Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #252146   DainiusM
 28 Sau 2011 09:44
Vitolis rašė:Dabar patarkit koki FK vala (marke, diametras)man vyniot.
O gal vistik pintuka. Jei taip, tai rgi koki?
Ir ka jus protingieki kurmiai naudojat bekingui?
Ydomu ar su shiuo komplekteliu patogiai jausis pvz. 65, 78 Pointeriukai? (turiu raumeny del uzmetimo)
1. asmeniskai man neprilipo FC, nemegstu to "tamprumo jausmo" tarp spiningo ir masalo. Pintas valdo... viena komplekta (medium) susukes turiu 0,26mm, kitam (light) 0,12mm.
2. backingui naudoju muselines spec.backinga, tiesiog turejau po ranka, pabandziau- patiko.
3. 65 pointeri nemetysi komfortiskai, o 78 jau eis normaliai.
Cia tiek minciu is mano praktikos... :roll:
 #252149   Xrapas
 28 Sau 2011 09:50
DainiusM rašė:...65 pointeri nemetysi komfortiskai...
Spiningiuko galimybes irgi reikia įvertint, kiek čiūpyjau tą Mag Pro cast- 5 gr. jam nelabai.
 #252153   Vegys
 28 Sau 2011 09:53
DainiusM rašė:2. backingui naudoju muselines spec.backinga, tiesiog turejau po ranka, pabandziau- patiko.
Paaiškinkit man neišmanėliui kuom netinka paprastas mono valas ?
 #252156   Menke
 28 Sau 2011 09:56
Vegys rašė:
DainiusM rašė:2. backingui naudoju muselines spec.backinga, tiesiog turejau po ranka, pabandziau- patiko.
Paaiškinkit man neišmanėliui kuom netinka paprastas mono valas ?
Mono valas daug sunkesnis nei muselinis backingas ir apsunkina bugnely, del to metimo metu sunkesnis bugnelis turi didesne inercija, bei reikalauja didesnio metamo svorio jam ysibegeti suktis, del to padideja barzdu tikimybe bei sunkiau metasi mazi masalai ;)
 #252168   OMar
 28 Sau 2011 10:19
Menke rašė:
Vitolis rašė:Na va. Bandau ir ash insirashyt i kastingistu partija :)
Ka tik parsiveziau ish "Koto" http://www.mitchell-fishing.co.uk/catal ... ,6992.html
Pagal Xrapo rekomendacija. Jis man pasirode visishkai limpantis mano rankai. Tuo labiau, kad nuolaida gera padare :gutgut Malaciai bernai. Ir shiandien parsisiunciau ish Femos Muilinuke Daiwa Vento 100L
Pradziai bus turbut gerai? Pabandysiu. Gal prilips?
Dabar patarkit koki FK vala (marke, diametras)man vyniot.
O gal vistik pintuka. Jei taip, tai rgi koki?
Ir ka jus protingieki kurmiai naudojat bekingui?
Ydomu ar su shiuo komplekteliu patogiai jausis pvz. 65, 78 Pointeriukai? (turiu raumeny del uzmetimo)
Kaip nepatyres nepatyrusiam patarsiu :D As kastinko fanu tapau rusejo pradzioja ir rekomenduoju nedet FK, dek pintuka kokiu 20lb, nes pradzioja su plonu valu nespesi laidoti tu savo pointeriu (as per viena zvejyba du 100 pointerius paskandinau 'viarkt )
Backingui nusipirkau muselinio backing valo 20lb paty pigiausia ir susisukau.
Kaip del pointeriu tai manau su 78 nebus problemu o su 65 neysivaizduoju. As pats meciau truputy su tai viento ir mano nuomone jos svorio startas 7...8 gr. O kaip rite tai tikrai smagi ir gerai padaryta o dar uz tokius juokingus pinigus tai super ''plot
Tu metei su mano komplektuku, kur uzmetimas koto nuo 14 iki 21.
Ir su juo as 5gr metau no problem. Bet kai lengvesni koteli pasiimu tai ir 4 metu. Aisku ne rekordiskai toli.
 #252170   Menke
 28 Sau 2011 10:30
Tu metei su mano komplektuku, kur uzmetimas koto nuo 14 iki 21.
Ir su juo as 5gr metau no problem. Bet kai lengvesni koteli pasiimu tai ir 4 metu. Aisku ne rekordiskai toli.[/quote]

Sutinku, kad kastingu metyti mazus masalus tai ir kotas turi buti atitinkamas, del to sakau kad investicija yra gan didele. Ziurejau filmukus, tai Japonijoj ir Jav jie ten basus gaudo su tom kirmelem, o jos yra lengvos, tai jie ima moderate kotus ir labai gerai metosi.
Paskutinį kartą redagavo 1 Menke. Iš viso redaguota 28 kartus.
 #252218   DainiusM
 28 Sau 2011 13:29
Vitoli, na ten apie backinga zmogus is principo atsake...
Omar, na matai... metymas metymui nelygu. As ir galiu metyt 4g bet netenkina atstumas ir pojuciai. Spinas beja 5-15g, realiai sakyciau 8-20g. Ir as cia su Chronarchu metau... ir na kaip man atrodo visai neblogai metau... O Viento as turejau, ji lengvus svorius meta prasciau uz chronarcha. Va todel ir rasiau tai ka rasiau. :)
 #252226   OMar
 28 Sau 2011 13:43
+100 vienareiksmiai pritariu, kad chronarch geriau meto maziukus. Bet Chronarch jau 40 gramu bus beda. Tai kaip ir norejosi pasakyti, kad Viento meta ir 40 ir 4 gramus.
 #252236   Xrapas
 28 Sau 2011 14:30
Menke rašė:...Mono valas daug sunkesnis nei muselinis backingas ir apsunkina bugnely...
Tik imant muselinį irgi reiktų pasiaiškint...Šitas, pavyzdžiui, nepasiteisino, nes pasirodė sunkesnis už mono :e:e :
Paveikslėlis[/quote]
 #252237   DainiusM
 28 Sau 2011 14:30
OMar rašė:+100 vienareiksmiai pritariu, kad chronarch geriau meto maziukus. Bet Chronarch jau 40 gramu bus beda. Tai kaip ir norejosi pasakyti, kad Viento meta ir 40 ir 4 gramus.
Tai dar klausimas ar bus ta beda su 40g, ten siaip bronza viduj gyvena, o visumoj man toks ispudis, kad shimanai siek tiek tvirtesni uz daivas. Nors svelniau dirba daiwos. :roll:
p.s. tai su calais 201 as ir galiu uzmest 4g, bet net nerasau apie tai nes tas "galiu" toks labiau sado mazo primena negu zvejyba... :-D Va nuo 78 pointerio jau su calaisu prasideda maloni zvejyba (man).
 #252242   OMar
 28 Sau 2011 14:46
Tai Tu palyginimuij ir rasyk Calais o ne Chronarch. Cia skirtingu panaudojimu. Bet is principo nematau testi diskusijos. Nes as Daiwa gerbejas o Tu Shimano. :) Be to Viento jau senas modelis ir nelabai idomus.
 #252256   Menke
 28 Sau 2011 15:35
Xrapas rašė:
Menke rašė:...Mono valas daug sunkesnis nei muselinis backingas ir apsunkina bugnely...
Tik imant muselinį irgi reiktų pasiaiškint...Šitas, pavyzdžiui, nepasiteisino, nes pasirodė sunkesnis už mono :e:e :
[/quot]
Kaskure skaiciau kad multiko backingui naudojamas DACRON muselinis beckingas. O kas tas DACRON? alkonas vercia: DACRON - poliesterinio pluošto prekinis pavadinimas
 #252261   DainiusM
 28 Sau 2011 15:57
OMar rašė:Tai Tu palyginimuij ir rasyk Calais o ne Chronarch. Cia skirtingu panaudojimu. Bet is principo nematau testi diskusijos. Nes as Daiwa gerbejas o Tu Shimano. :) Be to Viento jau senas modelis ir nelabai idomus.
As zvejybos gerbejas... ir kas limpa ta naudoju. Turiu tiek Shimano tiek Daiwa riciu. :) O del uzmetimo as ir nelyginu, zmogus klause kaip metysis 65 ir 78 pointeriai, tai ir parasiau... ;uolrait
 #252262   OMar
 28 Sau 2011 16:02
DainiusM rašė:
OMar rašė:Tai Tu palyginimuij ir rasyk Calais o ne Chronarch. Cia skirtingu panaudojimu. Bet is principo nematau testi diskusijos. Nes as Daiwa gerbejas o Tu Shimano. :) Be to Viento jau senas modelis ir nelabai idomus.
As zvejybos gerbejas...
Auksine mintis!!
 #252282   Vitolis
 28 Sau 2011 17:43
Aciu protingieji kurmiai uz paskaita :gutgut jaunam ir nepatyrusiam :). Reiks ieshkot kazkur shniuro. Nezinojau, kai buvau "Kote", buc paemes. Manau iki sezono isigysiu. Taigi, vistik pintukas turbut. O koki naudojat? Tik nesiulykit nei PEN nei kitu krutu valu, nes musu kaiman ju nieks neveza. Turiu Spider, taciau kai dratas kietas.Nepatinka. Ka patartumet? ir diametra koki. Bus zaidziama nuo 78 Pointerio iki MAX RAPo
O mazesnius voblikus, iki 65 Pointeriuko, paleisiu ganytis su 842GLXu ir Shimanine beinercine :)
 #252359   DainiusM
 28 Sau 2011 22:45
Pasijamk koki 0,22mm (cia grynai is mano varpines, tsskant nepersu) nuo vyniojamos metrais pardavinejamos gigant katushkes, is kart ant rites susivyniok kiek reik ir labai nesirupink. Prie tokiu storiu tai kazkaip nematau prasmes mandravot as, va su plonesniais kaip 0,1 jau kita sneka... :roll:
 #252361   Xrapas
 28 Sau 2011 22:49
Vitolis rašė:... Ka patartumet? ir diametra koki. Bus zaidziama nuo 78 Pointerio iki MAX RAPo
...
Turbūt pradžiai reiktų orientuotis į ką nors 15 Lbs. Pasižiūrėsiu, gal "Kote" ką įdomaus turi. Man visai patiko tas naujasis Berkley Fireline Braid.
 #252365   Vitolis
 28 Sau 2011 22:59
Xrapas rašė:
Vitolis rašė:... Ka patartumet? ir diametra koki. Bus zaidziama nuo 78 Pointerio iki MAX RAPo
...
Turbūt pradžiai reiktų orientuotis į ką nors 15 Lbs. Pasižiūrėsiu, gal "Kote" ką įdomaus turi. Man visai patiko tas naujasis Berkley Fireline Braid.
Berklio Fireline Braid atrodo maciau ir pas mus parduotuvej.
O va vyniojamo didelej shpulej, tai tik 0,01 yra pas mus.
 #252544   DainiusM
 29 Sau 2011 22:02
Menke rašė:be to renkantis vala reiketu truputely atsizvelkti y koto virsutini rekomenduojama valo story, kuris zyminas lb.
ne maziausio tikslo nematau i tai atsizvelginet. :roll:
p.s. atsizvelgiu i masalo ir pravodkes poreikius... na ir vietoves subtilybes (kelmai, etc)
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė