sian nesulaukes konkreciu pasiulymu nusipirkau, salmo profesional, spec spiningams 0,25mm ka manot apie mano pasirinkima?henyte rašė:bretui:
pradejau zvejot pintu pries kokius 8-9 metus,turiu iki siol ir zvejoju 9 metu senumo spinu "RonThompson",ziedeliai ten keramikiniai(bet manau,kad tikrai ne SIC),ir ziedeliai iki siol nesugadinti,zinoma jei pas tave metaliniai ziedai
,tai geriau pintuko nenaudot...
Na ir rite neturetu but uz 25 lt is turgaus,jei nori malonios zvejybos...
MINDULE rašė:Na Mikado jei ir uzhstorintas tai ne tiek kiek Balsax valai, apie tuos ish vis patylesiu... Jei jis ir 0.32 bet laiko tikrai daugiau nei 5.5kg (12 svaru), tai daug geriau nei amerikonishki, kur 20 svaru (9kg) ir storis vyrauja nuo 0.4 iki 0.45mm. Be to turi pagrindine savybe kurios man reikia, tai "Abrasion resistance", nes gaudau labai akmenuotoje upeje, kur priesh tai tureta vala tekdavo numetineti po metra kas 5 metimus... Aishq pagrindiniai ishbandymai valo bus rudeni, kai atplauks lashishos...gytis rašė: Uzrasais ant Europiniu pakuociu tiketi neverta. Tas Mikado realiai laikys kazkur 6-8kg. O ir labai tiketina, kad jo diametras bus ne 0.3mm, o 0.32mm.
Dekui uzh info, jauchiu priesh zhimines zhvejybas imesiu ritineli zhylkos i kamera ir pabandysiu patikrintivk rašė: Senais laikais spiningaudavau būtent Mikado valu (Dino ir pan.) ir žiemą buvau priverstas jį keisti, nes šaltyje trūkinėjo kaip siūlas. Atšilęs vėl laikydavo normaliai, o šaltyje labai lengvai plyšdavo, nors nesuprantu, kodėl tai vyksta. Tada valą pakeičiau į kažkokį gal Champion ir problemų nebeliko.
Bretas: galiu tik nuliudinti, ne Lietuvoje. Smulkesne info prie Zvejyba Uzsienyje --> Zvejyba JAV. Tik va Europiniai irankiai (kotai nesiskaito) tikrai geresni... Kas del kabliuku, tai pirmais metais buvo tos pachios bedos. Paskutini sezona gaudzhiau su Owner SSW Cutting Point nuo 8 iki 1 numerio (http://www.lakemichiganangler.com/store ... t_Hook.htm). Tik chia tema apie vala, kurio ir ieshkau ko gerenio, zhiuriu ka kas gali patarti...bretas rašė: kur gaudot lasisas jei nepaslaptis? pas mus jos irgi atplaukia, bet niekaip neprisiruosiu apsirupinti atitinkama amunicija joms, nes iprasti valai, kuriuos galima isigyti anyksciuose , nelaiko, kabliai linksta ir panasios bedos. dfidziausia buvom paeme 5kg.didesnems nera galios.
![]()
Gyti, nesupyk, bet tiktrai ta kur parodei paskutinis shoodas, stiprumas 20lbs = 9,07kg storis 0.18" (inch) = 4,572mm Dekui, bet man nereikia tokio gerio, su savo irankiais jauchiu net nesugebechiau uzhmesti...gytis rašė:Nu jei tik karpiam , tai ir amerikonai zb:Airis rašė:neimportuoja ir nenaudojam...
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true
nu liux valas. jokiu problemu
senokai jau DAM valu nemaciau pirkt, bent jau tose parduotuvese kur as lankausi. Tectan premium serija DAMo labai neblogi buvo, bet ir nepigus aisku. Dabar ziurasu kazkokis amerikej Tectan premium plius reklamuojas:MINDULE rašė:Vakar kaip tik buvau Cabela's East Hartford'e (CT), jie turi DAM firmos valu, kur 0.30mm laiko 8.6kg, tik manau tuos DAM'us jus ir LT turite
http://www.monofil-technik.de/uk/index_uk.phpgytis rašė:2 SauliusM
Beje, pagooglink "Nylon manufacturers" ir rask bent viena Europini gamintoja
Na o chia priejome linksmumus, visa rudeni ir zhiema atgaudzhiau steelhead'us su 0.18mm 8 metu senumomo Stroft'o pavadeliais, dar kazhkada ish LT atsivezhes buvau shpule kur valas buvo suvyniotas kaip pagrindinis. Kai dirbusi dalis nusimete viskas OK buvo. Tik va pavasaryj baigesi. Atvezhe man 30m shpulyte 0.16mm Balsax gaminto, paskutini 30inch'u (76cm) steelhead'a ant jo ir ishtraukiau... Be ja pavadelius rishu metrinius ir ilgesnius, todel valo isheina daug...gytis rašė: Jus pats atkreipkit demesi ka giriat. O giriat Europinius valus, ant kuriu etikeciu rasomos PASAKOS. Na, o jei as pats jums ant 0.1mm valo spules uzrasyciau, kad jis laiko 100kg irgi patikesit? Jei taip, tai veliava jums i rankas ir pirmyn gaudyti steelheadu su Europiniu 0.2mm valu.
Tai del to kad anas Europinis ir nurodyta, kad amerikonas nesuprastu. Tu pats pagalvok koks marketinginis xodas- amerikonas zino, kad 0.35mm valas pas juos eina kaip 14-15lb, o cia staiga atsiranda Europinis stebuklas, ant kurio parasyta 0.35mm ir 30lb. Nu kiekvienas amerikoniskas laucius butinai nusipirks bent spukiuke pabandymui.SauliusM rašė:beje, gyti, kai del to amerikonisko zymejimo, tai kaip cia tada yra, kad su vokiskais valais pardavinejamais amerikej nurodomas ir tests Lb ir diametras atskriai?