-30 g, 210 cm spiningu gumytę ant kabliuko sistemėlėje su 15 g svareliu... tai bus UL ar ne (nors pats masalas nesvers net gramo) ? Kitaip tariant: o kodėl iki 15 g ? Padarom 20/25 ir t.t., kam čia smulkintis ?

#57195   ensteinis
 12 Bal 2008 19:37
tu mane gal durnium laikai? :D nesuprantu as prie ko cia as pagal pasaulinius nustatymus taij light yra gi iki 15gr suprantu as kur ul kur ne tikraij :) as tik sakau kodel placiau nenorite imti? o taip siaurai apsistojate iki 10gr? ul sutinku visiskai iki 5gr ir ne daugiau :)

#57426   tuomahaukas
 14 Bal 2008 14:25
Arba pats netikusį pavyzdį pateikiau, arba ne taip mane supratai. Anyvay.
Dauguma padabnų gamintojų turi tam tikrą "svorio atsargą" užmetimui, todėl ir nesiūlau vaikščioti pirmyn- atgal po 5 g, kalbant virš ultralaito. Jei sėkmingai įsitikini, kiek kotas toli išmeta virš deklaruojamų ribų- viskas OK, tik vargu ar visada naudosi tokio svorio masalus. UL iki 5 g pastoviai turbūt nedroši tolimesniais metimais su 5 g masalu, kai kotas prašo 3. Nors normaliai meta, ne bėda. Tas pats su light. Nebent perki kotą ir naudoji masalus ties "viršutine ir virš jos riba". Bent aš elgiuosi kitaip.

#58280   audrutis
 22 Bal 2008 09:18
Edosius rašė:Audruti, duosiu pasvaidyt su tikru UL (ST CROIX) kada kur prie vandens, skirtumus nuo mikro dzigo pamatysi... ;-)
Edosiau, apie kuri tu modeliuka kalbi, gal gali daugiau apie ji papasakot, apie jo kaina taip pat :?: As pradejau dometis rimtu UL kotu, nes sis zukles budas mane taip uzkrete, jog nakti uzmigt nebegaliu :) Kadangi girdejau daug geru atsiliepimu apie gloomis SR 841-2 IMX, tai labiausiai galvoju apie sio koto pirkima, bet aisku butu idomu isgirst ir nuomone apie kitu gamintoju panasius kotus :roll:
O gal yra forumieciu, kurie ciupinejo si gloomis savo rankose, o tuo paciu ciupinejo ir kito gamintojo panasu produkta, tad gali palygint? T.y. gal galima panasios kokybes kito gamintojo kota isigyti siek tiek pigiau?

Dar vienas klausimelis. Gal kas zinot realia SR 841-2 IMX kaina? Zvejams.lt uzlausta 950, bet ten vieno kito modelio uzlausta 1600, o musu forumietis pirko uz 1250 :roll:

Visui Sventieji! Visi dievai! Apsaugokit mane nuo baisios nelaimes, jei mano zmona pasijungs i zvejotribuna ir perskaitys si mano pranesima. Jos tikrai nieks neitikins, kad kainos cia ivardintos rubliais :roll:

#58281   senelis
 22 Bal 2008 09:30
Na tai tavo zmona,kai perskaitys tavo planus,tai dar primeta tegul kokios Daiwa Exist ar Shimano Stella kainas,nes nedesi gi ritukes is turgaus ant tokio kotelio ;-)

#58282   Skumbrotas
 22 Bal 2008 09:36
Audruti, apie šį spiningą jau čia buvo rašyta pradžioj temos. Kaina 900-950 reali (bent jau pas Aleksandrą tokia buvo), pigiau nebent iš antrų rankų gautum, tik dar negirdėjau kad kas jį įsigijęs sugalvotų parduoti :grin: Kitų firmų analogo mūsų rinkoj paprasčiausiai nėra, tad nevark beieškodamas. Tokius kotus ne čiupinėti reikia - reikia pažvejoti, pamėtyti įvairius masalus, patraukti žuvį, tada ir suprasi kas tai.

#58285   audrutis
 22 Bal 2008 10:18
Rituke as turiu nusipirkes savo Salmo microjigui, tad bent jau kol kas naudociau ta pacia, nes jinai labai maza ir manau tiks. Valai juk uzdeti tokie, kokie ir siam UL tinka ;-)

#58331   Edosius
 22 Bal 2008 16:17
Nezinau tikslaus pavadinimo, nes man tas visikai neidomu. Kaina 670lt, plius 15% nuolaida gavau. Siai dienai jo nera pirkti, visi ispirkti (buvau pries kelias dienas parduotuveje), tai pardavejai pasiule man savaji parduoti, nes paklausa uch... Aisku jo neparduodu ir neparduosiu ir as :)

#58334   benas
 22 Bal 2008 16:56
audrutis
Zvejams.lt sudeta labai sena informacija. Dolerio kursas buvo aukstesnis.
Sio momentu kursas tikrai zenkliai zemesnis, bet GL spiningai pabrango Amerikoje kaip ir visi spiningai kitu Amerikieciu gamyntoju. Buvo netgi du pabrangimai. Rezultatas toks, kad pas mus gyvenime absoliuciai viskas pabrango, o superines Gloomis meskeres siuo metu yra pigesnes nej pries 2 metus!
841 yra fantastiskas UL. Ir kainele, berods 850. As pirkau kada buvo brangesnis.

#58346   audrutis
 22 Bal 2008 19:09
Jo, kaina 850 ir man siule. Rytoj vaziuoju pas zuviuka, jis turi sita koteli. Palaikysiu rankoje, pasvaidysiu masalus ir matysiu. ST.Croix kaip pas Edosiu kaip matau siek tiek pigesnis, bet ne toks ir didelis skirtumas. Reiktu Edi ir tavaji pasvaidyt :roll: O jei parasytum tikslu pavadinima, tada bent pasiskaitineciau atsiliepimus forumuose (ne lietuviskuose) :roll:

#58347   tuomahaukas
 22 Bal 2008 19:31
Drįstu siūlyti "ekonominio" koto ir iki 10 masalų kombinaciją, užuot tik besidominčiam švaisčius pinigus.
Patiks/užsikrėsi- žiūrai toliau, nepatiks- menkas nuostolis arba zabova retkarčiais. Kalbu apie max. 150 lt.

#58351   audrutis
 22 Bal 2008 20:21
As jau dabar turiu 29 vobleriukus ir koki 20 sukriu :) Su savo Salmo microjig jau sugavau lydeku keleta, eserioka, sapala, upetakiu ir ziauriai uzsikreciau siuo zukles budu. Savaitgali dabar nebesvarstau ar feederi traukt, ar matcha, ar lydekini spininga, nes zukle mikro masalais uzvalde mane ;-) Todel ir galvoju, kad jau laikas imt gera kota. Aisku as ir pats buciau patenkintas, jei pavyktu isigyt koteli uz 150 litu, bet bijau, kad cia bus tik ismetimas babkiu i bala, nes vistiek daeisiu ir iki gl. Tiesa, dar nelaikiau sio koto rankose. Rytoj paimsiu ji ir gal bus bent kiek aiskiau :roll: Jei isskirtinis jis man nepasirodys, tada gal meginsiu paprasyt zuviuko, kad duotu sugaut ka nors su juo. Jei ir tada nieko, tai pirksiu ekonomini varianta, ko gero Vitolio pasiulyta Konger :roll: Bet tikro UL, o ne 270cm mikrojig, man reikia verkiant :-D

#58417   audrutis
 23 Bal 2008 10:40
Taigi paturejau legendini koteli (SR 841-2 IMX) rankose, pasvaidziau ivairius masaliukus ir abejoniu nebeliko. Aisku jei dar butu pavyke ka pagaut, jauciu buciau siandien darbo metu vares i Klaipeda jo pirkt :-D O dabar gausiu kota tik sestadieni. Aleksandro sunus kaip tik bus Panevezyje, tai nebereiks net niekieno pagalbos prasyt (dekui tau Airi, kad pasisiulei).
Na va, jau beveik ir istojau i gloomis UL kluba. Dabar bereikia istoti i siuos klubus:
1. Upetakis virs 1kg;
2. Sapalas virs 2kg;
3. Eserys virs 0,5kg ir tt :-D

#58420   Edosius
 23 Bal 2008 10:52
Na su pirmu ir antru klubu bus sunkiau... Sveikinu įsigijus rimtą vytelę ;-) Man, tai jau nosrisi įstoti į šiuos klubus -
1. Šlakis virš 3kg.
2. Lašis virš 3kg :-D
Tą lašį teks pasapnuot dar kuris laikas, o šlakis rudeniop bus medžiojamas.. :grin:

#58432   audrutis
 23 Bal 2008 12:22
O tu i siuos klubus bandysi stot su UL koteliu :?: :shock:

#58434   senelis
 23 Bal 2008 12:41
Ui tai klubu yra daug... Pvz.:
5.Gaidys virs 65 kg.
6.Zasinas virs 72 kg.
As irgi da neapsisprendziau kur stot... :roll:

Baika :-D is pavydo as cia ;-)

#58435   Edosius
 23 Bal 2008 12:52
audrutis rašė:O tu i siuos klubus bandysi stot su UL koteliu :?: :shock:
Šlakis TAIP ;-)

#58495   audrutis
 24 Bal 2008 07:20
Turiu klausimeli ekspertams. Klausimelis gal ir nera labai vietoje, bet manau visgi UL megejams jis aktualiausias.
Ar yra kazkokia metodika siekiant apskaiciuoti maksimalu reikiamos rites svori, kuris deretu su kazkokiu tai koteliu? O gal tik uzdejus rite ant koto ir galima pajust, ar ji per sunki, ar ne?
As ant savo 841 planuoju del Mitchel rite, kurios svoris su jau suvyniotu valu - apie 200g. Ar cia tinkama kombinacija?
Kai kazkada skaitinejau visas forumo temas, pamenu buvo kilus panasi diskusija, bet kol as dabar ja rasciau (ieskot reiktu per kelias temas, o puslapiu butu gal net 100), manau prazilciau :roll:

#58496   audrutis
 24 Bal 2008 07:25
Pamirsau pridet. Koto svoris 83g, ilgis 215cm

#58497   DainiusM
 24 Bal 2008 07:28
Dauguma kotu aprasyme turi rekomenduojama rites svori... O paciam paziuret galima uzdejus rite ant spino ir ten kur jau baigiasi rankena, ta blanko vieta padejus ant vertikaliai pasukto delno- turi buti balansas, t.y. jei ziuretume ta vieta kur laikom spininga tai is jos pozicijos spiningo priekis turi siek tiek nusverti rankena su rite, atvirksciu variantu bus labai nepatogus irankis... Manau, kad sis principas galioja tiek ULui tiek kitiems spiningams, su ULu gal tik sunkiau del rites nes kotelis labai lengvas. :roll:

#58500   gelmės
 24 Bal 2008 07:43
Tik nesenai peržiūrėjau vieną filmuką. Kiek teisybės rodo, nežinau. Bet pabrėžė, jog prie UL (1-8gr) ritė iki 200gr. Tada geriausia balansuojasi. Lyg ir spino ilgis buvo 2,40. Pabrėžiu - žiūrėjau filmuką, o ne pats bandžiau.

#58890   tuomahaukas
 28 Bal 2008 20:58
niuxa rašė:Dauguma kotu aprasyme turi rekomenduojama rites svori...
Pranešimą parašei balandžio 24 d., o balandžio 1 jau senokai praėjo.
audručiui: su savo koteliu (103 g) gaudžiau noname firmos ritele poledinei žūklei, buvo mintis "Ryobi Stamina 1000" prisabačint, nekomentuosiu (berods arti 300 g sveria) :lol:

#58937   audrutis
 29 Bal 2008 09:45
As jau ismeginau koteli su turima rite, visai dera, tikrai nesijaucia rites svorio laikant kota. O rite pas mane Mitchel Avocet G1000 berods, sveria ana 200g su valu :roll:

#59097   tuomahaukas
 30 Bal 2008 12:53
Labai sveikintina kad bandai, o ne dėlioji ant svarstyklių kotus, riteles ir svarstai ;-)
Gaila kad sverdamas praleidai progą padaryti lyginamuosius "bekingo" matavimus: monofilamentinis valas VS kaproninis siūlas. Tie kažkur deklaruoti ~5 g neabejotinai turėtų milžinišką pranašumą balansavime, super išlengvintum ritelę ir drąsiai stotum į ultralaitininkų- juvelyrų gretas :gutgut

#61138   Suiram
 23 Geg 2008 20:15
Sveiki, siand nusprendziau isbandyti man dar neciupineta masala Cikada, nusipirkau tris Aisės, viena pacia maziausia tokia ruda su aukso dryžiais, sakė aise ju jau nebegamina paskutine is pardos paemiau, ir dar dvi didesnes, na ir vakare isbandes likau labai patenkintas, ant maziausios sapaliukas ir dvi lydekaites, o ant didesnes dvi puskilogramines lidekaites. aisku visos koliavo atgal, kad paaugtu.

Kaip su tom cikadom, uzknisa kad uzsimeta kabliukai, siaip labai patiko kaip plaukia, lydeku emimai labai agresyvus, visai kitokie nei gaudant tvisteriu.
gal kas truputi papasakos apie gaudyma cikadomis.

#63636   lydekiukstis
 26 Bir 2008 15:43
Uzvakar su draugu pasieme zemelapi nusprenden patikrinti Žiežmarių apylinkes, pakankamai placiu spinduliu: Norejosi atrasti nedideles balas, kuriose visai smagu pazaisti mikromasalais. Deja, nieko doro neradome arba "privati valda" arba didesniuose tvenkineliuose toks vejas, kad... :superšokas
Gryztant dar isbandeme laime Strevoje. Po keletos metimu, 2,5 cm "salmo hornet" uzpuole gera zuvis. Smugis, sublizgejimas po vandeniu ir viskas baigta... Taip ir neaisku, kas kesinosi i vobleriuka :neutral: Toliau - absoliuti tustuma.
Vakar vel popiet palekeme visai netoli Kauno. Karjeriukuose su skaidriu vandeneliu, dirbo tik 3 cm "tepaliukai" su rausvais brokatais. Deja esereku dydis neimponuojantis. Paskui nuvykome i kiek didesni tvenkini. Cia dejom "cirku" gerai : atsistojom netoliese pludininku ir pradejom traukt smagius asarus. :-D Oi smagumelis, kotukas lankstos it patrakes, o,1 mono net zviegia. Matyt mintyse buvome iskeikti, nes kaip maciau nedaug ka zmones sugave. Kibo ir ant 00 "Man's predator'iu", ir ant 00 nr. aglios, bei tokio pat "longiuko". Tiesa sukres ragavo mazesni dryzuociai. Kuoju, raudziu ir kitu mielu staigmenu, deja nepasitaike.

#63718   tuomahaukas
 27 Bir 2008 14:54
Ar neperdaug su valu nusiploninta :roll: ;-)
Turiu omeny ne didelį laimikį arba būtinybę kiek galima toliau pasiųsti masalą, tiesiog savo laiku mane ganėtinai užkniso vobleriukų/ sukrių laidotuvės kliuviniuose. Pats stabtelėjau ties 0,14 mm, manau kad tai gan optimalus pasirinkimas. Ar aš neteisus ? :roll:
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė