Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#128976   gytis
 13 Lie 2009 14:11
2 Xrapas
Pries sezona dziaugetes papigiai pirkes Berkley Vanish. Kaip ispudziai?

#128998   rytukas
 13 Lie 2009 15:07
man 20Lb PE super YGK AMI XUJAMI užteko dviem mėnesiam rudens upėje ir keliem mėnesiam jūroje/ežere. paskui jis net 25g žilvino neatlaikydavo - staigesnis metimas ir lekia masalas vėjažuvių maitint.
nežinau kelis kartus į metus reikia žvejoti, kad jis ilgai tarnautų (gal kartą-du per mėnesį).
kai pas man per mėnesį 20 žvejybų, tai neturėjau dar pintuko kuris ilgiau pusmečio trauktų. ir vienintelis traukęs tai power strike iš fabijoniškių g. 2, 25lb vyniojamas nuo babinos. antroje vietoje man PE super, o paskui visi likę. PP, PZ, crystalai ir kitokie xujystolai.

SauliusM rašė:HIPI, net keista, bet mano nuomone del PE valiuko su taviske sutampa 100%
va jau du sezonus atidroziau Nemune ir juroj viena babinka, turiu jau nauja nusipirkes, bet panasu, kad tos senosios dar ir treciam sezonui kazkiek uzteks... :shock:

#128999   SauliusM
 13 Lie 2009 15:13
rytukas rašė:nežinau kelis kartus į metus reikia žvejoti, kad jis ilgai tarnautų
nu as su butent tuo valu mazdaug 5-6 kart per menesi gaudau... :roll: kokio jis ten ne Lb o storio pas tave? pas mane 0.21 mm

#129004   rytukas
 13 Lie 2009 15:43
tas pats. šiaip geras valas. barzdų nemeta ir kaip power pro (tas kur parduodamas mūsų parduotuvėse ir gytis jį vadina paddėlke) biliakur netrūkinėja.
o kad susidrožia jis pas man tai faktas. tiksliau nesusidrožia, o greičiausiai supūna. nes pradžiūt nespėjęs vėl į vandenį kišamas.
šiaip pas man jau surikiuoti šių metų valai daugmaž. lydekai ir rudeniniam salačiui PE, tik ne 0,21, o plonėlesnis, licensijinei žūklei 25lb power strike, ir pabandymui parsisiųsiu spiderwire ultracast. apie pastarąjį labai daug teigiamų atsiliepimų girdžiu ir skaitau.

#129008   SauliusM
 13 Lie 2009 16:04
rytukas rašė:tiksliau nesusidrožia, o greičiausiai supūna. nes pradžiūt nespėjęs vėl į vandenį kišamas.
nu tokio bajerio tai dar neteko man girdet... :roll:

#129014   gytis
 13 Lie 2009 16:24
tiksliau nesusidrožia, o greičiausiai supūna. nes pradžiūt nespėjęs vėl į vandenį kišamas.

Mistika kazkokia. Jei valas daznai skalaujamas vandenyje, tai suputi jis tikrai negali. Gal greiciau problema su spiningo ziedeliais arba rites valo vedimo ritineliu (gali buti prapjautas). :roll:

#129018   rytukas
 13 Lie 2009 17:06
ritė remonte :) kaip tik valo vediklį žiūri, kas ten ir ko ūžia. (saulius girdėjo)
gytis rašė:tiksliau nesusidrožia, o greičiausiai supūna. nes pradžiūt nespėjęs vėl į vandenį kišamas.

Mistika kazkokia. Jei valas daznai skalaujamas vandenyje, tai suputi jis tikrai negali. Gal greiciau problema su spiningo ziedeliais arba rites valo vedimo ritineliu (gali buti prapjautas). :roll:

#129033   HIPIS
 13 Lie 2009 19:22
rytukas ,,,,,,,,,,,,kai pas man per mėnesį 20 žvejybų, tai neturėjau dar pintuko kuris ilgiau pusmečio trauktų. ir vienintelis traukęs tai power strike iš fabijoniškių g. 2, 25lb vyniojamas nuo babinos. antroje vietoje man PE super, o paskui visi likę. PP, PZ, crystalai ir kitokie xujystolai.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Zodziu taip :) .. as nemaziau uz tamsta tai tikrai zvejoju..
Dabar nuo Birzelio 26d tik viena diena nespiningavau :oops: :lol: keles dienas zvejojau po du kartus...sendien zvejojau ryt irgi zadu ;-)
Nuo pavasario aisku gavos maziau bet saziningai 3....kartus i savaite spina imdavau, kitos dienos buvo muselkai skirtos....
Paskaicius atrodo, kad visai nedirbu.. :lol: :-D ...nu pasmane darbas nekasdien o ir kai dirbu tai maks iki 3val. darbas mianines pakraipos tai pomegiui laiko per akis.
O ir vandens aplink kaip po tvano ;-)

Tai va nuo pavasario kito valo kaip po pinto i vandeni nemeciau didzioji dauguma zukliu su pernai jau naudotu, tiesa tik keles zukles PE-Super 0150m... ir jokiu problemu, manau kad si sezona kito tikrai dar neprireiks. ;-)
Na ir ant kitu riciu as visus pakeiciau i pastaraji...

Seip kilo mintis gal pas jus ziedelis to koto kur naudojot PE..valiuka mandravoje, nes negaliu patiket kad toks storas ir tiek telaiko...kaskas kaskurioi vietoi ta vala pagadino o gal pasenes koks papuole :roll:
Tikrai problema ne paciam pintuke kaip tokiam...nu buciau sudrozes ji ir as.. :roll:

ps. perskaites supratau kad turiu problema.. :lol: kol neivardinau zodziu nekrito i akis.. :lol: ...man jau sunkiause .,,LIGOS'' stadija... jei iki pietu dar ne ant vandens, lomkes prasideda.. :-D

#129036   Tanius
 13 Lie 2009 19:36
Pasiemiau monofilamentini valiuka mikrikam ASSO dominator, pirmas yspudis neblogas, gal kas bandet, beja pries keleta diena buvo papirktas TRABUCCO XP-LINE - ismeciau po 1 zukles, siulas konkretus, dar prigriebiau TRIADA kazkokia irgi gal meginot?

#129037   Skumbrotas
 13 Lie 2009 19:41
Paskaičiau čia jūsų pagyras/kritiką tam valiukui ir įkišiu savo pastebėjimą. Kelis metus naudojau tik PE super 0,19 (nuo tada kai pas mus pasirodė) ir jokių problemų nebuvo. Bet šį pavasarį nusipirkau jau trečiam pasikeitimui, ir būtent 0,21 storis pavedė - pirmoj lašišų žvejyboj jūroj skraidė blizgės į Švediją kaip turi būt :evil: Pasikeičiau iš pereitų metų likusia 0,19 storio - problemų nebeliko. Dar ant kitos ritės užsidėjau 0,15 - tas irgi laiko normaliai. Taip kad gali būti kažkokia brokuota partija pakliuvus.

#129039   Airis
 13 Lie 2009 19:46
man nebuvo problemu su 0.21 (si pavasari pirktu)nei pavasari, nei atmatoj, nei paskui su starkiais. matyt pasitaike koks...

#129044   SauliusM
 13 Lie 2009 20:04
as 3 babinkas 0,21 emiau. dvi dirba be problemu, trecia kol kas dar nebandyta sao eiles laukia... :roll:

#129054   gintars
 13 Lie 2009 20:33
O gal kas zinot kur kaune to PE super pintuko butu galima rast?

#129055   rytukas
 13 Lie 2009 20:34
žiedelius apžiūrėjau, su vata pertraukiau. viskas tvarkoje. taigiš arba vediklis, arba valas, bet man nebuvo kaip skumbrotui, taigi valas atpuola. pernai tas valas puikiai dirbo su 22, 26 ir 28g vartyklėm. šiemet puikiai dirbo su 27g žilvinu, 32g moresilda, 28g dam efzet ir dar eile 22-32g vartyklių. net vieną 38g švaisčiau. viskas įvyko staiga. bach ir prasidėjo vartyklių skrydžiai. pradžioje išskraidinau kelis žilvinus po 27, vėliau kelis po 25, tada pjautinukę berods kažkas apie 22g (SauliusM matė ją, pas jį analogas 10g)
lauksim ritukės, žiūrėsim per "protingą akį" mažu ką naujo sau atrasiu.

p.s.
beje, valo pokštelėjimai praktiškai ties mazgu.

#129057   SauliusM
 13 Lie 2009 20:36
rytukas rašė:beje, valo pokštelėjimai praktiškai ties mazgu.
o pala, tai gal tu mazga kazkaip levai risi? ar negali taip but? :roll:

#129104   Xrapas
 14 Lie 2009 06:35
gytis rašė:...Berkley Vanish. Kaip ispudziai...
Pagrindiniai bandymai dar laukia- prisiraišiojau sistemėlių mikromasalams, mėginsiu ieškot ešeriukų.
Pavasarį bandžiau 0.15 kaip pagrindinį ant "a'la ultralight" kotelio, laiko normaliai :donknow'
Gaudžiau, tiesa, iš valties, įsisegus vobleriukui į žoles įvykių neforsavau.
O šiaip kažkokių privalumų prieš monofilamentą tikrai nepastebėjau.

#129112   blight
 14 Lie 2009 07:40
gintarux rašė:O gal kas zinot kur kaune to PE super pintuko butu galima rast?
Pas Gyti bazese turetu but, jei pasipilde, nes buvo ishsibaiges, ir dar maciau Almarijuje, Savanoriuos kitoj pusej Makdonaldo, bet ten jau kainele uzlauzta - jei neklystu 55lt :roll:

#130230   Tanius
 17 Lie 2009 17:05
Siandien kaip tik ieskojau tu aises sandeliu, bet neradau, iki Zukles klasikos nubludijom, paklausem kur yra, pasake, kad tip neparduoda ten, tik sandeliai ten yra, nebent per pazystamus, taip ir nepasake kur yra. :-D

#130233   HIPIS
 17 Lie 2009 18:23
Tanius rašė:Siandien kaip tik ieskojau tu aises sandeliu, bet neradau, iki Zukles klasikos nubludijom, paklausem kur yra, pasake, kad tip neparduoda ten, tik sandeliai ten yra, nebent per pazystamus, taip ir nepasake kur yra. :-D
O per ,,mapa''nebandei ras :-D ir adresa Aise neslepe ..ivesk tik i googli..

#130254   Tanius
 17 Lie 2009 22:15
Buvau atsivertes, o vietoj taip ir neradau, gali adresiuka primint? Lyg tais buvo bijunu 10, bet ten kazkoks namas elementarus buvo :-D

#130264   OMar
 18 Lie 2009 06:08
blight rašė:
gintarux rašė:O gal kas zinot kur kaune to PE super pintuko butu galima rast?
Pas Gyti bazese turetu but, jei pasipilde, nes buvo ishsibaiges, ir dar maciau Almarijuje, Savanoriuos kitoj pusej Makdonaldo, bet ten jau kainele uzlauzta - jei neklystu 55lt :roll:
Bandziau paskaityti foruma tagal kelis puslapius noredamas usprasti apie koki coa PE vala kalbate. Manu kazkas cia kazka ne taip supranta. PE, kaip ir Dyneema ar Spectra, tai yra pinto valo sudetines dalys. PE - Poly-Ethylene based filament lines. Ir kartais ant valo ipakavimo gamintojai isryskina ta sudeti, kaip ir siuo atveju PE didelem raidem. Manu issiaiskinkit kuris brendas butent reikalingas su tuo PE.

#130274   HIPIS
 18 Lie 2009 11:50
Tanius rašė:Buvau atsivertes, o vietoj taip ir neradau, gali adresiuka primint? Lyg tais buvo bijunu 10, bet ten kazkoks namas elementarus buvo :-D
Adresas tas... ;-)
Aiskinu kaip Klaipediskiui... :lol:
Atvarai prie Akropolio sankryzos.. nuo jo vaziuoji i iii.eeeee. :roll: nu i siaures, palangos puse :lol:, nu pagrindiniu ..visai nedaug iki pirmos sankryzos sale IKI.. suki i iki puse-kaire vaziuoji kokius 300m. vel nedidele sankryza...suki i desine pavaziuoji kokius 200m pries vairavimo mokykla-pieva suki i desine ir varai iki galo pro vartus masinu servizus iki galo ten kaip ir uzdaras kiemas...baltos durys tokiam praejime.. vienoi pusei ju gamyklele kitoi sandelis....
Cia visas veiksmas kai isuki is pagrindinio kelio link iki....visas vazevimas gaunas aplink sena stadijoneli- pieva..nuo pacio iki..per stadijona keli zinksnei ter kitoi kelio pusei turetus viskas matytis..
Manau suprasi kur tai.. ;-)
Iejes pamatysi viena arba dvi paneles, seseris...ju atsiklausk o tiksliau paklausk kur kas nes ten ne parde o sandelys ir nevisiem ten galima maltis kaip po maksima...ten tiek gerio o uzkabariu pakanka, taigi gali kaip naujokas likt nesuprastas ir isvarytas...
Beje turek smulkiu pinigu..ten grazos tikriausei negausi ir nesigaus pirkimo..duot reik maksimalei artima suma, ten su tokeis mazeis iki simto ar dvieju lt. nieks nesiterlioja..neturi, varyk sau..
Aciu dievui as ten jau daugiau nei desimtmeti kaip klijentas nuo tu dar laiku kai isvis nieko neisileizdavo, nu su Jakstu kaskaip kelei vis kertas..taigi man ten jokiu problemu einu kur noriu lendu i kokias noriu dezes ir be aukliu :lol: ..o kitiems net nezinau kaip butu....zodziu pirmam kartui nueik su ,,bukietu ir dadainiais'' :-D .taip sakant padaryt cementofke ir veliau problemu turetum neturet. ;-)

#130277   savas
 18 Lie 2009 12:30
Pats klaipediskis esu , bet nieko nesupratau kaip atsekt pagal toki marsruta. Gal kalba eina apie buvusi politechnikumo pastatu komplekta :?: . Tai ten visas veiksmas ir vyksta is kiemo puses, viskas ten normaliai, tik kai urmininkai apsipirkineja nereikia lysti, bo tada tikrai su savo ciriku ar simtine tik nervus gadinsi... :roll:

#130321   HIPIS
 18 Lie 2009 21:41
savas rašė:Pats klaipediskis esu , bet nieko nesupratau kaip atsekt pagal toki marsruta. ... :roll:
Paskutinis patarimmas, paaiskinimas KLAIPEDISKIUI.. imi telefona ir issikvieti taksi..sakai adresa ir...vuolia.. :-D

#130333   Tanius
 19 Lie 2009 10:34
reiskia ten ir buvau, bet taip ir neuzmaciau :-D

#130704   MINDULE
 21 Lie 2009 04:39
Jau koki 10 metu spiningavimui naudoju Power Pro pinta vala: http://powerpro.com/publish/content/glo ... lines.html
Pradzhiai reikejo priprasti, bet dabar nieko geresnio nezhinau.

Aishq atsirado zhuvys kurioms reikoa Mono valo, nes pinta vala mato. Tokioms zhuvims naudoju Mikado Royal Line: http://www.mikado.pl/zylka.php?r=1&id=37

Jei zhionote ka nors geresnio, buutu malionu jei pasidalintumet :)

#130709   HIPIS
 21 Lie 2009 08:21
Power Pro ...Butu geras jei praktiskai eitu ras orginala... :evil:

#130716   henyte
 21 Lie 2009 08:55
HIPIS rašė:Power Pro ...Butu geras jei praktiskai eitu ras orginala... :evil:
teip jau yr pas mus,jei normali kaina "fufeli" ikis,jei originalas ir is nebrokuotos partijos 100% navara pardavejas uzsidejes bus...
Is viso skaitau,kad pirkti vala Lietuvoj grynas mazochizmas :lol:

#130761   blight
 21 Lie 2009 10:34
HIPIS rašė:Power Pro ...Butu geras jei praktiskai eitu ras orginala... :evil:
Kogero vieninteliu atveju gali but ramus del orginalo - jei siunties ish JAV... Turiu ir lietuvoj pirkta, ir siusdintasi... kazkada jau rashiau, skirtumas tikrai yra :roll:
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė