Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #534088   ramkis
 04 Sau 2014 10:33
Evuldis rašė:Ką tauta mano apie "Tict" spiningus? :)
Na žiūrint kam panaudosi. Man patinka :-D
Na čia gal išimtis iš taisyklės, o ne dėsningumas. Pirmą kartą išgirdau apie tokius bajerius. Na bet gali būti visko, ir "mersai" genda :-D
 #534125   Marius1
 04 Sau 2014 16:16
Juo labiau, kad "gedimo" aplinkybės nežinomos.
Gal jis su tuo kotu malkas skaldė :-D
Šiaip draugelis tict ralgo 2 sezonus atgaudė ir tik geri atsiliepimai.
 #534134   Airis
 04 Sau 2014 17:21
nu jo, sumoki virs stukos ir varineji pakrantem,kaip kastuva pasiemes, obuolius nuo medzio padauzai, drugelius...
 #534137   DainiusM
 04 Sau 2014 17:41
kol kas neturiu priekaistu saviskiui. o siaip kruva atveju kai trukteli per masinos duris, su galvakabliu per blanga drozteli ir paskui aiskina, kad firma herova- suluzo greit. :)
 #534145   looking4snow
 04 Sau 2014 18:23
Del luziu, as ir manau, kad absoliuti dauguma luzta del anksciau patirtu sutrenkimu i ta vieta. Bet kaip gali atsisluoksniuoti??? Cia jau itariu gamybos broka.
 #534151   laimis
 04 Sau 2014 18:45
Favorite Blue Bird gal kas jau bandete apziurejau visai neblogas ir kaina normali
 #534175   kvazimodo
 04 Sau 2014 20:32
Evuldis rašė:Ką tauta mano apie "Tict" spiningus? :)
nu nežinau ką tau ir pasakyt. Vienas sezonas su juo visai neblogas. Pradėjau su FINEZA pabaigiau su CUBICu. kol kas paskutinis labiau patiko kaip UL kotas. Žinoma planuose išbandyti ir Lunakias ir daugelį kitų, tačiau TICT man patiko, kol kas niekas neatsiklijavo.
 #534192   mode85d
 04 Sau 2014 21:36
laimis rašė:Favorite Blue Bird gal kas jau bandete apziurejau visai neblogas ir kaina normali
Turiu, paemiau kaip savo pirma UL kota ir kokas galiu pasakyti kad tikrai vykes daiktas kaip uz tokius guzikus... Ne vienas juo gaudau ir atsiliepimai tik teigiami. Surinkta neprastai, geras balansas, kaip ekonomkei...
 #534244   mangutas
 05 Sau 2014 09:12
sveiki gal padesite apsispresti kuri kota geriau rinktis gloomi ar laminglasa kad butu laitas o kaina apie 800-900Lt.
 #534258   Kleckas1978
 05 Sau 2014 10:56
Jei rinkciausi as Laita uz tokia kaina, tai ziureciau tik i Japonu kotus.

jei kalba eitu apie ML ir galingesnius tada amerikona.
 #534406   DainiusM
 05 Sau 2014 19:53
o as savo ML tiro i joki amerikona nekeisciau sitoj svorio kategorijoj :liež-uvis
 #534408   SauliusM
 05 Sau 2014 19:55
DainiusM rašė:o as savo ML tiro i joki amerikona nekeisciau sitoj svorio kategorijoj :liež-uvis
ar ilgio? o jei svorio kategorija ta pati, o ilgis 9 pedos? ar pas salacius irgi su Tiro eitum?
 #534413   DainiusM
 05 Sau 2014 20:00
ten kur as gaudau ir taip kaip as gaudau pan jo ilgis idealus. kurti butaforines situacijas kuriu pas mane realiai nera nematau poreikio. :)
p.s. cia buvo parasyta, kad jei ML jau reik amerikona ziuret- reik ziuret ta kas tinka ir patinka, nesirisant prie kilmes salies ir brando (ta norejau paminet tarp eiluciu priespaskutiniam poste).
p.p.s. jei ispultu reikalas porai kartu per metus pasalaciaut kur reikia ilgo spiningo tai be bedos susitvarkyciau su tuo paciu, tikrai del poros zukliu nepirkciau atskiro koto. :)
 #534420   SauliusM
 05 Sau 2014 20:08
DainiusM rašė:jei ispultu reikalas porai kartu per metus pasalaciaut kur reikia ilgo spiningo tai be bedos susitvarkyciau su tuo paciu, tikrai del poros zukliu nepirkciau atskiro koto. :)
ta as pilnai suprantu, bet jei visgi rektu daznam salaciavimui ML koto, tai visgi liktum prie Tiro ar ieskotumeis ilgesnio?
ir klausiu rimtai, nes man dabar kazkoks zajo.bas yra uzejes, ir galvoju kad man gal reik kokio trumpesnio nu gal 8 pedu ar max 8 su puse pedos salatinio kotelio ir butent apie ML mastau. nes avidas 9 pedu nu jis geras kotas, bet man jau moraliskai atsibodo ir kazko naujo noriu.
 #534431   Kleckas1978
 05 Sau 2014 20:51
DainiusM rašė:o as savo ML tiro i joki amerikona nekeisciau sitoj svorio kategorijoj :liež-uvis
Kiek zmoniu tiek ir nuomoniu ;-)
Beje yra ir galingu geru japonisku kotu, bet kad i LT ju niekas neveza.
O neciupinus koto pirkti ji menkas biznis.
 #534437   PelkiuSenis
 05 Sau 2014 20:57
O pas tave tas Tiro tai iki 22g (atrodo)?
Ir jei nesunku, koks svoris jam max, ir dzigauji ar ir is bedos (ar be bedos) tvicini? :) Ir pagrinde is valties kaip suprantu? :)
 #534438   DainiusM
 05 Sau 2014 21:02
PelkiuSenis rašė:O pas tave tas Tiro tai iki 22g (atrodo)?
Ir jei nesunku, koks svoris jam max, ir dzigauji ar ir is bedos (ar be bedos) tvicini? :) Ir pagrinde is valties kaip suprantu? :)
aga tas. maloni riba tokia mazdaug ir yra apie 22g virsutine... skayciau daug maz teisingos ribos ant jo ir parasytos. Bet aisku meciau ir 30g galvas nemune kai dugna pasiekt reikejo. Tik metimas jau toks letas ir guminis... na ir ner smagu taip metyt, bet reikalui esant negi eisi namo 150km kito koto pasiimt. :)
 #534440   DainiusM
 05 Sau 2014 21:07
SauliusM rašė:ta as pilnai suprantu, bet jei visgi rektu daznam salaciavimui ML koto, tai visgi liktum prie Tiro ar ieskotumeis ilgesnio?
ir klausiu rimtai, nes man dabar kazkoks zajo.bas yra uzejes, ir galvoju kad man gal reik kokio trumpesnio nu gal 8 pedu ar max 8 su puse pedos salatinio kotelio ir butent apie ML mastau. nes avidas 9 pedu nu jis geras kotas, bet man jau moraliskai atsibodo ir kazko naujo noriu.
hm hm hm... nuo telkinio priklauso. pas Tiro blankas neturi tokios jegos kaip amerikonas (kai reikia is visos sveikatos uzpirdint kuo toliau), jis toks svelnesnis, subtilesnis... bet toli grazu neletas. Sakyciau Medium-Fast akcija su Fast Recovery. Nery be dideliu problemu buvau ir pas lasi nubeges buvau, be kazkokiu labai dideliu problemu toks nebais toli iki metro patinas prisiparkavo prie kranto. Ir beja su ridzikais 7cm Sventosios dydzio upej labai smagiai upetakiavau, traukiant 30-40cm upetakius ner jausmo, kad su sluotkociu gaudai- suteikia dziaugsmo parkuojant. Nu kazkaip taip... :roll:
 #534451   SauliusM
 05 Sau 2014 21:32
DainiusM rašė:... su ridzikais 7cm Sventosios dydzio upej labai smagiai upetakiavau...
vat vat, tai tu man ir papasakok, kaip anas meta kazka panasaus i tuos ridzikus 7 cm. ar butu galima tokio mazdaug dydzio/tipo voblerius i salacius su anuo metyt?
 #534463   DainiusM
 05 Sau 2014 22:01
nu gerai meta, mano supratimo дастойно :)
 #534465   DainiusM
 05 Sau 2014 22:06
ka ten mastyt... prie progos paimi ir pabandai, anokia problema siaip.
 #534552   Yamahar6
 06 Sau 2014 11:14
Sveiki.
Spiningu susidomėjau praeitais metais. Per ta laika ištraukta keletas lydeku. Tačiau žvejojant pastebiu, kad traukiant žuvį nejaučiu to kovos malonumo. Kaip pagaliu traukiu. Na kai pustrečio kilo užkibo tada linksmiau. Taigi norėčiau pasirinkti koki naują spiningėlį noriu kad butu minkštas, jaustusi žuvies kova. Kamštinė rankena. Žvejoju guminukais, blizgės, sukriukės. Iš valties, kartais praeinu palei upe. Masalu svoris iki 15gr. Ritė panaši į Shiamano Stradic FJ kopija. Nepigiai salyginai mokėta bet ne brendas per naują sezona išmeginsiu.
Taigi, koki linksmesni kotuką galite patarti?
Kad butu lengviau rinktis http://www.zvejys.lt/market/meskeres/spiningai.html
Kaina iki 100-150lt.
 #534566   siJonas
 06 Sau 2014 12:15
Yamahar6 rašė:Sveiki.
Spiningu susidomėjau praeitais metais. Per ta laika ištraukta keletas lydeku. Tačiau žvejojant pastebiu, kad traukiant žuvį nejaučiu to kovos malonumo. Kaip pagaliu traukiu. Na kai pustrečio kilo užkibo tada linksmiau. Taigi norėčiau pasirinkti koki naują spiningėlį noriu kad butu minkštas, jaustusi žuvies kova. Kamštinė rankena. Žvejoju guminukais, blizgės, sukriukės. Iš valties, kartais praeinu palei upe. Masalu svoris iki 15gr. Ritė panaši į Shiamano Stradic FJ kopija. Nepigiai salyginai mokėta bet ne brendas per naują sezona išmeginsiu.
Taigi, koki linksmesni kotuką galite patarti?
Kad butu lengviau rinktis http://www.zvejys.lt/market/meskeres/spiningai.html
Kaina iki 100-150lt.
Tokiais masalais gaudant reikia koto neuzsisunkint. Iki 21g uzteks,. Nors ekonominiai iki 21g kotai dazniausiai slangavoti buna, kai vobleriais negaudoma ir nera poreikio tvicinti, viskas ok daug maz. Kaip kova jauciasi su zuvimi dar nuo valo be to priklauso. O siaip jei labai jau mazai kaifo su lydekom ''cackintis'' tai ant lasisiniu zuvu bandyk pereit, ten buna rimciau papurto :)
 #534583   Yamahar6
 06 Sau 2014 14:05
Na taip, pas mane kažkur 25-40. O kinai gali dar grubesni padaryti. Del lašišiniu žuvu žvejybos labai abėjoju. Subręsti tam reikia.
O i koki ilgi orientuotis? Kaip suprasti greita vidutine leta akcija meškerykocio?
 #534586   DainiusM
 06 Sau 2014 14:22
RTFM gal... ar kazka panasaus, negi sunku?
 #534622   Yamahar6
 06 Sau 2014 17:11
I Read manual. Bet realiai tokia gausa visokio pasirinkimo, kad galu gale pasimeciau. Cia kaip naujokas atejo i imone dirbti. Ta pati pasakiau, bet realiai visgi teko atsvaros taska suteikti. Na ok, teks vazineti po parduotuves.
 #534623   DainiusM
 06 Sau 2014 17:18
As del akcijos turejau maumeni... fast, moderate ir t.t.
  • 1
  • 303
  • 304
  • 305
  • 306
  • 307
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė