Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, plūdės, masalai, priedai
 #556935   tench
 31 Kov 2014 16:52
Tik nereikia kartoninio. Polipropileninis 32-50mm santechninis arba lietaus vamzdis - 4-5Lt "Senukouse". Į vidų - minkštą vamzdžių termoizoliaciją (pilka tokia) kad kotas nesimakaluotų.
Žinau, žinau - kolchoz design (tm), bet mes, seni turistai, sovietų laikais, kai nieko nebuvo galima gaut, viską turėjom patys darytis. Užtat smekalkė išsivystė. :-D
 #556947   Dziedas
 31 Kov 2014 18:02
Kartonini vamzdi, kaip reikėjo siusti meškeres ,gavau parduotuvėje ,tipo Senukai, nuo tapetų rulono -nemokamai. Bet yra žūkles pard. tūbos...visokio kalibro. Ir jose kelios meškeres telpa.
 #557064   Kykas
 31 Kov 2014 22:14
Tos tubos, deja, sveria daug (bent jau mano mąsteliais). Susuksiu į kilimėlį ir bus gerai.
Dziedas, pritariu, kad yra geresnių pasirinkimų, bet va transportavimo ilgis riboja, o tada ne kažkas iš to pasirinkimo belieka.
Ne karvę kainuoja- nepatiks, tai nepatiks...
 #557079   tukasG
 01 Bal 2014 01:05
Jei išties transportavimo ilgis vienas iš svarbiausių pasirinkimo kriterijų, tuomet gal tikrai verčiau pasižvalgyt į kelioninius teleskopus su žiedeliais ir rite...? Ir pasirinkimas bus platesnis, ir įrankis daug universalesnis (kas ypač svarbu, jei tai "išgyvenimo rinkinio" dalis), ir svorio ne kažkiek ten daugiau dasidės, jei ne visiška piguva, ir daiktą malonesnį, kokybiškesnį gal būt didesnė tikimybė atrast, kai ne iš vieno varianto galima rinktis... :roll:
Jei su rite, tai gali gi ir darbinis ilgis kažkiek trumpesnis būt. :roll:
 #557082   Raupsuotas
 01 Bal 2014 05:37
Nematau jokios problemos. Jei jau toks reikalas ir tiek daug problemų su tais ilgiais bei svoriais tai tuomet reikėtų su savimi turėti tik valo ritinėlį, kabliukų ir svarelių rinkinuką su plūdele. O kažkokį pagalį (lazdyną, karklą) visada galima suradus išsipjauti. Tuomet ir tą žuvytę bus galima sužvejoti.O apie rimtą žuvį reiktų pamiršti nes tam reikalinga atitinkama įranga, o ir plaukioja ji ne kiekvienoje baloje.Taigi aukšlių, ešerių, kuojų ar plakių žvejybai užtekti turėti mano paminėtų daiktų. Na, o tasytis krepšyje ilgoką ir dar sunkų menkavertį meškerykotį su kažkokia tūba tikrai netikusi mintis. Aš tik už tokį varijantą :/braj;
 #557151   Kykas
 01 Bal 2014 10:55
Tai nebus mistinio "išgyvenimo" rinkinio dalis. Lietuvoje tokį rinkinį sudaro 2 daiktai: 50LT kupiūra ir mobilus telefonas.
Tai bus tiesiog mielas priedas, kuris turi kuo mažiau trukdyti judėjimui.
Su lazdynais problema viena, kai jų reikia- jų nėra. Kartais net vytelės dešrai persmeigt tenka gerai paieškoti.
Taip kad kotas bus, o jei nepatiks, tai padėsiu automobilyje eksta atvejui, arba sode prie balos su karosais.

Mane va labiau domina kokią plūdę tokiam neaiškios paskirties daiktui pasirinkti, planuoju turėt 2 lankstelius su sistemom...
Gal patarsit kokie pasirinkimai būtų daug maž pakenčiami?
Nu ir kokios sistemėlės universaliausios būtų? Truputį net nesmagu tokių dalykų klausinėt, bet geriau paklaust, nei visai grybaut.
 #557989   Kykas
 03 Bal 2014 14:35
Neina jau taisyt, tai dvigubinuosi.
4 Temos psl. Dziedas įdėjęs nuorodą:
http://video-fish.ru/film-brothers-sherbakovy/page/6/
Atsako labai daug klausimų pradinukui. ''plot

Gaila, kad jokio turistinio boto taip ir nenusipirkau, ba žvejys.lt pristatė ar tai dėvėtą ar tai ekspozicijoj metų metus gulėjusį,
Visas apdaužytas, aprintas, remontuotas/lakuotas...
Atsiprašė aišku labai mandagiai, nu bet man savaitgalį žvejot reik.
Kur Kaune dabar greitai greitutėliai kokį čiut padoresnį kokių 5m. botą nusipirkt? Bo tai jau visai nežinau ko noriu ir ko reikia.
Būt gerai nebrangų prirmai pradžiai, mažas transportinis ilgis privalumas, bet aš tik Vilniui kažką padoresnio radau
http://gelezinislydys.lt/home/724-meske ... epole.html#
Ir tai brangiai čia man būtų, o ir iki ryt vakaro visvien negaučiau. Parekomenduokit ar parduokit ką nors nebrangaus prašau, kad Kaune rast eitų. O tai čiut panikuot pradedu.
 #558003   Kykas
 03 Bal 2014 15:09
hipy , nelabai supratau tavo žinutę žinok...
Klausimas dabar paprastas, kur Kaune nusipirkt nebrangų pusė velnio botą.
Jei netyčia kas matėt pakenčiamą, tai info man labai padėtų.
Man savaitgalį žvejot, deja, nebeturiu kada seilę varvint ar ekskliuzyvų ieškoti...
 #558008   hipy
 03 Bal 2014 15:48
arba imi tai ka pats rodei uz ~200 - nuolaida
arba ieskai puse metu ir randi (su dideliu klausimu) puskilini panasu stiklo gabala uz 50lt
zinia turistaujant ne tik matmenys, bet ir svoris zaidzia didele reiksme, o zvejyboj tai turbut ir sakyt nereikia kokia skirtumai bus?...
o sikart stovyklausi be zvejybos. bet jei tau tik matmenys svarbu, o ne svoris, tai gal akumuliatoriu pasiulyt? :-D
 #558051   Kykas
 03 Bal 2014 19:23
Mielas "hipy" būk gerutis eik perskaityk viską nuo pradžios dar kartą.
Rimtai ne į temą gaunasi šnekta.

Romadoj taikos prospekte nieko neradau, žvejybos parduotuvė Krėvės pr. gale (toj kur šalia lydekos) irgi nieko padoraus.
Ta parduotuvė kur lydeka ant langų nedirba- patikrinimas. Jablonskio kioskas jau nebedirbo...
Ryt po darbo kažką reiktų įsigyti, o laiko bus ankšta- kur ieškot?
 #558074   tukasG
 03 Bal 2014 20:15
Kykas rašė:Būt gerai nebrangų prirmai pradžiai, mažas transportinis ilgis privalumas, bet aš tik Vilniui kažką padoresnio radau
http://gelezinislydys.lt/home/724-meske ... epole.html#
Ir tai brangiai čia man būtų, o ir iki ryt vakaro visvien negaučiau.
Visai pusė bieso čia tas variantas. Plius minus panašiai žinok ir kainuoja, tie kur pusės kilo nesveria. Tuo labiau, kad dar ir transportinis ilgis svarbu. Standartinių panašių parametrų ir pigesnių yra, o tų trumpų tai ne taip jau ir didelis pasirinkimas. :roll:
O tais nebrangiais visokiais tai, jei yra galimybė, siūlyčiau labai nesižavėt, nes vis tiek gi neprilips prie rankos ir anksčiau ar vėliau teks iš jo graibštui kotą pasidaryt... ;-)
 #558102   Kykas
 03 Bal 2014 20:47
Nu aš suprantu viską. Bet aš Kaune, o geležinislydys Vilniui.
Per ryt man jie nieko nepristatys.

Bandysiu inkare (ačiū Wytux), kur dar galima pabandyt?

Nes Romadoj ir parduotuvėj krėvės gale pasirinkimas apgailėtinas.
 #558105   Wytux
 03 Bal 2014 20:50
Nu dar bazese jei nebuvai .... siaip kazkokio styebuklo tai sunku tiketis kad rasi, alia pamegint gali .
 #558112   hipy
 03 Bal 2014 21:02
nu matai, o tu ant manes pykai... tau geriausias variantas koks 3,60 teleskopiukas kelioninis ir kokia nedicka rituke, gal net inertine...
 #558129   Kykas
 03 Bal 2014 21:26
Nepykstu aš ant nieko, temą teršiam tik besiginčydami ir tiek.
Noriu boto ir viskas- nėra reikalo to aptarinėt.
Kokio, tai jau kitas reikalas, čia aš nelabai išmanau...
Kiek Dziedo įdėtam filmuke buvo, tokios ir mano žinios.
Problema, kad apskritai botų pasirinkimas vargingas.
 #558137   tukasG
 03 Bal 2014 21:54
Kykas rašė:Problema, kad apskritai botų pasirinkimas vargingas.
:-ou-je :(
Ypač trūksta to viduriuko. Arba labai pigūs ir visiškas šlamštas, arba geri, bet gana brangūs.
Man tie Larusai, kur minėjau labai patiko. Ir nebrangūs - apie 80 - 90 lt ir pakankamai neblogi, kaip už tokią kainą. Bet vat kaip supratau, tai jų turbūt jau nebegamina, nes niekur nebematyt. :( Nelabai populiarus įrankis tie botai kol kas pas mus. Užtat nelabai jų ir veža kol kas.
 #558143   Dekanas
 03 Bal 2014 22:17
na dar kaip suprantu liko nepatikrintu parduotuviu :) "Salmo" jonavos g. "Zvejoklis" Barsausko g. "Zvejys.lt" Karaliaus Mindaugo g. "Arlivas" P.Lukšio g. 70 (Norfos pastate).
Jei atmintis neapgauna, tai maciau 6 metru "Mistral" urmo bazeje "Fanatikai.lt" parduotuveje turgaus pastate. Bet tai tikrai buvo pernai, dar diskutavom del svorio.
Sekmes! :)
 #558147   hipy
 03 Bal 2014 22:35
nu va septinke as is to puslapio kur buvau imetes emiau: realiai ~6,75m (bet ten keli modeliai ir buvo markiruojami kaip 720, o tikras ilgis lentutej mazesnis), vietoj deklaruotu 287g 310), baisulinis slangas (parabolikas, ner ko noret 13 daliu, bet kuoja ~600, ziobris apie puskili, lydokas 300 su 0,10 pavadeliu nesusitvarke - ziauriai patiko), sustumtas 65cm berods nu ir kaina gavos 300 - sakyciau krikscioniska...
 #558172   Wytux
 04 Bal 2014 07:55
hipy rašė:nu matai, o tu ant manes pykai... tau geriausias variantas koks 3,60 teleskopiukas kelioninis ir kokia nedicka rituke, gal net inertine...
As ir imciau kelionini teleskopika- daug universalesnis nei kuolas - ar reikes kur toliau nei pora metru paleisti masala pasroviui, ar galu gale kokia dugninuke ar spiningeli is bedos pasidaryt - niekad nezinai ko reikes.....
 #558176   tukasG
 04 Bal 2014 08:24
Žiūrint ko žmogus nori ir tikisi...
Jei komplektuočiau "partizano" "išgyvenimo rinkinį", kad pasigaut kažką prasimaitinimui, tai ir aš rinkčiausi universalų teleskopiuką, kad nepriklausomai nuo besikeičiančių sąlygų būtų įmanoma kuo lanksčiau žūklės būdą keist ir į įvairesnes žuvis taikytis.
Na, o jei renkantis meškerę, tik dėl malonumo sportiškai smagiai bet kokios smulkmės papešt, tai už lengvutį penkiametrį botuką statyčiau. :roll:
 #558183   Kykas
 04 Bal 2014 08:51
Ateityje žiūrėsiu, o šiam savaitgaliui padariau išvis juokingą dalyką.
Kadangi laikas spaudžia, o nieko padoraus 5m. ir mažo transportinio ilgio neradau.
Nusprendžiau pagaudyt smulkmę pakrantėse ir pasiėmiau 3m botagėlį.
"Salmo Diamond pocket pole 300." Svoris 75g. ilgis 3m., transportinis ilgis 42cm. užmetimas 2-12g.
Toks.
http://primefish.ua/products/udilishe-s ... 0-300.html

Atvirai pasakius drastiškas sprendimas, bet bala nematė- bus tų kotų :D
Tiesiog prie rankos prilipo labai maloniai, tai nusprendžiau, kad imu.
Pirkau Salmolitoj Jonavos g. kainavo lyg 68 pinigus.

Tiesa, ten dar yra visai fainas 5m. botagėlis su 50proc nuolaida nuo 130pinigų (o tas yr 65).
Tiek kad transportinis ilgis jau ten padorus, tai man tektų visą laiką rankoj neštis, todėl atsisakiau.
Jei kam reik užsukit pasižiūrėt.

PS. Meistras ten toks visai malonus dirba. Pakonsultavo šiek tiek. Valą, plūdes, kabliukus, bei lankstelius parinko...
 #580874   vincas
 16 Lie 2014 10:18
naujas maveris kaip ir senasis liuks, vakar 5 val rankose islaikiau, ir neatsibodo :D kotas jau pamate stambiu kuoju, ziobri ir sapalioka. jei pigiau kainuotu, antra nusipirkciau :D :D
 #580985   Sokratas
 16 Lie 2014 21:30
kas sliekus maustys, jei abiejose rankose po meškerę :)
 #605523   vincas
 29 Gru 2014 14:35
reikia patarimo.norisi naujam pludines sezonui 8m boto. Zvejyba Nemune, stambioai zuviai- karsiai, sapalai, ziobriai. Turiu salmo grand dimention 7m, taciau kartais karsiams trukdavo ilgio, plaukioja jie ten uz pusmetrio, pelekai kyso, op ant kablio nei krust, tada reikdavo imti bolonke, ir puse malonumo zukles kaip nebuta....sudetinga LT kazka rasti, labai sudetinga. Tubertini, salmo, mistral, maver (8 metro neteko matyt) arba labai sunkios visokios daiwos, shimano ir tt. sirdis aisku prie maver linksta, nes turiu seske, tai labai patenkintas. gal galit paprotinti is patirties kas???
 #605549   Dziedas
 29 Gru 2014 17:47
Turėjau mistrall 8m. 865gr. lig tai buvo .Jau parduota.
Paieškok čia. Tik ne visi siunčia i LT. Aš kelios meškeres iš ju pirkau...
http://allegro.pl/wedziska-baty-tyczki-132197

Pvz. šita...http://allegro.pl/mistrall-aqua-pole-8m ... 56344.html
Bet tokiu gali ir Kaune būti...

Arba skambink i Varėna 8 633 44333 Andrius. Turi Šhimano Catana.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 16
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė