Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #520215   Kleckas1978
 01 Lap 2013 19:59
teisingai Justas raso - nori shimano ar diwos rites ruosk minimum 500lt, t.y. pas shimano rites prasideda nuo ~stradico - visa kita tik siaip ant durniaus :idea:
Pas pigiu shimankiu daugiau uz varda sumoki nei uz rite :idea:
 #520254   MaxXMeridiusLT
 01 Lap 2013 22:13
Kleckas1978 rašė:teisingai Justas raso - nori shimano ar diwos rites ruosk minimum 500lt, t.y. pas shimano rites prasideda nuo ~stradico - visa kita tik siaip ant durniaus :idea:
Jeigu pasilikti savo naudojama speedmaster 240 AX 7-21g ML, kokio dydzio geriau stradic'a,rarenium'a ziuretis? sakyciau gal 3000?
 #520260   Kleckas1978
 01 Lap 2013 22:29
Tokio ilgio ir galingumo kotui laisvai tiks 300gr sverenti rite ir nebutina leisti pinigus ant islengvintu riciu, cia gi ne UL ar Laitas su 2,1 ilgiu :idea:
Galima deti kad ir Ryobi excia 3000.
Nors aisku jei yra noras nupirkti islengvinta rite tai koks rareniumas 4000 tiks :-D
 #520263   MaxXMeridiusLT
 01 Lap 2013 22:41
"Ryobi" taip girdejes,kad visai nieko ritės, na ,bet sorry negaliu perlipti per ju dizaina,na man jos labai jau negraziai padarytos :)
tai galim ir nekabinti didžiūjų grandų "shimano" ir "Daiwa" gal yra ir kitų gamintojų nebrangių ir tikrai patikimų,kurios idealiai tvarkosi su plonesniu pintu valu ir po vieno sezono netenka ismesti i konteinerį :)
 #520267   kriukelis
 01 Lap 2013 23:09
Mano draugiskas patarimas-isitrint galva!
Pasiskaityk riciu tema nuo pradziu,draugiskai cia :/brazasista
 #520271   MaxXMeridiusLT
 01 Lap 2013 23:19
kriukelis rašė:Mano draugiskas patarimas-isitrint galva!
Pasiskaityk riciu tema nuo pradziu,draugiskai cia :/brazasista
nepradedame teršti forumo,galiu pasiūlyti tą patį,draugiškai čia :/brazasista
80% forumo nėra konkretumo,kalbame abstrakčiai,as paklausiau konkrečiai: pradžioje pasirinkimas tarp dviejų modelių, dabar šiek tiek plačiau.(bet išgirsti noriu modelius).Na sorry,bet tokie pasakymai kaip tavo ir sudaro tą bevertį spam'ą ,kuriame visiškai nieko nėra, būkime geri jei neturime ka pasakyti tai jau geriau patylėkime,o neterškime forumo gaišdami ir savo laiką ir priversdami skaityti kitus. Ačiū.
 #520305   Daugirdas
 02 Lap 2013 09:18
MaxXMeridiusLT rašė:"Ryobi" taip girdejes,kad visai nieko ritės, na ,bet sorry negaliu perlipti per ju dizaina,na man jos labai jau negraziai padarytos :)
tai galim ir nekabinti didžiūjų grandų "shimano" ir "Daiwa" gal yra ir kitų gamintojų nebrangių ir tikrai patikimų,kurios idealiai tvarkosi su plonesniu pintu valu ir po vieno sezono netenka ismesti i konteinerį :)
Na taip, grožis subjektyvi sąvoka :roll: Nors man asmeniškai naujosios Ryobi Slam tai bent iš dizaino pusės :gutgut Aš asmeniškai dar galėčiau neblogai atsiliepti apie Daiwa Legalis (2500). Nors sunkoka, bet valą gerai kloja ir smagiai sukasi, nepasakyčiau kad "slabna". Tik va jei bus vyniojamas 0,10-0,12 PE, tai sakyčiau per didelė. Reiktų 2000nės, o šio modelio tik vienas dydis.
http://parduotuve.spiningavimas.lt/daiw ... galis.html

P.S. Nors jei bus "ženyjama" su Speedmaster 240 AX 7-21g ML, tai sakyčiau gal ir gerai.
 #520315   SauliusM
 02 Lap 2013 09:59
Vylukas rašė:Gal kas galit rekomenduoti gerą meistrą soron'ui iki teisybės davesti,žiemos metu? Miestas nėra labai svarbu.
Gintas Stancikas butu pats tinkamiausias mestras tam reikalui. Per gyvenima perrinkes net nezinau kiek abu garcia riciu ir kiek pats ju turi.
Man sorona yra 2 kart remontaves. po jo prisilietimo soronas dirba ne blogiau uz certeita.
 #520322   Pfk
 02 Lap 2013 10:22
Kleckas1978 rašė:teisingai Justas raso - nori shimano ar diwos rites ruosk minimum 500lt, t.y. pas shimano rites prasideda nuo ~stradico - visa kita tik siaip ant durniaus :idea:
keista. daug kas taip kalba, bet beveik nesu matęs kad kas sakytų "turėjau techniuma, jis blogas tuo, anuo ir situo". tai kadangi neturi ką pasakyt, pritaiko taisyklę-aksiomą: <500lt+SHIMANO=gaidys.
prieš kažkiek laiko mąsčiau apie technium, tai vietoj to čia visi labai puikiai įrekomendavo orra sx. pigi, valą kloja puikiai, sukasi smagiai ir t.t. ir nieko gero iš tos orros. tik tiek kad pigi.
 #520323   SauliusM
 02 Lap 2013 10:24
turiu shimano sienna. nekainavo nei 100 Lt. zjb rite :gutgut kaip uz savo pinigus aisku. nes nekeliu ritei uz 100 Lt stellos reikalavimu.
 #520330   Kleckas1978
 02 Lap 2013 10:42
Pfk rašė:
keista. daug kas taip kalba, bet beveik nesu matęs kad kas sakytų "turėjau techniuma, jis blogas tuo, anuo ir situo". tai kadangi neturi ką pasakyt, pritaiko taisyklę-aksiomą: <500lt+SHIMANO=gaidys.
prieš kažkiek laiko mąsčiau apie technium, tai vietoj to čia visi labai puikiai įrekomendavo orra sx. pigi, valą kloja puikiai, sukasi smagiai ir t.t. ir nieko gero iš tos orros. tik tiek kad pigi.
jei netureciau ka pasakyti buciau ir nerases, na yra tos pigios shimano (pigesnes nei 400lt), na dirba jos, bet as vietoj ju 100% geriau jau ryobi pirkciau.
Kodel?? Ogi todel kad Ryobi bus geriau ir patvariau - 100%
Iki 400lt shimano lengvu nera, taip kad jei ten svoris 260-300gr ir kaina ~150-300lt visgi kolkas Nr 1 ryobi, aisku jei nereikia lengvumo.
Nors ir isleido Ryobi Slam, bet kaina jo tikrai nedraugiska ir dametus gera 100-200 jau galima nupirkti ir lengva shimanke ir t.t.

P.S. sauliau - ryobi ecusima vietoj sienos dirbtu ne ka prasciau, o ir kaina uz kuria nupirkai sienna tikrai ne LT parduotuvine :-D
 #520333   looking4snow
 02 Lap 2013 10:45
O kokie Daiwu analogai Shimano ritems: Rarenium Ci4 3000 SFA ir Biomaster 3000 SFB? Ir ar tikrai tikrai minetu modeliu 2500 ir 3000 dydziai nesiskiria visiskai niekuo apart bugnelio talpa?

O ta Ryobi Ecusima turi toki dydi (ziemini), kaip Sienna? Nes LT, kaip suprantu, visi tik tokiam tikslui jas susipirke.
 #520335   SauliusM
 02 Lap 2013 10:47
Kleckas1978 rašė:P.S. sauliau - ryobi ecusima vietoj sienos dirbtu ne ka prasciau, o ir kaina uz kuria nupirkai sienna tikrai ne LT parduotuvine :-D
LT parduotuvese siennos tikrai nera, nes ne lietuviskas modelis. ir tu man parodyk ryobi, kuris svers 168gr. nes 500 sienna sveria tiek
 #520336   Kleckas1978
 02 Lap 2013 10:47
Cia tema spiningavimas, o ne poledine zvejyba :idea:
jei norit apie poledines rites parasineti eikit i kita tema :idea:
 #520337   SauliusM
 02 Lap 2013 10:49
looking4snow rašė:..LT, kaip suprantu, visi tik tokiam tikslui jas susipirke.
ispradziu ir as ja pirkau butent su ta mintim, bet jau ne kart ir vasara panaudojau eseriu, sapalu ar upetakiu zvejybai. aisku tam tikrom salygom, kai nereik didelio vyniojimo greicio.
 #520339   SauliusM
 02 Lap 2013 10:52
tiesa sakant jei siandien ieskociau pigios rites, tai ar pirkciau kokia catana ar ryobi tai labai didelis klausimas. nes is principo tai abi vienodai gaidisko lygio rites, tai kam uz gaidi is ryobio moket 2-3 kart daugiau tai nezinau.
 #520341   Pfk
 02 Lap 2013 10:56
Kleckas1978 rašė:jei netureciau ka pasakyti buciau ir nerases, na yra tos pigios shimano (pigesnes nei 400lt), na dirba jos, bet as vietoj ju 100% geriau jau ryobi pirkciau.
tu vėl viską savaip pasuki. kalbėjom kuo yra blogai techniumas, o ne kuo yra gerai ryobi. turėjai techniuma?
 #520342   Kleckas1978
 02 Lap 2013 10:57
Sauliau pas tave viska jau seniai Gaidys, kas ne Croix, shimano, daiwa na ir dar soron stx - viskas like yra Gaidys :idea:
Na sveikinu patinka Brendai tai ir naudok.
O mano nuomones nieks nepakeis kol shimano ir daiwa neprades leisti pigiu normaliu riciu tol mano manymu zmogui visgi geriau pirkti koki ryobi uz 150-200lt nei shimano ar daiwa uz 400lt + kurios stukses ir po sezono taip isklers kad tik siukliu dezei bus tinkamos.
O kad bragesnes shimankes ir daiwos jau padorios rites as su tuom sutinku, bet deja reikia suprasti, kad pigiai ir gerai nebuna.
Nors as noreciau pamatyti kokia daiwa ar shimanke atlaikytu 4-5 sezonus kursiu mariu starkevimo :idea: sverdama 300gr.
Pas pazystama Ecusima 3000 tiek atlaike ir dar tiek atlaikys :idea:
 #520345   SauliusM
 02 Lap 2013 11:03
Kleckas1978 rašė:...kol shimano ir daiwa neprades leisti pigiu normaliu riciu
...pigiai ir gerai nebuna.
vienoj zinutej pats sau papriestaraut sugebejei.
beje tu kiek pigiu shimanu ir daiwu turejes esi?
as tai kiek pamenu, tai puse lietuvos vezesi excelerius ir cabelas zx po ~130 Lt ir ruke tie ryobiai kamputyje tyliai.
Kleckas1978 rašė:...noreciau pamatyti kokia daiwa ar shimanke atlaikytu 4-5 sezonus kursiu mariu starkevimo :idea: sverdama 300gr.
protingi zmones tokiem tikslam uzsieny siaip naudoja multikus. tai daiwa su shimano ir nesidrasko perdaug del keliu unikumu. kuriem pagrindinis rites geumo reikalavimas,kiek rite atlaikys ja droziant....
 #520346   Kleckas1978
 02 Lap 2013 11:04
Pfk rašė:
Kleckas1978 rašė:jei netureciau ka pasakyti buciau ir nerases, na yra tos pigios shimano (pigesnes nei 400lt), na dirba jos, bet as vietoj ju 100% geriau jau ryobi pirkciau.
tu vėl viską savaip pasuki. kalbėjom kuo yra blogai techniumas, o ne kuo yra gerai ryobi. turėjai techniuma?
Tai tu kalbejai apie techniuma, siaip jei pasidometum tai tas techniumas 2005 metu ultegra su gaidiskesniu lankeliu ir tipo sustresniu bugneliu.
Turiu Ultegra 2005m 4000 ir po 1 sezono kursiu mariu jinai STUKSI :superšokas ne vienas riobis nebuvo tokio bajerio iskretes :idea:
Excia 3000 atlaike 3 sezonus be jokio stuksejimo papildomu tepimu ir t.t. ir tik 3 pabaigoje pradejo stukseti :idea:
O shimanke jau po puse sezono reikejo pertepti nes tapalas :/nek + i korpusa kazkaip per lietu stebuklingai dregemes papuola ir po rimtesnio palijimo turi pertepti nes pradeda klyniti ir t.t.

Vienu zodziu ne fontanai tas tavo techniumas.
Jei buciau 2500 dydi paemes jis man ne puses sezono neatlaikytu - jei ten kokias blusas ir vobleriukus tampai gal ir gerai kai svelniai sukasi, bet jegos ir patvarumo oi kaip jom truksta :idea:
 #520347   Kleckas1978
 02 Lap 2013 11:06
SauliusM rašė:
Kleckas1978 rašė:...kol shimano ir daiwa neprades leisti pigiu normaliu riciu
...pigiai ir gerai nebuna.
vienoj zinutej pats sau papriestaraut sugebejei.
beje tu kiek pigiu shimanu ir daiwu turejes esi?
as tai kiek pamenu, tai puse lietuvos vezesi excelerius ir cabelas zx po ~130 Lt ir ruke tie ryobiai kamputyje tyliai.
Kleckas1978 rašė:...noreciau pamatyti kokia daiwa ar shimanke atlaikytu 4-5 sezonus kursiu mariu starkevimo :idea: sverdama 300gr.
protingi zmones tokiem tikslam uzsieny siaip naudoja multikus. tai daiwa su shimano ir nesidrasko perdaug del keliu unikumu. kuriem pagrindinis rites geumo reikalavimas,kiek rite atlaikys ja droziant....
tai taip iseina kad po kiekvieno sezono as turiu vis naujas rites pirkineti po 400lt, kad galetu daiwa ir shimano toliau is manes babkes darytis???
Gaidys tie zx (exeleriai) nebent voblerius tampyti, stuksi jie net pirmoje zvejyboje uzdejus 20gr galvakabli ar kokia didesne sukre ar blizge '''bum
Joks ryobi tokiu nesamoniu nedaro, pofik kad ten sunkiau ta rankenele sukasi bet bentjau nestuksi :idea:
Paskutinį kartą redagavo 1 Kleckas1978. Iš viso redaguota 2 kartus.
 #520348   SauliusM
 02 Lap 2013 11:07
Kleckas1978 rašė:Vienu zodziu ne fontanai tas tavo techniumas.
tai visgi techniumas ar priestvanine ultegra? :-D
 #520349   SauliusM
 02 Lap 2013 11:10
Kleckas1978 rašė:tai taip iseina kad po kiekvieno sezono as turiu vis naujas rites pirkineti po 400lt, kad galetu daiwa ir shimano toliau is manes babkes darytis???
kodel, nusipirk curado 301E ir gaudysi ilgai ir nuobodziai ir tikrai gyvens ilgiau nei tavo ryobiai.
plius tavo visas supratimas atejes is starkiu dzigavimo kursmarese, tai gal tu nepirsk savo "tiesu" zmonem kurie gaudo ne kursmarese ir net ne starkius dzigauja.
 #520350   Kleckas1978
 02 Lap 2013 11:10
Priestvanine Ultegra (dabar ji vadinasi techniumas tik dar dovanu gavo gaidiskesni lankeli) :-D :-D :-D
 #520352   Kleckas1978
 02 Lap 2013 11:13
SauliusM rašė:
Kleckas1978 rašė:tai taip iseina kad po kiekvieno sezono as turiu vis naujas rites pirkineti po 400lt, kad galetu daiwa ir shimano toliau is manes babkes darytis???
kodel, nusipirk curado 301E ir gaudysi ilgai ir nuobodziai ir tikrai gyvens ilgiau nei tavo ryobiai.
plius tavo visas supratimas atejes is starkiu dzigavimo kursmarese, tai gal tu nepirsk savo "tiesu" zmonem kurie gaudo ne kursmarese ir net ne starkius dzigauja.
tai sauliau ar as sneku apie kitus as sakau apie save ir savo nuomone, beje ir patvicinu ir netik starkius dzigauju - taip, kad supratima turiu, o ne tik is lempos istraukiau.
Taip jei tvicinti tada exeleris ZX cabelasas bus :gutgut bet tik sugalvosi padzigauti ar metala pametyti - uzknis iskart tas stuksejimas :/nek
O negi dabar man kiekvienam atskirai atvejui ant vieno ir to pacio koto pirkti po kelias rites???
Viena dzigavimui - kita tvicingui ir t.t. :-D

Beje sauliau o turi koki kita normalu pasiulyma is daiwu ar shimankiu uz 200-250lt???
apart pries metus ar du metus laiko per ispardavimus gautus ZX, kuriu jau nebera ir nebebus pardavimuose???? beje croixas dabar jas stumdo - tai tau tiktu tik kaina kad gaidiskai nemaza.
Kad galeciau nueiti DABAR ir nusipirkti parduotuveje uz 200-250lt gera shimanke ar daiwa???
beje pas musu LT exeleriai po 400lt kainavo.
 #520354   SauliusM
 02 Lap 2013 11:15
Kleckas1978 rašė:...negi dabar man kiekvienam atskirai atvejui ant vieno ir to pacio koto pirkti po kelias rites???
Viena dzigavimui - kita tvicingui ir t.t. :-D
normalus zmones,kurie gali sau ta leist, tai butent taip ir daro.
ir as asmeniskai tvicint su rite dzigavimui neinu.
ir jei dzigauju su soronu (ir n.x. man tie ryobiai), tai tvicinu su certeitu arba SOL...
 #520355   SauliusM
 02 Lap 2013 11:18
o kai del ryobio, tai ryobis yra grubus prosas zmonem, kuriem reikia kad butu pigu ir kad laikytu ilgai. tai va prasom jom prosa, jei tokius reikalavimus iskeliat. starkius dauzyt su balvankem. menkes uz ausu tampyt. beje 6000 applauzas turbut populiariausia rite tarp kabliaujanciu lasisas.
prosas aisku, nu bet pofig. nebrangu ir laiko ir storo sniuro daug telpa.
 #520357   Kleckas1978
 02 Lap 2013 11:20
matai as nenormalus ir nezaidziu su keliom ritem ant vieno koto, jei suporavau su kotu tai ji ir stovi ant to koto ir nevarbu ar as dzigauju ar tvicinu ir t.t.
O tavo castinginis 301 pasiulytas tai man nafik nereikalingas ir uzdyka - nepatinka man slapias delnas ir tokia zvejyba kai man riesa reikia lauzyti kad pazvejoti - aisku kiekvienam savo, bet castingas tikrai jau ne man...

beje man Soronas _ gaidiskas, bet as ant kiekvieno kampo ir kiekvienam to neaiskinu, nes nei man zvejoti nei mano pinigai, nes tie soronai tokie traktoriai kad net uz ryobius baisiau dirba (tik nepradek skiesti apie savo tiuningus po kuriu soronai stelom pavirsta)
 #520358   Kleckas1978
 02 Lap 2013 11:21
SauliusM rašė:o kai del ryobio, tai ryobis yra grubus prosas zmonem, kuriem reikia kad butu pigu ir kad laikytu ilgai. tai va prasom jom prosa, jei tokius reikalavimus iskeliat. starkius dauzyt su balvankem. menkes uz ausu tampyt. beje 6000 applauzas turbut populiariausia rite tarp kabliaujanciu lasisas.
prosas aisku, nu bet pofig. nebrangu ir laiko ir storo sniuro daug telpa.
+100 visiskai sutinku su tavim :gutgut
Tai darbiniai traktoriai kurie daug atleidzia ir nemazai laiko, ko nera pas pigiu shimankiu ir daiwu.
 #520359   SauliusM
 02 Lap 2013 11:24
Kleckas1978 rašė:tik nepradek skieti apie savo tiuningus po kuriu soronai stelom pavirsta
tai apie ka su tavim kalbet tada?
atlaike man soronas jau 5 metus tiek dzigavimo, tiek lasisu tampymo, tiek jurines zvejybos, tiek Norvegijoj prievartautas buvo. jau kokius 3 ryobius buciau uzmuses per ta laika. o patiunintas lengvai sukasi taip, kaip nei vienas ryobis niekada nesisuko. nu bet... nepradet, tai nepradet....
  • 1
  • 294
  • 295
  • 296
  • 297
  • 298
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė