Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #575054   Aqua v.
 16 Bir 2014 19:42
As panasiems reikalams naudoju AVS96LM2, panasus vos trumpesnis butu AVS90LM2.
Bet cia ne lydekoms pakrantej, nu ir eseriu tikslingai juo negaudau.

Tiesa i biudzeta tilptum tik rades naudota. O esu mates...
 #575059   SauliusM
 16 Bir 2014 19:55
nu as siandien tokiem tikslam naudojuosi arba nuovo finezza tubular jei lengvesniem masalam, arba avidu AVS90MLF2.
bet kazkodel paskutiniu metu jiem i tarpa pradejau dairytis i eyecon ECS76MLXF2. nes nu jis nors ir tipo x-fastas, bet tas x-fastas,kai jis is SCII anglies tai toks bliamba idomus gaunasi. toks guminis x-fastas :-)
 #575065   Aqua v.
 16 Bir 2014 20:17
AVS90MLF2, tiksliau 96MLF2 jau naudoju ir prie blizgiu (salatiniu ne sunkiausiu), ir didziausiom 'upinem' (dar ne nelydekinem, bet ir ne sapalinem jau) voblom. Toks 'perechodas' link galingiausio, blizginio kalibro.
 #575068   Arturijus
 16 Bir 2014 20:25
Aqua v. rašė:As panasiems reikalams naudoju AVS96LM2, panasus vos trumpesnis butu AVS90LM2.
Bet cia ne lydekoms pakrantej, nu ir eseriu tikslingai juo negaudau.

Tiesa i biudzeta tilptum tik rades naudota. O esu mates...
Kodel, lydziakoms pakrantiese netinka???
 #575069   SauliusM
 16 Bir 2014 20:30
Aqua v. rašė:AVS90MLF2, tiksliau 96MLF2 jau naudoju ir prie blizgiu (salatiniu ne sunkiausiu), ir didziausiom 'upinem' (dar ne nelydekinem, bet ir ne sapalinem jau) voblom. Toks 'perechodas' link galingiausio, blizginio kalibro.
siaip 96 ir 90 gana smarkiai (ir man asmeniskai labai bjauriai) skiriasi savo akcijoj.
tai ir sakau,kad naudoju arba arba. lengvesniem finezza, o sunkesniem 90MLF2, jis man toks kaip salatinis/stambiasapalinis kotas Nemunui/Neriai. blizgem iki ~ 15gr tame tarpe taip pat. o voblas as su juo tasau nuo LM44 iki megabass x-80 kazkas.
 #575072   Arturijus
 16 Bir 2014 20:37
fineza gal ir gerai, bet garantinis nema, o cia blogai
 #575074   Arturijus
 16 Bir 2014 20:40
Geras klausimas, pirma reik koto, bet kadangi kainuoja (man) nemazus pinigus, noreciau prie jo ir garantijos... nebent fineza neuzmusama :D Dar jei nesunku paaiskinkite kaip su tom garantijom... croix'am life time, 7m., 5m., nes pvz. jei blanku jau negamina, o as perku padeveta kaip tada ir t.t.
 #575078   SauliusM
 16 Bir 2014 20:52
Arturijus rašė:Geras klausimas, pirma reik koto, bet kadangi kainuoja (man) nemazus pinigus, noreciau prie jo ir garantijos... nebent fineza neuzmusama :D Dar jei nesunku paaiskinkite kaip su tom garantijom... croix'am life time, 7m., 5m., nes pvz. jei blanku jau negamina, o as perku padeveta kaip tada ir t.t.
jei garantija lifetime, o tu perki padeveta, tai tau garantija siaip is principo neturetu galiot. neslifetime reiskia, kad garantija galioja ja registravusio zmogaus gyvenimo trukmei, o ne kazkam kitam. ir apie warranty transfer anei st.croix anei joks kitas kotu gamintojas kaip ir nekalba. tik tiek, kad vietiniai distributoriai i tai ziuri labai liberaliai ir perdaug nesigilina.
o jei reik garantiju, tai eini i "Lietuvos draudima" ir apsidraudi nekakojes miltais. nes ta garantija, tai labiau marketinginis selling pointas nei kazkas kito. vistiek daugumoj atveju greiciau tave kotas uzknis moraliskai ir tu ji i kampa kur nutrenksi ar kazkam perparduosi ir pirksi kita, nei kad sulauzysi. mano suvokimu, blaiviu protu mastant, turetu uztekt tiek garantiju, kiek garantuoja lietuviski vartotoju teises ginantys istatymai. jei bus gamintojo brokas, tai jis per ta laika tikrai islys. o jei tai ne gamintojo brokas, o veliau po keliu metu sulauzysi daikta per savo durna galva kazka ne taip padares su juo, nu tai atsiprasau, bet prie ko cia garantijos?
 #575083   Arturijus
 16 Bir 2014 21:09
Visuose tavo zuodziuose yra dalis tiesos, bet yra vienas bet, pazistu zmones kurie ir po keliu metu sekmingai pasinaudojo ta garantija, o jei taip yra tas nera blogai. Aisku reiktu labai gerai isiaiskinti kas ir kaip yra, nes musu salyje tai kas sakoma pirkimo metu, nevisai atitinka prireikus garantiniam... Kaip pvz. buvo pas mus svecias gaisrineje is Cekijos suluzo jo aplle, nuejo pasinaudoti tarptautine garantija LT parduotuveje ir jam atsake, kad tai negarantinis variantas... Nusiunte draugams i rodna krasteli, atejo naujas kompas... Del to ir noriu truputis info., va jau suzinojau, kad life time suteikiamas tik vienam asmeniu, o ne kotui...
 #575086   SauliusM
 16 Bir 2014 21:19
Arturijus rašė:... pazistu zmones kurie ir po keliu metu sekmingai pasinaudojo ta garantija, o jei taip yra tas nera blogai...
tai nera blogai, bet siulau tau labai rimtai pagalvot, ar tau butent to reikia. nes nu vardan to imt kazkoki prastesni kota ir eit i kompromisus su kotoparametrais del garantiju kazkokiu. nu atsiprasau, bet man tai atrodo lengvai durnai. nu ne su garantija o su kotu zuvi gaudysi. ir jei jau pasiryzes det nemaza kruva pinigu uz malonuma, tai ir pirkt tai ko tau reikia. o cia su tom garantijom, nu tai panasiai gaunas, kaip nepirksiu man skanaus alaus, nes jis supilstytas i butelius, kuriu nesuperka, geriau gersiu man maziau skanu, bet galesiu bonkes priduot isgeres :gutgut
 #575096   Arturijus
 16 Bir 2014 21:30
Na reiks rimtai pagalvoti... tik su novo finezza tobuliaru jau i savo biudzeta muset niekaip, net ir padeveta.
 #575102   SauliusM
 16 Bir 2014 21:34
Arturijus rašė:... i savo biudzeta muset niekaip....
nu turbut, kad sunkiai. del ko apie eyecon'a ir parasiau.
 #575138   looking4snow
 16 Bir 2014 22:59
Siaip labai normalus noras tureti garantija. Nes jeigu neturi pinigu kitam kotui, o pirmajam luzis ar kas kita... Sedi ant peciaus? Ar perki ekonomini? Kai turi pinigu, nesuki galvos tokiais dalykais - nusipirksi kita ir tiek. Bet kai gali sau leisti tik viena-pora geru daiktu, tada ziuri ir i garantijas, ir i viska, kas tik imanoma apsidraudimui.
 #575522   Daxidas
 18 Bir 2014 16:21
ar nebus perilgas okuma octana iki 40g , 225cm,akcija parasyta ant lipduko XX fast,zvejybai nuo kranto?Ar imt casta koki nors ir su pjukleliu ta trigeri nusipjovus? :roll: :lol: (as rimtai)
 #575535   Feniksas
 18 Bir 2014 19:48
Cast yra ziedai kitaip sudeti. Su beinertine rite niekaip nepazvejosi. Pamirsk apie tokia nesamone. O koto max 210cm reik. Siaip 2m yr einamiausi, bet taip ar taip ir tokiu nepamusi zemyn. Tad imk kas patogiau
 #575637   Lobiss
 19 Bir 2014 07:55
Sveiki, atsibodo man visokius forumus skaityti ir rinktis info, pasiklydau nuomonese... Esme, kad nusitaikiau i st. croix legenda LES86MF2, teisingiau toks tera pardavime. Papurcius man labai smagus pasirode ir prie rankos limpa. Nors ispradziu buvau nusiteikes Avida imti, pardavejas pribure kad legenda belenkiek geriau ir zymiai jautresne nei avidas bla bla bla. Tik as vat abejoju, jei avida visi laiko "neuzmusamu" ir visi be baimes perkrauna metama gramatura.... ar nebus taip, kad legenda patapusi jautresne, netoleruos didesnes gramaturos??? Nes pas mane visos zvejybos zemupi, marios, nemunas ir t.t. Darbiniai galvakabliai 10-20 gr ribose, bet buna situaciju kai reikia ir 40 gr. didesniu galvu net neturiu :) Gal kas su tokiu zvejojat ir galit apsviesti, nesuvargsiu as su savo poreikiais????
Aisku megstu vobleriukus ir visokius metalinius masaliukus pametyti, bet tai sudaro tik koki 20% zvejybos.
 #575648   Arturijus
 19 Bir 2014 09:07
As tp domejausi sio modelio siek tiek kitu variantu, perkrovos mazesnes ne pvz. avydo, plius kiek porino bent pardavejas blankas netinkantis zemoms temperaturoms, o man tai labai svarbu. Del jautrumo teisingai daugumos nuomoniu legendas jautresnis.
 #575662   lauris
 19 Bir 2014 10:16
sveiki , pradedu sau ieskotis koto lasisom , tai domintu ar ka galima rast iki +-300lt , bei ar gaudo kas lasisas su castingine rite bei kotu ? bus gaudoma ant metalo kartais vobleriai
 #575674   Lamiglas
 19 Bir 2014 10:57
Lobiss rašė:Sveiki, atsibodo man visokius forumus skaityti ir rinktis info, pasiklydau nuomonese... Esme, kad nusitaikiau i st. croix legenda LES86MF2, teisingiau toks tera pardavime. Papurcius man labai smagus pasirode ir prie rankos limpa. Nors ispradziu buvau nusiteikes Avida imti, pardavejas pribure kad legenda belenkiek geriau ir zymiai jautresne nei avidas bla bla bla. Tik as vat abejoju, jei avida visi laiko "neuzmusamu" ir visi be baimes perkrauna metama gramatura.... ar nebus taip, kad legenda patapusi jautresne, netoleruos didesnes gramaturos??? Nes pas mane visos zvejybos zemupi, marios, nemunas ir t.t. Darbiniai galvakabliai 10-20 gr ribose, bet buna situaciju kai reikia ir 40 gr. didesniu galvu net neturiu :) Gal kas su tokiu zvejojat ir galit apsviesti, nesuvargsiu as su savo poreikiais????
Aisku megstu vobleriukus ir visokius metalinius masaliukus pametyti, bet tai sudaro tik koki 20% zvejybos.
Pardavejas tau gal ir gerai pasake kuom geresne legenda 86MF2 , jautresne , lengvesne turetu buti ... as turiu avida 86mf2 tai maksimum ka metau - 30g , tavo paminetiem 40g tas avidas manau nelabai tiks , yra avidas 10-28g tokio pat ilgio manau su 40g turetu susitvarkyti , bet velgi netiks tavo paminetiems vobleriukams ir metaliniams masaliukams ir jeigu tau aktualu avidas yra kantresnis visokiems nesusipratimams zvejyboje ir ne tik ... galvok :)
 #575804   Lobiss
 19 Bir 2014 20:13
tai jau paemiau :) ir pameginau keleta metimu. Nepaliko jis man jokio ispudzio. Daviau savo vaikui pametyti, tas ir peciais trauko, sako nepasakytum kad tiek kainuoja :D Su 10 gr galva nelabai jis i "ranka" jauciasi. Pabandziau su 26 gr. metant jau jauciasi kad apsikrauna bet issimete normaliai. Tai dabar viliuosi kad susikovus su kokiu zuvinu atsiskleis tas kotelis teigiamom emocijom.
 #575830   Kleckas1978
 19 Bir 2014 21:47
N kartu tai rasiau, kad nera ten jokiu stebuklu ir nano technologiju - eilinis kotas su ispustu-ispiarintu brendu - marketingas superinis ir tiek, bet daugelis vis dar netiki ir perka gyvai neisbande ir dar netinkamo ismetimo, kaip jum negaila 1000lt ismest nepabandzius koto?

Zemupyje reikejo ziureti i MH varianta + jei nuo kranto tai 90mhf2 butu pats gazas, nors ir 86MHF2 :gutgut

P.S. netikit manim tai pasiskaitinekit rusu forumus - akys atsimerks ir pamatysit kas yra kas.
 #575837   SauliusM
 19 Bir 2014 22:43
Kleckas1978 rašė:Zemupyje reikejo ziureti i MH varianta + jei nuo kranto tai 90mhf2 butu pats gazas, nors ir 86MHF2 :gutgut
Oho. Kas cia ivyko? Zaibas gal trenke? :superšokas Nes sunku patiket savo akim, kad zmogus is pajurio praregejo, kad zemupiui nebutinas kuolas virs 3 m ilgio.
 #575881   Kleckas1978
 20 Bir 2014 08:59
Sauliuk ar neatsibodo kabinetis? :-D
Mes ir taip pasantykiaujam pakankamai kad uzknisti kitus forumiecius, negi tau vis dar mazai? :-D

Yra n zvejybos vietu kur 3m man :gutgut
bet yra ir tokiu kur 2,4 pats gazas :gutgut
Taip kad jei viena ilga kota dzigui ir universala (kaip supratau is zmogaus parasymo) tai geriau koks 2,6-2,75 - ar dar klausymu kyla Sauliuk?
 #575882   Lobiss
 20 Bir 2014 09:09
jo as bandziau toki aukso viduriuka pataikyti ir emiau toki kuris praktiskai atitiks mano dazniausia gramatura, o kaip bus su tuo koteliu kai reikes sunkesniu galvuu ...parodys laikas ir padiktuos savo salygas. Del ilgio, nors daugiausia is valties gaudau, turejau ir 2,1 nepatiko man ir sunui kazkaip mieliau su 2,4. Man asmeniskai tas 2,6-2,7 ilgis labiausiai tinka.
 #575888   Juodvarnis
 20 Bir 2014 09:33
Kleckas1978 rašė:N kartu tai rasiau, kad nera ten jokiu stebuklu ir nano technologiju - eilinis kotas su ispustu-ispiarintu brendu - marketingas superinis ir tiek, bet daugelis vis dar netiki ir perka gyvai neisbande ir dar netinkamo ismetimo, kaip jum negaila 1000lt ismest nepabandzius koto?

Zemupyje reikejo ziureti i MH varianta + jei nuo kranto tai 90mhf2 butu pats gazas, nors ir 86MHF2 :gutgut

P.S. netikit manim tai pasiskaitinekit rusu forumus - akys atsimerks ir pamatysit kas yra kas.
Susidaro tokia nuomone, jog avidas pats geriausias kotas. Ir legenda reik mest i sona. Na jeigu taip butu tai viso pasaulio zvejai megejai senai ta butu pastebeje ir legent serijos kotai senai butu nebegaminami. Bet deja taip nera. Sie kotai yra verti tos kainos. Na o rusu forumuose yra prirasyta visokios velniavos. Kas neiperka legendo tas juos ir keikia. Skaiciau rusu forume atsiliepimus apie Gloomio NRX , tai susidaro ispudis ,jog tai paskutinis slamstas.
 #575909   Kleckas1978
 20 Bir 2014 11:06
Prie ko cia avidas???? apie avida as isvis nerasiau :-D ir manau jau daugelis zino mano nuomone apie avida :-D
Prie ko cia NRX???

As seniai jau rasiau apie avidus - kad pries 10-15metu tai buvo afigienni HI-END kotai - dabar eilinis kotas ir tiek, nes kinietis uz 200-300 lt pagamina tokio pat lygio kotus - laikas nestovi savo vietoje.

Croixo Legenda geri kotai ir kalbu negali buti, bet ir kaina nemaza, tik visgi jei zvejoti 10-20gr ir kartais su 30-40gr visgi 86-90-96MH kaip beziuresi bus geriau.
stai jei tai butu 70-76 ilgis tada medium kotas :gutgut
 #575919   Arturijus
 20 Bir 2014 11:54
Apie kokius kotus kiniecius uz 200-300 lt. kalbi? Gal galima pora pvz.?
 #575928   Kleckas1978
 20 Bir 2014 12:33
Kaip pvz labai panasus kotas Banax mega - tiek jautrumu ir t.t.
jei trumpi tai GAD kotai ir t.t. ir t.t. ir t.t.
dabar atsirado Aiko kotu fainu
Mitchell kaikurie kotai ir t.t.
tie patys salmo Tioga ir t.t.
nu tikrai yra is ko pasirinkti perkant kota uz +-300
kiekvienu indvidualiu ilgio ir galingumo atveju pasirinkimo uz 300lt kruvos - tik reikia pasiskaitineti ir pasidometi ;-)
 #575979   Daxidas
 20 Bir 2014 17:17
Mitchell Mag Pro 662mh 8-32g. 1,98m. kokia sio spiningo akcija?tiks tvicingui?
  • 1
  • 328
  • 329
  • 330
  • 331
  • 332
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė